Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Velkost benzinovej nadrze
Teda pardon, tomu jsem nějak neporozumněl "aby sa pri ostrekovani predneho skla nespustali aj stierace ?" myslel jsi opravdu stěrače ??????? nebo ostřikovače světel ? Pokud pustím ostřikovače předního skla, tak přece chci očistit sklo a to snad jedině tím, že k němu pustím i stěrač. Nebo jsem tomu špatně porozumněl a chceš jen ostříknout zamrzlé okno nemrznoucí směsí aby ti odstranila námrazu na okně ? Chtělo by to napsat pointu otázky celou :-) Asi se ti nechce ráno škrábat okno a stříkat na něj sprejem, že ano :o) Pokud chceš jen ostříknou okno bez stěračů, tak si kup starou Škodu 100-105-120-130, tam to bylo normální :)))() -
« Re: Velkost benzinovej nadrze
A vdaka tej odpovedi mi zial hned stupla priemerna spotreba zo 4.8 na 6.5 l/100 km .. :-))
Prajem Vam krasny den, Peter. Vlastne este nieco, viete niekto, ci sa da lahho spravit to, aby sa pri ostrekovani predneho skla nespustali aj stierace ? -
« Velkost benzinovej nadrze
Mam novu benzinovu Fabiu Combi 1.4 55kW, zabehavam ju, sledujem spotrebu a kedze som podla ukazatela presiel na pol nadrze takmer 500 km, obratil som sa na Skoda-Auto s otazkou ohladne velkosti nadrze, tu je odpoved:
Oficialni velikost nadrze je uvedena v Navodu k obsluze a cini skutecne 45
litru. Nicmene, z technickych duvodu se pri prekroceni teto kapacity stale
jeste muze tankovat, nebot palivo se v tomto okamziku uklada do
postrannich `vanicek`, ktere slouzi k zamezeni vytoku paliva na zem, napr.
pri prevraceni automobilu apod. V pripade, kdy se nadrz zaplni zminovanymi
45 litry, lze pak jeste diky temto vanickam natankovat maximalne cca 9-10
litru. Pokud jeste pripocitame plnici hadici, muze se konecny objem
natankovaneho paliva pohybovat az kolem 58 litru.
V Navodu k obsluze je rovnez uveden spravny postup cerpani paliva, tzn.
ukoncit tankovani pri prvnim vypnuti spravne pouzivane cerpaci pistole.
Pokud je tento postup dodrzen, nemela by byt uvadena kapacita nadrze
prekrocena.
Pri zazneni akusticke signalizace a trvaleho rozsviceni kontrolniho svetla
je zasoba paliva v palivove nadrzi cca 7 litru (viz Navod k obsluze).
-
« vox popapuli
Jdi s tím spamem už do *. Jsou tam jen tlachy a onanie. Nedověděl jsem se tam o nic víc, než od blbečků v hospodě. Vepřoví řidiči tam(dost často jezdí a možná i píší v klobouku) chválí své Daewoo Lanos stejně jako jiný pisatel bezostyšně onanuje nad svou 16 let starou Asconou a prohlašuje, že to je ta nejlepší koupě (stejně jako invalidně smýšlející auditorium ve zdejším tématu Ford Scorpio).
K ještě většímu ohnusení tam chybí snad už jen recenze Oltcitu nebo Dacie...
Dělení spotřeby na 0-6, 7-13 a 14 a víc je taky až troufale stupidní.
Ale jo, ať tam každý vleze a ohnusí se sám. Doporučuju recenze automobilového vozu Trabant 601. Vtipné ;o) -
« Re: Opěrky
To plexi před chladič resp. masku je pěkně hnusnej doplněk, prej je to proto, aby se auto v zimě dřív ohřálo a chtěj za to 700kč.
Taky tam mají Fabii RS a na ní je nápis Fabia již od 230 000, ale už tam nepíšou že ne tahle. Za cenu RSa by byly ty Fabie 2 a ještě by zbylo. -
« Re: 1.2 HTP
Aha-no nebolo to jasne uplne :). Ono som totiz myslel, ze ked niekto ide 80-90 a ja ho xcem predbehnut - musim si nexat miesta dost. A este pridam, ze sem sice pisem, ale mam len ten motor, ale v cordobe (1080kg) a mozno ma aj troxu kratsiu prevodovku. Iste ten motor si rad nexa vysoke otacky pacit - 4500-5500 je uplne dobre pre neho - aj ma pekny zvuk. Mne trojka pri 5500 da tak cca 110 aj kusok na taxaci - pri 6000 by sa mozno aj k 120 dostala. Omezovac (otacok) zopne pri cca 6300 (odhadom). Napr. dvojka da pri omezovaci nieco medzi 70-80kmh. Ale na kludnu jazdu po meste radim obvykle tak, ze mam otacky 2000-3000 - skor ku dvom - je potom takmer nepocutelny a ma "kvazi" hladky chod. -
« Re: 1.2 HTP
Pro Anndy :Sampzřejmě jsem namyslel Tebe,o osumdesáti jsi nic nepsal,ale jsou i takový.Fabie je dost těžká na poměrně malý motor,který aby jel se zkrátka musí točit.Nejvyšší točivý moment je sice na čtyřventil poměrně nízko 3000 ot.,ale čtyři ventily se nezapřou,motor má rád vysoké otáčky.Pokud je dost času na předjíždění taky tam nechám za čtyři.Jinak na čtyři bezproblémově akceleleruje i ze šedesáti,ale zrychlení samozřejmě nic moc.Zato zrychluje při velmi příznivé spotřebě/dle PP/
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!