Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 11.11.03 08:24
« Re: Zadní dveře / Tempomat
Tak u benzínu 16V tempomat bohužel nebrzdí. Spotřeba (okamžitá - PP) v režimu tempomat neklesá nikdy pod cca 1.5 l/100km při rychlosti řekněme 100 km/h, to znamená že si to baští cca 2x tolik co volnoběh, i když se to žene z kopce a už to jede přes. Jinak by to nejlíp řekl VAG, který umí on-line hlásit stav škrticí klapky a vstřiků (IDLE, part/full throttle, overrun) a věřím že dává part throttle i když má rychlost přes. Ale nehodlám čumět s tempomatem do ntbk, to je vážně vražedná kombinace. Holt nafta se lépe reguluje (jen množstvím vstřikované nafty) a u benzínu to asi kultivovaně nelze. Jinak by myslím mohlo vznikat dost znatelné škubání benzínového motoru při přechodu overrun / part throttle se zařazenou rychlostí při vysokých otáčkách (mimochodem, každá jednotka toto dělá automaticky při cca 1.500 rpm ve všech autech když se jede na rychlost z kopce a otáčky klesnou aby to zabránilo zdechnutí - takže asi tak by to fungovalo a asi proto to nebrzdí). Ad dveře: už jsem to našel, jednou mi je totiž jeden velkou silou zabouch a ono si to zatlačilo protikus zámku (na kastli) s sebou a tak to pak vrzalo jak pirátská loď, protože to zavřený všelijak pnulo. -
« Re: Do kterýc Fabií nede tempomat?
Zda jde či ne Ti asi nejlépe řeknou v servise nebo někdo kdo má VAG. Stačí připojit a jde zjistí, zda v řídící jednotce je příslušný ovladač zakomponován. Pak stačí poslat instrukci na aktivaci tempomatu a samozřejmě můžeš pak dodatečně namontovat příslušný hardware. Tzn. vyměnit páčku na volantu a natáhnout příslušnou kabeláž. O ničem jiném něž originálu neuvažuj, při těch cenách to snad ani není potřeba - za 2000 není problém páčku s kabeláží sehnat. -
« Re: to ladao ...
priatel: máš pravdu, nějak jsem tomu nerozumněl :-) myslel jsem že chceš radu, jak odpojit ostřikovače světel když musíš svítit ve dne a pustíš si stěrače oken :-( A veř mi, mám svoje auto velmi rád, to si piš. Mám už 23 let Š 110 R a proto jsem ti ji doporučil :))) Taky jsem ti doporučil aby jsi psal příspěvky konkretněji, aby tomu bylo tedy ehm rozumnět... co tím vlastně chceš říci. -
« Opěrku beru Martínek
Jestli dělám chybu opravte mne! Ráno ji objednám stojí 1400 Kč! Má dva úložné prostory je sklápěcí zachovává možnost vložit nápoj. Neomezuje rucní brzdu dobře se zapínají i pasy. Vršek je poažen shodnou originální látkou a vnitřek je semičovám aby odložené věci nerachtaly. Nevím asi ano. Nic levnějšího není a tato dobře vypadá. -
« Do kterýc Fabií nede tempomat?
Prý do některých nejde! Mám 1,2 Hdt 4 vevtil combi s palubním poč. klimatizací el. stahování oken, centrál. Půjde tam dodat Tempomat? Musí být páčka originál?
Také prý jde přepínání na zimní a letní provoz obstará to jedna pojistka, jak se to dělá která to je? -
« Re: Fabie v Fabie 2
to je taky ta nej sra čka na kterou ubožák s přispěnim fotra došáhne. osobně mi stačí že to na co on potřebuje 6ti kvalt mně stačí dvojka a trojka. zrovna včera jsem jednu potkal a pravděpodobně jsou to všeshno stejně namyšlený tupouni co z boje odcházej se staženym ocasem -
"-- skrytý --" 10.11.03 16:19
« Re: Velkost benzinovej nadrze
ladao: abych řekl pravdu, občas je to automatické pouštění stěračů po ostříknutí skla docela opruz - např. když ti dojde voda v ostřikovači nebo když na okno chceš nastříkat víc vody, aby se to, alespoň v rámci mezí, umylo více...