Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« jeste predpojatost vuci skode
no ja se nekterym lidem nedivim .. treba servis skodovek.. sice velka sit,ale ta uroven .. kamos si nechal v autoriz. servisu na filcku namontovat zamykani zpatecky .. za 1,5 roku pri garancce rekl, no musite to zamykat porad, nebo vam to zalehne a potom se to bude vymenit cely .. jooo a trochu vam to rezne .. :-))) druhej si do oktavky nechal * u aut. servisu sony za 15 litru ..
a musel tam je potom na 3 reklamace zapojeni .. takze nedivme se .. -
« Bez nadpisu
tak ted uz muzu konecne opravnene kritizovat, protoze sem ji videl. jestlize po skouknuti obrazku jsem rikal ze je to hruza, tak ted co sem v ni sedel tak se to potvrdilo. velky je to jako polo a co se mi nejvic "libilo" byla gumova pristrojova deska. ten ksilt nad budikama jde otocit rukou. -
« předpojatost
nejni tady jenom předpojatost ke skodovkam. porad slysim ze vsech stran, japonci jsou *, fiat je * atd. pritom je tomu prave naopak, japonci jsou nejkvalitnejsi auta na svete .. a fiat .. no bestiasi, rikat uz ted, ze punto II ma mensi pasivni bezpecnost nez fabia je opravdu odvazne .. mimochodem punto I bylo za minuly pulrok v prodejnosti v evrope na 4. miste .. ze by ti fsichni lidi byli takovy hlupaci ... :-))) -
Diamant 23.09.99 07:39
« Sériová výbava
Nerozumiem, prečo sa tu odsudzuje auto, ktoré nemá sériovo 4 airbagy a čo ja viem čo ešte. Veď to, že ich nemá je výhoda. Aký praktický význam má airbag pre vodiča, ktorý si ho nechá vypnúť, lebo nosí za volantom okuliare a kontaktné šošovky nosiť nemôže? Ono takého nemca to poteší, že si kúpi auto a má tam všetko (airbagy,ABS). Nepotrebuje sa starať, čo ešte dokúpiť. Lenže jeho príjmy sú neporovnateľné s našimi. Ktosi to už písal, ale ja ho musím zopakovať. Všetko, čo sa dá do základnej výbavy sa tak či tak prejaví v cene. A na to už nemusí každý mať. A tak bude radšej jazdiť na svojej "bezpečnej" a "ekologickej" Škode 105. Je to lepšie? A vy, ktorím sa to nepáči, mám pre vás jednoduchý recept: Za tie 4 airbagy si jednoducho zaplaťte a predstavujte si, že to bola cena základnej verzie štandardne vybavenej 4-mi airbagmi.
Je pravda, že pokiaľ sa niečo montuje hromadne, tak je to lacnejšie. Ale keď si 2. airbag objedná povedzme 50% zákazníkov v ČR (započítal som tam aj drahšie verzie s 2. airbagom) a do nemecka sa budú montovať 2 airbagy sériovo, tak nevidím dôvod pre rozdiel v cene.
P.S.: Práve Megane ma svojou bezpečnosťou nijako neoslňuje. Zhodou okolností sme tu mali za posledné obdobie pár tragických nehôd Meganov. Jednu som aj videl naživo, bolo to hnusné. Vodička (28r) sa doslova omotala okolo stĺpu. Išla dole kopcom a kvoli úspore vypla zapaľovanie (vraj). Podotýkam, že to bolo v meste. Mŕtvolu z auta vyrezali. Prežilo tuším len dieťatko, ktoré ostalo v autosedačke. -
« To: Bestias
A čeho bych se měl jako obávat, pokud zde něco vysvětluji? Informační embargo na Fabii definitivně padlo.Když na to příjde, tak nemusím nikomu o Fabii nic prozrazovat, protože je tu spousta lidí, kteří si udělali svůj názor na základě předchozích modelů konče OCTAVIÍ. Netvrdím a nikdy jsem netvrdil, že vozy ŠKODA jsou špička. ale můj dojem, opírající se o některé příspěvky je, že určitá nevraživost a podujatost některých přispěvovatelů ke Škodovkám a obzvláště k něčemu novému. Možná budeme ze stejného města a možná ne, v tom je ta kouzelná anonymita téhle motor-kavárničky. -
« To :Jarous
A to jsi sebral kde, že základ Mégane 1.4e má 4Xairbag a ABS? Moc by mne to zajímalo.(Mars a přilehlé měsíce?) Souhlasím ,že je to všechno o bezpečnosti a že pak náklady na léčení úrazů hradíme všichni, ale věřte, že Fabia bude dalece nejbezpečnější automobil ve své třídě a již zmiňované 4 airbagy může mít za daleko menší příplatek než-li je u zmiňovaného Mégane. Navíc Fábie dostala do vínku konstrukční základ , na kterém o několik let později vyrostou Polo a Ibiza/Cordoba, a nechcete snad tvrdit, že by již v úvodním použití byl tento základ bezpečnostně, i vlastnostně pod úrovní vozu, na jehož platformu a deformační zóny bylo vynaloženo o mnoho méně finančních prostředků.
(Fiat Punto II) Těžiště prodeje vozů VW se posouvá od modelu Golf k modelu Polo, a již dnešní generace Pola má mnoho předností ve své třídě) To co Fabia předvádí nyní je jen začátek ,ale posečkejme si na window-bagy a ostatní, v této třídě nevídané bezpečnostní prvky.
K cenám Fabie lze rici jen toto. Zákazník za své peníze dostane opravdu vše co mu patří. Ani víc, ani méně.Již King zde srovnával výbavu Felicie a Fabie, a když to všechno dáte dohromady, zjistíte, že je v tom rozdíl jen několik tisíc. Ale dostanete auto zcela nové konstrukce, s mimořádnými bezpečnostními vlastnostmi a s mimořádně dobrým dílenským zpracováním srovnávaje s třeba italskými či francouzskými vozy stejné kategorie. A Český trh? Věřte tomu ,že se tak jako tak stane Fabia následníkem trůnu prodeje, jehož žezlo nyní třímá Felicie. Byl bych se i ochoten vsadit :o)). -
JTF 22.09.99 18:31
« Re: Fabia a bezpečnost
to Bestias:Ono zas tak mnoho vozů ve třídě Punta bezpečnějších není,mimochodem v roce 94 získalo Punto ocenění od AMS za bezpečnost.Tvrdit že Fabia bude bezpečnější než Punto II je při nejmenším odvaha! Být Tebou,raději vyčkám na první crash testy a "neplácám nesmysly". -
« Re: Fabia a bezpečnost
To dv - Jestli chceš vědět jestli bude Fabia bezpečnější než Punto, tak to řeknu, že rozhodně ANO. Vono totiž hrozně moc aut je bezpečnější než Punto (a ještě víc aut je bezpečnější než Punto vyrobený v Polsku). Stačí, když si porovnáš rozměry, kubaturu a hmotnost, a zjistíš, že je tam rozdíl 150 - 200 kg (podle výbavy a motoru). A to už je nějakýho plechu na výztuhy, ne ? -
« Prodejnost
Myslím, že s tou prodejností Fabie nemáš pravdu. Lidé u nás budou kupovat Škodovky stále, i když budou dražší a i když budou cenově na úrovni ostatních značek. Vždyť většina prodaných Felicií je v ceně 280 až 300 tisíc, levnější verze se moc nekupují. Pokud se podíváme na Octavii, tak ty se dobře prodávají, i když jsou u nás za stejnou i vyšší cenu než zahraniční auta nižší střední třídy a mnohdy i střední třídy. Jinak je to ovšem na západě, kde je cenový odstup Octavie od střední třídy větší, potom jsou Němci u vytržení, když dostanou auto se stejným motorem TDI jako je třeba v Audi a o dost levněji. -
« Re: Prodejní trhák?
Jenomže, pokud je něco v základu u všech modelů jednoho vozu, tak se na to výrazně snižují náklady než když je to za příplatek (na ojednávku). To platí dvojnásob o takových komlikovaných věcech jako airbagy nebo ABS.
To by mohli prodávat Fabii bez bezp. pásů, opěrek na hlavu (nehledě na to že je to povinná výbava), s 1-okuh. brzdovým systémem... A pak tvrdit,že je to bezpečné auto. Podle mne by v základu měla mít standartně 2 airbagy, je to už celoevropskej standart. Koloik já vím, v Německu se auta bez bagů a ABS prakticky neprodávájí.
Bezpečnost není jenom věc jednotlivce ale i celé společnosti. Léčení úrazů platíme všichni z daní. -
« co se tyce marketingu
u nas fabie uspesna nejspis moc nebude. neznam moc statistiky, ale myslim, ze francouzi kupuji hlavne francouzska auta, nemci nemecka z duvodu jakesi narodni hrdosti. cesi kupovali ceska auta, protoze byla LEVNEJSI a i servis byl levnejsi. od prichodu fabie tento rozdil zmizi a s klidnym srdcem budou cesi kupovat zahr. auta - pokud budou na ne mit penize v teto silene ekonomicke situaci. my na hrdost totiz prdime a je pro nas to zpoza hranic vzdy lepsi i kdyz je to nekdy sracka. -
« ceny, ceny, ceny
jak jsem si precetl predchozi, bylo to hlavne o tom a o motorech. no zdaji se mi opravdu trochu vysoke na nase, ubohe, ceske pomery. chtel bych take 16V, ale za 380 tis. ne, ne, ne. no, aspon ted nemusite kupovat skodovky, lidi, za stejny penize si koupite zahranicni a kvalitnejsi auto.
urkite ted budete rvat o te kvalite .. pred asi 3 mesici vysel v MF Dnes vysledky testu nemeckeho TUV, kde na 100 parametrech sledovali poruchovost 90 typu aut ve stari od 3-11 let. vysledky - favorit 89, felicia 85 misto. takze je sice pravda, ze skodovka ted bude mit evropsky automobil, ale jestli neudela neco s kvalitou, tak to bude porad vobycejna sracka za drahe penize .. a mimochodem, jestli chcete kvalitni automobil, tak jedine japonce, vyhrali ve vsech vekovych kategoriich, az nad 11 let bylo prvni porsche carrera. z evropskych znacek se japoncum priblizuji ve kvalite pouze volvo, saab, bmw, mercedes .. -
« Pro RSD
Hele RSD, tak začínám mít takovej dojem, že budeme asi ze stejnýho města. Je fajn, že sem píšeš, protože je to vcelku poklidný téma na úrovni, ale ja bejt tebou, tak si dávám při vysvětlování předností Fabie majzla, páč by ti mohlo něco ujet trochu dřív než by bylo zdrávo.
Právě mám před sebou oficiální prospekty Fabie pro Německo a musím uznat, že na marketingu Škoda asi někdo zpytoval svědomí, protože jsou moc pěkný a hlavně na úrovni. -
« Re: Prodejní trhák?
Polemika nad tím, že u Škody se musí za bezpečnost oproti Renaultu dost tvrdě zaplatit mi připadá dost směšná. Vždyť to co Renault neudělal v konstukci (mj. také torsní tuhost) to dohání bezpečnostními prvky. Ale stejné bezpečnostní prvky ,jako má např. Megane má i v základní verzi Š.OCTAVIA 1.4! Nepřipadá mi tudíž ,že by Renault vybočoval ze své kategorie nějakou vysoce nadprůměrnou bezpečností. A budeme li hodnotit podle reklamy, tak např. brzdy má Octavia mnohem účinnější...viz testy Auto Motor und Sport a Autobild. Ale zde je řeč o Fábii. To co na Vás problikává z rohu není žádbý vtip marketingového odd. Škody. Na to můžete vzít jed. To co na Vás problikává v rohu je 2.0 v celé své kráse!