Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

14.10.99  08:40

« TO BESTIAS

Nebyl jsem tu dva dny a uz prekvapeni ve forme tveho odhaleni jako vyvojoveho pracovnika Skody. Musim rict a mluvim asi za vsechny ty, kdo se tu snazi vest relevantni dikuze, ze si vazim toho, te jsi to odtajnil. Myslim ze King, RSD, ani ja nebudeme zneuzivat toho, ze vime kde pracujes a ptat se te zbytecne na veci na ktere pochopitelne nemuzes odpovedet. Na druhou stranu bych te chtel pozadat o zverejneni informaci, ktere zverejnit muzes, a to i na soukromy mail, protoze nekteri lide opravdu nepatri k duveryhodnym. Musim rici, ze jako Kinga i me lakala a laka prace kolem aut, Skodu auto povazuji za vybornou spolecnost a jednou doufam, ze se mi podari proniknout do jejich marketingovych rad. Mel bych na tebe jednu otazku. Cte auto.cz vice lidi ze Skody aby slyseli hlas lidu? Co si o nazorech lidi tady myslite a povazujete je za relevantni pro dalsi vyvoj? ja si myslim, ze zrovna tady presne vidite co lide, kteri maji auta radi chteji, a jake maji pripominky. Mej se a hodne uspechu ve tve praci, delas ve skvele spolecnosti na kterou tento stat muze byt hrdy. Lukas l-antos@login.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.99  08:13

« Re: Fabia Combi.

To bestias: trochu bych polemizoval. Vsadím boty (ale raději nějaké staré), že vzhled zádě bude zcela v režii Octavie Combi, protože ta se skutečně povedla a je to asi (spolu se subaru impreza) jediné combi, které vypadá lépe, než sedan. Rozhodně bude mít brzdové LED diody na horní hraně víka (piech to baští a obšlehlo to i nové faceliftované polo). Zadní svítilny budou asi také podobného tvaru, do víka už je nikdo moc nedává, obrys zadního okna bude rozhodně obdélníkové (těžko budou kreace jako Alfa 156 Sportwagon, nebo 145). Takže pokud bude něco originálního, tak jedině ta "kombinace s ostatními prvky". Ale stejně si to nějak neumím představit.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.99  08:00

No, já bych to s tím optimismem co do kreativity a originality moc nepřeháněl (sorry, bestiasi), nezapomeň, do jakého koncernu patří a jakou v něm zaujímá pozici. Kreativita by se mohla z celého koncernu očekávat tak od Seatu maximálně. Poud se mýlím, budu jen rád. Obávám se ale, že i přesto, že podle Wolfsburgu mají všechny značky koncernu volnou ruku v použití designu (v technilogiích pochopitelně ne), podle mého funguje právo veta dost ostře. Známe Piecha. A jeden postřeh na konec: vypadá to, že koncernová interiérová unifikace je u konce, asi pochopili, že se zase tolik neušetří a že lidem vadí podobnost modelů. Smutné je, že seat má novou přístrojovku, polo facelift taky a na fabii zůstala okoukaná zmenšenina skupiny bora,golf, octavia. Já vím, jsou to maličkosti, ale stále mne utvrzují v dojmu, že "nejhezčí dcera koncernu" je spíše popelkou, než zlatovláskou. Kdypak jí přinesou tři oříšky, aby stále nedělala chvost koncernu? Mají ale hoši z VW pech, "lidová octavia" poráží ve všech testech renomovanější modely VW a to jak jízdními vlastnostmi, tak i kvalitou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.99  07:48

Tím originál, jsem myslel celkový vzhled zádě v kombinaci s jinými prvky. Tvar už byl použit několikrát u jiných značek. V dnešní době, je těžké přijít s něčím originálním a zároveň realizovatelným. Jinak velké auto - no comment.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.99  23:22

« Fabia Combi.

Upříně jsem si oddechl, že jsem se netrefil protože originalita pár roků Škodě chyběla. Nyní (soudě podle Fabie) začíná nová etapa Škody plná kreativních myšlenek a názorů. Ten obrázek jsem dal dohromady podle informace, která říkala, že tvary budou evokovat designově úspěšnou OCTAVII Combi. A tak jsem to dal na papír. Jsem rád, že jsme z tebe vymáčkli alspoň další cennou informaci, a to alspoň takovou, že kmbi bude originální, a nebude podobná mé skice. Brzy zpracuji další, a pak zase další a nakonec ji tu budeme mít stejně první, to mi věř. Já bych se chtěl zabývat nyní velkou škodou, kterou už jsem poslal dalinovi a Kingovi, a tak se možná brzy objeví v tématu Velká Škoda. Chci říci, že těch informací je ještě méně než u Fabie Combi , a tak jsem zvědavý jak bude skutečně vypadat. Ahoj RSD
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.10.99  22:36

« Re: To bestias

Ahojte! Ja sa už na Combi veľmi teším a dúfam, že bude aspoň také pekné, ako to Octaviácke. A inak sa teším, že je tu aj niekto priamo z fabriky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  17:07

It´s a good idea. Říkáš, že combi je originál? Takových originálů moc nebylo.Přijde Alfa 156 Sportwagon, polocombi Mazda 323 tady už je, je umnění vytvořit originální combi. Pokud takové je u fabie, tak na to asi nikdo neprřijde. Ani RSD. A co octavia facelft? Já vím, jsem moc zvědavý.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  10:43

To, že se RSD netrefil není jeho vina, Fabia Combi je totiž originál. Já doufám, že dotáhne do konce ten tuning Fabie. V tom případě bych ho mohl upozornit na co si má dávat pozor a čeho se vyvarovat. Ten mail si asi zavedu. Některé věci by mohli být pro ostatní nudné, nehledě na to, že některej případům co sem píšou je * po tom co si chceme říct...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  10:12

« To bestias

Nezklameš, dělal bych to samé. Ale určitě nějaká ta občasná informace na škodu nebude ne? Škoda, že RSD netrefil, snad zapracuje na něčem jiném. Mrkni do temata Octavia- fluent.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  10:05

« To King

Díky za uznání. Rád bych uved na pravou míru to, že ač dělám kde dělám, neznamená to, že jsem vševědoucí. Ve firmě již totiž funguje trend specializace na určitý problém. Před revolucí zde platilo takové to všeobecné vědění, ale dnes se již zpracovává takové množství úkolů a projektů, že se každý specializuje na svůj obor. Jelikož pro mě je práce i hobby, tak se o ostatní vývoj (např. motor, převodovka, elektrika) zajímám i mimo pracovní povinnosti. K obrázku od RSD - netrefil (upřímě, nelžu). Jinak tě asi zklamu tím, že na většinu podobných otázek budu odpovídat no comment. Jsi rozumný a určitě mě pochopíš....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  08:17

« To bestias

Tak tos mě docela šoknul. Podle tvých reakcí právě v tématech týkajících se škody jsi to tutlal naprosto dokonale. Klobuk dolů. Vědět o všem a tvářit se jak o jeliman a mluvit jen o tom, co se ví, to chce dobré nervy. Ale vzhledem k tomu, že jsi psal, že si RSD koleduje o průser, tak si odvážím tvdit, že se asi se svými skicami opět až nebezpečně přiblížil vzhledu faceliftu Octavie. Můžeš buď odpovědět, že ne, nebo že to nebudeš komentovat. Každopádně se ti nedivím, že jsi k firmě loajální. Já bych byl taky a docela rád bych někdy u aut dělal, je to můj malý sen, ale pochybuji, že se někdy splní i přesto, že autům docela rozumím, i když spíše po obchodní a marketingové stránce. Svět kolem aut je totiž bohužel dost uzavřená komunita, která zaměstnává známé a známé známých apod. ... Ještě k mailu: Když si vlezeš na www.post.cz, nebo www.email.cz, nebo www.atlas.cz, nebo ještě na deset jiných adres, tak si můžeš vytvořit jakoukoli schránku pod jakýmkoliv jménem a s naprosto smyšlenými informacemi o tvé osobě. Můžeš mít klidně adresu pišišvor@post.cz, nebo bestias@email.cz. Já mám taky ještě záložní mail gorilla@email.cz.Ostatně proč ne? Post totiž nespolupracuje s attachmenty. V MC uvádím ale svou jmennou adresu, protože si za svými názory vesměs stojím a komunikuji s okolím tak, aby mě nikdo nemohl pokládat za idiota. Pokud mě ovšem někdo pekelně nenas... taky jsem se tu dokázal alespoň měsíc hádat s pár lidmi. S jedním z nich už si v současnosti debatím opět naprosto v pohodě. Emoce vychladly. No, zařiď si to, jak uznáš za vhodné. Skupinka lidí kolem určitých témat si tady ale vyměňuje informace i mimo MC, ať už proto, že ne všechno musí vědět všichni, nebo prostě soukromé věci. zatím se měj.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  07:27

« To King a RSD

Tak tu moji identitu jste neuhodli pánové. Řeknu vám kde dělám, ale upozorňuju, že co se informací týká budu se v jistých tématech projevovat pouze jako laik, protože bych nerad, aby ze mě neudělali nezaměstnaného. Navíc jsem ke své firmě velice loajální. Na mail bohužel neodpovím, protože mám adresu shodnou se jménem a nechci se odhalit úplně. Pracuji ve Vývoji Škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  19:22

Ahoj, diky za komplimenty ale pruuuserem to u mne nesmrdi a jak uz uvedl King, jedna se o spoustu stripecku a spekulaci, ktere davam dohromady, protoze Skoda Auto s nasi firmou oficialne nepracuje a v budoucnu myslim ze ani pracovat nebude. U tvych prispevku clovek alspon vi, o cem mluvis ale nektere blaboly od rádo-hadajicich se prispevovatelu mi popravde lezou dost na nervy. Co se tyce diskuse na tema aerodynamiky lze s tebou vice než souhlasit. Cucham uz nejake informace kolem velke Skody, tak je v budoucnu skusim dat na papir, a uvidime. Jinak AHOJ a FAbii zdar.RSD
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  13:11

« Re: Lukas zdravi Kinga :))))

Skoro z Prahy. Co by řekl tomuto pátku? Ozvi se mi na mail. Jo, teď jdu namlátit ty informace o mé feldě s chipem do tématu felicia - tunning. V ten pátek bych s ní přijel, mohl bys jí okoštovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  12:37

Jestli jsi z Prahy, myslim ze jo, muzeme se sejit a okouknout ty prospekty :)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  11:46

ty potvoro, a to mi říkáš až teď, že máš doma takový prospekt? No teda!!! Pokud náhodou máš ten kousek 2 a víckrát, tak se ozvi (mail je v příspěvku pod tímto), rád bych se alespň podíval, popřípadě ofotil, nebo bych si ho nechal darovat pod stromeček, prosím prosím. Pokud jde o toledo a octavii, psal jsem tady, nebo jinde, to samé. Ale detaily ibizy v základu mne fakt spíš zklamaly, fabii jsem ještě neviděl ,ale určitě nebude horší materiálově a zpracováním. Designem ale určitě. A sdad má i lepší sedačky, než základ ibizy.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  11:41

« To bestias

Pokud narážíš na skicy fabie, téměř identické s reálem, tak ty vznikly na základě spy-fota z MF dnes. A ostatní? Trefné spekulace. Nic víc, věř mi. Jinak, bystrému pozorovateli by opravdu mohlo svitnout, zvlášť, když občas něco nadhodíš - ...taky dělám do tunningu, ... tvoje polemika s RSD ohledně spoilerů, difizorů, deflektorů, zároveň dobrý smysl pro humor. Z toho vyplývá, že můžeš dělat kdesi ve vědeckých kruzích (info o aerodynamických tunelech), v softwaru (simulační programy), nebo prostě u tunningové firmy (nevím ovšem o žádné, která by u nás nabízela možnosti, o kterých tu mluvíš. Bude ti tak mezi 25 -35 lety (čerstvý ženáč). U škodovky ne, to by ses projevoval jinak. Možná, že děláš u některého zahraničního zastoupení tunningových firem, nebo jsi dokonale informovaný laik, ale to asi ne. Pokud chceš, zkus email michal.fokt@post.cz, můžeme dát řeč. A neboj, nejsem drbna.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  09:38

« To King

No nevím nevim. Nesleduju pozorně projevy představenstva Škody, ale RSD tu opravdu několikrát předběhl dobu. Kde dělám zatím nepovím, ale bystrému pozorovateli by už moholo svitnout....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  08:58

« Lukas zdravi Kinga :))))

Jo Kingu, uz jsem to zminoval predtim, to na tom banneru je v nemeckych materialech z IAA. Moc hezka zalezitost, zvlaste ve formatu A4, a s detailama pohledu zezadu, na chromovy vyfuk, predni spoiler s mlhovkama, mnam!!!! Pro tvou informaci, tato fotka je v katalogu zvanem Zubehor, tedy prislusenstvi. Je tam spousta dalsich srandicek jako elektrony, radia atd.... Co se tyka tve polemiky se mnou ohledne Ibizy/Cordoby vs. Fabie, nerikam ze interier je estetictejsi, ta seda neni nic moc. Ale to zpracovani a design pusobi trosku lepe, i kdyz se muzu plect, byl jsem z IAA plnej dojmu. Zvlast kdyz si clovek sedne do noveho Toleda, je to peknej pocit. Kam se na nej hrabe Octavka!!!! Bohuzel, ale je to tak, Octavia se interierem a asi i exterierem necape, za predpokladu ze Toledu ma original elektrony.... Lukas
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  08:32

« Re: Obrázek Fabie combi od RSD

To, že jde o obrázek fabie 2,0 slyším poprvé, každopádně ale rád. Vypadá pekelně dobře. K RSD: neměj mu za zlé, že se nás snaží v předstihu informovat, měl bys naopak být rád. Ujišťuji tě, že jako tunningová firma rozhodně nemá lepší přístup k informacím. Do takovéhoto stadia se ještě marketing Škody nedostal, aby umožnil českým firmám uvést tunning současně s modelem. RSD vyzobává informace z různých zdrojů, zpráviček a více či méně spekulativních informací, stejně tak, jako já. Občas se něco povede, jindy je to kachna, Já kupříkladu schrastil fotky fabie dva dny před premiérou. Super pocit, ale k čemu to je? Hodit to sem a vystavit někoho nebezpečí průseru? RSD by si taky nic podobného nedovolil, automobilový trh je u nás poměrně malý a taková věc by se rovnala sebevraždě. Tak napíše vždycky to, co nikoho neohrozí a co nedá ani náznak toho, odkud info přišla. .... Co děláš vůbec ty? Pokud to taky není top secret?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…