Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« toyota vs. skoda
vychazim z prehledu o poruchovosti TUV, ktery jsem ted uz podruhe zahledl v kvetech / pred 2-3 mesici byl obsahleji v MF dnes/. kategorie dle stari - 6 kategorii, v kvalite se na japonce chytali pouze vzdalene mercedes, volvo, porsche /coz jsou auta z uplne jine cenove kategorie/ . a prave toyota obsazovala predni mista. ten prehled pry cerpa udaje z nekolika "milionu" technickych kontrol v Nemecku. -
« Re: yaris
Proboha yarise ne. Pokud crash chceš vidět, tak mrkni na WWW.AUTOBILD.DE a musíš hledat v archivu asi tak za poslední půlrok. Najdeš ho. Mimo to jsem ho viděl na vlastní oči v pátek. Město, tak asi nic moc rychlost, střet s vectrou. Vectra v pytli nárazník a jeden roh, yaris zmuchlaný předek kompletně k A sloupkům. To auto bylo do šrotu. Dost drahá hračka na jedno pužití. -
« Re: Fabia Combi
No, rozhodně jsem nečekal, že mi to odkývneš. Ale to je jednoduchá koncernová matematika. Podobná auta, podobná technika. A vzhledem k tomu, že Fabia se jako nadupané auto velikostí moc nehodí, tak je to jasná věc. Bez diskuse. Pokud jde o Toledo, je to podle mého nejkrásnější auto koncernu, po TT a Broukovi. Leon se mi líbí taky, rozhodně víc, než golf. A rozhodně není nedodělaný a nevyvážený. Ale moc mému uchu nelahodí charakteristika fabie jako chladně elegantní. Co tě prosím tě šokovalo zpočátku na Fabii? Já jí byl od počátku nadšen a kdyby nebylo toho díky nízko položeným zadním svítilnám sraženého a sníženého zadku, tak by se mi líbila víc, než ibiza. -
Kingu, tady musím souhlasit s Diamantem : mám , jak si možná pamatuješ, Octavii 1,8 T Combi a jsem nadšen právě tím, že není oplácána spojlery, chromem, nápisy a bůhvíčímječště. Já si vychutnám všechny ty parametry i bez těch serepetiček a navíc uznej, že přijet na jednání nebo obecně pracovně autem a lá Tchajvanský sen není to pravé. Pokud se to někomu líbí a potřebuje to především na okázalé nebo sportovní extempora, pak je to jenom jeho věc. A navíc postav si takové auto na sídliště.... Možná né náhodou právě ty nejkvalitnější výrobky ( např. elektronika, cyklistika a pod .) na sebe neupozorňujou extravagantním zjevem.... -
No tak Yaris bych nekoupil ani manželce (teda ne že bych na to měl). Že Škoda dožene Toyotu za 15-20 let ? Nemůžu soudit Toyotu objektivně, protože jsem najel jen 500 km v to Carině E. Věřím, že je to dobré auto, ale to s tou Škodou mi příjde hodně nadnesené. Je třeba si uvědomit, že Škoda se na konstrukční, vývojovou a technologickou úroveň Toyoty dostává až teď (montáž Octavie je dokonce nejmodernější na světě). Podle toho, jak rychle se vyhoupla z role outsidera nahoru, věřím, že je otázka max. 3-5 let a bude lepší než Toyota. Mimochodem, ve velké Británii zvítězila jako auto roku Škoda a né Toyota (soutěže se účastnila Felicia - 7 let konstrukčně staré auto !) Až za Škodou skončili všichni japonci... -
To bee: Nevim sice na koho reaguješ, ale i když jsem "toyoťák" musim říct, že yaris opravdu v crasch testech dopadl jako průměr i když mám takový pocit, že to dělaly při větší rychlosti než je obvyklé, ale to si nejsem jistý. Jinak si musíš uvědomit, že je to malé auto a to zákonitě nemůže dopadnout jako Camry. Jinak třeba Avensis dopadl v crasch testech přímo skvěle. Byl jen o nějakou desetinku za Volvem. Byli to jediný dva který prošly skvěle. Třetí už strácel několik bodů. -
Jedine pozitivni na Toyote je asi dlouha zivotnost
o ktere se casto mluvi. To bude ale spise zajimat
zajemce o ojete vozy Toyota.
Jinak na toyotach nevidim niz zvlastniho.
Vynikaji snad jen svym designem, ktery se mi prave
vubec nelibi.
Rad se dozvim i nejaka pozitiva.
Tvrdit ze Skoda dosahne kvalit Toyoty za 15 let,
zavani zaujatosti a nesoudnosti. -
K budoucí podobě silné Škody - no comment. K tomu lezení si do zelí - zatím jsem si nevšiml, že by někdo někde lobboval pro Seat a příjde mi to jen jako taková podvědomá fáma mezi lidma. Vždyť i VW vyrábí různá auta ve stejné třídě. Seat má pouze volnější ruku v designu. Nové Toledo je moc krásné a docela bych ho chtěl, i když Seat jako takovej moc nemusím. Leon se mi nelíbí, ten zadek je prostě nedodělanej a moc násilnej a nekoresponduje s předkem. Myslím, že na Německým trhu bude mít větší úspěch Fabie. Němci jsou přeci jenom studenější čumáky a temperamentní tvary Seatu jsou pro ně podezřele "jižní" a změkčilé. Většinou upřednostňují chladnou eleganci s méně okázalými prvky. Možná že už jsem taky naočkovanej a nebo stárnu, ale začínám na sobě pozorovat, že se můj vkus přibližuje německýmu. A jak jsem po prvním šoku předpokládal - Fabia se mi líbí čím dál tím víc a myslím, že ještě dlouho bude. -
« yaris
to KOTR: kde jsi videl ten crash test yarise? zajimalo by me to, yaris je jedno z aut, o kterych uvazuju. jinak yaris asi u nas velky konkurent pro fabii nebude, teda u nas v Cesku. Cesi jsou narod konzervativni a yaris jim asi moc nevoni.. jinak ale treba srovnavat kvalitu Toyoty se Skodovkou .. skodovka mozna dosahne kvality toyoty za 15-20 let? -
Diamante: zajímavý názor. Dívat se na to z tohoto úhlu mě vůbec nenapadlo. Ovšem na druhou stranu, hodně koníků pod kapotou spolu s komfortním podvozkem je poměrně nebezpečná kombinace, to mám odzkoušené i u mé přečipované felicie. Ale pravdu máš v jednom: rozhodně je jednodušší, udělat z obyčejného auta sportovní, než ze sportovního obyčejné, - to je vlastně téměř nemožné. Ale kdo by to taky dělal? Nebylo by na škodu vyjít vstříc oběma skupinám. ...... bestiasi, pokud nemluvíš o Škodě(-A6), což asi ne, to je příliš vzdálený horizont, půjde o octavii s 1,8T a výkonem jako Audi TT, respektive Seat Leon, možná o pár koníků zkrouhnuté, aby rodinná škodovka nelezla sportovním seatům do zelí. Bude 4x4 a bude mít, stejně jako Fabia, ESP. Přijde pravděpodobně na trh jako součást faceliftu octavie. -
Já vím, že většina firem má nějaké to svoje GT apod. , ale spousta z nich tak pouze označí nejsilnější verzi, naplácne větší spoiler, dá lepší gumy, tužší tlumiče a tříramennej volant. Tohle u mě není žádné GT. Jestli chce někdo našlapanou Škodovku, tak si ještě nějakej čásek počkejte. Myslím, že pokud na to budete mít, budete mile překvapený. -
Diamant 19.10.99 23:43
« To bestias
Myslím si, že existuje veľa ľudí ako ja. Mne u Octavie 1,8T imponuje, že navonok vyzerá ako bežná Octavia. Ja preferujem pohodlné auto s kopou užitočného vybavenia a elektroniky a hlavne veľa koníkmi pod kapotou. Ale veci ako super široké a super nízke pneumatiky, tmavé sklá, chrómovaná koncovka "športového" výfuku, krídla, spoilery a rozšírené blatníky sú mi úplne cudzie a auto podľa mňa neskrášlia. Len vyvolajú úsmev na tvári. Ja potrebujem tiché, výkonné a pohodlné auto s príjemným perovaním a nie tvrdé "športové" perovanie a nepekný "závodnícky" volant. Kto chce, nech si to tam dá. Mne stratégia Škodovky úplne vyhovuje a verzia GT mi nechýba, lebo tak by som si kvoli "športovému" vzhľadu nemohol kúpť najvýkonnejší motor, ktorý by sa dodával výlučne vo verzii GTI (alebo tak nejako). -
No právě: na to, aby se mohla tato písmenka značící racing, sport, gran turismo a podobné, na kapotě objevit, musely by se stát i změny na podvozku (optické třeba ani tolik ne, vzpomeň si na golf II i III, ty se zvenku téměř nelišily. na druhou stranu, sériová montáž sportovních tlumičů, pružin a třeba silnějšího stabilizátoru by si příliš testů, homologací a zkoušek nežádala. Optický tunning ano, ale ten stejně škodovka udělala, soudě podle německého katalogu příslušenství, které mi laskavě k nahlédnutí zapůjčil v pátek Lukas99, který ho získal na IAA. Chápu, že vývoj modelů je drahá sranda, ale takovéto změny by rozhodně škodu nepoložily. Víš, problém je v tom, že konkurence ve třídě obdobné modely nabízí (peugeot GTI, renault RS, punto HGT a Sporting /s 6ti stupňovým manuálem a 7stupňovým automatem/ opel GSI, seat VT/Cupra a polo GTI. fabia sice motoricky zaostávat nebude (i když o dvoulitru s 88kW si myslím svoje ,ale alespoň půjde dobže tunnit), ale tím, že nebude nabízet sportovní volant, alespoň trochu sprtovní interiér a hlavně podvozek, bude ztrácet na konkurenci. Na 100% bude 2,0 Fabia drahá jako srovnatelné konkurenční GT/RS/VT/GSI/a tak, takže když bude chtít zákazník sportovní úpravy od tunerů, vyplázne za to víc, než za konkurenci. Ale oto ani tak nejde. Jde o to, že každý výrobce by si měl v nabíde takovýto model hýčkat (třeba BMW a Honda na tom dokonce postavili téměř firemní strategii) a každý se chlubí, že to taky umí. BMW M, Audi S a RS, Mercedes AMG, Ford Cosworth (mimochodem, VW jim ho podle mého neměl prodávat), Honda VTI, SiR a TypeR, Nissan GT, Opel OPC a GSI, Peugeot S a GT, Renault RS, Seat Cupra/VT, VW GTI. Pardon, jestli jsem někoho zapomněl. A je jedno, jestli t odělá výrobce sám, nebo jestl ito nechává na dvorním ladiči. Je hezké že má škoda luxusní LK, ale mohla by mít i sportovní , třeba ŠR (šnek racing). -
Tak to sorry, to jsem se přehlídnul. Taky jsem do tebe ryl trochu ze srandy, páč vim že do aut děláš. K těm značením GT, RS apod. Dokážeš si přestavit ten povyk, kdyby se třeba na LK dalo GT ? Všichni by začli řvát, co že je jako na tom tak zvláštního. Chtělo by to rozsáhlejší úpravy. Jenže to by se nevyplatilo, protože auto by potom bylo tak drahé, že by ho nikdo nekoupil. Asi nemáš představu (né svoji chybou), kolik stojí v dnešní době vývoj nového auta. Vem si, kolik by stály třeba nové formy na blatníky, nárazníky atd., kolik by se muselo zaplatit za vývoj, za zkoušky, za homologace atd. atd. Musela by se vyrábět ohromná serie, aby se toto všechno zaplatilo. A tolik aut GT a RS by si asi nikdo nekoupil. Právě proto existují tuningové firmy, aby zastoupily výrobce a vyhověly konkrétnímu přání zákazníka. Myslím, že dneska už je nabídka velmi slušná a je z čeho vybírat. Jediný problém může být pouze na DI a STK. Jo a ještě ke 3D - mě se nelíbí a nelíbí a nelíbí a nelíbí....Howg -
Hele, bestiasi, to si jako myslíš, že jsem se právě vyklubal z vajíčka a čumim jako vrána? Věta v mém příspěvku byla souvětí. V první větě jsem psal, že všichni konkurenti Fabie mají verzi 3D. Ve druhé části věty jsem psal,
že verze 3D
mají
i
všechny
vozy
nižší střední třídy.
Kdybych řadil clio, punto fabii a 206 do nižší střední, tak bych napsal jen tu druhou větu, ne? Mimochodem kapku mimo jsou v německé redakci AMS, kde felicia i fabia jsou v kategoriích nižší střední třída a Octavia ve Střední!!! OK, pochopil bych to díky rozměrům u octavie. Ale fabia? A dokonce felicia? Víš, škoda se snaží udělat auto na horním okraji třídy, a germáni to překroutí a udělají z ní handicapované auto na okraji třídy, ale spodním, té vyšší. Dobrej joke. A 3D má své kouzlo právě proto, že evokuje sportovní vozy. Proto taky 3D verze bývají i v této kategorii nadupanější a sportovnější. To, že škoda dělá rodinná auta jsou dobré kecy. Jde to dokonce tak daleko, že vrcholné verze octavie 1,8T s jedním z nejvýkonnějších motorů v kategorii nemá na podvozku, na karoserii ani v interiéru ani stopu po jakékoliv změně oproti třeba 1,4/44. (no jo, zapomněl jsem na lakovanou lištu nad značkou). Dokonce chybí i označení, jako R, RS, GT, GTI, VT, VTI, GS, GSI, RSI apod. Dokonce má taky ohnuté trubky výfuku dolů! To má být jak otahák na konzervativní zákazníky? Touhle strategií se Škodovka zakope. Víš, historie se opakuje. Podobnou filozofii razil Opel před 10 - 15 lety. Vyrábět rodinná auta pro "střední vrstvy", dokonce to míval i na reklamách. Kdo se považuje za střední vrstvu? Kdo dnes chce jezdit v autě pro "střední vrstvy", kdo tím chce ukázat, že na víc nemá? Víš jak dopadl Opel? Krachnul (téměř). Zachránila ho koupě koncernem GM. Vypadá to, že se fabia díky rozsáhlé nabídce příslušenství staví do trochu sportovnějšího světla, ale hromada umělé hmoty na autě z fabie sporťák neudělá. Nemyslíš?
tak si prosím nech ty řeči o rodinné značce. Já byl šťastný jako blecha, že fabia vypadá sportovně i vzdor rodinnému image. ta 3d by jí prospěla. Já vím, že nebude, ale je to chyba. -
Kingu, s těmi příklady ses nějak netrefil. Není to nižší střední (A), ale nižší (A0). Myslím, že 3D by si tu nikdo nekupoval. Škoda dělá rodinné vozy a hodně dává důraz na bezpečnost. Už jsi někdy vylejzal z hořícího 3D na střeše ? Já teda ne a nerad bych to zažil. Podle mě jsou 3D auta pro chudý, teda pokud to nejsou sporťáky... (To sem si zase asi dal, co ?) -
« To :Bestias
Internetovýho facana nepošlu. Pravdou je, že když nebudeme mít ani polotovar, tak to dohromady asi nedáme ,protože bych se tu opravdu asi ukreslil. Rezignuju a vzdávám to. Co se týče RSD respektive Dalin, tak Dalin je kamarád, který mi pomáhá s umísťováním obrázků do diskuze, protože já to neumím. Děkuji.RSD jsem já (:o) -
Nejenom tráboše, to jsi trochu out, ale i punto, clio, 206, corsa, ibiza, polo, svůj 3d má i každý model v nižší střední třídě. ... co bude s tím mailem?
Hele RSD, von se ti posmívá, pošli mu internetovýho facana a nebo ho zasyp dalšími skicami. Ale on nám stejně neprozradí, i kdyby se to podobalo sebevíc. Je na nás zlej, bééé, bůůůů, srk, béééé, škyt.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!