Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Uz nemate co rict ?
No já doufám, že má velké šance. Rover 75 je auto z "jiné kategorie". Taková auta se bych řekl nevolí. Fiat Multipla by mohla mít šance za originalitu, ale už je jaksi okoukaná a první šok vyprchal. Navíc si myslím, že jízdní vlastnosti budou stejně ulítlé jako design. Fabia byla představená právě včas a přináší nové designové prvky i do kategorie nižší třídy. Jestli někdo sledujete designerské studie a koncepty, tak Fabia má tvary, které se u jiných automobilek nedostali do serie, ale do muzea prototypů. Kdyby to Fabia vyhrála, tak by to samozřejmě byla ta nejlepší reklama. Proto doufám, že bude první. Koneckonců její prodejnost se odrazí na mé výplatě... -
Diamant 29.10.99 23:27
« Re: Nový motor 1,4 od Škody to Pedro
Asi budeš fakt najivný. Keď je niečo TOP, tak aj cena bude top. Hoci ja motor 1,4/74 kW nepovažujem za ktovie ako vynikajúci. Jednoducho ide do vyšších otáčiek a má pri nich vyšší výkon. Ale to je všetko. V bežne používanom rozsahu otáčiek je to veľmi podobné ostatným motorom 1,4. Takže to určite za tie peniaze nestojí. Ale kto chce kam ... -
« Re: Nový motor 1,4 od Škody to Pedro
To jsi asi trochu naivni, protože jako by jsi je neznal. I když by to vyráběli tady, tak řeknou, že je to z dovozových dílů a o podstatně nižších výrobních nákladech (energie, mzdy atd.) taktně pomlčí. Navíc k tomu dodají další armgumenty stylu: nebudeme se cenově podbízet, vývoj a investice stály x atd. -
« Re: ughugh
však víš, státní správa. To jo, ještě první ibiza "stála za to". Vzpomínáš na "rekordní" ztráty seatu ještě před 2 roky? Problémy s kvalitou (byla na úrovni opelu), pomalé inovace (lupo bylo původně první, než arosa, ale VW jí daroval seatu, aby vylepšil image). VW se pěkně zapotil, aby udržel seat nad vodou. To škoda je oproti tomu naprosto bezproblémová. To je velice zvláštní, od značky ze socbloku. Španělé jsou přeci jen EU. No, s těmi dalšími motory bych si tak nefandil. -
Koukám, že ti taky nedali dovolenou, co ? Já bych řekl, že s těma motorama to bude otázka času. Neslyšel jsem o žádné jiné motorizaci, ale v koncernu se chystá nějaký ten nový motor, takže uvidíme. S tím Seatem máš pravdu. Jestli si pamatuješ ty hrůzy typu Malaga, tak to byl těžkej eklhaft. Myslím, že VW dovolil Seatu vynikat (=velké investice) jen proto, aby si co nejrychleji napravil reputaci. -
Tím "lepší" jsem nemyslel ani lepší jízdní vlastnosti, ani design (to je zcela individuální), ani zpracování, ale částečně image /i když mezi námi, jakou image má seat, bývalý montážní závod Fiatu?/. Ale spíš hierarchii koncernu, který sice po rozdělení na 2 větve, sportovní (seat, audi, Bugatti)a rodinnou (Škoda VW, Bentley), staví na roveň Seat a Škodu a bude stavět VW a Audi, realita je, jak asi víš sám, jiná. Svědčí o tom i to, že blbá faceliftovaná IBIZA má motory 1,8T a 1,9TDI s 81kW a fabia blbej dvouventilovej 2,0 s 88 a převstřikovaný 1,9TDI66, nyní 72. -
Jak už jsem říkal, tak to opravdu nevím. Já jsem zatím slyšel to samé co ty, tzn 88 kW max. Ještě by jsi mohl vysvětlit význam toho "lepší". Lepší image ? dílenské zpracování ? vzhled ? kvalita ? jízdní vlastnosti ? Já bych připustil image značky a částečně vzhled (nové Toledo to není, no). Zbytek je víceméně shodný (je to dáno stejnou platformou, materiály, technologii a bla, bla.... -
Doonga doonga. Já být Tarzan. Bestiasi, asi jsem se špatně vyjádřil, chtěl jsem vědět, jestli nevíš, jaký motor maximálně tenhle podvozek zvládne, protože 88kW dvoulitr rozhodně nebude maximem pro ibizu ani pro polo. To jen škoda bude paběrkovat, aby se alespoň v něčem odlišovala od svých "lepších" sourozenců.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!