Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.11.99  11:07

« Re: Uz nemate co rict ?

No já doufám, že má velké šance. Rover 75 je auto z "jiné kategorie". Taková auta se bych řekl nevolí. Fiat Multipla by mohla mít šance za originalitu, ale už je jaksi okoukaná a první šok vyprchal. Navíc si myslím, že jízdní vlastnosti budou stejně ulítlé jako design. Fabia byla představená právě včas a přináší nové designové prvky i do kategorie nižší třídy. Jestli někdo sledujete designerské studie a koncepty, tak Fabia má tvary, které se u jiných automobilek nedostali do serie, ale do muzea prototypů. Kdyby to Fabia vyhrála, tak by to samozřejmě byla ta nejlepší reklama. Proto doufám, že bude první. Koneckonců její prodejnost se odrazí na mé výplatě...
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.99  16:52

« Uz nemate co rict ?

Nejak to tu utichlo. Tak zkuste alespon tipnout
    evropske auto roku. Ma Fabia slusne sance ci ne.
    A jestli vyhraje, co to bude vsechno pro Skodu
    znamenat?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.99  08:26

« Re: Nový motor 1,4 od ©kody

Primovstrik 1.4 VW uz existuje - ma parametry 77kW/6000 a 130Nm/4250 , spotreba v Lupo 5L ma byt 5l/100km - to ujde ze? Podrobnosti najdes na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.99  07:37

A proč by ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.99  20:00

Copak VW už začlo dělat přímý stříkání benzínu?!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.99  12:28

Tak to nevím. Ještě tu nevyčpěl pach Becherovky ze soudruha Grégra a ty už chceš vědět, co se tu bude vyrábět. Počkej ještě tak rok a budeme vědět víc...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.99  10:44

to bestias - Počítá se i s montáľí 1.4/77kW tj. přímé vstřikování benzinu?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.10.99  23:27

« Re: Nový motor 1,4 od Škody to Pedro

Asi budeš fakt najivný. Keď je niečo TOP, tak aj cena bude top. Hoci ja motor 1,4/74 kW nepovažujem za ktovie ako vynikajúci. Jednoducho ide do vyšších otáčiek a má pri nich vyšší výkon. Ale to je všetko. V bežne používanom rozsahu otáčiek je to veľmi podobné ostatným motorom 1,4. Takže to určite za tie peniaze nestojí. Ale kto chce kam ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  14:31

« Re: Nový motor 1,4 od Škody to Pedro

To jsi asi trochu naivni, protože jako by jsi je neznal. I když by to vyráběli tady, tak řeknou, že je to z dovozových dílů a o podstatně nižších výrobních nákladech (energie, mzdy atd.) taktně pomlčí. Navíc k tomu dodají další armgumenty stylu: nebudeme se cenově podbízet, vývoj a investice stály x atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  12:45

« Re: Nový motor 1,4 od Škody

Vážně se už 16V motory VW vyrábí ve Škodovce...? To by mohlo přinést aspoň částečné snížení ceny těchto motorů (nebo jsem příliš naivní?).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  11:12

« Re: Nový motor 1,4 od Škody

Obojí. Bude se vyrábět motor Škoda 1,4/50kW, VW 1,4/55kW 16V a VW 1,4/74kW 16V. To je nabídka na letošek. Později přibydou další motory.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.99  10:54

« Nový motor 1,4 od Škody

Chlapci, mnozí z vás jsou dobře informaváni a proto se ptám. Nevíte někdo, jaký motor 1,4 se bude vyrábět ve Škodovce? Bude to stále stařičký OHV nebo už konečně nový 16V made in Skoda(doufám) či výroba současného VW motoru 1,4 16V?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  08:31

« Re: ughugh

však víš, státní správa. To jo, ještě první ibiza "stála za to". Vzpomínáš na "rekordní" ztráty seatu ještě před 2 roky? Problémy s kvalitou (byla na úrovni opelu), pomalé inovace (lupo bylo původně první, než arosa, ale VW jí daroval seatu, aby vylepšil image). VW se pěkně zapotil, aby udržel seat nad vodou. To škoda je oproti tomu naprosto bezproblémová. To je velice zvláštní, od značky ze socbloku. Španělé jsou přeci jen EU. No, s těmi dalšími motory bych si tak nefandil.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  07:45

Koukám, že ti taky nedali dovolenou, co ? Já bych řekl, že s těma motorama to bude otázka času. Neslyšel jsem o žádné jiné motorizaci, ale v koncernu se chystá nějaký ten nový motor, takže uvidíme. S tím Seatem máš pravdu. Jestli si pamatuješ ty hrůzy typu Malaga, tak to byl těžkej eklhaft. Myslím, že VW dovolil Seatu vynikat (=velké investice) jen proto, aby si co nejrychleji napravil reputaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  07:33

Tím "lepší" jsem nemyslel ani lepší jízdní vlastnosti, ani design (to je zcela individuální), ani zpracování, ale částečně image /i když mezi námi, jakou image má seat, bývalý montážní závod Fiatu?/. Ale spíš hierarchii koncernu, který sice po rozdělení na 2 větve, sportovní (seat, audi, Bugatti)a rodinnou (Škoda VW, Bentley), staví na roveň Seat a Škodu a bude stavět VW a Audi, realita je, jak asi víš sám, jiná. Svědčí o tom i to, že blbá faceliftovaná IBIZA má motory 1,8T a 1,9TDI s 81kW a fabia blbej dvouventilovej 2,0 s 88 a převstřikovaný 1,9TDI66, nyní 72.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.10.99  22:54

« Motor 2,0/88 kW

Nemáte niekto krivku výkonu a tociveho momentu motora 2,0/88 kW? Je to motor uz znamy, takze by mohol helfnút aj bestias.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.99  10:03

Jak už jsem říkal, tak to opravdu nevím. Já jsem zatím slyšel to samé co ty, tzn 88 kW max. Ještě by jsi mohl vysvětlit význam toho "lepší". Lepší image ? dílenské zpracování ? vzhled ? kvalita ? jízdní vlastnosti ? Já bych připustil image značky a částečně vzhled (nové Toledo to není, no). Zbytek je víceméně shodný (je to dáno stejnou platformou, materiály, technologii a bla, bla....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.99  15:32

Doonga doonga. Já být Tarzan. Bestiasi, asi jsem se špatně vyjádřil, chtěl jsem vědět, jestli nevíš, jaký motor maximálně tenhle podvozek zvládne, protože 88kW dvoulitr rozhodně nebude maximem pro ibizu ani pro polo. To jen škoda bude paběrkovat, aby se alespoň v něčem odlišovala od svých "lepších" sourozenců.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.99  14:18

Velmi trefné...
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.99  14:01

« ughugh

Ugh Ugh Arrrrghhhh
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…