Škoda Fabia
« Re: Zlatý volant
To je hezké, že porovnáváš chladicí boxy z mercedesu E s boxy ve fabii. ALE O TO TADY PŘECE JDE, NE? Že má fabia něco, co zatím nikdo od konkurence. Ona už škoda těžko bude v něčem první, ta kmůže alespoň přinášet inovace do tříd, v nichž působí. Neříkám, že nemá v COTY konkurenci, ale myslím, že po scenicu těžko bude zafira vítězem coty. Je to jen variace na jedno téma. Co je na zafiře tak úžasného, s vyjímkou chytře skládaných sedadel? -
Diamant 15.11.99 22:53
« Motor 1,4 MPI
Teším sa, že naozaj originálny motor od Škody obstál lepšie, ako vysokootáčkový motor 1,4. Rozhodne si nemyslím, že by toľko zatracovaný motor MPI patril do šrotu. Veď má moderné vstrekovanie, mízko položený maximálny točivý moment a teraz už aj hydraulické vymedzovanie vôle ventilov. Keď sa pripočíta ľahký hliníkový blok a nízka spotreba, nie je o čom diskutovať. Ja by som si ho zvolil aj po tretí krát (1. Favorit, 2. Felicia). -
« Re: Zlatý volant
Jo Kingu , bez obav. Nikdo se tu přeci nepře o to, že je a bude ve své třídě Fabia uznávaná. Ale chladící boxy se vyskytli už třeba i u toho Scenicu a i u MB třídy E, takže tu nemluv o revoluci. Navíc COTY se volí ze všech tříd tak sem nemotej to že je ve svý třídě nejlepší - (taky věřim že je.)Taky musíš uznat, že konkurenci rozhodně Fabia má a to velkou. -
« Re: Zlatý volant
Hele, mluvím s tím RSD, který se tady vyskytoval dřív? Jak není fabia ve své třídě vyjímečná? Koukni na to slícování karoserie, koukni na chladicí boxy v přístrojovce, koukni na kvalitu materiálu v intriéru, koukni na originální design. A koukni na kvalitu, o které se konkurenci v této třídě ani nezdá. Co se s tebou děje? MistřeBíne: Srovnávat fabii s renaultem scenic? Tak to je snad nejhorší hovadina, ktero ujse mtu kdy slyšel - a bylo jich dost. A vectra se taky dooooost liší od octavie. Tak to měly asi společnou jen barvu, ne? To jsi asi jako moje maminka. Říká:viděla jsem pěkné auto, jaké ptám se? No červené. Nepřipomíná ti to něco? Podobné si jsou jen klínovitým profilem karoserie. Hmmmm, ale auta kubistických tvarů už se pár let nedělají. tak je oktávka podobné samaře stejně, jako BMW 7class. -
« Schránka před spolujezdcem
Vąude je teď slyąet samou chválu na ergonomicky skvěle řeąenej interier, co ale řikáte na tu schránku před spolujezdcem,která vám svojí hranou míří přímo na kolena a značně zmenąuje místo v interiéru. (za řidičem je vzadu víc místa neľ za spolujezdcem, coľ podle mě bývá u větąiny aut naopak). Podle mě by větąina lidí upřednostnila menąí schránku (nebo měla být aspoň zaoblená jako u Octavie) a víc místa v podélném směru. -
« Re: Zlatý volant
To Andre - Fabia je českej xicht. A je dobře, že je podobná německýmu xichtu. Vzhledem k tomu, že více než dvě třetiny produkce Škody jdou na export, je jasné, že design a koncepce se orientuje na tu nejsilnější skupinu zákazníků. Kdyby Fabia vypadala třeba jako 206, tak by byla po půl roce neprodejná... -
« Re: Zlatý volant
to: Hudec Naprosto souhlasím s tvrzením, že je dobře, že existuje třebai Multipla (nebo Zafira)
Zafiru už si mohla spousta lidí Kingu koupit a otestovat, takže v porovnání s Fábií je ve velké výhodě. Navíc má patentované systémy, které zase zatraktivňují. Je pravdou , že Fabia je krásný a vyspělý vůz, a byl by to první vůz bývalého východního bloku, který by vyhrál COTY (což jí z celého srdce přeji) ale házet Zafiru, či Multiplu a další vozy do rolí jasných outsiderů, to je trochu nadnesené. Fabia není pro evropu ničím vyjmečná (krom ceny - což neplatí u nás) a tak uvidíme..... -
« Re: Zlatý volant
to Mr.Bean: Je moc dobře, že Multipla existuje (hlavně kvůli designu). U psů také (existují různé rasy) , kdyby se všichni čoklíci dali dohromady tak vznikne vořech (fuj). Pak se brzo dočkáme toho, že auta budou uniformní, žádná originalita (něco jako paneláky). Někdy v minulosti tady někdo prohlásil, že "není dobré když každé druhé auto bude Škoda", zlatá slova vytesat do kamene. Na druhou stranu bych Fabii přál, aby vyhrála COTY. Byli bychom světový nejenom v hokeji.
« Re: Zlatý volant
Kufr Škody Octavie je stejný jako Oplu Vectra. Viděl jsem je za sebou, dokonce ve stejné barvě. Fabia ze strany je zase jako Renault Scenic. Jenomže, kdyby někdo chtěl udělat auto, aby se ničemu nepodobalo, tak by musel vytvořit brontosaura jako je Multipla. -
« Re: Zlatý volant
Kingu, já je nemám možnost nechat zkusit nic. Ale když si to tolik lidí přeje, maj to mít. Pravice před volbama hlásala, že bude li zvolena ČSSD bude tady socialismus. Co se stalo jistě víš. Totéž by se stalo i s komunistama, kam se ty hlasy asi teď přelily. Konečně by se ukázalo, že tady socialismus už nebude a bublina by konečně splaskla. Takhle se donekonečna nacháme strašit. Namísto toho aby jsme se snažili nutit politiky do co nejrychlejší hospodářské prosperity, stále namísto odborníků nám vládnou diletanti a pleticháři. -
« Re: Zlatý volant
Oni je to nenechali zkusit, ČSSD vyhrála volby. Jsou to sice idioti, ale to jsou ODS také. US jsou ještě horší. Lidi prostě nevědí, koho mají volit. Kdyby si měli vybrat žít v Německu, nebo Albánii, tak by si 99,9 % vybralo Německo. Jenže to co tu je od 89., rozhodně kapitalizmus není. -
« Re: Zlatý volant
Joe, ty bys je to nechal zkusit? Podobnou strategii udělala ODS, když k válu pustila ten domov důchodců s alkoholikem v čele. Je to sice potom docela prča, koukat, jak se v tom plácaj a bulej, že to oni ne, že je to dědictví po Přemyslu Otakarovi II., když to rupnul na Moravském poli a že oni jen napravují chyby. Problémem je jen to, že tím jde do * prestiž republiky a ekonomika taky. Jinak bych je tam klidně taky pustil. -
« Re: Zlatý volant
Zlatý volant je dobrá předzvěst pro volbu auta roku 2000, skutečně to vypadá dobře. Komouši už mně dávno nechávají klidným i kdyby vyhráli volby. Není rok 48, klidně bych je to nechal zkusit, alespoň by bylo po nostalgických vzpomínkách. Stejně by NIC nedokázali a za půl roku šli definitivně do ...... V Itálii i ve Francii se podíleli na vládě a od té doby zmizely.