Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  15:00

« Re: Test Fabií

Souhlasím, že to tak může být. Žádná elektronika nereaguje okamžitě, musí si nejprve přežvýkat SW, aby věděla co dělat. A to chvilku trvá. Asi jako, když ti posílám tento příspěvek.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.99  14:52

« ... z Twinga ukradený systém posouvání sedadel ...

Len som chcel podotknúť, že posuvná zadná sedačka nie je výmyslom Renaultu ... Vlastne neviem kto použil toto riešenie ako prvý, ale Citroen ZX sa s ňou predával už v dobe, keď Twingo ešte len konštruktéri začínali kresliť.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  13:22

Osobně si myslím, že ten pomalý náběh jde prakticky ze 100 procent a vrub emisím, protože elektromotorek, který ovládá škrtící klapku by určitě byl schopen reagovat okamžitě (pokud by elektronika nebrala ohled na emise). Co vy na to? Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  11:32

bestiasi, to je sice fajn, žes nás seznámil s drive by wire, otázka ale zní, co s tím, pokud to opravdu zpomaluje reakci motoru na sešlap? Kupříkladu supermoderní Honda S2000 má pro jistotu mechanické ovládání škrtící klapky, právě kvůli eliminaci prodlevy. A že to funguje ,jsem zažil minulý víkend. Dá se to nějak, upravit, nebo poštelovat, popřípadě nahradit mechanickou?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  10:12

To: Bestias. Dík za vysvětlení, přesně na něco takového jsem čekal. Ten potenciomert jsem si nevycucal z prstu, ale bylo to v článku v Světě motorů. Taky jsem si říkal, že to snad naní možné a popravdě jsem svým dotazem doufal v tvoji pomoc.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  07:31

To zařízení na plynovém pedálu se většinou nazývá "drive by wire" a je to vlastně obdoba "fly by wire" z letadel, kdy se pohyby kniplu přenáší elektronicky a né mechanicky. Pohyb pedálu - rychlost a poloha sešlápnutí se odečítá a hodnota se zpracovává v řídící jednotce s ohledem na spotřebu a hlavně na emise. JoeD, můžu tě uklidnit, že se v pedálu určitě nepoužívá klasický potenciometr, kdy jezdec klouzal po vrstvě tvrzeného uhlíku, nebo odporového drátu. Nevím to naprosto jistě, ale používá se nějakého inkrementálního (přírustkového) čidla. Taková čidla jsou třeba v myších, kde snímaj pohyb osy poháněné kuličkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.99  17:33

Mě se nezdálo, když jsem s ní jel, že by se tam taková nějaká prodleva vyskytovala. A to byla 1,4
    50 kW. Zřejmě to byla nějaká výrobní vada, nemyslím si, že by pedál plynu měl jiné seřízení u 1,4 50 kW a u 1,4 74 kW.K COTY: Nevím proč zrovna Yaris, není to něco převratného, hlavně
    Yaris Verso, to by jeden blil...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.99  17:24

Můžu ti říct, že to zpoždění plynu je pěkně hnusné. Představ si, že stojíš na křižovatce, zapomeneš se, zezadu na tebe zatroubí, že je už zelená a v rychlosti chceš vystartovat z křižovatky a mušíš skoro sekundu (!!) čekat než se to roztočí. Mimochodem efekt je takový, že poté to prozměnu strašně rychle vylétne do otáček. No prostě hrůza. Podle mě je to jedna z největších chyb na jinak velmi dobrém autě. Problém je v tom, že s touto chybou se řidič setkává při jízdě pořád. To není jako málo místa vzadu... Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.99  14:40

To si asi zloděj promrk´. Jinak nějaká dlouhá odezva na sešlápnutí pedálu by se mi taky nelíbila. Ale to snad jde předělat na mechanickou škrtící klapku, ne? A pokud nejde, tak vím ,že jde uděla tzv. krátký plyn, kdy se zkrátí chod pedálu a tím se zvýší citlivost na sešlápnutí. Co se dá jinak udělat s tou odezvou? 3/4vteřiny, to je jak okickdown u automatu. A to je to ,co nesnáším k smrti.
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.99  14:17

« Test Fabií

Pojďme chvíli pokecat o testu na tomto serveru.
    Bestiasi, prosím tě nevíš jak je řešeno to elektronické ovládání stříkačky? Mám pocit, že otočný potenciometr v plynovém pedálu mi moc jistoty nepřidá. Mám s nimi bohužel špatnou zkušenost z rádií (nemyslím Tesla), kde nejsou tak namáhány a bohužel odcházejí. Mám obavu, že když v zimě položím svou hňápu od sněhu a soli na plynový pedál, že se asi moc dobře cítit nebude.
    Jinak konvenční vzhled klimatizace, pokud je automatická, mi nevadí. Mýmu kámošovi se stalo, že mu tu automatickou nějaký zloděj "vykostil" z Oktávky asi v domění, že je to rádio. Co by to mohlo být jiného, když to má displey.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.99  08:34

« Re: Tretia karosárska varianta

To ,že bude třetí varianta sedan, je známo ještě dříve, než kdo kdy tu fabii vůbec viděl. Asi před rokem se už prokecl Kulhánek.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.99  08:19

« Re: Test

Spíš myslím, že ty řadicí lanovody jsou asi dost citlivý na seřízení. Zkoušel jsem řazení na Autoshow v Praze a tam se mi subjektivně zdálo lehčí a přesnější než u Oktávky. I když myslím, že na tu předváděčku v Portugalsku byly určitě pečlivě připravený. Konstrukčně jsou myslím všechny stejné, z Feldy.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.11.99  23:13

« Tretia karosárska varianta

Dnes som stretol známeho. Je riaditeľom autorizovanej predajne Škoda. Tak samozrejme debata padla na Fabiu. Tvrdil, že tretia karosárska varianta bude sedan. BTW: na Slovensku by mala Fabia 1,0 stáť 320.000 Sk a 1,4 MPI v základnom prevedení 350.000 Sk. Ceny sa však ešte môžu trochu zmeniť (smerom dolu), lebo na Slovensku máme dovoznú prirážku, ktorá by mala časom postupne klesať. Ale aj on bol z tej vysokej ceny dosť sklamaný. Zhodli sme sa, že "základná" Fabia by mohla stáť tak o 70.000 Sk menej, ako "základná" Octavia.

P.S.: To, že Fabia nevyhrala ma veľmi mrzí!

• 00 Reagovat !

foto

16.11.99  20:43

« Test

Ahojte, ted jsem dal jeste rozsireny test Fabie na AUTO.CZ + 24 fotek. Zapomel jsem tam zminit jednu podivnou vec: razeni u 74 kW a SDI slo velmi lehce a presne, kdezto u 1,4/50 kW slo velmi ztuha. Bohuzel nevim , zda slo o nahodu nebo jesli to bude u 1,4/50 kW standard. Mozna ze je u prvnich dvou jina prevodovka... a u 1,4/50 klasicka z Felicie, ale ani tam to tak ztuha nejde... Tom P.S. Dilenske zpracovani je opravdu na velmi vysoke urovni - Punto, 206 jsou v tomto o tridu nize.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  20:29

« Re: Yaris

Jo sem spokojenej. Vždyť do Yarisu dávají velmi vyspělé motory s nízkým obsahem a vysokým výkonem, má subjektivně spoustu prostoru pro cestující a z Twinga ukradený systém posouvání sedadel, který by Fabii taky docela slušel, navíc má již další karosářské varianty....je to dobrý vůz. Škoda že to nevyhrála Fabia .... snad příští model od Škodovky.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.99  20:10

« Yaris

Co říkáte na výhru yarisu??? Fabia a zafira, byly určitě lepší!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  17:43

« Re: To Mr. Bean

Viz. výsledky soutěže.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  11:19

« Re: To Mr. Bean

Fabii sice viděl zkrz mastnej flek z vepřovýho, ale určitě si aspoň jednou sednul do Yarise na showroomu u Toyoty. To musel bejt pro člověka, co jezdí celej život trabantem docela šok a proto je vlastně jeho nadšení pochopitelný. U Fabie ho frustruje cena a proto na ní kleje jak pohan...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  10:35

« To Mr. Bean

Ty jsi buď úplně blbej nebo jsi zabedněnej! To, že jsi Fabii viděl tak maximálně na obrázku v umaštěnejch novinách od tlačenky je docela zjevný!
    Až se do toho auta posadíš a nebo se s ním svezeš, tak zjistíš jakej si byl trouba. Pak budeš snad schopnej védst konstruktivní debatu!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  10:21

« To MrBean

Sereš dobře, ale naprosto mimo mísu. U mě by se to dalo pochopit z hlediska loajality k zaměstnavateli, ale King je naprosto objektivní. A narozdíl od tebe má přehled a autům rozumí. Kdyby byli u nás v Boleslavi lidi jako seš ty, tak bysme dneska opravdu možná jezdili v trabantech a nadávali a nadávali .... A propó : už si seděl ve Fabii ? Už si v ní jel ? Máš jí s čím srovnat ? Víš jak se chová v extrémních situacích ? * !!! - Až v ní něco najezdíš, tak můžeš kritizovat a chválit co je libo, ale zatím si tu necintej pentli a nenadávej někomu jenom za to, že ví víc než ty !
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…