Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  14:31

« Re: Opozdenie akcelerácie

novaku, s tim sešlápnutím plynu na podlahu máš pravdu. A to by snad pro tunery nebyl takový problém. Ale vypadá to, že měli hoši z auto.cz jen nějaký prapodivný kousek. Četl jsem test v blesku, na novinkách.cz, v MF a ještě někde a jiní si na prodlevu nestěžovali a také považovali shodně 1,4/74 za poooooooooodstatně lepší, než auto.czáci. Třeba měli nějaký špatně vyladěný kousek (no jo, blbá omluva, to jsem to spíš pohnojil,co?), nebo benzín, kdoví.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.99  14:22

To: Diamant. Souhlasím s volbou motorů, akorát mě naplňuje nejistotou, jak dlouho se ještě ten tříložisák bude vyrábět. Asi jen do dostavby nové motorárny, jak naznačil p. Kulhánek. Spotřeba dvolitru ve Fabii se bude lišit při normální jízdě cca v desetinách litru. Hlavní díl spotřeby je dán vahou vozu, samozřejmě i dalšími faktory, ale ty jsou pro všechny provedení skoro stejné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.99  10:36

Asi to bude souviset s programovou filtrací kmitání plynového pedálu. Dělá se to běžně u jiných ŘS (mám zkušenosti ze strojírenství). Prostě ŘJ si počká až na definitivní polohu plynového pedálu a pak to otevře. Jinak by asi vzrostla spotřeba (pokud by klapka přesně kopírovala polohu plynu a vsřiky by stříkaly o stopéro). Vhodnou filtrací se motor uklidní, ale otupí. Chtělo by to buď jinou SW logiku (pokud je plyn na podlaze tak ser na filtraci a jeď na 100%) nebo přepínač (něco podobného je myslím na nové ALFĚ).čau LN
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  17:44

« litr

Nejvice se stejne tesim na Fabii s litrovym OHV o vykonu 37 kW, kroutaku neco malo pres 80 Nm a akceleraci z 0 na 100 za 33 sekund. To bude pro nas ladice nejvetsi kseft. Kompletni prestavba motoru tak, aby to prece jenom jezdilo vic nez Skoda 105.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  17:00

« Re: Test Fabií - opozdena akceleracia

Musim sa pridat s vlastnou skusenostou ohladne opozdenia akceleracie po zosliapnuti plynu - stalo sa mi to vlastne este na Felicii, ale efekt prakticky rovnaky, aky je tu opisovany - totiz odbocoval som v meste do lava a musel som prejst cez elektrickove kolaje. Videl som, ze ide z prava JEDNO auto (podvecer) a tak som si to vypocital, ze ak spomalim, mozem potom za tym autom veselo prefrnknut. Auto preslo, ja som sa pomaly dostal na dvojke asi do polovice laveho pruhu, ked zrazu na mna manzelka skrikla, preco nejdem rychlejsie, ved ide sprava auto - vtedy som ho uz zbadal aj ja a v panike som zoslapol plyn az na podlahu v ocakavani, ze rychlo prejdem. Lenze, a vtedy sa to stalo, plyn na zemi, auto sa pomalicky sinulo akurat do rany prichadzajuceho auta a ja som si uvedomil, ze napriek plnemu plynu idemem len krokom (motor stale vobec nezaberal) a ak sa nestane zazrak, tak to do nas zboku napalia - nastastie, ten zazrak sa stal a konecne po dlhociznom case (mozno sekunda, mozno menej alebo viac - vyzeralo to ale ako hodina) motor konecne zabral a stihli sme to. Ak by Fabia mala takto akcelerovat vzdy vtedy, ked to clovek potrebuje, tak panboh pomahaj. Jasne, ze pri Felde to bolo asi sposobene velmi nizkymi otackami, efekt vsak bol rovnaky.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  07:16

S 81kW TDI jsem nejezdil, tak nevím, jak je pružný ,ale prý díky VTG zas ne tak moc, jako 66kW TDI .Ale bestiasi, docela ses vyhnul odpovědi na to, jestli se dá něco udělat s tou akcelerační prodlevou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.99  03:44

Malo pruzny motor TDI?Tomu nerozumim,jezdim s ruznymi vykony i kubaturou,vsechno od VW,ale tak jako pise Bestias - pokud jsem linej radit,neradim,maloktery benzin plynule jede od 1000 ot/min,a od 1900-2000 chyti v motoru saze.Pokud chci radit,radim,a verte mi,ze malokdo zrychluje tak evidentne rychle,ze mi ujede.Me tech 10,5s/100 km docela staci.Na diesel.V kopcich a v zime mam dost navrch.Novy 74 kW primovstrik bude velmi,velmi dobry.Samozrejme cena,ta je dost drsna.
    Radio Kenwood,otocny panel,neni nic poznat.Staci nechat nastrikat barvou panel ovladacu topeni(drevo,kamen,co kdo chce)nebo jenom ram vcetne otocneho panelu radia.Dostat ho ven chce samozrajme roztriskat plasty v sirokem okoli,ale to by museli jit najisto.Radio se da ovladat i zakryte,joystickem.
    Bye
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.11.99  20:54

Jazdil som aj s 1,8 T a 1,9 TDI a bol som prekvapený, že práve to TDI vyžadovalo oveľa častejšie radenie a motor sa tváril, ako keby bol menej pružný. Ja by som volil buď 1,4/50 alebo keby na to boli financie, tak 2,0. Ten druhý musí byť poriadne pružný v takom malom aute. Ale čo tá spotreba?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:14

No, aby si tu někdo nemyslel, že když sem z MB, tak na to mám. Pro mě too unreal auto přes 50.000,- Kč. Nehledě na to, že nemám nervy na to, postavit si nový auto před barák. Stačí, že už mi tohle dvakrát vomleli závistivý důchodci francouzskejma holema... Jinak já bych nejradši TDI. Závodit nepotřebuju (teda né že by to s TDI nešlo !) a jak už jsem psal, tak jsem někdy línej i řadit...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  11:23

Tos nepotěšil. Tak co s tím. Nekupovat to s 1,4/74 a jít rovnou do dvoulitru, náležitě ho vytůnit a pak na highwayích naháněl M3ky, jo? není to špatný nápad, ale to už poleze k půl melounua to je too unreal.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  10:34

« Re: Námět na zlepšovák

A dokážeš si představit, kolik by ti toho rozlámali, než by se dostali k rádiu zkrz tu záklopku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  10:33

Trochu jsem se na to poptal a není to zase tak jednoduché, jak se zdá. Prý je to i věc délky a objemu sacího potrubí. Chiptuning by byl prý velmi rozsáhlý a náročný...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  10:10

Právě v tom Peugeotu mně to zaujalo, ale nebylo to vyndavací. Takhle nezbyde, než si koupit auto bez radia, ale s přípravou a nechat si namontovat "šuplík", protože i bez panelu se kradou.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  09:40

Proč myslíš, že by tu prodlevu nezmenšil ? Stačí odblokovat zpoždění v závislosti na emisích. Když se dá měnit charakteristika motoru, může se měnit i charalteristika akcelerace...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  09:38

Takový verze tu byli taky, ale neprošli přes Design. Takový systém byl použitej např v Peugeotu 405.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  09:25

Chiptunning ti prodlevu nezmenší. Zkus někde zjistit, jestli se to dá nějak poopravit, popřípadě nahradit mechanickým otevíráním. Emise neemise, on to katalyzátor přežije.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.99  08:38

« Námět na zlepšovák

Bestiasi, nevím jakými konstrukčními skupinami se zabýváš, ale to vestavěné radio by muselo být přivařené aby odolalo "moderním" zlodějům. Ty jsou dnes vybaveni půlmetrovým ostrým majzlem, kterým nejprve vymlátěj okno, nebo radši obě a pak s ním oloupají plasty kolem radia jako pomeranč a urvou všechno co k nim vede. Když už máte vyvinutý výsuvný boxík, co do něj to radio rovnou zapasovat a při nepoužívání přiklopit víčkem, nebo rovnou celý vyndat. Nic převratnýho to není, ale inovace by to byla. Můžeš oponovat, že u Fabie nejdou dveře otevřít, ale vymláceným oknem se tam dostanou.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  08:36

Samozřejmě, že je to kvůli emisím, životnosti motoru a spotřebě. Úprava na "ostřejší" pedál je otázka chiptuningu.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.11.99  23:20

« Opozdenie akcelerácie

Opozdenie pri akcelerácii je skutočne vcelku rušivé. Jazdím aj s Golfom a dosť časo ma nepríjemne prekvapí. Pri bežnej akcelerácii ho človek ani nezbadá. Ale akonáhle sa potrebujem rýchlo dostať z križovatky, motor doslova chvíľu stagnuje a vystrelí vás to vpred až keď už nedúfate, že to stihnete. To sa potom človeku uľaví :o) Z toho usudzujem, že je to fakt kvoli emisiám. Veď také smiešne množstvo dát sa dá spracovať tak rýchlo, že to nemáte možnosť zbadať. Okrem toho riadiaca jednotka nevykonáva zložité výpočty, ale iba porovnáva namerané hodnoty s hodnotami "napálenými" v pamäti a okamžite má výsledok. V pamäti jednotky sú už hotové polia kriviek a závislostí.

Chráň nás Pán Boh, aby sa do riadenia motora dostal Windows. To by na kraji ciest stáli autá a pri nich ich mobilne pozitívni vodiči, ktorý by si práve sťahovali z internetu nejakú aplikáciu, ktorá poruchu napraví. Okoloidúci vodiči Favoritov by sa len spokojne smiali z vyhriatych interiérov svojich áut. Ja by som Windows určil len na riadenie kúrenia inteligentného domu Billa Gatesa. Asi by mu bolo poriadne horúco!

• « 00 Reagovat !

foto

18.11.99  15:21

« Re: Test Fabií

A co teprve kdyby to běželo pod Windows .....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…