Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Krivky motorov
To: DIAMANT.Budu kupovat auto.Jeste jsem se nerozhodl, ale dosel jsem pres ruzne znacky postupne k Octavii nebo Fabii kombi{az bude}.Bud tak laskav, posli mi PROSIM ty krivky motoru.Chci porovnat dve 1,6 a 1,8Turbo u Octavii a dve 1,4 u Fabie.Predem diky.Muj e-mail dobiasv@email.cz -
Diamant 07.12.99 22:52
« Krivky motorov
Ako niektorí viete, tak zbieram krivky výkonov a točivých momentov od motorov používaných v Škodovkách (Felicia, Octavia, Fabia). Prekreslil som si aj nižšie spomínané krivky do rovnakej mierky a tiež som bol veľmi prekvapený, že motor 1,4/50 kW je v bežne využívaných otáčkach (2000-3500) pružnejší a podáva vyšší výkon. Jednoznačne pre motor 1,4/50 hovorí aj cena a nižši otáčky pri rýchlosti 100 km/h. Myslím si, že dynamika bude zhruba rovnaká (vysoký moment už pri 2500 otáčkach ale trochu ťažší prevod) pri otáčkach do 3500. Keby niekto chcel, tak mu môžem poslať obe krivky v jednom grafe. Tam je to pekne vidieť. Prípadne kto by mal záujem, tak mu môžem položiť do jedného grafu aj dva (alebo aj viac) kriviek hocijakých motorov. Mám zážihové 1,3/40 BMM, 1,3/40 MPI, 1,3/50 MPI, 1,4/50, 1,4/74, 1,6/55, 1,6/74, 1,8/92, 1,8/110 a vznetové 1,9/47, 1,9/50, 1,9/66, 1,9/81. (Zatiaľ zháňam 1,0/37, 1,4/55, 2,0/88 a 1,9/74.) -
« hodnoceni, srovnavani atd.
Vsechny zdravim!
Jsem rad, ze ma kazdy svuj nazor a nebudu mu ho brat. Vzdyt kazdy z nas je jedinecny a vse vidi jinak, predstavuje si neco jineho, zajima ho neco jineho .... Kdyby totiz ne, neni tu o cem kecat.
Jsem taky rad, ze se muzu zucastnovat techto debat, koukat na postrehy a nazory ostatnich, ale v zadnem pripade me nedokazi pro neco presvedcit, maximalne tak usmernit.
Takze vzhuru k debatam a uvaham!
Uz ma nekdo Fabii doma???
Zitra sem zase mrknu. Athlon. -
« Re: punto vs. fabie
Samozrejmne ze auto normalnim zakaznikum zatim do ruky nepujci, mel jsem velke problemy dostat ho na maly test na napsani clanku, ale vyslo to a reknu vam zadne prekvapeni se nekonalo, 1.4 74kW jsem testoval a ten motor byl takovej mdlej (pravda nebyl jeste zajetej), cekal jsem od toho trochu vic, jinak komfort ujde ale jen vpredu, vzadu malo mista, rucni rumply na skla atd. -
« Dynamika 1,4/50kW vs. 1,4/74kW - jenom kecy?????
Koupil jsem si nový Automobil revue, je v něm speciál, věnovaný Fabii. Porovnával jsem křivky těchto dvou motorů, protože stále nemohu věřit, že má 50tka v nižších otáčkách více síly a výkonu. Zjistil jsem že se křivky v nižších otáčkách TÉMĚŘ ROVNAJÍ, což znamená, že dynamika bude TÉMĚŘ SHODNÁ, teoreticky bude mít 50tka více dynamiky až do x000 otáček, protože nárůst jejího výkonu je strmější a ve svém maximu má hodnotu toč. momentu cca o 10Nm vyšší. Ale zase má delší zpřevodování, což znamená, že 1,4/16V bude určitě dynamičtější ve všech režimech, jen ne tak pružná. Napsal bych to přesněji, ale ten časák jsem nechal doma. Dojem menší dynamiky u 74ky bude způsoben pravděpodobně právě mohutným zátahem ve vyšších otáčkách, kdy se pak zdá, že to v nižších vůbec nejede, jak už tady kdysi psal hop v tématu 16V motorů. -
« Bez nadpisu
Podle mého je v Puntu ZA MNOU vzadu víc místa, ale jen kvůli tomu, že ve fabii si mohu sednout až na zem, což mi vyhovuje, punto má i když je v nejnižší poloze, vyšší posez .Ale pokud by se mi povedlo nastavit výšku sedáku ve fabii tak, jako má punto, tak myslím, že tam bude místa víc. -
« Re: New Punto
Nemohu souhlasit s tim, ze ve Fabii je vzadu min mista nez v Puntu. Zda se, ze je to znacne subjektivni (kazdy ma rad jinou polohu za volantem), ale ja (192cm) sem se ve Fabii za sebe vesel (pri rozumnem nastaveni predniho sedadla), zatimco do Punta se mi (pri stejnem nastaveni predniho sedadla) dozadu vubec nepodarilo nastoupit (teda kdyby nejhur bylo, nejak bych se tam asi vmestnal). A jeste k ty Fabii - co rikate na tu hranu u schranky pred spolujezdcem - podle me ta schranka zabira zbytecne moc (drahocenneho) mista a ta hrana to subjektivne jeste zhorsuje. -
Byl jsem se v sobotu (asi jako většina zvědavců) na ten "škodováckej zázrak" podívat, ale osobního zážitku z řízení vozu mi dopřáno nebylo, protože mi prodejce tvrdil, že mají z Mladé Boleslavi půjčování fabií zakázáno!!! Nechce se mi tomu věřit..., že by jsme začali kupovat zajíce v pytli??? Máte někdo podobnou zkušenost? Jinak ze sedadla spolujezdce se mi fabia zdá jako celkem povedené auto. I když zdání klame... -
« New Punto
Mel jsem moznost kratkeho svezeni asi pred mesicem. Ocenuji misto na zadnich sedadlech. Libilo se mi zprevodovani prevodovky a slusny motor (byla to verze s 80 koniky). Vzhled se zlepsil, u prvni generace se mi vic libilo 3D, u soucasne 5D.
Myslim ze je uchazejici do mesta a na kratsi trasy, na dovolenou bych s tim nechtel jet ani do Madarska.
Fabia je na tom lepe temer ve vsech ohledech, krome mista vzadu. Howgh. -
« First dojem
Ahojte, vcera jem mel moznost u sprateleneho dealera vyzkouset 1.4 74kW Elegance asi 3-4km a pak 1.4 50kW Comfort asi 55km. Tu slabsi bych si dovolil porovnat s Feldou 1.3MPI, kterou vlastnim - combi.
Povozek SUPER - proti odskaujicimu combiku (nenalozenemu), jiste a presne rizeni (ve Felde nemam posilovac), kratke a presne razeni - jenom 5-ka by mohla byt delsi, pri 100km/h to toci 3000ot. jako Felda. Mista na prednich sedadlech celkem dostatek pro mou vyssi postavu (pres 190), vzadu mi pripada min nez ve Felde i kdyz novinari tvrdi opak - nad hlavou rozhodne min. Sedadla proti Felde tak o 150% lepsi. Pristrojovka nic moc, ale zvykl bych si. Odkladaci prostory v norme. Hluk v interieru je minimalizovan. Celkove provedeni je bajecne, uvidime co plasty po 6 mesicich harcovani po ceskych cestach. Vypada na zivo lepe nez na obrazku...
Motoricky se mi slabsi 1.4 jevila jako solidni, je citit prirustek tociveho momentu. Hlucnost OK. Ocenil jsem palubni pocitac. Prodleva plynoveho pedalu byla hodne citit, ale po 5-ti rozjedech uz v pohode - jde jen o zvyk. Silnejsi 1.4 jsem ridil kratce - takze neni co komentovat.
Zkratka prijemne oziveni nabidky Skody.
Pockam si na Combi a pak se uvidi. Cenova politika skodovky totiz posledni dobou stoji za pekne kulove! Za penize co stoji ceska 1.4 v Comfort provedeni je uz prece skoro Octavia...
Zatim mi Felda staci a az ne je tu spousta krasnych modernich auticek, ktere stoji za hrich. Viz treba nova Almera, dnes na auto.cz .
Zdravim vsechny! -
JTF 06.12.99 13:54
to Face: U toho Punta: si děláš srandu s tím podvozkem a brzdama. Měl jsem možnost ho řídit v Praze po tramvajových kolejíc i kočičích hlavách,řekl bych že podvozek je velmi stabilní a brzdy mají rychlý nástup. Kvalitativně je podle mě srovnatelné s Fabií, ikdyž Fabie má kvalitnější vrchní plast. Ve srovnávacím testu Clio II,206,nová Ibiza,nové Punto zvítězilo ve všech parametrech, pouze v kvalitě zpracování byla Ibiza lepší. Dnes jsem měl možnost se svézt Fabii 1,4 16V v té nejlepší výbavě, je to velice vydařené auto, plasty uvnitř má skutečně ve své třídě nejlepší,ale slícování pravé strany dveří-nešly pořádně zavřít,prodejci zase nešla zavřít přední kapota - prý to je nové a musí se to "ochodit",po zavření víka zavazadlového prostoru to vypadalo,že jsou stále nezavřené,něco rezonovalo v řidičových dveřích a to elektronické ovládání plynu - připadal jsem si jako žák v autoškole,který poprvé řídí auto,jinak jsem byl mile překvapen nízkou hladinou hluku,jisté ovládání,kvalitní brzdy.Až se sní někdo svezete,napište jak se vám jezdí s tím "plynem".Čau. -
Najskôr na margo kufra.Podľa najnovšich informácií bol batožinový priestor Fabie znova premeraný a pôvodný údaj 248l bol opravený na 260l, čo v tej triede je tak akurát. Čo sa týka Punta ,má síce výborný motor 1,2l, ale bol som sklamaný podvozkom, brzdami ale hlavne tým že pri úplne novom aute cca.5000km ,vŕzgala prístrojová doska a lícovanie plechových dielov bolo na horšej úrovni.
-
Tak jsem je viděl obě, Fabii i Punto, Fabia stála u Jindřižské věže a Punto v Senovážné ulici v Praze. Fabia je strašně malá a vysoká, oproti fotografiím. Tenké dveře a la Felicia asi o velké bezpečnosti při nárazu z boku nehovoří, vzadu málo místa, malý kufr. Punto je mnohem nápaditější, a mně se líbí víc, ale to je věc názoru.
P.S. slyšel jsem v TV, že se ceny Fabie budou po novým roce zvedat až o 20 000 Kč, to ať si nechaj, to už se vyplatí si koupit Octavii.