Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  14:40

« Re: Fabia sedan?????

Máš pravdu - i s těma cenama - u nás škodovky ztrácí hodnotu jako mercedesy v Německu. Možná by ses divil, jak pěkné elektrony se dají sehnat. Každý má navíc jíný vkus. BTW- někdo tu posledně povídal něco o tom, že abych tady furt nesurfoval a makal. Nevíš o tom něco??????? Když se tak dívám na "kdo je tady"..... Jinak jsem rád, že jsi takový optimista ohledně budoucnosti - jen tak dál.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  14:11

Jo ještě k těm elektronům.... Osobně preferuju originál elektrony z fabriky, většinou ladějí s designem auta, a tyhle 15ti palcové na Fabii vypadaj úplně perfektně.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  14:10

To s tou mírně jetou Fabií Elegance je pravda, jenže otázka je, kdy se tyto začnou objevovat v bazarech či v annonci. Minimalně dva roky asi ne za slušnou cenu. Četl jsem již několikrát, že Fabia nebude zdaleka ztrácet na ceně tak rychle. Auto za 400 000,- je fakt zatím jenom sen, ale snažím se :)))) Jednou na to určitě bude, musí!!! :)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  13:39

Když už jsme u elektronů - dají se koupit 15" i jinde a hezčí, AEZ, Alessio, Borbet, ...... To není problém. Malé auto za 400 000 je dost síla. To asi nikdy nebude moje volba, vzhldem k platu - asi budu vždy končit u ojetin. Ale co by bylo špatného na mírně ojeté fabii elegance 74kW v černé met s 15" koly za cenu 1,4/50/comfort, což? S2000 je nedostižný sen, bohužel, ale krásný sen......
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  13:09

No Kingu, otazka je, jestli se ty elektrony budou dat koupit zvlast, protoze v ceniku jsou uvedeny jen jako nadstandartni vybava pro Eleganci. Pro Comfort jsou tam jen ty petipapskove ctrnactky... ty se mi tolik nelibi. Ale kdyby to slo je prikoupit, byla by to bomba. Ja vim ze ta 50KW bude asi pomala... Ale nejde jen o zavodeni. Radi bych samozrejme 74KW, ale musim se ptat: stoji to za 60000 navic? Pravda, daj k tomu ABS, ale stejne... RSD se jeste nezminil, na kolik by se ta 1.4 dala vytunit. Me by stacilo i 60-65KW, jako u myho accenta, pak by to byla naprosta pohodicka. Jenze to je narust pres 20% vykonu a nevim jestli by to nemelo nejakej vliv na zivotnost motoru. To je ale moje uvaha: vytunena 1.4ka 50KW na 65KW, cerna perletova barva, ABS, setipaprskovy patnactky elektrony s Elegance, Klima.... Sumasumarum, asi 390000,- za hotovy auto. Akorat by mi chybel ten bezovej interier... :)))) BTW, tva zkusenost s S2000 je poeticka a velmi lakava!!!! Jde vsak pouze o lasku platonickou hak rikas :)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  11:53

Kopii elektronů shánět nemusíš, prostě by sis je koupil - nikdo se tě nebude ptát, na jaký model to máš, ne? U NH caru jsem si vyzvedl prospektík - je identický s německým a nemají ještě příslušenství!!!! A comfort 50kW se mi zdá spíš jako kompromis - vezmi si, že je fabia alespoň o metrák těžší, než felda, a akcelerace tomu odpovídá (+1,5 s, tuším) Otázkou je, jak by šla vyladit, pokud tak na 70kW, tak pak jo, ale jinak to asi dravec nebude. Co takhle alespoň 1,4/16V /55kW, nebylo by to lepšejší? Optimum bude TDI v Eleganci, nebo dvoulitřík- s ESP, samo. Nevím nevím, ta 50tka bude dolní hranice (litr nepočítám), ale ke koupi, nevím nevím, pokud bys teda netunnil.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  10:36

Alcantara, přesně tak :)))) Dík!!!! No pro mě by připadala v úvahu (až jednou) Comfort 1.4 50KW. Jenže já hrozně chci ten béžovej vnitřek a ty elektrony. Pak by mi Comfort bohatě vyhovoval! Možná to je námět pro RSD, vyměnit vnitřní plasty a čalounění (potahy) do béžové barvy a sehnat kopii těch elektronů. Jenže s těma plastama bych byl opatrnej, slícování bez vybrací by mi asi nezaručili. Můj kůň je černá Elegance s těma elektronama, 1.9 TDI 74KW, tu chci!!!! Teda sním o ní. Když už něco, tak asi ten Comfort 50KW... Zdá se to jako nejlepší kompromis, co myslíš Kingu?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  10:16

Alcantara? No, já bych byl šťastný i za verzi classic s 1,4/50, takže toužit tu po autí za 450 papouchů je trochu out. Ale pokud bych měl ty peníze (do 500 000) a musel si koupit nové auto, tak bych váhal pouze mezi 3 modely 2 značek. Punto HGT a Fabia. Buď s 1,9TDI/74, nebo 2,0/88, doplněné o trochu té umělé hmoty, klimu a pokud by zbyl penízek, tak ESP. Žádná octavie, ale tenhle krásný prcek. Moooožná (to by se vidělo podle ceny), ještě Ibizu Cupra. Vždycky říkám, že výkon a podvozek jsou až na prvním místě a proto bych volil takto.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  10:04

No jo, MOMO volant je dobrej, ale ten ve Fabii je super! Menši poloměr věnce a věnec sám není ani tenký ani příliš silný. Žlutá byla taky moc hezká, do toho bych bral úplně černej vnitřek, čalounění jak v Alfě 156, nevím jak se tý látce říká. Červená se mi tolik nelíbí...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  09:55

A co červená? Nebo žlutá? Zapomně jsi na sportovní volant MOMO.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  09:35

Souhlasím s tím, že Fabia není moc fotogenická a její pravá krása vynikne jen z některých úhlů, viz první odtajněné foto. O to lepší je ale pohled na opravdové auto, ještě když je navíc ve spravné barvě (černá), s béžovým čalouněním a 15 palcovýma elektronama co jsou za příplatek v Eleganci (podle mě by tam za tu cenu měli být standartně). Potom je to naprostá lahůdka a mit to ještě seriově ospojlerovaný ze Škodovky s rozšířenýma podběhama a blatnikama + chromovou koncovkou výfuku, musi to být lahůdkový pohled. Mě ale úplně stačil pohled na IAA či autoshow v Praze na ten černej skvost a v práci jsem si pro své zaujetí vysloužil přezdívku Mr. Fabia... :)) So what....moc se mi líbí a nestydím se za to, je to špička a teď mi chybí už jen zkušební jízda k celkovému dojmu, pak napíšu. Jenom mě zaráží, že již tak vysoké ceny (ale odpovídající kvalitě a zpracování), mají být zvednuty v průměru o 20 tisíc korun. U Elegance to snad již ani nejde, je už hrozně vysoko, ale uvidíme. Lukáš
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  09:10

brunoX- jak tomu mám rozumět - že jako české díly jsou méně kvalitní, než zahraniční? A na to jsi přišel sám, nebo jsi to slyšel od babek na pavlači?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  09:05

fabia bude mít ROZHODNĚ lepší kvalitu, než octavia - lidé se učí a čím je auto novější, tím je lepší, BMW 3 je taky lepší, než starší 5ka. Grandsone, myslím že máš spíš smůlu, já znám víc těch spokojených, ale to tě asi moc nepotěší. Fabie je fakt auto pro 2- ale ono je nějaké jiné malé pro víc?, ale do feldy jsme se taky naskládali na 14denní dovolenou na šumavu v létě ve 4 dospělých a ještě 4 kola na střechu (chudák malá), takže v krajním případě poslouží i pro 4 dospělé. Hodně se tu mluví o předtaženosti - Ať se vám to líbí, nebo ne (mě taky ne), tak fabia je auto na srovnatelné úrovni s konkurencí cenově a zdá se, že výbavou a kvalitou materiálů vysoko nad konkurencí. Pokud je něco lepší, tak to asi nemůže být nejlevnější, jako ten shunt corsa, ne? NAvíc se všeobecně přepokládá výrazný pokles podílu škody na domácím trhu, stejně, jako je tomu v jiných státech s domácími výrobci (seat). Orientace škody bude na světové trhy, ne na ten náš malý a zaostalý, navíc bez peněz. A na jednu stranu je to dobře, alespoň nebude ten líbivý škodovácký design tak brzo okoukaný ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:41

to Grandson - mas pravdu, jelikoz jeste nemam deti nejak sem zapomel, ze je k nim spousta prislusenstvi - zejmena kocarek, kterej se asi ani do sedanu nevejde - chtelo by to combika.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:38

to BrunoX - teda nevim jak muzes posuzovat kvalitu auta podle stari baraku ve kterem se vyrabi. Podil zahranicni/domaci dily je u Fabie 45/55 u Octavie 75/25 (asi).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:30

To Grandson:
    Domnívám se, že Kvalita Fabie bude nižší než kvalita Octavie. Usuzuju podle toho, že na Octavii postavili úplně novou výrobní halu a na Fabii jen předělali a snad pořádně uklidili starou. Tvrděj ale, že s prostorama na výrobu Felícíí se to nedá srovnat. Taky podíl zahraničních dílů je na Fabii výrazně menší než na Octavii, kde je jich tuším 40%-(zdoj: MF Dnes)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:28

A jeste neco - Fabie (a stejne tak Octavie) neni moc fotogenicka, takze treba to bude ve skutecnosti vypadat dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:26

to, ze to pripomina Vento je dano tim, ze to ma stejny dvere jako kratka verze - (stejne tak Vento ma dvere z Golfa) - proto to nikdy nemuze vypadat jako normalni sedan, ale bude to proste Fabie s kufrem (jako je Vento Golf s kufrem) - musite si zvyknout.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  18:01

to Maxipes>
    spominal si, ze "Fabia pre rodinu s malymi detmi a Oct. pre rodinu s velkymi...".
    No ja si osobne neviem predstavit, ako sa do kufra Fabie (ci uz je to tych 240 alebo ako niekto uviedol, ze novo namerali 260 l) zmesti kopec veci, co potrebujes pre male dieta > napr. len kocik by podla mna aj po poskladani mohol ten kufor zaplnit - a to tam nie su este dalsie veci, ktore je asi treba so sebou pre dieta vsade nosit + veci rodicov. Pri takom kombi a sedane by to uz mohlo byt ine, ale kratka Fabia je tak pre dvoch ludi bez deti, alebo len do mesta. Inak ja som osobne nemal s manzelkou na cestu do hor problem zaplnit ani kufor Felicie Combi. >
    No a co sa tyka ceny Fabie...myslim ze Skoda strelila dost vedla, lebo cena Oct. sa mi javi az prilis konkurencna - ak len neplanuju zvysit v novom roku Oct. o takych 20-30tis. Ale aj tak bude Fabia draha az prilis - totiz aby ste mi rozumeli, mam teraz Oct. Combi a ked som ju kupoval, myslel som si ake super auto za malu cenu (oproti "konkur." znackam-aspon v mojom vybere-Vectra,Passat, Volvo, bolo lacnejsie o 200-350 tis.) po tych problemoch, co mam (rubrika Konstrukcne vady) si pomaly zacinam mysliet, ze ta cena mozno aj zodpoveda NIZSEJ kvalite Skodoviek - ale mozno mam len smolu.>
    Zatial si teda skor myslim, ze ako auto manzelke prichadza skor do uvahy ci uz Clio, Corsa, Micra apod.
    >Ale musim sa inak priznat, ze sa mi Fabia dizajnovo zo spominanych malych aut lubi najviac (ale to sa mi aj Oct. Combi spomedzi kombicok, ale kvalita je druha vec)...
    Uz asi pisem prilis vela, este otazka na zaver :?
    Bude kvalita Fabie vyssia ako Octavie?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  17:48

« Re: Krivky motorov

To: Diamant Zrid si treba na Atlasu svuj I-NETovy disk. Uloz tam ty obrazky a kdo ma potrebu tak si je muze dle libosti stahnout. Muzes je dat i pod pristupovy kod...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…