Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Osobné zoznámenie
Áááá, diamant nám popsal škodovku přesně svým stylem - perfektní zhodnocení funkčnosti a užitkovosti. Z tohoto pohledu jsem se na auta nikdy nedíval a ani by mne nenapadlo posuzovat polohu vzpěry haubny, nebo jiné detaily. Je dobře, že se zde vyskytují i lidé, kteří se na to dívají pod jiným úhlem. Pokud jde o hodnocení těch částí vozu, které zajímají i mne, musím bezvýhradně souhlasit. Je to fakt super auto i za ty peníze. to RSD - tak to jsi mne dostal - já vůbec netušil, že uvádí hodnoty, dosahované při použití 98oktanového Naturalu. Doufám, že podobné podfuky jsou i u octavie. To je teda docela ostuda, možná trapnost. KDO by probůh lil do takového auta 98čku? No, v tom případě budou hodnoty horší. Ale každopádně jsem zvědavý, jak to pojede. -
Diamant 11.12.99 15:27
« Osobné zoznámenie
Konečne som sa posadil do Fabie aj ja. (vozenie bude až neskôr) Skutočne je krajšia ako na fotografiách a pokiaľ verzia combi nebude krokom vedľa, viem, že JU CHCEM. Interiér je skutočne veľmi pekne vypracovaný, volant má mäkký a hrubší veniec, takže padne veľmi dobre do ruky. Materiály vazerajú veľmi pekne a pôsobia dobrým dojmom. Dvere sa zatvárajú veľmi kultivovane. Farebné zladenie interiéru (Comfort) je taktiež voľajaké krajšie, než som čakal podľa fotografií. Rádio je síce iných rozmerov než bežné autorádio a pôsobí dojmom, že je užšie. Skutočnosť je však taká, že je rovnako široké ako štandard, ale je vyššie. Preto nevidím problém v zabudovaní bežného autorádia. Potešili ma aj mriežky so zadnými reproduktormi (hoci ja chcem combi - problém nebol ani u Felicie). Inteligentne sú vyriešené aj smerovače výduchov vzduchu kúrenia, ktoré človek hravo utrie od prachu z oboch strán. Čo sa priestoru týka, na predných sedadlách ho je dostatok, ale na zadných je to tak akurát (mohlo by byť aj viac). Pre porovnanie (moje subjektívne) je tam miesta o nejaký centimertík menej ako vo Felicii alebo porovnateľne s Golfom IV. Čo si myslím, že je v triede kompaktných áut vyhovujúce. Vzpera prednej kapoty je vymyslená pekne a už pri práci v motorovom priestore vôbec neprekáža. Batožinový priestor pôsobí celkom objemne a je presne taký, aký by mal v takom aute byť (ale ja si počkám na viac). Motor je pekne "upravený" a motorový priestor pôsobí malým kompaktným dojmom. Je tam vidno len to, čo bežný motorista potrebuje. Tak to má byť. Za nedostatok považujem ostrekovač zadného okna, ktorý je dole v pätke stierača a malinkú odkladaciu schránku pred spolujazdcom. Inak všade je vidno príbuznosť napr. s Golfom IV. K jazdným vlastnostiam a hluku sa nevyjadrujem. Zatiaľ si však myslím, že auto je aj napriek vyššej cene (nie sme na také čísla zvyknutí) hodné tých peňazí. -
« .... a ještě k 1.4 74Kw
Tento motor i přes papírový výkon 74Kw m nepřipadá pro běžný provoz dost vhodný. Vysvětlím to: Pokud výrobce uvádí správně ve svých propagačních materíálech , tak dává tento motor výkon 74Kw teprve při použití bezoolovnatého benzínu 98 oktanů!!, tudíž měřený točivý moment 126 N.m bude při použití 95 tak na úrovni 120-122N.m ale až při 4.400 otáčkách!!!! Srovnám li to s 1.4 50 Kw, tak ta bude již stejný točivý moment odvádět již při 2.500 ot/min což je téměř o polovinu méně. Myslím, že tedy motor 1.4 / 74Kw
je možná tak na nějaký okruh, či dálnici, kde budete rychlosti vytáčet do maxima ale pro městský provoz, kam si myslím, že je Fabia převážně určena je to prostě debakl!!!! -
« Záměna Elegance za Comfort...
..jo omlouvám se za záměnu Comforta za Eleganci.
Za 335.400,- měla příplatkový červený lak (který mám mj. v Octavii standartně), druhý airbag spolujezdce, el. stahování předních oken a Škoda sound system MS 402, který mne sice nadchl svým designem ale totálně odradil podaným výkonem. Pokud se zbavím předsudku , že je to "pouze Škodovka", tak ta cena zase není tak hrozná, ale já bych oželel veškerou výbavu Comfortu a připlatil bych si k základní ceně 279.900,- dalších 35.000 za automatickou(!) klimatizaci a dostal bych se tak na sympatických 314.900,- Chip tuning na 1.4-50Kw vyvine dozajista dříve konkurence (hodně sázím na Cimbu ) ale nárůst výkonu bych šacoval tak na max. 10-13PS.Určitě by tomuto autu prospěl ,protože mi připadalo subjektivně uškrcené. Zato ale překvapivě tiché a pružné.... -
« Re: Dojmy z jízdy...
RSD, asi se jednalo o Fabii Comfort ne???? Elengance je ta nejdrazsi a zacina u 440000 za 74KW 1.4.... Jinak jsi me potesil s tim podvozkem, mam z toho radost. Take to odhlucneni je fakt super. Nemohl by jsi se vyjadrit k moznemu chiptuningu 1.4 50KW??? Kam je to mozne dostat, 65-70KW???, To uz bych snesl.... Octavii za ty penize jak uvadis mozna, ale ja bych toho lenocha nechtel ani zadarmo, je uplne oholena, zatimco ta Fabie co si testoval toho ma v zakladu docela dost. -
« Dojmy z jízdy...
Kde: Litvínov, CAO-Teplice, sobota 4.12 v 10.00 jsem zasunul klíček do zapalováni Fabie 1.4 (50Kw) v provedení elegance. První subjektivní dojem je že je v ní na délku stejně místa jak v Octavii ale na šířku je o dost užší. Interiér na mne působil velmi solidním zpracováním a velmi nevtíravým, leč originálním a jednoduchým designem. Zařazuji jedničku a oproti mé Octavii je řazení o malinko nepřesnější, zat ševel motoru OHV není skoro pod kapotou slyšitelný... balada. Co se týče motoru, tak zvuková kulisa vůbec nepřipomíná jeho původ. Pružnost motoru je docela dobrá leč sportovně založení řidiči budou touto verzí poněkud zklamáni. Čím však budou vykřikovat štěstím je podvozek. Netroufám si to tvrdit, ale subjektivně je podvozek Fabie daleko lepší a rychlejší než u Octavie ale i u Golfu IV , neřku li Toledo. Takovýto pocit z vedení a odpružení vozu mi dával snad jen Passat a to je auto o dvě třídy výše!!!!! Trochu vrásek mi dělají mlhové světlomety umístěné tak trochu na ráně a které jsou narozdíl od horních plastových krytů skleněné....au. Dojem ze skvělého vozu mi však zkazila cena se zavádějícími pakety, která se vyšplhala přes 335.000,- , za což pořídím do rodiny druhou Octavii!!!? -
« Re: Fabia sedan?????
Mě to taky nevadilo, jen mě to překvapilo. Víc mi vadí to prťavý zrcátko a to ho budou prý dávat i octaviím. Dnes mi přišlo pozvání na jízdu od Loudy Poděbrady, tak si najdu vhodný termín a vyrazím tam. Jsem zvědav, podvozek odborníci přirovnávají skoro ke sportovnímu a uvidím, jestli je ta 74kW oravdu tak chcíplá. Tak kdy se objeví první tunning, co myslíš? No už jdu dom, tak pá. -
« Re: Fabia sedan?????
S tím makáním jsi to neměl brát tak vážně :)))) Jo, dneska si dopřávám trošku toho netu, mám čas... Já vím že jsou hezký elektrony na trhu, určitě by to bylo východisko. Ale origoš je origoš :)))))) S tím optimismem, lepší je ho mít než se oddat depresi z toho * co tady panuje. Otevřeně mi to tu už leze krkem... Aspoň že se tu vyráběj krásný auta :)))))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!