Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Fabia
No vidim, ze se tady rozjela celkem ostra diskuse na tema Fabia. Ja jsem v ni sice jenom sedel, ale i to mi stacilo abych se zhrozil nad tim blbcem co navrhoval palubni desku. Kdyz porovnam s nasi Mazdou 626 z roku 90 (!!!), je to uplne o necem jinym. Neznam snad jedineho cloveka, ktery by byl jineho nazoru, nez ze ta palubovka Fabii vylozene hyzdi !!! -
« Re: TO PEPA2/KING
Óóóóó, úplně se červenám, z té chvály. Dost dobrý, Lukasi. Jo, včera jsem zase šel kolem NH Caru, jejich výkoda je v tom, že mají seata se škodou pohromadě. Tak jsem vylezl ze squellé fábky a hurá do ibizy, abych to porovnal. Upřímně - byl jsem v shocku - jediné, co má ibiza lepší, je ergonomie středového panelu, díky jeho natočení k řidiči. Jinak - volant není tak dobrý do ruky, i když sám o sobě je hezčí i se dobře drří, ale na Fa nemá. Sedáky jsou měkké a nedrží tělo na jednom místě, opěradla mají horší boční vedení. Vzadu místa tak o 5 cm míň - já si za sebe ani nesedl!!!! Matriály v interiéru podstatně levněji vypadající, barevně i omakem. Sedadlo je i v nejnižší poloze o dost výš než u Fabky a volant se nedá sklopit tudíž a ž d orovna. No, fabia s přehledem vyhrála, generační rozdíl je vidět, otázka je, kolik bude ztrácet za rok na novou ibizu. -
« TO PEPA2/KING
Pepo, fakt nevím co máš za problemém s CIMBU, ale fakt je ten, že jsem měl možnost otestovat jejich chiptuning na Kingově Felině 50KW... Doposavad jsem na chiptuning neměl moc pozitivní názor, ale co jsem zažil při jízdě Kingovou Feldou mě dost mile překvapilo. Ten nárůst výkonu je naprosto zřejmý, těch 61KW to má určitě. King si tam navíc nechal namontovat sportovní vzduchovej filtr, takže si to fakt umite představit. Dali jsme si sraz v Čelákovicích a já na Kinga jak tě poznám???? King na to, tywe neboj, to nejde mě přehlídnout. Taky že ne. King se přiřítil za ostrého a krásného řevu svého vytuněného motůrku, který lahodil mým uším. Prostě zvuk jak u závodních speciálů. Jo, jenže co to dělá při jízdě je ještě lepší. Takže mám tady vzkaz pro joudy, kteří si myslej že Felda je *: Uhněte Kingovi z cesty!!! :)))) Dobrý Kingu ne???? :)))) -
« Re: motor 1,0 l
Peníze do vývoje nového a ne modernizace motoru ze Š1000MB!!!.................Nevěřim, že všichni subdodavatelé do Škody dávají nekvalitní díly. Znám situaci u jednoho dodavatele některých plastových dílů do Škody. U nich neexistuje dodat zmetek u nulté série ani u miliónté. Jakost výrobku je vždy na prvním místě. Proto špatné hodnocení subdodavatelů beru s rezervou. Netvrdim ale, že se při náběhu výroby nevyskytují nedostatky. -
Proč by někdo dával peníze do vývoje motoru, který pamatuje 1000MB? To pepa2 - taky nevím, co tě tak pobavilo na Cimbu - mám od něj zvýšený výkon z 50 na 61 a - abych řekl pravdu, při jízdě se bavím já, když vidím ty zoufalé výrazy řidiců v autech o 100 000 dražších, když nemají na to, aby mě dojeli, nebo v horších případech, aby mě setřásli. jeden z místních přispivatelů, Lukas99, to může potvrdit, jak to jezdí. Lukasi, plís, napiš tomu pobavenému pepovi něco hezkého. Tomu, co tu píše picard, bych docela věřil, opravdu to asi chce tak rok počkat. Nevěřím však tomu, že by byly octavie kvalitní až teď. To je spíš dotyčný zaměstnanec naštvaný, že mu nepřidali. Znám jednoho takového u Nissanu - taky kecal. to HP - tohle jsem zkoušel včera - podle mého je madlo na správném místě i ve správné výšce. "Nepřirozené zkroucení ruky" je způsobeno umístěním madla horizontálně, ale pokud do mezery strčíš jen prsty bez palce, je to OK. -
Stejně obdivuji úpravce konstrukčně starých motorů ve Škodě, dokáží z nich vyloudit parametry srovnatelné s konkurencí a to jim ještě není příliš přáno od generálů z VW. Fakt mne mrzí, že nikdo nadal a asi ani nedá peníze do vývoje nových motorů made in Škoda. -
« Re: Záměna Elegance za Comfort...
To Pepa 2..... Neříkal jsem že CIMBU vyvinul ale asi nejdříve ze všech ůpravců vyvine (nebo možná spoluvyvine), protože nabízí narozdíl od ostatních chipy i na starší Felicie atp. ...ale když tě to pobavilo, tak holt některým stačí málo.... -
« Bez nadpisu
Opsáno z rubriky Ford Focus ! Mám známého, který dělá přímo na výrobě nové Fábie.
Řekl mi, že by si to auto v životě nekoupil!!! Chodí jim tam totiž různé plasty
a díly od subdodavatelů. Skoro nic prý nepasuje, tak se to přímo na koleně
zastříhává nůžkama na plech, různě upravuje a zatírá, aby nešlo nic
poznat atd. Něco podobného už zažil při nájezdu Škody Octavia, ale toto
je prý fakt síla. Takže vidíte sami. Úplnou novinku se koupit nevyplatí.
Nejlépe je počkat si minimálně rok, až začnou vyjíždět skutečně kvalitní
auta. Ještě mi ten člověk říkal, že Octávie jsou až teprve teď kvalitní,
doposud se vždy nějak improvizovalo. A Octávia je tu už pěkných pár
let...!!! -
« Prvý dojem
Včera som sa prvýkrát videl Fabiu naživo.
Vyzerá naozaj lepšie ako na obrázku, povedal
by som chutne. Je ideálna pre jednu mamičku
na materskej dovolenke a dve malé deti na zadných sedadlách, nie však pre odrastenejšiu rodinu.
Jedna poznámka ku dverám, ktoré ma nemilo prekvapili. Madlo na nich je totiž vzadu a ak chce človek zatvoriť dvere, tak musí ruku vykrútiť
neprirodzene dozadu. Ak posuniete sedadlo dozadu, tak potom narazíte rukou na stĺpik dverí. Postrehol to niekto? -
« Re: 98 oktanu
Já si myslím, že to troćhu podvod je, protože každé auto vykazuje na 98 oktanový benzín větší výkon. Dneska jsem měl pučenou Fabii na celý odpoledne a asi do ní spadnu. Nabízí mi jí před ježíškem. Řazení se o něco zlepšilo, ale zase už to není tak tiché (s podivem).Motor 1.4MPI byl kapánek hlučnější.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!