Škoda Fabia
« Re: obrátka hore dnom
A jako v čem se fabia nemůže rovnat 206ce? Jedině vzhledem. Pak bych souhlasil. Jinak lidi, ještě furt jsem nepřišel na chuť tomu divnýmu zadku. neviděli jste náhodou speciál v novém českém AMS? je věnovaný´fabii a jsou tam prvotní skicy, včetně perfektního zadečku. Škoda, že to "vylepšili" takhle. Ten zadek to auto fakt hyzdí. Jinak nevím, proč tě tohle fórum odradilo. Pokud máš na fabii peníze a musíš mít nutně nové auto, tak asi nic lepšího a levnějšího neseženeš (tím myslím včetně pojištění a servisu. Asi není co řešit. A navíc je to nejžhavější novinka, což se o cliu, nebo 206 už pár let říct nedá. Jedině o puntu, ale fábia má prý lepší jízdní vlastnosti. -
« Re: obrátka hore dnom
Chod do hociktorej predajne skodovky a tam ti poskytnu cennik. Ja som sa skocila pozriet na Vajnorsku. Maju tam vylozeny typ 'Elegance' so zelenou metalizou. Cena 526 000. Clasic ma stat 359 000. Tak za tu cenu si uz radsej kupim Peugeot206. S tym sa Fabia nemoze rovnat.
« obrátka hore dnom
Ahojte ľudia,
hoci na auto.cz chodím už dlho, sem som prišiel až pred 2 dňami a prečítal som si asi posledných 150 príspevkov. Išiel som sem s tým, že sa o Fabii dozviem viac informácií, ktoré nie sú komerčne ladené. Oceňujem, čo ste tu napísali, ale o to viac ma prekvapilo, čo to so mnou urobilo. Pred 2 dňami bola Fabia, čo sa týka kandidáta na kúpu auta "jediná možnosť do budúcna". Po prečítaní príspevkov a zvážení argumentov je "jednou z možností". Považoval som predtým za nemožné, aby takéto fórum tak radikálne zmenilo môj názor, ale stalo sa.
Aby som sa tu nerozpisoval, chcelo by to viac informácií bez emócií. Skúste sa niekto ozvať a splodiť nejaké racionálne porovnanie (vlatne ma napadá, že by ho mohli urobiť priamo autori auto.cz). Mimochodom, vie niekto, čo bude stáť na Slovensku Comfort 1,4/50 a Comfort 1,4/74?
Brano -
« Re: Najdrahsi podvozok v historii VW je pouzity v Fabii
Aby som vysvetlil, nie som ziadny diler a uz vobec nie Daewoo, nemyslim si ze Daewoo dosahuje potrebnu kvalitu.
Pises, ze ramena su spojene torznou prieckou.
Vydel si tu priecku? Podla man to nieje torzna priecka!
A tie dalsie dva prispevky hovoria samy za sebaa ja za svojich autorov.
Pisal som, napiste kontretne udaje, nie oplzle reci.
MKO
Myslim -
« Re: Najdrahsi podvozok v historii VW je pouzity v Fabii
co to placas - jaka tuha naprava. - ma normalni podelny ramena spojeny torzni prickou - asi jako 99.9% aut tyhle kategorie. Samozrejme, ze nezavisle zaveseni je lepsi, ale v kategorii malych aut je prilis drahy. (a abych nezapomel - Fabie ma nejlepsi jizdni vlastnosti ve tride) -
« Najdrahsi podvozok v historii VW je pouzity v Fabii
Pravidelny citatelia motorcafe su urcite spominaju na rubriku Skoda Felicia verzus Daewoo Lanos.
Okram ineho tam niekto napisal, ze Lanos ma tuhu zadnu napravu a tento typ napravy uz davno ziadna automobilka nepouziva, lebo nezavisle ramena zadnej napravy su lepsie,a preto doporucoval kupu Felicie.
Vcera som sa prvykrat pozrel na ten zazrak ( novy podvozok VW ) a co som zistil?
Fabia ma TUHU zadnu napravu !!!
Presne taku, aka sa prestala pouzivat niekedy v 70 rokoch a ma ju dodnes len Lanos!
Takze ako je to s tymi najmodernejsimi technickymi rieseniami pouzitymi vo Fabii?
Nie je to len reklama? Je to skutocne moderne a pokrokove auto?
Nie je priemerna spotreba 7 l na 100 km prilis velka na dnesnu dobu na tuto kategoriu aut?
A co alternativny pohon?
Podla vyjadrenia Skody sa pouzitim alternativnych paliv nezaoberaju.
Nie je to v dnesnej dobe uz nutnost, premyslat a ponukat zakaznikom priamo od vyrobcu automobili napr s pohonom aj na plyn ?
Kto ma skusi presvedcit, ze motor, ktory moj dedo pouzival v Skode 1000 MB a je pouzity vo Fabii ma rovnaku zivotnost ako motory u konkurencie?
Skuste pohladat konkretne parametre v com je Fabia lepsia ako konkurencne auta.
Ale nie informacie typu ake podava skoda: "fabia ma najmodernejsie ABS"
Co to znamena najmodernejsie ABS? kolko krat za sekundu dokaze toto Abs reagovat? Je stvorkanalove?
Na tieto otazky nechce odpovedat ani skoda, asi vedia preco.
Podla mna postavili lacne auto, ktore chcu predavat za vela penazi.
MKO
P.S. Ja som sa tesil na Fabiu, ale po vcerajsej obhliadke som velmi sklamany.
« Re: TO Lukas99 a King
Já vycházím z toho, že jsme se dostali na 60 kW s upravenou řídící jednotkou a vačkou, na 65 kW s vačkou, počítačem a udělanou hlavou. Ta hlava ostatně má největší vliv na účinnost, neboť se zlepší vyplachování a eliminují se ztráty v potrubí. Co se týče převrtávání, převrtáváme na objem 1347 ccm - cena je 21.000 vč. DPH. Když si vezmete, že jde vlastně o nový motor a porovnáte si to s cenou GO takového motoru, tak vám vyjde, že jsme absolutně nejlevnější. To si ostatně můžete zjistit podle ceny této úpravy u ostatních ladičů. Převrtání na 1460 ccm pak stojí 29.500, na 1580 ccm pak 43.900 kč. Jízdní vlastnosti jsou o dost lepší než u obsahu 1289 ccm, zejména jde pěkně odspodu. Životnost je otázkou, protože se zatím žádný motor tak neopotřeboval, nejvíc je najeto asi 140000 km v ostravském provozu a stále jede. Jinak na poč se dostanu až po vánocích, takže přeju hodně štěstí a úspěchů v příštím roce. Zdena -
« Re: porovnavaci test malych aut na BBC
Myslim, ze kdyby u nas nekdo prezentoval novy model napr. Wartburga, tak by se obecenstvo asi taky smalo. Prece jenom, bude muset Skodovka na poopraveni sveho image v Britanii jeste hodne pracovat. Podle mne jsou vyborne vysledky v anketach dany hlavne tim, ze od Skodovek nikdo nic neceka. A jeste k tem relacim - videl jsem na BBC v Top Gear predstavovani Octavie. To probihalo tak, ze vedle sebe postavili 4 auta stredni tridy (nesazel bych co tam bylo, ale urcite A4ka, mozna Vauxhall Vectra) a zalepili veskere identifikacni znaky - loga atd. Pak tam poslali ruzne lidi a duchodce a kupodivu mela Oktavka nejlepsi hodnoceni. Tak to tedka museli skodovce vratit :) -
« Re: porovnavaci test malych aut na BBC
No, pokud by někdo takhle prezentoval můj nový model, tak bych jim asi rozbil papulu, BBC neBBC. Je to docela hnusný, nezdá se vám? No pohledná slečna tam sice mohla být, ale rozhodně to nebude specialista na auta. Hlavně, že se diváci baví, co? A pokud jde o hlučnost při akceleraci - znám jen jedno auto, kde není motor slyšet - mercedes S. A pochybuju, že bude hlučnost motoru fabie vyšší, než u clia nebo punta. No a vavříny pro yaris - za bezpečnost a komfort (pozaz jako v autobuse)? No comment. -
« porovnavaci test malych aut na BBC
Vcera som nahodou natrafil na nejaku MOTO relaciu na BBC a akurat tam porovnavali "male" automobily. Boli tam rozne typy od Yarisu, Matizu, Clio, Peugeot 206, Fiat, Micra, Corsa ap. a tiez FABIA. Mimochodom, uvod k predstaveniu Fabie bol asi v style >" A teraz vam ukazemem novu Skodovku - a prestrih akoze na rehotajuce sa obecenstvo. - (pokracovanie)- Skoda sa chce zaradit medzi lepsich svetovych vyrobcov aut - opat rehot obecenstva... po dalsich obdobnych vstupoch sa rehot zmensoval, az ukazali Oct. Combi, ako vrchol ponuky (v prestrihu na obecenstvo sa uz nikto nesmial)... az potom prisla na rad FABIA a dojmy sympatickej slecny z jazdy (1.4 MPI 50kW) - dost velka kritika sa z jej strany zniesla na (podla nej) slabu pruznost motora a, ako predviedla pri jazde zvysenym hlasom, velmi vyrazne vraj to auto huci pri akceleracii. Tiez spomenula strohost interieru, na druhej strane funkcnost a kvalitne materialy a tiez dobre vedenie na vozovke (teda podvozok OK). Cena? - trochu drahe auto za to, co ponuka.
>Kedze osobne som este vo FABII nesedel a, co je dolezitejsie, este som sa v nej neviezol, vlastny komentar k tomu nepridavam.
Caute.
(pre objektivitu musim zdoraznit, ze vitazom toho porovnavania bolo na moje velke prekvapenie ...no skuste si tipnut, je to auto spomenute na zaciatku mojho prispevku - potom vam napisem, kto mal pravdu. Hlavnymi kriteriami boli ako som pochopil > vykon-bezpecnost-komfort-cena. -
« Re: TO Lukas99 a King
Nejlepší způsob, jak to ověřit, je to změřit. Asi to udělám. Dělají to na Jarově, ne? Ale myslíč si, že jsem tak blbej a že se mi to, že to jede líp, JENOM ZDÁ? Tak v tom případě se já asi jenom zdám všem těm, které nechám při akceleraci za sebou a to i v prudkých kopcích. 5% říkáš? Tak to bych se v případě vačky (o které přemýšlím) a zvýšení objemu (to už ne) opravdu připotento. Kolik stojí zvětšení objemu? -
« Re: TO Lukas99 a King
To pepa2: úplně s tebou souhlasím. 61 kW nejde z 50kWattové feldy dostat jen pouhou změnou řídící jednotky. Je fakt, že na vozidlové brzdě se mírně projeví vliv upravení přechodových režimů, které mají vliv na akceleraci a tak se i řidiči zdá, že to jede líp, ale vyjádřeno čísly jde o asi jen 5 procent. A na to vemte jed. Toto nejsou žádné propagační a reklamní fráze. Při brzdění na motorové brzdě se pak neprojeví už vůbec žádný přírustek výkonu. Mimochodem brzdění na vozidlovce stojí asi od 500 kč za hodinu, tak si to běžte změřit a uvidíte. To King: aby jsi dostal z 50kW těch 61 kW, musel by jsi ještě k řídící jednotce udělat i hlavu nebo vačku. Ale podle tvých reakcí na chiptuning by ses při této úpravě asi už připotento. A což teprve při zvětšení objemu na 1450 nebo 1600ccm?????? -
« Re: TO Lukas99 a King
Platí. Otázkou je, kdo zaplatí ten test na brzdě. Pokud půjdeš napůl, tak se do toho dáme. Doufám, že máš na mysli tu dvoulitrovou Becherovku. Tak se ozvi, když se tak bavíš - michal.fokt@atlas.cz.
k interiéru - mě ta schránka prřed spolujezdcem vůbec nevadí. Zapomeňte na fabii jako na auto pro 5 dospělých. Kdyžtak se posuneš dozadu a ještě schránku vyklopíš a dáš si tam pití. Podle mě je OK. Ale středová konzola by mohla být stažená až k zemi. Lukas: Faceliftem určitě půjdou zlehka ceny nahoru, ale tak maximálně o 10 - 15 000, bych tipnul. Jinak to vypadá, že VW definitivně skončil s vizí identických palubek. Naštěstí.Bestias je nějak out, ani na maily neodpovídá, kdoví, co se stalo. -
« TO Lukas99 a King
Fakt, hele, sem se zase pobavil, vy dva ste lepší než silvestr na TV Nova. O flašku Bechera, že když půjdeme na brzdu a zmeříme výkon na Kingovým autě a pak tam dáme sériový počítač a zmeříme ho zase, tak tam bude nárůst cca 3 kW (obě měření bez sportovniho filtru a nebo obě měření s filtrem). -
« interier
pokud jde o vhled a zpracovani nema Fabia ve svy tride konkurenci. Horsi se mi to jevi pokud jde o ergonomii prostoru pro nohy - mam na mysli schranku pred spolujezdcem, ktera je nejen vyboulena jako v Octavii, ale jeste ma sice efektni, ale subjektivne nedobre pusobici hranu . A i ten stredovej panel by moh bejt uzsi a tak nejak zakoncenejsi (uz sem tu o ty schrance psal asi trikrat - Vam se to zda dobry ???) -
« Re: TO PEPA2/KING
Jo, taky jsem si toho všimnul, plasty v nové Ibize a Cordobě nemají na Fabii. Opravdu se mi zdá, že počínaje Fabii už koncern ve Škodovce přestal aplikovat ty své hry a dávat do nich shitovej interiér. Podle mě bude faceliftovaná Octavia již plně na úrovni zpracování Fabie. To ale podle mě bude doprovázeno podstatným cenovým nárůstem Octavie, aby se smazalo prolínání cen Fabie a Octavie. Facelift bude dobrá záminka pro navýšení nemyslíš? Jinak jsem jel s Fabií minulý víkend a jsem nadšen jízdními vlastnostmi. Ten samý dealer mi řekl, že nová Octavia by měla naběhnout v polovině roku 2000, takže se máme na co těšit :))))) Bestias se nějak vytratil, takže to nemůže potvrdit. Mohla by zase uniknout nějaká fotka či studie faceliftu Octavie, to by bylo něco, moc se těším. Mám totiž dojem, že úrovní zpracování bude minimálně na úrovni Toleda, což bych si dal líbit :)))) Napiš svůj názor. Lukáš

Inac mimochodom, aj ked sa moja anketa moc neujala, pre objektivnost uvadzam, ze v ich ankete to vyhralo ... D.Matiz. (No comment).
Caute.