Škoda Fabia
"-- skrytý --" 31.12.99 12:41
« Fabia
Tak to jeste stihnu v tomto stoleti.Kdyz tak ctu narky nad vysi pojistky,nejakym dopravnym a predevcirem v novinach jsem videl cenu nahr.dilu(jen alternator snad 18 tisic!!!),tak me napada,ze je to jako s kdysi novou Oktavkou.Taky jsem ji mel prvni,po znamosti,velkoryse mavnul rukou nad nedodanymi doplnky.Jen aby byla doma.Libila se mi,libi se mi i dnes.Ale v soucasnosti jsem novou kupoval z vyberu,kompletne vybavenou,s dalsi rocni zarukou na motor od prodejce,havarijni pojistkou na 2 roky v cene auta - platit budu az ty dalsi roky.Dnes uz bych zadany,novinkovy vuz nechtel.Me se proste naklady za palivo vyplati i pri cene 45Kc/litr(nedej boze!),tolik me stala uspora.A nemam zadnou osizenou sunku,ale plnou vybavu se sibrem a podivnymi vyhrivanymi sedackami.
Proc to pisu - zase rada lidi naleti,at uz nesvedomitosti dealeru nebo proste proto,ze za kazdou cenu chteji TOTO nove auto.Verte,ze v lete uz vsechno pojede,jak ma.
Nenechte si nikdo pokazit Novy rok ani dny pote.Mnoho stesti. -
« Re: CD-ROM od Škodovky + hromada dotazů
Chvilku jsem hledal a nakonec našel! Všichni co chcete ZDARMA CD-ROM ŠKODY FABIE jděte na tento url: [odkaz]
Doufám, že nám to všem přijde brzo, abychom se mohli znovo na to nase "české" vozítko podívat.
Jent tak mimichodem, všimli jste se kolik má Fabia v interiérů společných ovladačů s Golfem, Borou, Passatem atd. A teď nemyslím jen ovladač světel. Co takhle posuvná strecha nebo vnitřní osvětlení?
Jeste bych měl dotaz, co vlastne dělá ten multiplexní systém CAN-BUS, který najdeme jak ve Fabce, tak i v Peugeotu 607. V Auto mobil revue 1/2000 o tom něco je, ale zajímali by mě podrobnosti... Je tu nějaký odborník? Co se vlastně stalo s Bestiasem? Děkuji předem za odpovědi!
HAPPY Y2K!!! -
« Re: P206 vs. Fabia (vs Punto !)
_Bolku - hezký a trefný článek. Jen mi tam chybělo přimontování Fabie. Co když bych byl někdo, kdo design fabie upřednostňuje před 206 i puntem a museli bychom vycházet ze stejných faktů - ceny, výbava? Jak by to potom dopadlo? byslím, že fabia své konkurenty naprosto deklasuje svou výbavou. O dvouose nastavitelném volantu se mnohdy ani nesní majitelům vozů vyšší střední třídy, navíc kombinace s výškovým nastavení sedadla je super. Navíc musíš přihlížet i ktomu, co všechno lze dokoupit za příplatek. V tomto ohledu dělá fabia z konkurence taktéž skupinu předškolních dětiček. Nebo jsi viděl u nějakého vozu této kategorie ESP a spoustu dalších blbůstek?? Asi ti to nepřijde důležité, ale někomu, kdo ty peníze má a chce auto se vším všudy to důležité bude. -
« Pojisteni
to Bee: Tak zrovna vcera jsem obchazel pojistovny (Allianz, Zivnostenská, ...)a schanel info o pojisteni Fabie. Vychazi to vsude v prumeru 13500 - 14500 Kc (5 procent spoluucast, Zivel, Havarka, Odcizeni). Ale asi to zatim neni presny, protoze nikde nemaj pro Fabii podklady a delaj to podle Octavie.
Kamos dela u Cesky pojistovny a slibil, ze jestli u nich dam i povinny ruceni tak se vejdu do 9000 ??? Uvidim a budu informovat. -
Já jsem si cca před 3 lety kupoval Feldu a taky jsem docela překvapeně koukal na ten poplatek. Jestli si to dobře pamatuju, tak jsem nabyl dojmu, že čím dál od Boleslavi si auto koupím, tím je ten poplatek vyšší. Ovšem měl jsem pocit, že prodejce říkal něco o tom, že se ten poplatek bude rušit nebo spíše, že výrobce jim to bude nějak kompenzovat, což se tedy asi nestalo.
A co se tyce ostatnich výrobců ? Já mám pocit, že si ty dopravní náklady taky do ceny nějak rozpliznou, kdežto Škodovka akorát dráždí zákazníka.
Co se týče povinné výbavy u nového auta, tak mám pocit, že ve Vyhlášce je to tak hezky napsáno, že si to lze vyložit různě. Tedy nemyslím, tím, že nemusí bejt trojuhelník, ale že tam vyloženě není dána povinnost prodejci, aby zákazníkovi napral lékárničku a trojuhelník rovnou do novýho auta. Samozžejmě by to bylo milý, pokud by to bylo "v ceně". -
« srovnani
myslim si, ze urkite fabie je dobry auto..ma jen jedinou chybu, rekneme skodovackou.. motory.. at se kdo hada jak chce, ve srovnani s konkurenci je to slabe.. myslim tim zakladni motor, v zakladni vybave..nebudu vubec mluvit o 1.0, ktery prijde pristi rok, to vubec nema cenu..yaris-1.0-50kw-5,7 komb. spotreba, punto-1.2-44-5,7.. fabie-1.4-50-6.9az7.1.. to se prece neda, uz jenom povinne ruceni a cena benzinu to auto znevyhodnuje..
na 100 km rozdil 1,2-1,3l - 312-338 kč na 1000 km krat 15 - 4680-5070 kč ročně v benzinu za 26, a to bude jeste stoupat, a to nemluvim, ze s tim bude jezdit po meste, to si to s fabkou muzes jit mrsknout..9.4-9.6 l..takze tu levnou pojistku to v pohode vyrovna...vlastne, nevite nekdo jaka je pojistka na fabii..rekneme 5pr. spoluucast na odcizeni, bouracku i ziv. pohromu bez jakychkolik pripojisteni..