Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Diamant 28.01.00 06:37
« Re: E-gas
Máš úplnú pravdu. Treba si zvyknúť. Prejavuje sa to hlavne, keď človek potrebuje zrazu veľmi rýchlo vyštartovať (trebárs na križovatke). Stlačí plný plyn a chvilinku sa auto len posúva vpred, ale žiadna akcelerácia. A to by si človek myslel, že 81 kW a 235 N.m ho vystrelí vpred. Pokiaľ sa však nedupne na plyn, ale sa stlačí ho tak plynulejšie, problém je fuč. Fakt to nie je také otasné, ako sa to tu prezentuje. -
« Re: E-gas
V kazdem pripade je el. plyn v zacatku prekazkou pri rozjezdu, protoze je to jako by Vas to vratilo do autoskoly, ale me osobni zkusenosti s elektronickym plynem u Fabie jsou po mesici jezdeni rozpraseny. Musite si na to zvyknout. A to zpozdeni neni rozhodne 2 s. -
« Cena
Mě ta cena až tak nevadí. Verze Comfort cenově odpovídá, Elegance, je úplně mimo, zvláště TDI. Fabie je prostě jedno z nejmodernějších aut co teď jezdí na silnicích a to něco stojí. Je těžké také díky úrovni základní výbavy a úrovni pasivní bezpečnosti. Nabídka motorů se jistě rozšíří, stále platí že u nových modelů se vyplatí počkat. Co je ale úplný opruz je ten elektronicky ovládaný plynový pedál. Už jsem slyšel z několika stran názory na až dvou vteřinové prodlení mezi sešlápnutím pedálu a reakcí motoru!!!! Nevím, co je za problém s klasickým lankem... Tohle mě děsí spíš, než pružnost motorů... TO KING: Já samozřejmě vím že to TDI je modernizované TDI 66KW, právě o systém Pumpe-Dusse... Jen mi vadí že tam není TDI 85KW VTG... -
« Test autobild
Divali jste se negdo na ten test autobildu? Fabia sice prohrala, ale prvni ma 355 bodu- POLO,Punto a Yaris maji oba 354 a fabia ma 345. To je v takovémto testu naprosto zanedbatelný rozdíl. Navíc Fabia řadu těch opravdu důležitých kategorií vyhrála a body ztratila proto, že se zdála sudeťákům moc drahá (Základní verze 1,4 Clasic 21000DM). Tím chci říct, že Fabia je opravdu povedené auto a narozdíl od Felicie ( kterou mám já) je plně srovnatelná s jakýmkoliv jiným zahraničním vozem a to i cenově. Ale u nás stojí GOLF s TDI 81 kw 750 000 a Fabia s motorem o 10 koní slabším(TDi 74kw) je (bude)o 300 000 Kč levnější. Tak o co gou?
-
« jeste k tem motorum
taky nejak nechapu proc nenabizi 1.6/74kW (zrejme bude pozdeji - Polo i Cordoba ho prece maj) - soucasna (i planovana) nabidka motoru je tak trochu ode zdi ke zdi. Proste nic mezi vykonou (ale nepruznou) 1.4 a pruznym dvolitrem, ktrerej je ale tezkej jako krava (litina) a bude asi i drahej. Oproti tomu ta 1.6ka se jevi pro tohle auto jako idealni - (a nebo se tu nekdo snazi vnutit diesel i tem co ho nechtej :-)))) -
Diamant 26.01.00 09:03
« Fabia vs. Yaris
Vyššia spotreba mi nevadí. Môj život a zdravie je vec, ktorá sa nedá ničím zaplatiť. Určite sa ozvú hlasy, nech si teda kúpim pancierový Mercedes za niekoľko mil. Ja ich však nemám a okrem toho potrebujem auto, ktoré bude bezpečné (ABS, airbagy, karoséria , podvozok) nebude nikomu "trhať žily" (majiteľ Oct.LX si bude myslieť, že je lepší a nebude závidieť), nebude priveľké (parkovanie v meste), bude pohodlné (občas na dlhšie trasy), bude mať veľkú výbavu (spríjemní to život, no navonok to nevidno - nikto to nezávidí) a bude mať veľký kufor (combi). To Fabia spĺňa na jednotku. -
« Re: to King
fakt je jeden - fabia je nejtezsi ve tride a motory tomu neodpovidaji. A co s ni bude delat ten litr - hruza pomyslet. Ale jako nejnizsi motorizace tu 1,4/50 beru. Ale tezko nekomu vymluvim, ze je 1,4/74 dobry motor, protoze vetsina lidi auta nerada toci, ale pro siroke vrstvy by urcite byl lepsi 1,6/74. O naftaku taky radsi nemluvim, tak zbyva TDI a 2,0. No a 1,4/55 b ymohl byt jakz takz. -
« to King
No myslim, ze mas docela pravdu - vsechno co lze hodnotit subjektivne je u Fabie spise horsi - naopak u Pola spise lepsi - to asi Nemcum musime odpustit :-). Ovsem to, ze ma Fabie za bezpecnost skoro stejne bodu jako Yaris - to je teda sila. A pokud jde o ten motor (zejmena o spotrebu) - tak to bude asi hlavni duvod proc Fabie dopadla v COTY tak jak dopadla. To, ze je tezka (a bezpecna) ji sice castecne omlouva, nicmene zda se ze to nikoho moc nezajima (ani v Autobildu ani v COTY se totiz Crashtesty nedelaji - jinak by byl Yaris v pr....). -
« Re: FABIA TDI
:-))))) to yo :-)))). Ale zpet k fabii - v novem Autobildu je srovnavacka s yardou, puntem a polem - jak myslite, ze to dopadlo? Dobre? OMYL. Prohrala na cele care. fakt nevim, proc, jeste jsem to necetl a navic v nemcine plavu. Je to na www.autobild.de, nebo si ho kupte. To by me zajimalo, jestli je fabia oproti octavii takovy *, nebo jestli zacinaji mit nemci ze skodovky strach, stejne jako ho maji uz roky z Hondy. -
« Re: FABIA TDI
Ale ale, Lukasi, vzdyt sam vis, ze jde o modernizovany 1,9/66kW a fabia je prvni, kd oho bude mit. Novy 85kW TDI by sice byl fajn, ale mozna bude az pro combi a sedan. Seat ma taky ty 81kW u cordob. No, sice i u ibiz, ale kdyz bude tou "sportovni znackou", tak to tak asi ma byt. Jo jen tak na okraj, v Bruselu opet seat ukazoval Toledo Cupra. Ze by fakt planoval vyrobu? OJOJOJ, to by mel acco Type R silnou konkurenci....... -
"-- skrytý --" 23.01.00 12:28
« Re: Ještě CAN-BUS
Uz to tady zaznelo,ze CAN-BUS je pouze datova sbernice,prenasi pouze data,zadnych 12 V nevede.Silove vodice a v pripade dveri jeste releove vodice a repro jdou zvlast.Proto je v tech dverich tech "dratu nejak moc".Staci se podivat na el.schema pitomeho Golfa.Tam je to jak vysity.Oktavka to ma podobny.Prijmout signal,odeslat signal a rozdelit,kam ma jit.Jestli se dalk.ovladanim maji otevrit dvere,a ktere.Jestli ma aktivovat alarm a kde ho najde.Nic vic,nic min.

k mani bude pry az v breznu, mate s timto motorem
uz nejake zkusenosti. Zatim co jsem cetl o 1.4 50kW tak by se ten litr ani snad nerozjel, ale to jsou podle me kecy. Nechci zavodak, ale bezpecny,
moderni a na provoz levny auto.