Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

07.02.00  08:05

« Re: 195 km/h P2 a pan DIAMANT

Tak tomu se rika ukrivdene ego. Ach jo. Jo, priteli octavisto, to bude fakt match, s fabii, to jo. Vis ty co? Ja jsem fakt za volantem machr, hvezda, expert, divoch, drak, maniak, zkratka king, vis? Jsem naprosto nejlepsi a kdyz ridim octavii, vsechny Skody 1000MB a 100 mam na haku, dokonce si i troufnu na trabose. Ty jsi mi ale darecek. Pokud chces s nekym zavodit, vezmi si srovnatelne auto a vyjed na okresku. Pritelkyne ma ridicak od vanoc a kdyz jede po dalnici, je proste hvezda a skoro nikdo na ni nema. To je ale skvela ridicka, coz? Ale kdeze - jenom proste jede s Accordem, ktery jezdi 200. Pokud se hodnotis jako zkuseny ridic, protoze bys porazil s octavii fabii na highwayi, tak to je mi te lito.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.00  20:23

No nevím kde jste vzala to že jsem někdy řekl že Fabie má omezovač rychlosti??? Nic takového jsem neřekl a jen mimochodem žádná škodovka z MB nemá omezovač rychlosti!!. Jen tak aby jsme Andrejko nepsali do větru Má Octavie zlínská poznávací značka zelená metalíza jezdím trasy Zlín Brno Tak jestli se nebojíte tak napište něco jak bych tu šumku poznal když ji budu dohánět. Ale je tu problém JAk vidím ženu za volantem tak honem pryč! Jsou totiž tak nevyspitatelné A hrůza.
    PS CO JSEM KDY NAPSAL JE VŠE PRAVDA A CO VÁM PŘIPADÁ JAKO ZAČÁTEČNÍK TAK TO NECHÁPU.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.00  09:07

to ps2 a octavian: no zaplat panboh vas
    _OBOCH_ stretnut na ceste, mali by vam zobrat vodicaky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.00  22:40

No to se moc tesim, az se potkame na silnici. Musim odpovedet, protoze dosud jste psal s mym pritelem, ale ted pise zena. Jste zacatecnik, protoze by jste nemohl napsat o autech to co pisete. Jsem jen zena, ale po tom co pisete jsem lepsi sofer než vy. Fabie totiz nema omezovac rychlosti, ale jen omezovac otacek motoru! Vzdycky jsem chtela potkat na silnici nekoho lepsiho, ale mam dojem, ze se mit to nepovede. Neberte to jako hrubost, ale verte, ze s tou Fabii bych Vam ukazala zadní svetla. Jestli nemate strach, jednou se na silnici muzeme pomerit. Mejte se hezky a preji Vam stastnou jizdu s tou Vasi Octavii. Zdar a silnou nohu na plynu preje Andrea.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.00  22:00

Sváteční jezdec!! Tak to buďte rád že jste mně ještě nepotkal na silnici a nepokusil jste mně předjed s Fábií. Jinak už se těším na léto to snad bude jezdit víc těch slabých /od 1.4-1.9/ pak jak nastoupí 2.0 85kw to už bude GTI. A proč jsem Vás nazval ale v uvozovkách "blb" jelikož jezdit s motorem v 5000 otáčkách když má pouhých 6000 km a hrnout to maximálkou je ničení. A PŘÍŠTĚ SI PŘEČTĚTE CELÝ TEXT MINULÝ KDE PÍŠI ŽE ... ŠAK SI TO NAJDĚTE.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.00  13:18

Najeto mam uz k 6000 km. A pokud jde o tu rychlost 195 km/h. Ono zalezi na tom jak se motor toci. S Favoritem (94) jsem na dalnici mel tachometr na 180 km/h. Motor u Fabie tocim bezne k 5000 ot. A jestli si pan Octavie mysli, ze se tim nici motor, tak je, jak me jednou nazval BLB on sam. A podle toho co pise, patri nejspis ke svatecnim jezdcum co prekazej na silnici. A nepis me jako P2 ja tam mam PS2.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.00  10:26

« DIAMANT felicie 1.3

Jasně že Felicie 1.3 50kw může jed za příznivých okolností 170 vždyť max je 165 km /h. O tom se nedá přít.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.00  10:23

Jenom pro faši informaci. Moje Ocatvie 1.6 55kw jede 190 ale to je už velice blízko omezovači to znamená že i kdybych jel z kopce tak stejně mně zastaví omezovač === že váš motor o zdvihovém obsahu 1.4 a max 160 takové nepsané pravidlo je že +10km ale u těchto mylých objemů a 8v technice se opravdu víc nedá jed jelikož i když je kopec tak se otáčky úměrně zvedají a pak konec a to samé na rovině kde ovšem motor už nedosáhne na omezovač kvůli odporu (hmotnost auta vzduch i malé stoupání atd.) JAsně že se motor nekazí pokud se jede max jelikož je na to stavěný ale on má motor nový a pouze 4500 km najeté === že ho ničí a později se to projeví já osobně sem vůz až do 8000km nikdy nehnal ani k 4500 ot/min. Mám Octavii 1.6
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.02.00  07:06

« Re: 195 km/h

Len pre porovnanie. S Feliciou 1,3/50 na rovnej dialnici, bezvetrie 170 km/h podľa tachometra. Tých 195 neverím ani ja. Ale pokiaľ je v motore dobrý olej (nemyslím drahý, len načas vymenený), tak krátkodobú jazdu maximálnou rýchlosťou nepovažujem za ničenie auta. Hoci ja jazdím tak do 130.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  20:46

« Re: 195 km/h

To, ze jsem mel na tachometru 195 km/h je pravda a taky jsem napsal, ze jsem jel na dalnici z kopce. Promerovani tachometru se nebranim a odchylka je urcite mozna. V kazdem pripade si verte nebo ne.
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.00  19:10

« DALIN

NEVÍM SICE V JAKÉM AUTĚ JEZDÍTE ALE BÝT PŘEKVAPEN DYNAMIKOU OCTAVIE 1.9 TDi 66KW JE SMĚŠNÉ.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  19:05

« Re: Spotřeba

"""FABIE 1.4 50 kw najeto 4500km a na dálnici jsem jel 195""". hahaha pane p2 "P2" tak to vám neuvěří ani srna u cesty!! za prvé a kdyby jste jel i tou maximálkou co je 165 teĎ nevím přesně tak si ale absolutně nevážíte auta a ničíteho "jste BLB"
    a říkat že vám jede 195 a tachometr máte do 200 tak to vám pak odhcylka dělá minimálně 20 km! i více a tento motor ani když bude zajetý tak nikdy neudělá víc jak 170. A ANI FELICIE 1.6 NEJEDE 195 TAKŽE TU NEPIŠTE LŽI!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.00  10:17

« Re: 1.4/74 kW

V mém případě byl podvozek na úrovni, protože jsem měl tlumiče + pružiny od Hörmann Motorsport + 185/70 x 13 gumy, takže to sedělo jak přibytý. Jestli chceš mrknout na jeho fotky, tak mrkni na moje stránky [odkaz] a tam v sekci "Moje auta" najdeš i tohohle mýho miláčka.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  08:56

o brzdach jsem taktne pomlcel, stejne tak o podvozku, ktery byl jeste 3x horsi, nez ty brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.00  08:35

To jsi vystihl přesně, to bylo auto na zabití - hned tam bylo 200 km/h, ale ubrzdit to pak, to byl kumšt. Ještě bych chtěl vyzkoušet Fabii 1.0 (to musí být dělo ...) a Octavii 1.4, na tu jsem taky zvědavej. No a opak nabídky 1.8T už byl včera nadosah, ale dneska měl přijít kupec, tak byla umytá a nechtěli nám jí půjčit (v 15:30 odpoledne). škoda, ale prej přijde jiná, tak se uvidí.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  08:33

tu 74kw jsem jeste nezkousel. uno turbo bylo motoricky boooombaaaa.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.00  08:17

Já neoplýval nad nadbytkem prostoru, ale každej říká jak je tam málo místa a mě to v ní (Octavia) vyhovovalo celkem dobře. Jedna výjimka byla, když jsem si sedl na místo spolujezdce vepředu, tak jsem tam nemohl srovnat kolena, ale za volantem to bylo dobrý. A ve Fabii se mi vzadu sedělo skvěle, takový anatomický sedačka, nad hlavou místa dost a na nohy celkem taky. Vepředu jsem si připadal takovej stísněnej, ale je to subjektivní pocit, asi jsem pořádně "nesešteloval" sedačku. Ale od toho motoru 1.4/74 kW jsem teda čekal víc, asi tím, že jsem byl zvyklej na Fiat Uno 1.3 i.e. Turbo, kterej měl taky 74 kw, ale tím Turbem to bylo úplně o něčem jiným!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  08:10

Jo jo, octavka s timhle dieslem docela slape. Ale nevim ,proc te ohromila prostornost oct vpredu. Rozdil je minimalni a vzadu je to sakra znat ve prospech fabie. Ma dobre skloneny operadlo a dobre profilovany sedak, o 200% lepsi, jak oct. A jak pisu, vpredu minimalni rozdil. Rozhodne jsem ve fabii nestradal, se svymi 184 cm. Posad se do punta a brec nad prostorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.00  07:47

« 1.4/74 kW

Tak jsem včera vyzkoušel Fabii 1.4/74 kW a první dojem z toho motoru = čekal jsem teda víc! Tenhle motor bych bral jako ideální kompromis. Snad někdy vyzkouším i 1.4/50 kW a srovnám s tímhle 100 koňovým. Ale až bude na světe 1.0, tak tu pojedu tuplem vyzkoušet, protože na tu jsem fakt zvědavej! Jinak první nepříjemnej pocit byl ten elektronickej plyn, ale dalo se na to po krátké jízdě zvyknout. Pak jsem přesedlal do Octavie 1.9 TDi/66 kW (proto, že mám v diesely nelibost) a tak příjemné překvapení jsem už dlouho nezažil. Prostorností mi vyhovolala daleko více než Fabia (měřím 185 cm), a ten dieselový motor jsem ani nepoznal. Když pak můj zrak upnul na palubním počítači s okamžitou spotřebou, který ukazoval okamžitou spotřebu 3.5 l - další překvapení. Jelikož s Octaviemi nejezdím, tak tenhle diesel mě teda překvapil víc než nějaká Fabia s motorem 1.4/74 kW. Ještěmě překvapilo celkem solidní sezení ve Fabii vzadu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.00  07:32

« Re: pozor-pozor-pozor

povazuju te podle toho co kde pises za rozumneho cloveka. Jsem rad, ze jsem tvoji viru v 1,0 nahlodal. Ta 1,4 ma asi takovou charakteristiku - do 2000 otacek je to jako rozjezd na kole, mas pocit, ze ti nekdo ukradl motor, je to asi dusledek neuveritelne neprijemneho elektronickeho plynu (da se na nej ale uz po 1/2 dni jizdy docela privyknout. Od 2000 do cca3500-4200 je to "rychle" asi jako 40 kW felda combi a od 4200-4500 do omezovace velmi podstatnym zpusobem ozije, coz v praxi znamena, ze pokud vcas podradis a prislapnes ji, mohla by te i sem tam z nejakeho maleru vysekat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…