Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Pre nedisciplinovaných
Felicie je pekna sumka proti Fabii,hlavne ve vyssich otackach by filda nestihala.A v kopeckach
na petku uz vubec ne.Od 4000 otacek tahne lepe
nez cela slavna Filda.Mlivis o tom jak o 105.
A jeste jedna vec kolik ta Fabie mela najeto?
2000? Tak to se sedni do nove Fildy a pak muzes
srovnavat.Mates lidi
-
« Re^2: Spotřeba 1.0
No není mi jasné, co to pak kromě menšího povinného ručení má za výhodu? Měl jsem za to, že trend je spotřebu snižovat, a tohle, ačkoli s elektronicky řízeným vstřikováním, má mít větší spotřebu než dvacet let staré auto s karburátorem?
Snad každé konkurenční auto s litrovým nebo i o kousek větším motorem má menší spotřebu a větší výkon... -
74kW jsem jeste nezkousel, ale pokud tahne od 4000 ot., tak je to OK a mne to nevadi, jsem na to zvykly z Hondy, u ni je zatah nad 4000 bombastik. Jak u fabie, nevim. Ale u hodnoceni fabie 1,4/50 vychazim ze srovnani s feldou 1,3/50 a je to poooodstatny rozdil, navic umocnovany elektronickym plynem. Ale souhlasim s tim, ze na beznou jizdu by mi dostacoval, litat se s tim taky da, kdyz to tocite. Navic ma vyfuk nadrherny zvuk. Ja bych ji jen trochu poladil a byl bych naprosto spokojeny, protoze by mi davala vse, co potrebuju, az na ten vykon, ktery ale tunningem jde dost postrcit nahoru. Ja bych ji doporucoval pro bezne ceske jezdeni, pri trose snahy se s tim taky da pospichat. -
« fabia 1.0
Tak konecne dali skodovaci na web spotrebu
fabie 1.0 (5,4 8,8 6,6) to je horsi nez
VW 1.4 55kW s manualem. Oproti 1.4 50kW podstatne
horsi zrychleni, cena (kdyz bude do 1.0 dokoupen
posilovac) jen o 15 000,- nizsi. Nechapu na co
ten 1.0 tam vubec davaji. Pro srovnani jen o 50 kg
lehci polo s 1.0( ale asi ne tim ceskym) spotreba
(4,7 7,5 5,7). To je dost podstatny rozdil.
Nedavno mi ze skodovky na muj dotaz ohledne motoru
odepsali, ze ze zahranicnich trhu maji avizo na asi 10% podil zajmu o Skoda Fabia 1.0 . To se asi
cizinci podivi te spotrebe. Prorokuji teto verzi
fiasko. Jen si udela Skoda v zahranici ostudu.
Je mi to uprimne lito. To radeji 1.0 VW , kdyz je
to pro zahranici. Ty tu vyssi cenu radi zaplati.
A bude to bez ostudy.
-
pre Kinga >
neviezol som sa osobne vo Fabii, ale dost ma prekvapuje vsetka tato kritika (napr. do 4000/min lenoch.. apod) na 50 kW motor - naopak od svojho znameho, ktory je zhodou okolnosti predajcom skodoviek som pocul, ze prave 1.4/74kW je uplne na figu - prave tento motor totiz do spominanych 4000/min sa sprava ako bicykel, az nad 4000/min zacina motor citit. A este jedno, ak si myslite, ze auto je len stroj s aspon 500 konmi pod kapotou, tak ste na omyle a po ceste by takito mali jazdit nanajvys na kolobezke - a vyblaznit sa mozete na nejakom autodrome.
Caute. -
« RSD
Tak to jsi mně potěšil jestli oba myslíme 1.6 55kw. No z kopce možná asi jo ale to ses nebál že zničíš tachometr když je poslední číslo 200. Ale pochlup se kolik ti to jede na rovině. Mně nejvíc 180 a to si udrží i do menšího stoupání, jak je klesání i malinké není problém 190 víc jsem to nezkoušel jednak kvůli tomu tachometru, dávat tam tak málo rychlostí (to se jim nepovedlo) -
Jsem upřímě rád, že se konečně někdo vrátil k tématu Fabie. K otázce na model Fabie. Viděl jsem ho, ale je to hodně malinký model. V modelech se moc nevyznám, tak neodhadnu jeho měřítko. Maji ho za 250 Kč u (všech) dealerů škodovek.
Jinak, dneska jsem jel s Fabií do práce (mám to asi 30 km) za 6,2l/100km (jestli teda její palubní počítač nekecá). Docela jsem byl překvapenej. Neřikám, že to byla nějaká svižná jízda, ale na druhou stranu jsem se šedesátkou taky nešoural.
Ješte otázka. Neví někdo, jak by se nechal sehnat servisní CD-ROM Fabie. -
« Re: ..některý lidi sou tu divný.
Octavisto, ja vim, ze je accord pekac a jezdi jen o 10km vic, nez tvoje dokonala octavka a rozhodne tak dobre nezrychluje jako tvoje auto, ale ja jsem jen takovy zavistivy cechacek, co jezdi obcas s japonskym kramem (jinak s feldou) a tak se tu uziram, ze mas lepsi. Vite lidi, co je zajimave? Kazdy na MC se povazuje za ridicskeho experta - jeden proto, ze jezdi rozvazne (a stim souhlasim, v tom propade se totiz fakt neda nikde nic zkazit), dalsi proto, ze ma silnejsi auto, nebo najeto 100 000 000km za pul roku. Vsem bych vam pral videt, jak jezdi skutecne dobri ridici - ted nemyslim ty, kteri zavodi na okruzich, nebo v rallye, ale ty, kteri vyzkousi desitky aut rocne , aby vam pak mohli napsat sve dojmy o nich, delaji s nimi veci, o kterych se vam nikdy nesnilo. ja se s jednim takovym svezl a docela jsem se stydel za sve drivejsi samolibe pocity, kdy jsem se povazoval za machra. Jiste, dokazu i s felicii na klikatych silnickach dovest k zurivosti a pocitu beznadeje leckoho, ale fakt nejsem dobry ridic. Vsem bych tuhle lekci doporucil. -
Diamant 08.02.00 00:00
« Pre nedisciplinovaných
Chlapi (a možno aj dáma ?). Kúpte si stíhačku. Je silnejšia, rýchlejšia, dokáže al jietať a každé auto s ňou predbehnete.
Na svojom tvrdení, že pokiaľ sa dlhodobo jazdí na otáčkach blízkych maximu, motor sa nadmerne opotrebúva a znižuje sa jeho životnosť TRVÁM! Nebudem vysvetľovať prečo.
A teraz k veci. Aj relatívne slabý motor má niečo do seba. Len skutočne dobrý vodič s ním vie jazdiť rýchlo a bezpečne. Dokonca to poskytuje väčší pôžitok z jazdy, keď to človek môže občas na kopcoch vytočiť a má pôžitok z radenia. Automatickú prevodovku by som nezniesol. Keď som za volant plne naloženej Felicie posadil priateľku, tvrila mi, že to vôbec neťahá. Ale keď sa to vie, tak to ide celkom pekne aj s nákladom. A o to práve ide. VEDIEŤ TO!
A ešte niečo. Existuje už model Fabie (o nej sa tu predsa bavíme). Videl ho už niekto? Viete čo stojí? -
« ..některý lidi sou tu divný.
víš co Kingu, ber lidi jaký jsou, protože na jedné straně tu někdo tvrdí ,že při najetí 5000km se při pěti tisících otáčkách * motor, na druhé zas že jezdí Octavií 1,6 trvale 190 km/h blízko omezovače,(Omezovač je tak u 210km/h - pozn.) padají tu hrubé urážky o lžích a tak se mi zdá, že si tu léčí někdo lehký mindráček...
To: Dalin 66Kw TDI opravdu stačí pro pohodlnou a svižnou jízdu díky skvělému krouťáku 210 n.m, což je mj. hodnota, kterou až nyní dosahují motory HDI... -
« King of the ..
Jsem ve skole a nejde tu cestina tak se omlouvam.
"MISTRE KINGU" No nerek jsem ze chci zavodit na dalnici Ale budiz { jed rovne bez razeni na 5 to umi kazdy souhlasim } hlavne ti blbci v levem pruhu co tam jezdi kvuli kolejim.... Honda Accord 2.0is No nic moc a jen 200 to je onicem. To jede jen o 10km vic nez muj Octavienka 1.6. -
"-- skrytý --" 07.02.00 09:34
« Re: OCTAVIE
Nikdy jsem neřekl, že jsem nadšen z dynamiky Octavie 1.9 TDi/66 kW. Myslím si, že svezení pro "normálního" člověka, který myslí na to, kolik mu auto sežere, je Octavia 1.9 TDi/66 KW dostačující. Taky jsem si všiml, že ten zátah turbodmychadla byl sotva znát, ale žádnej lenivec to teda nebyl. Je to auto pro normální jízdu! Nevím jak jede 81 kW tédéíčko, ale lidi co s ním jezdí, jsou nadšeni. Nejdem nadšencem dieselů, tak proto mé překvapení z toho 66 kWatového. Poznámka: jezdím s Fordem Sierra 2.0i / 74 kW - žádnej divoch, ale na normální rodinnou jízdu bohatě dostačující.

nez Fabia 1.4 50kW. Ty kg navic jsou opravdu
znat. Mozna by bylo zajimave srovnani se zajetymi
motory a v plnem obsazeni 5-ti lidmi.
Jinak co se komfortu tyka je Fabia opravdu o
hezky kus dal. S tim se neda nez souhlasit.
A kolegovo srovnani se starymi 105 a 120 platilo
pro motor 1.0 . A tam to opravdu katastrofa bude.
Viz 0-100 km/h za 21 s. A pri vetsim zatizeni
to bude jiste o hodne vic.