Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.03.00  17:42

« Re: POLICIE a FABIA jde to dohromady

Možná tak sedany či kombíky s dvoulitrem, nebo TDIčkem.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.00  16:10

« 1.4 MPI 50kw

Mesiac uz vlastnim Fabiu 1.4MPI a predtym som vlastnil Feliciu 1.6 GLX (bohuzial padla za obet pri havarii). Ako tak citam tieto posledne prispevky, tak mi z toho vychadza, ze mam nejaku chybnu seriu. Takze ked uz sme pri tom porovnavani: Hluk pri jazde sa neda absolutne porovnavat s Feliciou. Felicia reve ako krava na porazke. Podovozok ma Fabia naozaj ovela lepsi ako Felicia, hlavne sa moc nenaklana v zakrutach. Ale tak ako to popisuje ps2 mi to nechodi. Motor nieje az tak pruzny ako 1.6 z Felicie. Tych 140km/h nieje problem. Tych 160km/h tam ide ako v lete na saniach a tych 180km/h uz musi byt dobry kopcek aby sa to rozkotulalo, co pred tym s Feliciou nebol problem aj na rovine. Keby Fabia vazila ako Felicia, tak by sa ten rozdiel mozno vyrovnal. Felicia 1.6 je motoricky ovela pruznejsia. Miesta na sedenie je menej (nie o vela) ako vo Felicii, ale kedze chodim sam, tak mi to absolutne nevadi. Spotreba sa da porovnat s papierovou spotrebou. Na zaver len dodam, ze je to podla mna ovela pohodlnejsie a lepsie vyriesene auto ako Felicia. Chcelo by to sice sirsiu skalu motorov 1.4, 1.6, 1.8, 2.0. Ten 1.0 37kW si neviem predstavit (to musi byt riadny slimak) Ale mozno sa dockame aj toho.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.00  14:53

« Zase Octavian

Za prve: Felicie 1.3 v zadnym pripade nestacej (uz vubec ne do kopce). A s Fecii 1.6 to v zadnym pripade nelehtal na plyne, protoze jet na normalni silnici 160 km/h (Usti nad Labem - Sebuzin) neni zadne lehtani na plynu vzhledem k provozu na silnici a predjizdeni. Takze tu neprekrucuj moje prispevky. A na dalnici se mi nestratil, ani do kopce (jeli jsme okolo 180 km/h) a je uplna blbost, tak jako tve nektere prispevky tady v kavarne, ze tachometr promeruje o 40 km/h (mozna max. o 15 km/h).
    Ma tu nekdo z Vas uz Fabii, rad bych s takovym clovekem pobavil o zazitcich na novem tematu. Nemam rad dohady a posuzovani auta od lidi z venku, ktere vlastnim. Myslim to tak, ze kritiku rad prijmu, ale chtel bych srovnat urcite veci s clovekem, ktery v tomto aute jezdi.
    Mejte se
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.00  11:10

« POLICIE a FABIA jde to dohromady

Načal jsem velmi žhavé téma cosi o tom myslíte budou mít naší Policisté FABIE jako mají dnes Felicie ??????? Já si myslím že ne 2 důvody první motor druhý s takovým autem by se asi blbě jezdilo rychle v dnešní době když jsou takové silné velké auta. Ale nevypadala by špatně.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.00  11:08

« DIAMANT 2.0

Proč bude 2.0 k ničemu no naco tak velký objem když škodovka má podstatně lepší motor v obsahu 1.8 a pro takové malé auto které nebued jezdit vyloženě závody je to moc. i 1.6 16v 74kw by bylo mnohem rychlejší než 2.0 85kw.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.00  11:02

« Re: Oziveni diskuze

Tak to že ti to jede přes 200 tak máš porouchaný tacháč a při vyšších rychlostech u tak malinkatých pneumatikách může být rozdíl i 40km/h a myslet si že ti ujela no je tu háček "TY JSI VIDĚL ŽE BY ZÁVODILA O))))) JELA NA PŮL PLYNU A TY SES JÍ JEN DRŽEL O)) na nic víc takový motor nemá. 2.0 nikdy ani ve Fabii nebude mít na TT či OCTAVII 1.8T. To by musel být sakra velký tuning. A když jsi jel těch 200 a víc s 1.4 50kw nevšiml jsi si ničeho zvláštního třeba že tě předjížděly felicie 1.3 50kw o (((
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.00  06:49

« trochu externy posudok

Rad by som sa pripojil k diskusii s trochu neobjektinvym pohladom, nakolko sa momentalne nachadzam uz 6. mesiac v Australii, kde o Skodovkach ani chyru ani slychu. To znamena, ze o Fabii som len pocul a videl ju na internete.
    Co chcem vsak povedat je to, ze SKODA urbila zase len jeden a ten isty typ automobilu. Favorit->Felicia->Fabia. heh donkonca su vsetky na F :-) aby sa to pre istotu nemylilo...
    Oktavia ma celkom prekvapila, lebo to bolo nieco nove a myslim, ze je to v celku oblubene auto pri pomere vykon/cena. Ked sa ale porem na Fabiu, tak mozem poveda iba jedno, ze ti ludia co ju navrhovali mali asi zahmlene pred ocami. Ta predna maska je oplne otrasna. Uz to skoro vyzera ako nechutne FIATy. Po tom, co urobili v celku obstojnu masku na Felicii sa to takto zosypalo.
    Ked som si pozeral ake motory montuju do toho vozu, tiez som sa chytal za hlavu.
    No a ta cena...ani nehovorim. Myslim, ze to auto nebude mat velky uspech. Iba ak poriadne VW zaplati za rozne ocenenia...
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.00  23:33

« Oziveni diskuze

Takze Vazeni,
    v zatacku svych prispevku, jsem byl velmi kritizovan za rychlost, ktery mi ukazoval tachometr a to na 190 km/h u Fabie 1.4 MPI. Tak ted Vas vsechny nakrknu, protoze na te same trase na dalnici, konkretne Sebuzin - smer Praha, jsem na samem useku dostal rychlost nad ukazatel tachometru o to nad 200 km/h. Ha Ha, uz vidim ty Vase rozesmate tvare. No nevadi, tachometr zcela urcite podmeruje, ale v kazdem pripade, ptam se vy akademicky hlavy o kolik muze tachometr promerovat? Sam jsem zvedavy co z Vas vypadne.
    Dojmy z jizdy po asi mesici co jsem sem nic nenapsal: Fabie se chova po jizdnich vlastnostech nepredstavitelne skvele. Rychly prujezd zatacek bez dramatickeho naklaneni, na mokre vozovce pri smyku se po citelnym ubranim otacek drzi sve drahy, na snehu (opakuju) pri citu drzi smer (hlavne tu nepiste, ze pri citu drzi vsechny auta, osobne muzu porovnat s Peugeotem 406). Ted k motoru 1.4 MPI: i kdyz jsem si Fabii koupil a nejsem zklaman, vycitam skodovakum nemeckou prevodovku kterou tam montuji, a stim i zrychleni, ktere pri startu toto pomerne tezke auto ma. Kdyz se Fabie rozjede neni tezke z ni vytlacit 140 km/h na normalni silnici a 160 km/h na dalnici (z kopce od 180 - ja mam zkusenost 200 km/h). Osobne doporucuji vsem, kdo si chce Fabii koupit a ma rad sportovni jizdu, aby si pockal na benzinovy motor 2.0 l.
    Muzu osobne rict, ze na cestach se me nekdo porad zkousi vyprovokovat, abych mu ukazal co ta "SKATULE UMI". Napr.: i pres to, ze mam 1.4 MPI, mi Felicie s motorem 1.6 neujela (na dalnici se mi vzdalila jen pri rozjezdu, jinak rychlost vyrovnana).
    Na konec: Fabie je dobre auto a ma budoucnost, az bude ten motor 2.0 benzin venku, urcite si ji koupim a necham si ji natuningovat a vsem tem smatlakum s Audi TT nebo M3 atd.
    No nic pokud nejste priznivci Fabie, nebo pokud mate na lepsi vuz (me osobne by se lepe jezdilo v BMW), pak aspon budte objektivni.
    Mejte se
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.03.00  21:49

« Motor 1,4/44

Pochopil by som, že si chceli motor 1,4 najskôr vyskúšať v Octavii. Ale prečo ho dávajú (keď to nie je iba kačica) do Fabie?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.00  21:00

« Re: novy motor

Motor 44 kW je o pár korun dražší ten výkon je uškrcen klapkou. Proto za něj zaplatíš o 20 000 Kč méně. Rozumíš, přeci nemůžeš chtít slevu zadarmo. Vůbec nejvíc práce vývojářům dá uškrtit motor OHV a zvednout spotřebu dle obchodní politiky. Jeho dejme tomu přirozený výkon je někde kolem 60 kW a spotřeby daleko nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.00  17:15

« Re: fabia

Ano - vypada zajimave a docela pekne, ale katastrofa je vnitrek, tedy "Nemecky" design. Tam tech krivek moc nenahledas.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.00  09:23

Přesně tak, taky s tím souhlasím. Jediné co stojí za ty peníze je 1,4MPI. To mi připadá úplně přesné, ve výbavě COMFORT. Ostatní je úplně mimo, jen kvůli tomu že motory sind aus Deutschland... Sorry, ale za ty * co tam dávají (myslím motory), snad ani nemůžou chtít tolik, vždyť opravdu nepříjemně atakují Octavii. Navíc v hladině 400000,- se dnes dá koupit tolik pěkných aut, mnohé krásne sedany s kufrem okolo 400 l, 100 koňovými 1,6kami 16V, jde o to si jen vybrat. Já též, jsem velice rozladěn cenovou strategií, i když se mi Fabia líbí čím dál víc, vždy na ní najdu nějakou novou, hezkou křivku. Lukáš
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.03.00  19:48

greggie> necital som ostatne prispevky, len tie posledne.
    ale zarazili ma ceny. som si dnes prestudoval automotorasport casopis, a je tam cennik fabii a ta s 1.4 74kw motorom, moze stat az nad 500.000sk. to je dobra * teda...za tolko sa da kupit slusna oktavia.
    jedina fabia, ktora sa oplati kupit je ta s 1.4MPI, inak je to vsetko nahovno
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.00  09:25

« novy motor

V MF DNES byla vcera uverejnena zprava o novem motoru pro Fabii. Bude to motor 1,4 44kW montovany do Octavie. Zajimavy je predpokladany odstup v cene od provedeni s motorem 1,4 50kW a to mene o plnych 20 000 Kc! Je vubec nejaky rozdil v konstrukci motoru 1,4 se 44kW a s 50kW ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.00  09:05

to matuS: ano, ved som pisal - klasicke male auto s klasicky priemernym vn. priestorom vzhladom na vonk. rozmery, ale nietori "nadsenci" pisu ako keby to bolo prinajmensom zvnutra audi A8 a zvonka DM...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 01.03.00  23:48

greggie ty trupka, lenze fabia je male auto, sakra. ty si velky clovek. napr pre mna je fabia akurat.
    btw je mi velmi tazko verit, ze v tvojom aute je viac miesta ako vo fabii.
    P.S.: mne sa fabia nepaci len preto, lebo je strasne tazka...okolo 1600 ma max. hmotnost, na male auto sa mi to zda strasne vela.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.00  21:51

zle pre mna, pre znacku dobre ? preco? nechapem.

ohladne miesta a "nove tridy" - fabiu som si u delarea prezeral asi pol hodiny, s bratom vyskusali vsetky mozne "polohy" v aute, skoro nas dealer odtial vyhodil :-) a vysledok - vpredu miesta malo (citil som sa strasne stiesnene), to iste vzadu - nie vsak koli malu miesta zamyslanemu, ale koli vzdy posunutym sedadlam vodica a spolujazdca uplne dozadu, prave koli malo miesta vpredu, a presne to iste vidim - V KAZDEJ FABII, ktoru vidim odparkovanu - predne sedadla posunute _VZDY_ dozadu tak, ze na zadnu lavicu si nesadne kojenec ;), preco asi? s tym miestom to az take ruzove nie je. tak prosim ta nepodlahni bachorkam o "nove tride" :)

• « 00 Reagovat !

foto

01.03.00  13:29

to greggie: jestli k tobě doléhá kampaň na Fabii,
    tak je to skvělá zpráva, pro tebe asi ne, ale pro značku určitě.
    Ano máš pravdu, je to vůz nižší třídy ( spíše
    třídy malých vozů ), ale v této třídě je největší
    jak z hlediska vnějších tak i vnitřních rozměrů.
    ( Pozor, malé vozy nejsou pro všechny, a nemohou
    uspokojit všechny touhy a potřeby ).
    Motory ? Máš z části pravdu, ale není všem dnům
    konec. Koukni do Ženevy.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.00  13:21

« místo vzadu

to PR
    Fabia - místo vzadu ? Nejlepší parametry ve své třídě. Cestující měřící přes 180cm má problémy
    ve všech vozech ( bohužel ).
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.00  10:23

« fabia

mne ani tak nevadi na fabii samotne auto, jazdite si v com chcete, ale ta totalna kampan - odvsade je pocut fabia sem, fabia tam, pomaly sa bojim, ze otvorim konzervu a odtial vylezie fabia, v casopisoch samozrejme vsetko vyhrava, nedostatky sa zakryvaju, samozrejme veci vyzdvihuju do nebies - vsak to je skodovka, ta zla byt nemoze. Skodovka sa tvari ako keby uviedla novu Mercedes S klassu. Vsetko nove taji ako keby snad robila auta pre FBI, ked sa nieco predsa len dostane na svetlo, nadsenci saleju. Ich tvrdenie - "nova trida" je blbost, je to klasicke auto nizsej triedy, s nie bohvieakym priestorom vzhladom na rozmery karoserie, s otrasnymi motormi, niektore by sa uz davno nemali vyrabat... a tak dalej, a tak dalej. zamyslite sa.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…