Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.03.00  22:24

« Re: Octavia 1.6 VS Felicia 1.6

Keby to bolo tak, ako to tu OCTAVIE píše, tak by nebolo vôbec nutné vyvinúť nový motor 1,6, len aby dosiahli 74 kW. Motor 1,6/55 kW je DLHOZDVIHOVÝ a ten nemožno hnať do takých otáčok, ako motor s pomerom do štvorca.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.00  19:13

« Octavia 1.6 VS Felicia 1.6

No s moc věcma zde s Octaviem nesouhlasím, ale tentokrát se ho musím zastat. Motor a převodovka Felicie 1.6 i když vykazuje stejné parametry, tak křivky jejich motorů a pilový diagram jejich převodových stupňů HOVOŘÍ JASNĚ VE PROSPĚCH OCTAVIE!!!. Navíc porovnám li jízdu s oběma vozy, které mám k dispozici (FELICIA sice jako COMBI) tak je OCTAVIA mnohem lépe zpřevodovaná a pružnější!!!. Hlavně ať mi někdo netvrdí, že pokud je maximum výkonu a točivého momentu posunut o 200 1/min do nižších otáček , že to na autě není poznat. Je a moc.....
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.00  15:05

« 2OCTAVIE 1,6 Felicie vs 1,6 Octavie

Sorry OCTAVIE, ale rekni mi, v cem je podle Tebe 1,6 55kW v Octavii lepe vyladen nez ve Felicii ? To, ze stejne hodnoty max. vykonu a kroutaku nameris o nejakych 100 ot/min jinde teda skutecne argument neni - "treba mas i ve Vasem aute blbe vyladeny motor kdyz v zime ma o 100 ot/min volnobehu po nastartovani nez v stejne auto v lete". Takove argumenty jsou skutecne pro kocku.
    Naopak si myslim, ze ve Felicii ten motor s autem lepe zacvici a pokud k tomu pritvrdis a snizis podvozek, das do mot. prostoru pricku, tak Ti Felicie nabidne vetsi pozitek z jizdy (jel jsem s takhle udelanou 1,6), nez kdyz takhle udelas Octavku - ta je zkratka tezsi a s tim nic neudelas, ani kdybys tam nechal jen sedacku ridice a motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.00  13:09

« Re: Fabia 1,4MPi X Felicia 1,6MPi

Jo to co vlastnis ty Octavie to je proste tutove
    nej nej nejlepsi. Jeste se ti nedela spatne od
    zaludku, kdyz se chvili poslouchas.
    Vytvor si vlastni rubriku "Ja Octavia" a pis si
    tam co chces. Jen se obavam, ze tam budes psat sam.
    Jen tak mimochodem, kolik je ti let.
    Typuju te na nactiletyho pubertaka.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.00  11:54

« Re: Fabia 1,4MPi X Felicia 1,6MPi

Felicie 1.6 je oničem velmi blbě vyladěný a přiskrcený výkon motoru Jo to Octavie ho má teda mnohem líp vyladěný jen pro vaši informaci FELICIE má 55kw/4500 Octavie 55kw/4600 Felicie má 135nm/3500 Octavie má 135/3200.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.00  04:49

« Fabia 1,4MPi X Felicia 1,6MPi

Chtěl bych se ještě vrátit k porovnání Fabie 1,4MPi a Felicie 1,6MPi, které tady také zaznělo. Je nepopiratelné, že Fabia je auto modernější konstrukce než Felicia (kdyby tomu tak nebylo, tak by to bylo se Škodovkou špatné). Z toho vyplývají některé její lepší vlastnosti - podvozek, odhlučnění, interiér atp. Ale ať mi nikdo nevypráví, že s Fabií 1,4MPi (5OkW) ujede Felici 1,6MPi. Tomu se mohu jenom zasmát. Při letmém porovnání technických parametrů (výkon motoru s přihlédnutím k otáčkám, kroutící moment, hmotnost vozu atp.) je jasné, že Felicia 1,6 je na tom mnohem lépe. Také tu zaznělo, že motor 1,4MPi je přiškrcený, což je podle všeho asi pravda. Na druhou stranu je třeba říct, že pokud připustíme, že motor 1,4MPi je přiškrcený tak pak ale musíme uznat také to, že 1,6MPi přiškrcený daleko více. Parametry 1,6 to jasně ukazují 55kW při 45OO ot/min a 135Nm při 35OOot/min. Z tohoto motoru lze provedením minimálních úprav (řídící jednotka+vačka) bez větších problémů vytáhnou necelých 100 k t.j asi 7O-73kW při 53OO ot/min a kroutící moment kolem 145 Nm. Díky robusní konstrukci to motor skoro nepozná. Je jasné, že je namístě sáhnout do podvozku, aby se v tom člověk nezabil, ale jakpak asi může jezdit Felicia 1,6 74kW? No myslím, že s Fabií 1,4MPi ani s 1,4 16V bys jí určitě nestačil. No a kdyby se to někomu zdálo málo koníků, lze ještě upravit hlavu, výfuk, sání a myslím, že 110 koní by určitě stačilo i na Fabii co jezdí kolem 200 km/h.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.00  04:26

« Fabia 1,4MPi X Felicia 1,6

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.03.00  20:45

« Re: Otacky

Pri vysokých otáčkach dochádza k väčšiemu opotrebeniu pohyblivých súčastí motora. Pri dlhodobej zážaži navyše dochádza v zohriatiu na vyššiu teplotu (motor podáva vyšší výkon = vznik tepla) a ešte k vyššiemu opotrebeniu. Je preto pravda, že motor je po takomto zábehu skôr "živší", nakoľko sú väčšie vôle pohiblivých častí dosiahnuté skôr. Je to pekné. Ale zároveň to znamená aj kratšiu životnosť. Ide len o to, čo kto preferuje. Ja životnosť. Bežne s motorom jazdím do 3/4 max.otáčok a občas ho krátkodobo vyženiem na maximum (prdbiehanie, razantný rozbeh). A tých prvých niekoľko tisíc km je to opotrebenie ešte vyššie, nakoľko diely nie sú ešte absolútne vyhladené. Nebudem tu rozoberať fyziku, ale je pravdou, že napríklad do hladkého plexiskla sa robí rýha omnoho ťažšie než do plexiskla s drsným povrchom. Inak predacom by som veľmi neveril. Niekedy dokážu naspletať až neuveriteľné bludy.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  19:12

Jsem. Jestli jsme byl trochu jízlivej, tak to ber s nadhledem. Škodovky jsem měl vždycky rád a rád je mít i budu. (A to už jsem snad popisoval v nějaký rubrice o Felicii). Čau.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  17:14

K davani autu na "*". Tocit nebo netocit motor. U prodejce Skodovky, jsem se ptal na otacky motoru. Je normalni, kdyz se motor toci do 5000 ot./min. Pokud je motor novy, tak presne tak jak pise AlesK, pouze jezdit umirnene do 1000 km. Zaroven jsem se ptal i cloveka, ktery se servisem, pouze servisem skodovek zivi. Rikal, ze skodovackym motorum otacky do 5000 ot./min. nevadi a jsou na to staveny, pokud se vymenuje motorovy olej, tak jak se ma je bezne s timto motorem najet 300.000 km bez GO. A jinak pokud ma Fabie 1.4 MPI trochu svizne jet, tak se musi tocit a tocit a tocit. Favorita jsem bezne tocil, obcas pri predjizdeni nebo v zavodeni, jsem se dostal i na omezovac otacek a v pohode mel najeto 265.000 km. Co, ze by otacky skodily? Nezijeme pred 20 - 30 lety, kdy se pri vyrobe motoru stalo i to, ze ve valcich zustaly trisky atd. a motory zajizdeli profici.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  17:02

« Re: AlesK

Nejsi nahodou A.K. ze Sumavske 11? Jestli ano, tak te zdravim E.N.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  15:04

« Re: Tachometer

U Subaru mi prodejce řekl. Prvních tisíc kiláků do 4000 otáček. Pak naplno, ať si auto zvykne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.00  08:21

2ps2: Mam taky Fabii 1.4/50 neco malo pres mesic, ale to co pises bych si s ni zatim nedovolil. Nejvic, co jsem zkousel bylo 150 km/h ale to uz na otackomeru bylo "vetsi nez male mnozstvi" otacek...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.00  21:37

« Re: To ps2

Ja teda rozhodne nejsem zadnej expert a rad to priznam, ale to ze se auto nema ze zacatku moc tocit jsem si myslel taky.

No a byl jsem pri nakupu nvoeho passatu a prodavajici na dotaz jak dlouho to ma kupec setrit nez to poradne vohuli se uplne zhrozil co to placame za blbosti ze to platilo 10 let po valce, poslenich 40 let je potreba nove auto tocit co nejvic a cim vic tim lip. pokud se to neudela a auto se setri tak je to prej katastrofalne liny a dokurvi se tim auto...

jak jsem slysel tak prodavam....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.00  20:50

« To ps2

At uz ten tachometr ve Fabii promeruje kolik chce, chtel bych se jen zeptat, kolik uz mas na te Fabii najeto ? Mam jen takovej pocit, ze vic jak 7500 km to nebude a at uz to tocis na plno a jedes protim kolik chces, tak si myslim, ze tak dlouho jezdit nebudes, protoze nez si soucastky v novym motoru "sednou", tak to nejakej cas vezme. A kyz tomu davas takhle "na *" uz od zacatku, tak auto po Tobe bych teda nechtel.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.00  15:27

Je mi jasne, ze ten tachometr za nic nestoji a ze rychlost, kterou jsem jel je opravdu tak okolo 180 - 185 km/h. Jinak z Teplic do Rehlovic, je sice padak (kopec), ale je tam velka nerovnost silnice a tam jsem jel s tachometrem na 180 km/h. Otackomer s rychlosti udavajici nad 200 km/h jsem mel nad 5000 ot/min. Ma tu nekdo FABII? (ptam se jeste jednou).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.00  15:05

Nebo jinak, co ti při těch 200 ukazoval otáčkoměr? Předpokládám, že jsi měl zařazenou pětku :-)
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.03.00  01:57

« Tachometer

Aby sme neboli len u dohadov. Tachometer Fabie poľa testu ukazuje o 10,5-11,7 % viac, než je skutočnosť. A to je pomerne dosť. Bežne sa to pohybuje okolo 1-7 %. Len pre zaujímavosť u mojej Felicie je to pri rýchlosti 100 km/h cca +3 %. Takže pri indikovanej rýchlosti by to pre Fabiu znamenalo presne 180 km/h. A aj to sa mi zdá ešte trochu dosť. Aspoň na rovine určite. Tam by to mohlo "behať" okolo 170 km/h. Vzhľadom na ťažký prevod by to tých 180 mohlo ísť pri jazde z kopca.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.00  21:12

« Re: Zase Octavian

Ale jinak tě zdravím PS2 trochu jsi mi tu chyběl. No nevím ale od minula jsi zase přidal tak nevím třeba za měsíc zas něco testneš na Fabii 1.4 50kw třeba v německu a takové Audi A6 (mé oblíbené auto) bude čumět jak ho předjíždíš ve 240km/h ale to ta ručička bude dělat no kolečko.. o ))))
    nic ve zlým neber si to osobně hlavně se nenabourej ČAU. Už se těším jak testnu max u "mé" octavii 1.6 55kw až budem mít letní pneu ale myslím že mi to víc jak 190 neudělá minulé léto jsem se to bál tak točit ale zkusila si sílu větru ve 180 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.00  18:38

« Re: 1.4 MPI 50kw

200 km/h s autem o výkonu 50kW, to už chce pořádnej kopec :-). Minimálně jako z Teplic do Řehlovic, ne? Tam bych tomu snad věřil. A nebo že by měla Fabie tak dobrý Cx?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…