Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

19.03.00  15:15

« Re: Skoda Fabia 1,4 MPI 50 kW

to Greggie. Hele a co takhle výměna rozvodů , skus to bráchovi navrhnou. Je pravda , že motor OHV po 100.000 OHVně cvaká, ale po výměně rozvoďáku úúúúplně zmlkne :o))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.03.00  08:25

Zase pekná odpoveď. Že som mohol byť taký nevzdelane a myslieť si, že vibrácie závisia od počtu valcov a od vyváženosti, či kompresného pomeru. No nič, zase som sa niečo dozvedel. Tie seriózne závady by som si prosil bližšie popísať. Ja a môj foter máme asi také mrchy, že to nechcú urobiť. A známy tiež. A môj Favorit bol asi tiež taký. A zabudol som: 4 Favority a 2 Felicie v známeho autoškole tiež. Ja netvrdím, že vysoká hmotnosť=vysoká bezpečnosť, ale že z vyššou bezpečnosťou prichádza nevyhnutne aj vyššia hmotnosť (aj airbagy, ABS a kadečo iné niečo váži). Neplatí to akurát u Audi s Al karosériou. A inak, ja neviem, ale ja som testy Octavie videl v médiách (len sa ma nepýtaj kde, lebo už si to nepamätám). A ešte k vytáčaniu motora. Keď som mal Favorita, tak som fakt mal pocit, že sa tomu motoru niečo stane pri 5000 ot. A aj nedávno ma viezol známy s Fa. Pri 4000 ot to bol zlý pocit. Ale ty si sa asi neviezol vo Felicii. Tam je to o inom. Motor veľmi ochotne ide až do 5500 ot a nemám pri tom zlý pocit. A podotýkam, že píšem o vlastnom aute, s ktorým súcítim a nerád by som si ho zničil. Takže tvoj argument ma nepresvedčil. Skús iný. Aj tak si voľajako obmedzil svoje argumentovanie o celom zlom motore už len na ložiská. Na skutočnosť, že z malého objemu motora sa dá disahnuť aj vyšší výkon nereagujem, lebo nemám rád motory, ktoré majú max. výkon pri 6000 a viac otáčkach. Potom to má ľahký prevod a je to o ničom. Stále to treba tak točiť. Aj v meste. V podstate je to v bežných otáčkach stále ten istý motor (pozrite si porovnanie motorov na mojej stránke [odkaz] Tam to pekne vidieť. Na unifikaciu som si dovolil nereagovať, lebo som to bral ako nejaké skonštatovanie bez nutnosti odpovedať. Ale dobre. Ja tvrdím, že keď je niečo dobré, tak je to nezmysel vymýšľať znova. Navyše aj veľkosériová výroba je lacnejšia a neskôr je menší problém s náhradými dielmi. Ale neviem si predstaviť o akej unifikácii u karosérie píšeš? U zrkadiel či kľučiek je to snáď normálne. Nie? Priznávam sa, že považujem kľučky VW (napr.Fabia) za lepšie, než kľučky Škoda (napr.Felicia). Keď ti primrznú dvere, tak nemáš za čo potiahnuť. Ani rovnaké zrkadlá mi nevadia. Snáď len esteticky vadí menšie pravé zrkadlo. Tu by tá unifikácia ani nemusela byť. Ale zase vložky sú takto rovnaké a aj servo so všetkými úchtmi. Hlboko sa ospravedlňujem, ale neodpovedám na každé slovo. Teším sa na ďalšie argumenty.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  09:42

este to diamant: takisto si neodpovedal na unifikaciu, ale to uz u teba tak byva clovek zargumentuje a co sa ti nehodi to zahovoris, alebo sa o tom vobec nezmienis a upadne to do tvojho zabudnutia.

tak isto mi je jasne, ze ta asi nepresvedcime, si proste chorobne a zaslepene skoda-positive, nuz co byvas na vychode ;) (neber to osobne :))

• « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  09:07

to diamant: gapa ti to uz povedal, nemusim ho opakovat, dalej - pekne co si napisal o motoroch feldy, ale skus si obcas pocuvnut feldu po 100.000 km - budes pocut _ten_isty_ zvuk ako ma bratov 9-rocny favorit, a to nie ze na jednom aute, ale _kazda_ takato felda, ktoru pocujem na ulici nastartovat mi to velmi pripomina

mimochodom si vobec nereagoval na skutocnost, ze ini vyrobcovia dosahuju s mensim objemom podstatne lepsie vysledky

• 00 Reagovat !

foto

16.03.00  09:05

« GAPA

KOMPLETNÍ CRACH TESTY OCTAVIE I S VIDEO NAHRÁVKAMY JSOU NA [odkaz]
    a MOTORY JSOU DOBRÉ I V 75 000KM BEZ JEDINÉ ZÁVADY U "MOJÍ" OCTAVIE 1.6
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  00:00

to: diamant. Jak poznám jako laik 3x uloženou klikovku? Jednoduše. Nižší míra vibrací a kultivovanější chod motoru. Ruku na srdce, zkus otevřít kapotu felicie a vytočit motor tak na 5000 ot/min..Budeš mít strach, aby ten motor nevyskočil ven! ............. Těch 220.000km s tímto motorem - to máš taky pravdu. Jenom zapomínáš (jako každý správný škodovkář), že už po cca 50-60.000 km se u každého druhého motoru začnou vyskytovat seriózní závady (ne kritické, ale seriózní - tzn. opravitelné) .......... No a s tou "vysokou bezpečností" jsi mě už opravdu pobavil. Vysoká hmotnost = vysoká bezpečnost ??? Není náhodou Škodovka snad jedinou firmou na světe, která po několika letech sériové výroby Oktávie ještě nezveřejnila crash testy, ani ji nedala k nezávislému posouzení bezpečnosti (např.NCAP)???? ......... Proč asi???!!! ........ Dovolím si parafrázovat reklamní slogan: "To není trik, to je Škoda!" ......... a já jsem již zažil i jiné značky.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  00:00

oprava: samozřejmě nižší míra vibrací a kultivovanější chod je u 5x uložené hřídele.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.03.00  20:32

OK. Argumenty ma potešili, hoci som ich čakal viac. Pýtam sa však, ako tebe, ako úžívateľovi (povedzme) vadí 3x uložený kľukový hriadeľ? Ešte aj dnes už legendárne Favority nabehnú bez GO 220.000 km. Alebo je to snáď málo? Navyše Felície 1,3 od modelu '97 majú zosilnené hlavné ložiská a zvýšený kompresný pomer. Ďalej, čo je na tom, že je niečo z 30.-tych rokov? To by potom vlastne nemal existovať ani spaľovací motor? Jeho koncepcia je tiež už dosť zastaralá. A to ani nehovorím trebárs o takom kolese. Inak svižnosť vozidla do veľkej miery závisí aj od hmotnosti vozidla, nie iba od výkonu. U Fabie si mimoriadne cením bezpečnosť aj na úkor vyššej váhy. BTW: už v roku 94, keď prišla Felicia sme si mysleli, že s motorom 1,3 sa nedá nič urobiť. Ajhľa aký omyl. Prišlo viacbodové vstrekovanie, zmizol rozdeľovač a VN káble, 2 zapaľovacie cievky priamo nad sviečkami, zvýšila sa kubatúra, pribudli hydraulické vymedzovače vôle ventilov, odpadlo torzo karburátora a aj jeho vodné vyhrievanie, narástol točivý moment, klesli emisie a ja pevne verím, že motor sa dočká aj priameho vstreku paliva. O motore 1,4 MPI sa tu píše ako o niečom predpotopnom. Pričom jediný rozdiel oproti väčšine ostatných motorov je v tom, že motor má navyše 4 tyčky, ktoré prenášajú silu z vačkovej hriadele. No a? Malo by to mne ako užívateľovi vadiť? Motor má podľa mňa postačujúci a kubatúre zodpovedajúci výkon, jeho životnosť je taktiež pre danú kubatúru bežná a ani servisný interval nie je kratší. Tak kde je vlastne problém?
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.00  11:59

« Několik čísel

Pro porovnání zasílám několik hodnot u nás jezdících aut. První číslo je zrychlení naměřené při testu, druhé číslo je zrychlení podle výrobce, třetí sloupec je zrychlení z 80 na 130 na pátý stupeň (pružnost motoru). Údaje nechávám bez komentáře.
    Fabia 1,4 50 kW 18,8-15,5-38,2
    Fabia 1,4 74 kW 13,2-11,0-27,2
    Fabia 1,9 SDI 47kW 17,8-18,6-41,2
    Felicie 1,3 50 kW 16,2-13,5-42,0
    Felicie 1,3 50 kW jiný test
    17,3-13,5-xx,x
    Punto 1,2 44 kW 17,1-14,3-30,8
    Corsa 1,2 48 kW 15,9-14,0-36,2
    Ibiza 1,4 44 kW 16,7-15,1-26,1
    Octavia 55 kW 17,3-14,6-36,0
    Megane 1,4 70 kW 13,2-11,8-29,5
    Brava 1,2 60 kW 14,0-13,0-33,0
    Focus sedan 2,0 96 kW 10,5-9,2-21,0
    Xsara Combi 2,0 HDI66kW14,8-13,3-17,8
    VW Golf Combi1,9TDI66 kW 13,5-12,5-20,5
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  09:34

prv k 50kw 1.4: v prvom rade OHV, a dalsie uz halfamilionkrat predebatovane a prebrate veci ako len 3x ulozeny klukovy hriadel a ine, proste s 30 rokov starym zakladom uz nemozes nic lepsie urobit, ako by mali vyzerat motory pre male auta ukazuje v prvom rade toyota s 1.0l vvti yarisom, ktory ako iste uznas nema konurenciu, alebo ked chces nieco jednoduchsie, tak Fiat s 1.2 60 konovym Puntovym motorom, ktory aj napriek vykonovemu handicapu podla testov aj takeho zanieteneho Skoda-caospisu Auto-motor a sport jazdi ovela, _ovela_ sviznejsie ako 1.4mpi, nehovoriac o spotrebe a malom objeme koli poistke, proste ruku na srdce, fabii taketo motory jednoznacne chybaju.

co sa tyka unifikacie - ano, je to lacnejsie, este tento argument berem u podvozku, chapem tento argument aj u motorov, to berem, ale u skoro _VSETKEHO_ vyjma karoserie? (to by este bolo ;), ale aj tam - klucky dveri, zrkadla napr.).

tesim sa na tvoju odpoved, diamant, len dufam, ze odpovies, pretoze minule po mojom obsiahlom prispevku sa skoro nitko neozval, mozno kto mlci, ten svedci ;) cau. greggie.

• « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  06:59

Také si myslím, že motor OHV má své místo ve výrobě a svými parametry dokáže mnohé ještě zastínit. Unifikace pokračuje všude i to má ale své hranice záleží na tom je správně odhadnout. U zpoždění plynu či brzdy vidím asi největším problémem, že se vůz zachová úplně jinak ve stadartní situaci a v krizové. Proto bych byl pro zpřísnění homologačních podmínek v tomto směru.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.03.00  23:23

Najprv by som si dovolil vyjadriť nesúhlas s názorom, že motor 1,4/50 by už nemal existovať. Pokiaľ chce p.greggie niečo také tvrdiť, nech nám napíše svoje argumenty. A ešte k unifikácii. Myslím si, že by bola škoda vyvíjať niečo, čo už vo VW vyvinuli a aj odskúšali. Okrem toho aj cena takéhoto veľkosériovo vyrábaného dielu bude nižšia. Alebo mi chcete tvrdiť, že by bolo lepšie, keby sme mali vo Fabii ABS či airbagy z českých vývojových stredísk? Inak aj na karosérii a interiéri je práce dosť. Alebo si myslíte, že by sa z Favoritu mohla bez vstupu VW vyvinúť súčasná Fabia či dokonca Octavia? Ja nie. A ešte k el.plynu. Keby taký "opozdený" plyn nemal prejsť homologáciou, potom by nemohli prejsť ani všetky slabšie autá. Tie sú však na tom ešte horšie, lebo nezačnú výrazne zrýchľovať ani po pol sekunde.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.00  19:13

« "E-gas E-blok"

Pokud by některé vozidlo s elektronickým brzdovým pedálem vykazovalo půlvteřinové zpoždění v reakci na sešlápnutí brzdovéhop pedálu. Nevěřím, že by prošlo homologačními zkouškami nebo technickou kontrolou.
    Zpoždění plynu u motorů s elektronickým plynem okolo půl vteřiny by mělo vést také k neprojití technickou kontrolou a homologačními zkouškami. Oba případy mi příjdou dosti nebezpečné.
    Představte si ještě takový volant .:-)
    Na to vše se dá zvyknout a předvídat ale v kritické situaci bude asi půlvteřina citelně chybět.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.00  15:39

« Skoda Fabia 1,4 MPI 50 kW

Ahoj,je tu nekdo,kdo by mne mohl poradit? Hodlam koupit model Skoda Fabia 1,4 50 kW a nevim,jestli je to spravna volba.Zatim jsem na neho slysel pouze kritiku (hlavne ze srovnavacich testu vuci napr. Fial Punto atp).Trosku me desi skutecnosti,ze je to prepracovany motor s Felicie.Feldu jsem mel a s timto motorem to byl samej pruser (hlavne s ridici jednotkou).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.00  11:15

« Re: cz

to cimrman: ano, ale zda sa mi, ze snad v ziadnom inom pripade nedosla "unifikacia" modelov tak daleko ako v koncerne VW, tu sa totiz _vobec_ neda povedat o nejakom pokracovani ceskej konstrukterskej skoly, fabia je proste, ako som uz napisal, cisty volkswagen, samozrejme okrem motora 1.4mpi, ktory by uz vsak iste nemal pri rozumnom uvazovani existovat.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.00  07:33

« kde jste

Kam se podeli solidni prispevovatele jako
    King a Bestias. Copak jste jiz vymreli ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.00  07:31

« Re: cz

Je mnoho automobilek zvucnych jmen, které dnes
    kapitalove patri pod ruzne koncerny. Je to dnes
    bohuzel obecny trend. S tim uz nic nenadelame.
    Tak proc ta zavistiva slova z tvych ust Greggie.
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.00  20:08

« cz

mimochodom sa mi zda smiesne ako sa niektori bijete do prs ake super auto urobila "ta nase skodovka", mali by ste si uvedomit, ze fabia je predovsetkym 'VOLKSWAGEN Fabia' takze nejake kecy o 100 rocnej tradicii tu nie su namieste... leda ze by ste sa stali "fauve-fans"
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  08:22

« Re: Octavia 1.6 VS Felicia 1.6

Pokud vim tak do r.1997 se delala Felda 1.6 s
    kratkymi prevody a ted s delsimi.A je to dost rozdil. S temi kratkymi jsou jeji dynamicke parametry (zrychl. 50-90 a 80-130) opravdu
    vynikajici. Octavia se s ni nemuze v tomto ohledu rovnat.
    Jeli jsme s Octavií 1.6 po dalnici do mirneho stoupani ve 2 lidech a novou Felicii 1.6, byt s dlouhymi prevody, jsme nemohli dohnat,
    at jsme se snazili sebevic. Tech 200 kg vahy asi
    opravdu bude znat. At si rika Octavie co chce.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  01:27

« Re: Octavia 1.6 VS Felicia 1.6

Rozdíl je především v tom že OCTAVIEnka umí mnohem líp využít tento motor a má k tomu nástroje, jak jsem říkal jinak vyladěný a hlavně má mnohem lépe odstupněnou převodovku kde dokáže z motoru vymačkat mnohem víc dynamiky i přes svůj hendikep hmotnost, je pořád sice malinko ale rychlejší./// a především nezapomeňte na to že ho Octavie zdědila po Felicii a proto si sním pohráli anedali ho tam jenom tak stejný jak s Fel.
    kdyby jo tak by Octavie neměla šanci ale to se nestalo díky bohu o ))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…