Škoda Fabia
« to IGICOM
ajajajaja 550.000,- za Fabii? To už je docela porce, protože základ TDI stojí v Comfortu cca 420000, je dost nepravděpodobné, že utratíš za doplňky 130.000 kolíků (viz ceník doplňků) Za 550.000,- bych rozhodně volil jinak, protože koupit malé, byť sebehezčí auto za cenu 550.000,- je totální kravina. (Jinak POLO 1.616V GTI stojí cca 445.000,- a je to se svými 125PS raketa...) -
« Re: .....octavia......
igicom> Jestli chceš diesel a Fabii, tak pro tebe není jiná volba. Ale za 550tis. se dá koupit spousta lepších aut se srovnatelnou výbavou. Abych nechodil daleko, tak třeba Octavia 1.8turbo (to je auto, které bych koupil já, kdybych chtěl utratit 550-600tis.Kč. Nevím ale kolik stojí tahle Octávka u vás..). Jinak třeba Ford Focus 2.0/96kW Sedan za 540tis. atd. Každopádně doporučuju zkusit i jiná auta, za půl milionu si už máš z čeho vybírat... -
« Re: .....octavia......
Máš pravdu. Nie je to málo. Povedz mi však jedno auto s týmto motorom v takejto výbave (comfort) za lepšiu cenu. Plánujem kúpiť si Fabiu práve s motorom 1.9TDI. Nepovažujem ho za "holé", aj keď s výbavou Comfort nie som spokojný ani ja, už mám vybratú nejakú tú výbavu navyše - el. zrkadlá, klíma, elektróny. Vyjde ma to spolu asi na 550 tis. Sk. Je to dosť, ale čo mám robiť, keď sa mi PÁČI!? -
« Re: .....octavia......
Značení OCTAVIí, které jsem popsal platí pro sedany (ještě jsem zapomněl na "SLX 2.0").
Ale zpět k fabii. Jel jsem v nedávné době s oběma 1.4-kami a musím říct, že to bylo zklamání. 16V netáhne od spodu, až tak od 4000ot. a MPI netáhne vůbec. Netvrdím, že motory nestačí pro klidnou jízdu, ale chybí mi výkonová rezerva např. pro bezpečné předjíždění. Jinak se mi fabia moc líbí, hlavne podvozek je opravdu skvělý. Problém je jednoznačně motorizace. Jediný použitelný motor z dnešní nabídky bude asi 1.9TDI/74kW, ale dát za holé auto s tímto moterem v základu 420tis.Kč ??? -
« Re: Ale, ale....
No nechci vypadat jako blbec, ale pokud jsem si dobře přečetl všechny příspěvky týkající se vysvětlení označení Octavií tak se nedá říci, že by se v nich tvrdilo totéž. Co je to tedy za oktávii, která má označení LXi (nikoli však kombi)? Nemá náhodou 55kW a LXi Combi náhodou 74kW, vždyť přece íčko na konci znamená motor 55kW? Nebo že by znamenalo motor 74 kW, ale ten se přeci k výbavě LX (mimo combi) nedodává. Takže jste mě nepřesvědčili. Označení 1,4 LX jsem viděl na jednom autě v autosalonu Auto Jarov, jinde zatím ne. Přece bych si to nevymyslel, ale jinak se přikláním k názoru na ukončení diskuse na toto téma. -
« Re: Ale, ale....
No nechci vypadat jako blbec, ale pokud jsem si dobře přečetl všechny příspěvky týkající se vysvětlení označení Octavií tak se nedá říci, že by se v nich tvrdilo totéž. Co je to tedy za oktávii, která má označení LXi (nikoli však kombi)? Nemá náhodou 55kW a LXi Combi náhodou 74kW, vždyť přece íčko na konci znamená motor 55kW? -
« Re: Ale, ale....
1.4-ky mají na štítku "LX 1.4", 1.6-ka 55kW má "LX" nebo "GLX", 1.9SDI má "LX SDI", 1.6-ka 74kw má "GLX i" nebo dříve i "SLX i", další značení je "SLX TDI" pro 66kW a "SLX TDI" s červeným "I" pro 81kW TDI, 1.8 má "SLX 20V" a 1.8T pak "20V turbo". Snad to půjde rozluštit :-))) -
« Ale, ale....
Černá zrcátka, černá lišta na zadním víku pátých dveří, absence bočních lišt a 14-ti palcová kola, absence mlhovek ve sdruženém předním světlometu...to vše je průvodním znakem OCTAVIÍ LX s motory 1.4/47kW, 1.6/55kW, 1.9SDI/50kW, a světe div-se i 1.6/74kW v provedení COMBI. -
« Clanky o Fabii
Ze stranky [odkaz] jsou odkazy (na spodu strany) na ruzne clanky, kde redakce DNESu popisuje nektere zkusenosti s jimi testovanou Fabii a neco i servisech apod. Je tam clanecek, ke je zminka i o tom motoru 1,4/44.
Jinak k tomu "problemu" s "neexistujicima" 1,4/44 Octaviema, tak ja mam pocit, ze nejjedoduseji se poznaji podle cernych zrcatek, ne ? A tech jezdi celkem dost. -
« Re: Motory Fábií
Nevim, panove, ale zatim se vsechny 1.6/55kW prodavaji s oznacenim LX nebo GLX. Nevidel jsem jeste ani jednu s oznacenim LXi. A to si myslim, ze po tech skodovackych salonech chodim casto...
Totez s 1.4 - i u MR 2000 je jejich oznaceni LX - zadne 1.4LX. Takze OCTAVIE - podle pohledu jinam nez na radici paku poznas leda kulovy, a ne 1.4 od 1.6/55kW. Rozdil mezi 1.4 a ostatnimi prevodovkami je ten, ze 1.4 ma kulisu razeni "H", kdezto vsechny ostatni motory (made in VW) maji kulisu razeni "W".
Mam na OCTAVII jednu prosbu, kdyz je z tej Moravy, jestli by mne, az bude mit cestu pres Brno, nemohl svezt. Ja uz jsem dlouho nejel v poradnym aute (naposledy v Opel Omega 3.0 MV6), a chci zazit to uzasne zrychleni a maximalku. Jestli na to pristoupi, tak vam pak dam vsem vedet:
a) kolik mu je roku a jak jezdi jako ridic, a za b) jak jezdi jeho 1.6/55kW v porovnani s mou 1.9TDI/66kW (i kdyz teda mam jeste stary olej tesne pred vymenou a gumy jen do 210 km/h z fabriky...) -
« Re: Motory Fábií
To: Octavie Možná by ses divil kolik jich jezdí, protože já sám jsem byl dost překvapen. Právě když jsem byl zvědav kolik Octavií 1,4 je na silnicích(nechtělo se mi věřit, že by si to někdo koupil) tak jsem se začal více zajímat o údaje na štítcích Octavií na kufru. Prvním 1,4 odpovídá označení LX, novějším odpovídá označení 1,4 LX vždy s jedním koncovým výfukem, 14 placovými koly a zpátečky jako u Felicie, ale pozor starší 1,6 75k mají označení také LX. No byl jsem docela překvapen , že např. LXi má motor 1,6 75k, ale verze GLXi má motor 1,6 100k, přičemž označení verze s motorem 1,6 75k ve výbavě GLX je pouze "GLX". Nevím proč to v MB vymysleli tak složitě. -
« Re: motory Fabie...
Plně s tebou souhlasím s tím, že Škodovka uvede na trh Fabii 1,0 okleštěnou o vše co jenom šlo, (ale aby se to ještě jezdilo) hlavně proto, aby mohla operovat "s cenou již od 249 tis. Kč".
Ovšem s tím Favoritem jsi se trochu spletl nebyl to obsah 1050ccm ale jmenovitý obsah 1150 ccm (kolik to bylo přesně už nevím). Tento motor vycházel z motoru 1300 ccm, ale měl menší zdvih, čímž bylo dosženo nižšího objemu. Výkon 115 byl kolem 38 kW. K sériové výrobě jak jsi správně uvedl nikdy nedošlo.