Škoda Fabia
« To Bee
Co myslíš tím "snížit hmotnost konstrukčně" ? To se maj dělat slabý plechy nebo, co ? Postatný je plnění crashtestů a všech dalších zkoušek tuhosti karoserie. Když to srovnám zase s 206kou, tak vidíš rozdíly. Porovnej si třeba veškeré výztuhy karoserie, kapoty, platformy a tak. Řeknu ti, že já bych teda v 206 rozhodně bourat nechtěl. dál je to taky třeba životnost a opravitelnost, což se ti ve finále promítá do provozních nákladů. Čím menší tuhost káry, tím větší škoda při bouračce. U "ošizený káry, se ti taky po pár letech provozu začnou povolovat sváry a při následný nehodě už auto nemá stejný vlastnosti co se bezpečnosti týká, jako když bylo nový. Větší výbava taky něco váží, takže je rozdíl, kolik váží auto s ABS, EDS, Klimatizací a airbagy a nebo holá kára. -
« re:cekam
no uvidime..zase jsou zde stejne argumenty jako obvykle..zase se rika, ze p+a bezpecnost musi byt zaplacena vahou auta..co treba zvysit bezpecnost konstrukcne, ze? atd...
rekni bestiasi, kdyz tomu tak rozumis, proc treba toyota nedodava corollu s motorem 1.0, 37 kW? proc davaji do zakladu velice kvalitni 1.4,16V, VVTI, ktery ma nizky obsah skodlivin, nizsi spotrebu, vysoky vykon..a zas o tolik drazsi v zakladu nez fabie neni? procpak? -
« Re: cekam
Hm, to je teda zajímavý, že auta jsou vyprodaný dlouho dopředu a zatím se ještě nestačí pokrývat poptávku. Jak jsi na ty kraviny přišel ? S tím zahraničím - tam se narozdíl od Čech Fabia libí naprostý většině lidí. Jediný informace, který asi máš, jsou amatérský testy, kde se srovnávají auta, které mají stejnou cenu, což je ta největší blbost. Asi čteš moc Blesk a Vlastu. Taky né všechny motory jsou už v prodeji. Podle tvýho komentáře usuzuju, že jsi ve Fabii ještě neseděl, natož jí pak řídil. Zdá se ti těžká ? Při takový pasivní a aktivní bezpečnosti, výbavě a rozměrech je logický, že nemůže vážit 800 kg. Jestli chceš silnější motor, tak si kup dvoulitra, nebo TDI. Jinak dneska jsou asi jiný trendy než u tebe doma - na západě jsou podvozek, bezpečnost, kvalita a emise víc než deset kW navíc... -
« cekam
na prvni vyhodnoceni prodeje ..kdy bude muset Skodovka zverejnit, kolik kde prodala...u nas to bude slabota, v zahranici taktez..jak jsem tady rikal, nejvetsi vyhoda skodovky - je levna, proto byla prodavana i v zahranici, je fuc a co zbyva???? buh vi...pardon, ja zapomel..podvozek a kvalita zpracovani..:-)))
doufam je, ze s tim 1.0 motorem nechcou vyrazit i na zahranicni trhy..v Anglii se zase bude rikat, ze motory ze skodovek by si nedali ani do sekacky na travu.. -
« FABIE cena motor
Koupil jsem si auto tip a souhlasím s tím že MB dala tak vysoké ceny Fabií a jak oni jsou nejdrašší v jejich třídě!!!!! a váží nejvíc ze všech aut v jejich třídě, nejhorší motory v jejich třídě podle testů spotřeby a dynamiky TAK CO MI NA TO ŘEKNETE JE TO I V RENOMOVANÝCH NĚMECKÝCH ČASOPISECH. Proto jezdí tak málo Fábií za tu cenu je i Octavie nebo jiné větší auto jiné značky -
« to RSD
V tej cene je zahrnuté ABS za 30.000 Sk. Neviem, a zatiaľ mi to ani nikto nevedel potvrdiť, či je (bude) v cene 1.9TDI Comfort (414.900,-Kč) aj ABS. Raz sa píše, že ABS je v sérii od motorov 74kW, inde zasa píšu, že len pre 1.4/74kW. Neviete niekto, ako to je (bude)?
« to RSD
Asi si si nevšimol, že som písal cenu v Sk. Čo sa rovná asi 490.000 Kč. Nepotrebujem raketu, iba bezpečné auto pre rodinu. Polo sa mi ani nepáči, okrem novej palubovky.
Ešte to MikeT: Ford Focus stojí v najslabšej výbave Ambiente 550.200 Sk - 1.4 16V/75k. Tebou spomínaný 2.0 je vo výbave Trend za 673.000 Sk. Ale to je ešte o 120.000 Sk viac ako Fabia 1.9TDI s mojou výbavou. Je veľký výber áut za cenu okolo 500 tis Sk, ale ak sa tam aj zmestia väčšie autá, majú ďaleko k výbave mojej Fabie. Škoda, že neexistuje slov. server, kde by sa dali porovnať ceny áut tak, ako sa to dá v katalógu na auto.cz. Skús si dať parameter: cena do 450.000 Kč, motor min. 74 kW. S motorom 1.9 TDI sa tam vojde iba Fabia. A je to bezpochyby veľmi dobrý motor. -
« to IGICOM
ajajajaja 550.000,- za Fabii? To už je docela porce, protože základ TDI stojí v Comfortu cca 420000, je dost nepravděpodobné, že utratíš za doplňky 130.000 kolíků (viz ceník doplňků) Za 550.000,- bych rozhodně volil jinak, protože koupit malé, byť sebehezčí auto za cenu 550.000,- je totální kravina. (Jinak POLO 1.616V GTI stojí cca 445.000,- a je to se svými 125PS raketa...) -
« Re: .....octavia......
igicom> Jestli chceš diesel a Fabii, tak pro tebe není jiná volba. Ale za 550tis. se dá koupit spousta lepších aut se srovnatelnou výbavou. Abych nechodil daleko, tak třeba Octavia 1.8turbo (to je auto, které bych koupil já, kdybych chtěl utratit 550-600tis.Kč. Nevím ale kolik stojí tahle Octávka u vás..). Jinak třeba Ford Focus 2.0/96kW Sedan za 540tis. atd. Každopádně doporučuju zkusit i jiná auta, za půl milionu si už máš z čeho vybírat... -
« Re: .....octavia......
Máš pravdu. Nie je to málo. Povedz mi však jedno auto s týmto motorom v takejto výbave (comfort) za lepšiu cenu. Plánujem kúpiť si Fabiu práve s motorom 1.9TDI. Nepovažujem ho za "holé", aj keď s výbavou Comfort nie som spokojný ani ja, už mám vybratú nejakú tú výbavu navyše - el. zrkadlá, klíma, elektróny. Vyjde ma to spolu asi na 550 tis. Sk. Je to dosť, ale čo mám robiť, keď sa mi PÁČI!?

Ne kazdy chce motor furt vytacet a casto radit.
Naopak vzhledem k hmotnosti Fabie by motory pro ni
meli mit hlavne velky tocivy moment uz v nizkych
otackach a pak az teprve vykon.