Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

07.04.00  20:53

« Fabia 1.4 ...no třeba...

Jo pravdou je, že jízdní vlastnosti, brzdy a vůbec tak nějak vyvážení sportovních vlastností s nebývalým komfortem jsou průvodními znaky Fabie. Motor 1.6 74kW se montovat nebude, protože bys e tam nevešla převodovka a muselo by se to dost upravovat, stejně tak i motory 1.8 20V a 1.8 turbo 20V (což je trochu škoda..)Pravdou je , že i když vykazuje 1.4-ka sto koní, tak subjektivní pocit je někde pod osmdesát. Neklepší volbou motorů bude alespoň pro mne 1.9TDI nebo 2.0, jenže za tu cenu se dá pořídit už i OCTAVIA Combi... Myslím si, že ten , kdo už má Octavii, tak si Fabii jako druhé auto do rodiny nekoupí hlavně z důvodu pořizovacích nákladů, protože má li koupit manželce Fabii 1.4, s byť docela dobrou výbavou kolem 335.000,- , tak přidá li si dvacet tisíc, má Octavii 1.6 s daleko lepším prostorem na šířku, obrovským zavazadelníkem a motorem, který táhne od spodu jako diesel....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  13:33

« Re: Nebudou mít Fabie 1.6/74kw

A ty už jsi jezdil v 1,4/74kW ? Já jo a vůbec se mi ten motor nezdál špatnej. Možná trochu hlučnější od 120 km/h, ale to je asi jen můj subjektivní dojem, páč normálně jezdím BMW a každý jiný auto se mi zdá hlučný. To, že je krouťák posazanej vejš, je jenom otázka zvyku. Já teda taky radši spíš "dieselovej" tah odspoda, ale po pár kilometrech mi to už ani nepřišlo. Ono taky při dobrým podvozku a přesným řazení, je to docela příjemný a "sportovnější" svezení.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  13:02

Taky nerikam, ze japonci jsou to pravy.
    Myslim si, ze nejaky motor 1.6 na bazi 1.6 55kW
    z Felici by byl pro Fabii rozhodne lepsi.
    Nebo alespon 1.4 55kW bez automatu. Davaji ho i do
    Golfa. 1.4 74kW tam taky necpou. Asi vi proc.
    Protoze je vhodnejsi do lehciho Pola.
    Motory je dobre vybirat podle hmotnosti auta a ne
    podle velikosti !!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  12:58

Zajímavý, že u japonců si na to nikdo nestěžuje. Kdo chce větší krouťák, může si koupit diesel. Je logický, že 1,4 nebude mít 200 Nm při 1500 ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  12:48

Protože 1.4 74 kW netáhne. Leda az od 4000 ot.
    Ne kazdy chce motor furt vytacet a casto radit.
    Naopak vzhledem k hmotnosti Fabie by motory pro ni
    meli mit hlavne velky tocivy moment uz v nizkych
    otackach a pak az teprve vykon.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  12:42

« To Bee

Co myslíš tím "snížit hmotnost konstrukčně" ? To se maj dělat slabý plechy nebo, co ? Postatný je plnění crashtestů a všech dalších zkoušek tuhosti karoserie. Když to srovnám zase s 206kou, tak vidíš rozdíly. Porovnej si třeba veškeré výztuhy karoserie, kapoty, platformy a tak. Řeknu ti, že já bych teda v 206 rozhodně bourat nechtěl. dál je to taky třeba životnost a opravitelnost, což se ti ve finále promítá do provozních nákladů. Čím menší tuhost káry, tím větší škoda při bouračce. U "ošizený káry, se ti taky po pár letech provozu začnou povolovat sváry a při následný nehodě už auto nemá stejný vlastnosti co se bezpečnosti týká, jako když bylo nový. Větší výbava taky něco váží, takže je rozdíl, kolik váží auto s ABS, EDS, Klimatizací a airbagy a nebo holá kára.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  12:30

« Re: re:cekam

Podle mě je 1,0/37kW hlavně marketingový tah k tomu, aby se cena dostala po 250.000,- Kč. Jsou tu i menší náklady na povinný a podobně. Jsou lidi, který celej život jezdili 120 a nemaj potřebu jezdit "vostře". Litr je asi krok k českejm zákazníkům.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.00  11:58

« re:cekam

no uvidime..zase jsou zde stejne argumenty jako obvykle..zase se rika, ze p+a bezpecnost musi byt zaplacena vahou auta..co treba zvysit bezpecnost konstrukcne, ze? atd...
    rekni bestiasi, kdyz tomu tak rozumis, proc treba toyota nedodava corollu s motorem 1.0, 37 kW? proc davaji do zakladu velice kvalitni 1.4,16V, VVTI, ktery ma nizky obsah skodlivin, nizsi spotrebu, vysoky vykon..a zas o tolik drazsi v zakladu nez fabie neni? procpak?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  10:23

Fáma... Proč taky když je 1,4/74kW ?
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.00  10:17

« Nebudou mít Fabie 1.6/74kw

Někde jsem slyšel, že by se Fábií mohl výhledově montovat motor 1.6/74kw. Neslyšeli jste o tom nebo je to pouze fáma?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  09:25

« Re: cekam

Hm, to je teda zajímavý, že auta jsou vyprodaný dlouho dopředu a zatím se ještě nestačí pokrývat poptávku. Jak jsi na ty kraviny přišel ? S tím zahraničím - tam se narozdíl od Čech Fabia libí naprostý většině lidí. Jediný informace, který asi máš, jsou amatérský testy, kde se srovnávají auta, které mají stejnou cenu, což je ta největší blbost. Asi čteš moc Blesk a Vlastu. Taky né všechny motory jsou už v prodeji. Podle tvýho komentáře usuzuju, že jsi ve Fabii ještě neseděl, natož jí pak řídil. Zdá se ti těžká ? Při takový pasivní a aktivní bezpečnosti, výbavě a rozměrech je logický, že nemůže vážit 800 kg. Jestli chceš silnější motor, tak si kup dvoulitra, nebo TDI. Jinak dneska jsou asi jiný trendy než u tebe doma - na západě jsou podvozek, bezpečnost, kvalita a emise víc než deset kW navíc...
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.00  09:21

« to Bestiáš

Nevieš ako to je s tým ABS, čo som opisoval o pár príspevkov nižšie?
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.00  07:26

« cekam

na prvni vyhodnoceni prodeje ..kdy bude muset Skodovka zverejnit, kolik kde prodala...u nas to bude slabota, v zahranici taktez..jak jsem tady rikal, nejvetsi vyhoda skodovky - je levna, proto byla prodavana i v zahranici, je fuc a co zbyva???? buh vi...pardon, ja zapomel..podvozek a kvalita zpracovani..:-)))
    doufam je, ze s tim 1.0 motorem nechcou vyrazit i na zahranicni trhy..v Anglii se zase bude rikat, ze motory ze skodovek by si nedali ani do sekacky na travu..
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.00  07:22

« konecne..

se tady mluvi o tom nejdulezitejsim..a to o motoru..to bylo porad podvozek, zpracovani, kvalita?? co dela auto autem? MOTOR... a s temi to teda kluci z Boleslavi posrali jak mohli..
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.00  22:48

« FABIE cena motor

Koupil jsem si auto tip a souhlasím s tím že MB dala tak vysoké ceny Fabií a jak oni jsou nejdrašší v jejich třídě!!!!! a váží nejvíc ze všech aut v jejich třídě, nejhorší motory v jejich třídě podle testů spotřeby a dynamiky TAK CO MI NA TO ŘEKNETE JE TO I V RENOMOVANÝCH NĚMECKÝCH ČASOPISECH. Proto jezdí tak málo Fábií za tu cenu je i Octavie nebo jiné větší auto jiné značky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.00  13:27

« Re: to RSD

ABS by měla být seriově na všech vozech s motory o výkonu od 55 kW výše. Jaká je skutečnost nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.04.00  23:47

« Re: to RSD

A to ešte treba dodať, že liter banzínu Natural 95 stojí vyše 34 Sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.00  22:18

« to RSD

V tej cene je zahrnuté ABS za 30.000 Sk. Neviem, a zatiaľ mi to ani nikto nevedel potvrdiť, či je (bude) v cene 1.9TDI Comfort (414.900,-Kč) aj ABS. Raz sa píše, že ABS je v sérii od motorov 74kW, inde zasa píšu, že len pre 1.4/74kW. Neviete niekto, ako to je (bude)?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.00  18:35

« to: Igicom

..jo omlouvám se. Neuvědomil jsem si tak hrůznou diferenci mezi Kč a Sk. I když se kurzy drží docela blízko při sobě, tak máte na slovensku auta drahá jak..... Docela vás upřímně lituji, protože dát za Fabii 550.000,- byť Sk, tak to je stejně ranec....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.00  22:44

« to RSD

Asi si si nevšimol, že som písal cenu v Sk. Čo sa rovná asi 490.000 Kč. Nepotrebujem raketu, iba bezpečné auto pre rodinu. Polo sa mi ani nepáči, okrem novej palubovky.
    Ešte to MikeT: Ford Focus stojí v najslabšej výbave Ambiente 550.200 Sk - 1.4 16V/75k. Tebou spomínaný 2.0 je vo výbave Trend za 673.000 Sk. Ale to je ešte o 120.000 Sk viac ako Fabia 1.9TDI s mojou výbavou. Je veľký výber áut za cenu okolo 500 tis Sk, ale ak sa tam aj zmestia väčšie autá, majú ďaleko k výbave mojej Fabie. Škoda, že neexistuje slov. server, kde by sa dali porovnať ceny áut tak, ako sa to dá v katalógu na auto.cz. Skús si dať parameter: cena do 450.000 Kč, motor min. 74 kW. S motorom 1.9 TDI sa tam vojde iba Fabia. A je to bezpochyby veľmi dobrý motor.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…