Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 10.04.00 15:28
« Bez nadpisu
Fakt sem se pobavil, RDS co slovo - to perla, fakt. Lepší než si číst trnky brnky. Ne vážně - měl by sis založit rubriku RDS, ne víš co já ti ji založím, ať tady pracně nemusím hledat ty tvoje perly a házej je tam, určitě si je přečtu, protože v dnešním světe je už zábavy málo. Du na to. -
« Fabia 1.6 16V 92kW..
Kdysi dávno kolem r. 1996 tvrdil někdo vysoce postavený ze Škodovky, že by si tento motor ve Fabii (tehdy nepojmenovanou) dokázal představit. Konstrukčně by také zapadal, takže kdo ví?....
Jen k tomu podvozku Pola s tímto motorem....že je starý jak metuzalem? Ale no tak. To že používá ramena z Golfa II mu nemějte za zlé a zkuste se svézt třeba právě s provedením GTI a tímto 16V motorem. Jestli nebudete slintat blahem, tak jste neobjektivní a plni předsudků, protože ten podvozek je ač zde přetřepáváte jeho stáří absolutně dokonalý. Fabia se svým prodloužením rozvoru o 7cm pak při osazení stejnými tlumiči, stabilizátory a pružinami musí být opravdová lahůdka...na to dám krk. -
« Re: To Tom
To píšeš v hantécu, či co ? Jinak k tý situaci ve Škodě - sám dělám ve vývoji Škoda, takže vím, že všechno není tak jednoduchý, jak to vypadá. Jak už jsem tu psal, tak kdo bude chtít silnej motor, může si koupit dvoulitra. Komu to nebude stačit, může se obrátit na nějakou tuningovou firmu. Určitě někdo bude dělat chiptuning. -
« Re: To Tom
Tu Filcku VR6 sem videl, nebylo to tak throzny.
Ale ta Fabia na to ma aji dobre podvozek a brzdy.
Ja vim ze ti nasi borci v ml.boleslavi nemajo posledini slovo ale ze to nakonec rozhodno ti manazerci ve wolfsburgu nebo kde ti prdi sedej. Ale do pola si dajo aji 1.6 16V s 92kW, a to ma to polo stare podvozek jak metuzalem. Vubec to novi polo vipada nejak divne. So to sikovni borci ve skodovce jenom se me zda ze je vw dos omezuje, ze by z nas meli trochu v gatich? -
« Re:
No, rozhodně jsem tu netvrdil, že s tím dá jet 170 do vinglu na světlech. Byla tu řeč o zatáčce na dálnici a ty jak známo nejsou příliš ostré. Nechci tě tu teď nějak lámat, ale schválně si zkus zkušební jízdu u nějakého dealera. Budeš překvapenej, jak Fabie sedí. -
wolff 10.04.00 11:01
« Bez nadpisu
Bestiáši tohle si trošičku přestřelil, ale chápu to, otázka je jestli to pochopí i ostatní...Podle toho jak o tom podvozku speviálně ty básníš mám takovej pocit, že Ferrari má už konečně konkurenci, chachá, protože i formule projíždějí zatáčky nejvýš 90 a když to Fabia zvládne ve 170? Trochu sarkasmu, ale uvědom si co plácáš. Nezlob se na mě, ale auto s takovýmhle rozměrem nemůže jet ani do táhlýho oblouku 170, nebo víc. To by sis pak připadal jak v letadle. Už 528 nové když jedeš na dálnici 200 a jedeš do oblouku tak seš nalepenej na boku auta jak lepící paskou a sám uznáš, že je to úplně o něčem jiném. -
« To Gapa
Souhlasím s tebou v tom, že zbytečný předjíždění je blbost, ale seš naprosto mimo, když tvrdíš, že s "autem této třídy" se nedá zatáčet ve 170 km/h. Fabie má takovej podvozek, že ty auta "s dvakrát větším výkonem" jí můžou jen závidět. Tohle je Fabie a né nějaký podvozkový mrdky jako Clio a spol. Ale to asi uznáš, až se s ní svezeš... -
« Re: Kritika motoru 1.4
to: ps2. Proboha zase jeden z hňupů, co si potřeboval dokázat, že předjede větší a silnější auto.... Přestože moje auto má asi 2x větší výkon, běžně tyto souboje vzdávám. Nemám totiž zájem, aby mě nějaký idiot sestřelil z cesty....... Jedině naprostý "dement" pojede s autem této třídy 170-kou do zatáčky (i když mírné)......... Nedovedu si to vysvětlit, ale dnes a denně se mi stává, že si nějaký "Škodovkář" potřebuje dokázat, že mě předjede. Ale nepamatuji si, že by to dělali řidiči jiných značek. Buďto mně předjedou, nebo se zařadí. Ale ti Fá-čkaři, Felckaři, Oktaviáni a koukám nově i Fábiáci jsou schopni mě předjíždět (jet vedle mne) i 10km, takže je raději většinou pustím.......... -
« Kritika motoru 1.4
To jak tu porad kritizuji nekteri motory Fabie - kde jste vy nespokojenci kdyz to valim s Fabii 1.4 po silnici. Tak ja Vam to reknu - V MYM ZPETNYM ZRCATKU. Vy co mate auta se silnejsim motorem, tak dokazete akorat slapat na plyn a to kdyz mate pred sebou rovnou cestu. Nesetkal jsem se stim, abych nestacil vozum od 1.3 - 1.6 do kopce. Kdyz jsem predjizdel na ceste Usti nad Labem - Liberec Hondu Accord 2.0 v rychlosti 170 km/h v mirne tocive zatacce, nestacil se Accordak divit, vzal me az do kopce, kde pred kopcem me zbrzdil vuz jedouci mensi rychlosti a znacka zakaz predjizdeni. Zaverem: nechvalim ten motor 1.4 MPi, ale pri, jak uz jsem jednou psal TOCENI A TOCENI, je pekne svizne svezeni. Nejsem ani spokojen s prvnim prevodovym stupnem, ale jinak nemam zadnych vyhrad. Dnes jsem jel na Liberec v 6:00 hod rano - auto obsazeno 4-mi osobami, rychlost mimo obec 120 km/h: spotreba prumerna 6.8 l/100 km. Zaverem - Fabie je dobre auto a jeste se ukaze co v nem je. Jo a PROBOHA NECHCI BYT SPROSTEJ, ALE NESE.TE SE SEM S PUNTEM, z toho auta je mi nevolno. -
« 1.6 55kw 1.4 16v
mOTOR 1.4 16v no nevím ale bude to dost špatný motor vždyť třeba v Astře je 1.4 16v ale ten má 55kw a lepší daný toč. moment to samé Golf 1.4 16v nebo i jiné auto. 1.4 16v 74kw je prostě tah na to že tam nedali ten 1.6 74kw tak proto to tak zvíšily ale k hlouposti spotřebitele když má tak vysoko toč. moment i výkon , V auto Tipu testovali Felicii 1.6 a Fabii 1.4 16v a jednoznačně až o několik sekund byla dynamika ve prospěch Felicie ale o dost!! Jen napsal že pokud se nechce řidič Fabie kdekým pokořit tak musí TOČIT A TOČIT AŽ HODNĚ ZA 4000 OTÁČEK no nezlobte se na mě tak to ať si nechají!!!!!!!!!! -
« Re: To Bee
Obavam sa, ze pravda je niekde inde, ako napisal Bestias...
Peugeot totiz do vyvoja 206 investoval radovo ine ciastky, ako VW do Fabie... Takze o bezpecnost v 206 nemam obavy. V tom aute je bezpecnost uz zakodovana do konstrukcie. Fabia je oplacana plechom aby VYZERALA bezpecne - klasicky trik nemeckych aut, vysoky ponton a mala plocha bocnych okien. To samo vsak o bezpecnosti nic nehovori - napokon, pockajme na vysledky testov...