Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: motory a fabia
Já nevím, proč někomu vadí, že si kromě silnějších a dražších motorů může koupit i slabší a levnější. Nikdo nikoho nenutí, aby si kupoval ty slabší. To, že je nabídka motorů širší, je snad plus, ne ? Každý si může vybrat... (když na to má) To Wolff - Stejně jako RSD jsem jel v několika desítkách Octavií, ale v žádné plasty nevrzaly. -
Diamant 24.04.00 22:51
« Re: Korejské auta
to greggie: Ja som ani slovom nepovedal, že pruženie je u Octavie pohodlnejšie. Tou Leganzou som sa skutočne (nie iba vraj) viezol. Keby som vedel, tak ti to natočím na kameru a urobím z toho fotky, aby si mi veril. Ale to je napokon tvoja vec. Bohužiaľ, stav km na tachometri som si nevšimol, nakoľko som sa sústredil na iné veci. Ale keď budeš na tom trvať, tak ti to dodatočne zistím. Pokiaľ nechceš pripustiť vŕzganie plastov, tak čo povieš na ergonomicky "perfektné" držadlá dverí, pomocou ktorých zatváraš dvere. Je to iba taká malá plastová priehlbinka, kam nemožno poriadne zasunúť prsty a na spodku narazíš na skrutku. Na to som sa pozrel dôkladne a zistil som, že na tej skrutke žiadny kryt ani nebol. A takýchto maičkostí je tam viacej. Ale ja si to skutočne nepamätám. Nemám v hlave HDD. -
« Re: motory a fabia
..jo ty nejslabší motory to teda moc nevyhrávaj, to máš pravdu. Ono už svezení s lehčím Polem 1.0 je děs, bída a utrpení, zvlášť když jsme na předvádčce sedéli v autě tři.....Opravdu jsem zvědavý, jestli uvedou tu Fabii 1.0 na trh, protože prý mají s dynamikou ale i se spotřebou dost problémy..... -
« Re:
ty jsi vážně fakt divnej Wolffe. Já jsem jel už asi tak ve třiceti Octaviích zákazníků(upravujeme řídící jednotky, lepíme plasty, děláme podvozky atp...), který měli najeto od pár kilometrů až do 110.000, a i v tý nejolítanější (sám mám najeto 75.000) jsem na dlažebních kostkách (a máme jich tu v Litvínově dost) ani nikde jinde koncert plastů neslyšel. A Brzdy Bravou snad ani nesrovnávej.... -
« motory a fabia
Předem musim, rict , ze nemam vubec nic proti fabii . Dokonce musim rict , ze se mi libi. Ale presto si neodpustim kritiku na adresu motoru. V kvetnovem auto moto sportu psali,ze se pro fabii rozsiruje nabidka motoru , a to konkretne o dvoulitr 88 kw a pak o 1.4 která ma 44kw a je z oktavie a zrychluje cituji !Za nijak oslnivych 18.2 s. No a jeste se k tomu chysta na trh 1,0 , ktera ma 37kw . No prominte mi , ale aby auto zrychlilo za 20s to uz snad hranici s bezbecnosti.
S tim se uz neda vubec predjizdet. Je mi jasne ze tyto motory jsou dány do fabie proto , aby snizili cenu , ale za jakou cenu? Ja nevim, ale myslim si ze by bylo rozumne rozsirovat skalu motoru nahoru , kolem 60kw by to bylo optimalni.
Temi slabymi motory si podle mne skoda to auto jenom znehodnocuje. Az mi skoro prijde ze se snazi volkswagen stlacit skodu pod uroven svych aut(motorove) . Nemyslite? -
to diamant: neviem posudit v akom stave bola ta leganza, ktorou si sa udajne viezol, ale mozem ti povedat, ze po 20.000 km po _bratislavskych_ cestach mi v takom *, aky matiz oproti leganze urcite je nevrzga nic, este raz a pomaly -_n_i_c_, a to je tam oplastovane vlastne vsetko ;) i ja som bol velmi milo prekvapeny, cakal som za tie peniaze co sa tyka v takejto menej podstatnej veci horsie vysledky... a co sa tyka leganzy vs octavia - ja by som volil teda radsej tu leganzu, je pravda, ze je dost podmotorizovana i s 2.2 138 HP motorom, avsak leganza nie je na zavodenie (od toho je nubira) a komfort pruzenia je v leganze _neporovnatelne_ lepsi nez ma octavka. a porovnavat leganzu s Filckou je uz dost silne kafe, spamataj sa please... -
Diamant 21.04.00 00:00
Myslím si, že Daewoo je tiež kórejský výrobok. A Lezanza 2,0 je už niečo extra. Ponuku povoziť sa som rozhodne neodmietol. Poviem vám, bol som veľmi sklamaný. Je pravda, že jazda po nerovných mestských komunikáciách je ozaj kľudná. Ale motor bol skutočne dosť lenivý (čakal som viac). Najstrašnejším prekvapením však okrem vŕzgajúcich plastov boli neskutočne slabé brzdy. Za tie peniaze ponúka trebárs Octavia oveľa viac muziky. Až na odhlučnenie a pokojný prechod nerovnosťami je na tom lepšie ešte aj Felicia. Samozrejme z ohľadom na rozmery Leganzy neporovnávam priestor pre posádku, ktorý je v Leganze predsa len väčší, ale kufor má Felicia Combi vzhľadom na veľký vstupný otvor a sklápacie sedadlá omnoho praktickejší. Ja lacné kórejské výrobky tiež beriem ako veci z lacného trhu. Ale už aj Mr.Murphy povedal, že 20% nákladov = 80 % výsledkov. T.j. Každé percentíčko nad 80% už náležite zaplatíte. A verte mi, že v živote toto pravidlo skutočne platí. Dá sa dokonca aj obmeniť povedzme 20% času = 80% výsledkov atď. -
« Re: TO BESTIÁŠ
Měl jsem debatu se známým, který pracuje ve firmě, jež mimo jiné dodává součásti i do korejských automobilů. V rámci odběratelsko-dodavatelských vztahů a protože pro ně na dané kusy dělají i vývoj, měl možnost provnávat výsledky auditů kvality. Hrůza. Bída. Děs. Pouze vozy Hyundai jsou prý jakési korejské mercedesy při jejich srovnání. To Saab - ten článek je docela síla. Nechci si ale bohužel nalhávat, že se to děje jenom u korejců... -
Pravda, už jsme se myslím bavili na toto téma. Jel jsem v Otině 1.8T, a Accenta bych okamžitě dropnul hehehe... Nevím jaké máš zkušenosti, ale moje auto brázdí silníce již 5 let, 125 000 km najeto, a to auto drží skvěle, motorově i podvozkově nejsou subjektivně znát vůbec žádné problémy. Pravda je, že do "vnitřku" nevidím, sváry, zavěšení atd., o tom sumasumárum nic nevím :))))... Ale pohodové auto. Pravda, crashtesty nic moc, budu si dávat majzla.:) Nový auto asi nebude korejec, ale myslím že si rozumíme, vše má své klady i zápory. Je to podle mého výbornej kompromis. Lukáš -
No, já myslím, že na tohle téma jsme si už spolu psali. Ty moje soudy jsou dost ovlivněný profesionální deformací. Ty to auto vidíš z pohledu uživatele. Některé věci třeba ani nepostřehneš. Teprve když máš možnost porovnávat do šroubku rozebrané a rozřezané auto, tak uvidíš o čem to je. Tím myslím třeba kvalitu svárů, kvalitu zavěšení kol, opotřebení motorových částí po najetí halfa kilometrů atd. Za ty prachy, co korejci stojej dostaneš relativně dost. Je taky rozdíl, jestli měníš auto každý dva roky, nebo ho trháš sedm osm let. Pak se ukáže za co si zaplatil. A nebo při nehodě - jenže pak je pozdě honit toho šetřivýho bycha... Jak už jsem tu psal, tak tak ke korejskejm výrobku mám vztah, jako k věcem z tržnice - líbivej design, ale ty střeva... -
« TO BESTIÁŠ
Bestiáši, nevím proč se furt navážíš do korejskejch sraček... Jo, mám Accenta a nemám s tím vůbec žádný problém. Kromě image, který škoda taky teprve buduje, jim ale vůbec nic neschází. Podívej se co nabízejí za tu cenu, třeba nový Accent... A to dovážej auta z Koreje za 17% cla či kolik... za 389.000 máš úplně novýho Accenta 5D s klimou a prostě skoro se vším. Dual airbag veškerá elektrika jsou samozřejmostí, jako i rádio atd. Novej design se mi moc líbí, teda 5D, evokuje Civica, ale je ještě lepší. Snížili hlučnost a spotřebu. Po info, já jezdím s 1.5 MPI 90PS za cca 6,5l, a to jezdím svižněji. Navíc teď nápravy dostaly příčný vzpěry, takže jediná bolest korejců, a to slabší podvozek, bude vyřešena. Ruku na srdce Bestiáši, dnes už se špatná auta nedělají, i zpracování interieru u korejců už není a nemůže být takovej *. Jsem fanoušek Škody, Octavia i Fabia se mi moc líbí. Ale podívej se, co korejci za ty peníze vyráběj, a to navíc Škodovka neplatí clo... Rád bych Fabii, ale Accent je za ty prachy neporovnatelně větší a pohodlnější auto. A že nemá technologii VW? so what... Lukáš -
« Re: mini
Pochybuju, že by se to Škodě vyplatilo. Znamenalo by to vývoj další třídy vozů, stavbu nových provozů atd. Aby se to auto vešlo do 180.000,- Kč a přitom se ještě vyplatilo vyrábět, musela by se snížit kvalita (zpracování, technologie, materiály, bezpečnost) pro kvantitu. A to by těžce poškodilo image firmy. A hlavně - takový srágory by se stejně kupovali jenom u nás a v sociálně slabý východní evropě. Škoda je dobře vedená firma a jako taková se snaží vydělávat a né suplovat neschopnost vlády a vyrábět "lidový vůz" , aby mohl jezdit každý. To už tady jednou bylo a víte jak to dopadlo. Kdo chce levný auto za každou cenu, ať si koupí nějakou korejskou srágoru, kdo chce auto na evropský úrovni, ať si koupí Škodu. Ale brečet tady a shazovat Škodovky jenom proto, že na ně nemám, tak to už těžce zavání komoušema...