Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

23.06.00  00:00

« Bez nadpisu

Spojka s ní se nic dělat nebude jelikož jak říkám to je asi spíš pneumatikami! Mají lepší přilnavost. ale stejně jak přijde prohlídka tak se budou na to muset asi podívat při 95 000km ale zatím musí ještě 10 000km počkat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  20:56

« Re: Víte že....

taky jsem prodal jak jsem koupil. Uvidíme až tomu kouknem pod kapotu a plastíky :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  16:24

Tuším, že výrobce na svém serveru uvádí i rozdílné průměry sacího a výfukového potrubí. Prodávám jen jak jsem koupil
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.00  22:06

Já jsem někdě četl, že ještě by tam měl být rozdíl ve vačce.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.00  20:28

« Víte že....

Motor 1.4 /44kW a motor 1.4 /50Kw mají zcesla stejný konstrukční základ a liší se pouze přeprogramováním ECU?...dneska jsem tuto informaci dostal od prodejce ŠKODA, tudíž doporučuji koupit za 259.000 slabší verzi a za 4.500 nechat udělat chiptuning - úspora 15.500,-
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.00  11:54

« Re: plynový pedál

Me onehdy tvrdili u jednoho prodejce, ze ten problem byl jenom u tech s motorem 1,4/74kW. Vzapeti mi u nej pujcili ke svezeni tu s 50kW (OHV) a nic zvlastniho jsem nepozoroval (prelom brezna dubna).
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.00  11:17

« Bez nadpisu

V MF dnes byla upoutavka na pristi tyden - v dlouhodobem testu Fabie se po 20 000 km vyskytly vazne zavady ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.00  09:10

« Re: Octavie

By mne zajimalo, co mu tatinek rekl na tu spojku. To jak se Octavie ptal, jestli to muze byt gumama, kdyz mu pri plynulem rozjezdu neco kvili od spodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.00  18:00

No to se ale musíš ptát jeho tatínka, nikoliv OCTAVIE.

BTW vsadím boty, že kdyby o jeho jezdeckém temperamentu věděl polovinu toho, co my tady, zmaluje mu *, že ho vlastní maminka nepozná...
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.00  17:37

« reakce akceleracniho pedalu

mam zkusenosti z fabie koupene dne 19.6.2000 - minimalni zpozdeni
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.00  10:40

« plynový pedál

Dle sdělení autorizovaného prodejce škody je v současně prodávaných modelech Fábie problém opožděné reakce plynového pedálu odstraněn.Může to někdo z Vás nezávisle potrvrdit?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.06.00  22:13

« Re: Skoda Fabia MPI - 50kW

Môžem povedať, že po motorickej stránke je na tom Fabia MPI 1,4/50 v praxi na vlas rovnako, ako Felicia Combi 1,3/50. Aj čo sa zrýchlenia týka, aj čo sa maximálnej rýchlosti týka. Len ten hluk je rozdielny.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.00  08:56

« Skoda Fabia MPI - 50kW

Davnejsie robili na Slovensku v televiznej relacii Auto-Moto-Revue test spominanej Fabie. Vcelku ju pochvalili akurat boli trochu nespokojny s motorom. Vraj prilis slaby a vo vyssich rychlostiach straca dych. Skusali aj maximalku a dostali sa na tachometrovych 180km/h, ale pritom v reale isli 168km/h. Podotykam, ze to bolo po rovine a len s vodicom.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  23:07

V 97 roku nic jiného na výběr nebylo a hlavně má výbavu větší než SLX a GLX dnes. je to GLX s plnou výbavou pro rok 97 vše co bys tam našel v katalogu jenom nemá klimu. a 20v turbo bych nechtěl je na nic to už radši bych počkal na 20v TT 132kw 4x4. a jeho jízdní dojmy u nich se má napozoru i takové auta jako mercedes 220 cdi audi a8. Aspoň když jsem snima pelášil.
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.00  13:11

« 1,4 50 kW a zrychlení

No souhlasím, ale podívejte se například na www.autobild.de a tam ve srovnávacím testu u Fábie 1,4 50 kW naměřili zrychlení z 0 na 100 za zhruba "15,5 sek."(Dokonce možná o desetinu lépe než udává výrobce - už je to déle co jsem to četl, takže bez záruky) Pokud se skutečný výkon motoru pohybuje v intervalu 0 až +10 kW tak se to dá vysvětlit, ale stejně to zavání...
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.00  12:02

« Zrychlení Fobie

Pak je ale zajímavé, že údaje zrychlení s motorem 1.9 SDI jsou v testech shodné, dokonce ještě o něco lepší (výrobce - 18,6 s, test na IDnes - cca 18 s). Pouze u motoru 1.4 MPi něco hapruje ...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.00  10:53

« Re: Zrychlení u Fobie

mam taky maly dojem, ze originalny udaj vyrobcu je pre auto bez vodica, je to pravda? ak ano, tak potom ten rozdiel hovori dost o pruznosti mpicka i pod minimalnym zatazenim.
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.00  06:36

« Zrychlení u Fobie

Velmi mě zaujalo, že ve všech testech je zrychlení benzínové Fobie se škodováckým motorem 1.4 daleko horší než oficiální údaje. Zrychlení 0-100 u motoru 1.4 50 kW udává Škoda 15.4 s. Ve všech testech, které jsem zatím četl, se ale blíží 19 s (např. test v IDnes). Pak jsou diskuse o tom, zda bude motor 40 kW nebo dokonce 1.0 Fabii stačit, posunuty na jinou úroveň. Mimochodem - Fabia je snad jediné auto, kde se oficiální údaje od testovaných tolik liší. Nebo že by všechny časopisy testovaly jediné auto, které se zrovna nepovedlo???
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  23:20

Nechápem ako si si pri tvojem jazdeckom temperamente mohol kúpiť ten 55kW? Prečo si radšej nedošetril na Turbo?
    Určite máš už poškodené uši od tých 5000 otáčok.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.00  23:08

« Bez nadpisu

Moje největší spotřeba byla 10,4 litrů a to prosím z úseka na dálnicích plus cesta domů 350km, na dálnici pořád 180 to točí necelých 5000 a domů taky na plno Víc si to nevezme!! ALe aji tak je to dost při dnešních cenách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…