Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Víte že....
Motor 1.4 /44kW a motor 1.4 /50Kw mají zcesla stejný konstrukční základ a liší se pouze přeprogramováním ECU?...dneska jsem tuto informaci dostal od prodejce ŠKODA, tudíž doporučuji koupit za 259.000 slabší verzi a za 4.500 nechat udělat chiptuning - úspora 15.500,- -
« Skoda Fabia MPI - 50kW
Davnejsie robili na Slovensku v televiznej relacii Auto-Moto-Revue test spominanej Fabie. Vcelku ju pochvalili akurat boli trochu nespokojny s motorom. Vraj prilis slaby a vo vyssich rychlostiach straca dych. Skusali aj maximalku a dostali sa na tachometrovych 180km/h, ale pritom v reale isli 168km/h. Podotykam, ze to bolo po rovine a len s vodicom. -
« Re: Octavie
V 97 roku nic jiného na výběr nebylo a hlavně má výbavu větší než SLX a GLX dnes. je to GLX s plnou výbavou pro rok 97 vše co bys tam našel v katalogu jenom nemá klimu. a 20v turbo bych nechtěl je na nic to už radši bych počkal na 20v TT 132kw 4x4. a jeho jízdní dojmy u nich se má napozoru i takové auta jako mercedes 220 cdi audi a8. Aspoň když jsem snima pelášil. -
« 1,4 50 kW a zrychlení
No souhlasím, ale podívejte se například na www.autobild.de a tam ve srovnávacím testu u Fábie 1,4 50 kW naměřili zrychlení z 0 na 100 za zhruba "15,5 sek."(Dokonce možná o desetinu lépe než udává výrobce - už je to déle co jsem to četl, takže bez záruky) Pokud se skutečný výkon motoru pohybuje v intervalu 0 až +10 kW tak se to dá vysvětlit, ale stejně to zavání... -
« Zrychlení u Fobie
Velmi mě zaujalo, že ve všech testech je zrychlení benzínové Fobie se škodováckým motorem 1.4 daleko horší než oficiální údaje. Zrychlení 0-100 u motoru 1.4 50 kW udává Škoda 15.4 s. Ve všech testech, které jsem zatím četl, se ale blíží 19 s (např. test v IDnes). Pak jsou diskuse o tom, zda bude motor 40 kW nebo dokonce 1.0 Fabii stačit, posunuty na jinou úroveň. Mimochodem - Fabia je snad jediné auto, kde se oficiální údaje od testovaných tolik liší. Nebo že by všechny časopisy testovaly jediné auto, které se zrovna nepovedlo???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!