Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

16.12.03  09:49

« Re: Spatne brzdy na RSku?

Sem jenom chtěl dodat, že Fabie bez ABS nemají tak ostrý nástup... to je pochopitelné ABS si brždění ohlídá, ale ty brzdy bez ABS jsou alespoň pro mne příjemnější. To: mfilip někde jsem tu četl že jezdíš Octávku 1,8 Turbo to je tvoje nebo ji jen používáš ? BTW žádný podtext v tom od hlídače na parkovišti nehledej, jen se tak ptám :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.03  09:39

hm, lepsi kdyz si jeden rozbije hubu, nez kdyz jeden brzi i ocima a nic. To jsem jednou takhle na vojne sel z UAZu do Skody 120L s posilovacem a pri zastaveni u brany si mjr. Laga rozrizl ksiltem nos o predni sklo.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.03  08:45

Taky jsem asi ten "Standa co spadnul ze Zetoru" taky se mi nelíbí ostrý nástup, já radši progresivnější brzdy-čím víc šlapu tím víc to brzdí, ono je to takové přirozenější... A když člověk za den vystřídá fůru aut od Felicie 1,3 přes Fabie 1,4-44/50 + 1,2/40 některé s ABS některé bez až po Octávku 2,0 s ABS tak mu ten ostrý nástup u koncernových aut s ABSem trochu vadí, to si jeden při mírném přibrždění málem nabije hubu o volant a pak když potřebuje zahamovat, tak má pocit, že čím víc šlape na pedál, tak tím víc to pořád stejně brzdí a to je dost nebezpečný. A to netvrdím jen já"Standa co spadnul ze Zetoru" ale i referentíci, kteří raději jezdí jen jedním typem auta...(mám na mysli Fabie) Kdo jezdí pořád stejným autem jako Howard, tak asi tenhle pocit nezná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.03  00:00

To Howard: Měl jsem tu čest pouze s jedním kusem (v barvě červené - sám bych upřednostnil žlutou), tak jsem měl holt možná smůlu. Už mne tahle diskuse o brzdách nějak nebaví - přistavte mi někdo jiný kus a já třeba změním názor...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 15.12.03  23:54

to Mitsi: Ale ono to auto nema jenom nastup, ale i pak brzdi. Alespon mne (je mi lito, nemuzu si pomoct a to jsem dneska naschval testoval brzdy noveho BMW 320).
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 15.12.03  23:52

to nasrot: Mily zlaty ochlasto, bud si pamatuj, co jsem psal nebo si udelej vypis mych prispevku (holt kdo nema v hlave...) Pak teprve blbe pindej.

Pokud jsem se kdy zastaval RSkoveho podvozku, pak jedine s tim, ze je lepsi nez standardni octavkovsky. Presto jej vidim jako nejslabsi cast tohoto auta. Howgh.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.03  17:05

Howard: jak to tu čtu, tak mám pocit, že nick změnil uživatele... ještě nedávno jsi tu podvozek RSa a celé oktávie vychvaloval do nebes...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.03  22:50

Howard: No já vím, ale Standa co spadnul ze Zetoru to obyčejně vidí jinak :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.03  21:42

To Howard: Už jsem to tady někdy napsal - efekt tzv. "ostrého nástupu brzdného účinku" ještě nemusí nic říkat o tom, jaké má auto brzdy! Většina "koncernových vozů" je stavěna (a nejen v případě brzd) tzv. na "prvopočáteční dojem": každé auto, bez ohledu na značku a konkrétní typ, má někde svůj limit, jenom u některého se k němu člověk dobere lineárně, jinde je dosažení limitních možností vozu velmi nelieární (to je ostatně problém např. i Mazdy 6). Já osobně nemám rád auta, která si hrajou na něco, čím nejsou. Takovýto přístup se samozřejmě dá vztáhnout i na lidi...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 14.12.03  20:29

to ace2: A6 neni sportovni auto stejne jako jim neni ani RS ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 14.12.03  20:28

to Mitsi: Tak to se mi za 63tkm jeste nestalo a to brzdy cas od casu hodne "nesetrim". Nejspis jezdis nejaky zmetek. Jinak na podvozek uz jsem si zvykl a prizpusobil se mu, i kdyz ze zacatku jsem hodne nadaval.

Jeste k tem brzdam - kdyz sednu do jineho auta, vzdycky se mi ze zacatku zda, ze nebrzdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.03  17:40

žel bohu rozdím mezi RS a A6 těžko nějaký může být, když A6 má snad nejdelší brzdnou dráhu ve své třídě. Škoda, že už nevím kde to bylo testováno, každopádně bych AUDI nepovažoval za sportovní nástroj, i když pár zprofanovaných nadšenců to jistě tvrdit bude. Teď mě vlastně napadá, že všechny co znám a mají A6, tak tyhle oba všichni :-) na brzdy nadávají a několikrát se řešil problém v záruce. Nutno poznamenat, že oboum končí leasingová smlouva a oba odhazují AUDI jak prašivého psa a kupují auta jiných značek.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.03  10:32

« to TDI96kW

To vždycky vytečeš, když si tady někdo dělá * nebo to měl být taky pokus o vtip? ;p)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.03  23:44

To Howard: Podvozek se chová stále stejně a podle toho s tím autem přece jedu, resp. musím se mu přizpůsobit. Ale brzdy zvadnou najednou a bez varování, obyčejně nejlépe ve chvíli, kdy potřebuju dobrzdit před zatáčkou nebo se zařadit do kolony při předjíždění výrazně vyšší rychlostí, než se pohybuje kolona. Divné je mi hlavně to, že se tak stává opravdu bez jakéhokoli varování a přitom kotouče ani za situace, když už to opravdu nebrzdí, nedávají na jevo nějakou "nespokojenost", např. "kopáním do volantu". Zřejmě se "nataví" povrchová vrstva destiček...
  • « 00 Reagovat !

foto Howard

Howard 12.12.03  11:27

to Mitsi: Ano, A6kou jezdim cas od casu a co se brzd tyka, nevidim velky rozdil oproti RSku (krome jineho nastupu a prubehu ucinku). Tim myslim, ze obe auta brzdi OK. Zkratka kritizujes neco, co povazuju za vic nez zdarile. Kdyby ses obul do podvozku, to bych ti prikyvoval, az by me hlava bolela ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.03  10:23

« Re: Kdo mi...

Hele *, zaskoč do kravína (určitě to nebudeš mít daleko) navlíkni si na to brčko, co s tebou tak mává, dojicí zařízení a nastav si automatický vypnutí zhruba na jeden litr. Aspoň do konce roku by od tebe mohl být pokoj...
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.03  07:32

« :o)))

Dobrý...
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  23:50

« Praha brno je 200 km

Zaje to pod 30 min znamená mát průměr přes 400 km/h.
    Zvláštní zdravorní a policejní speciály by to mohly stíhat!
    Možná i jednoúčelové autobusy proč ne?
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  22:55

« Kdo mi...

... vykouří za 300? Potřebuju to.
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.03  21:15

« Praha Brno pod 30

minut dokážete někdo?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…