Škoda Fabia
« Re: RSD
Tak Oktávku? Zase trochu hrušek s jablky? Tak porovnáme: Brava 1.2 60kW, 113Nm, 13s, 6.9 spotř, 173km/h nebo Oktavia 1.4 44kW, 120Nm, 18.9s, 7.4 spotř, 155km/h. Toliko má oblíbená FAKTA a ne nepodložené marketingové názory jako lepší materiály, design, lepší pohodlí. Jinak Octavia není větší, má jen větší kufr, jinak rozvor, který určuje třídu a pohodlí jí řadí někam jinam. Navíc se v Bravě nebudu při svých 191cm mlátit hlavou do stropu. K těm servisům záleží asi hodně od kusu, nevím komu tady 2x nechali vypojenou lambdu, že by Škoda? -
JTF 27.07.00 14:18
« Re: RSD
Co to tady šíříš za nesmysly???? Octavie je větší, ale jen zvenku, prostor pro cestující je větší v Bravě. A pohodlnější? Jak pro koho. Pokud někdo rád sedí na lavici, tak potom je pro něj lepší Octavia. Navíc si můžeš přečíst srovnávací test v AMS - Brava 1,2SX, Peugeot 306, Nissan Almera, Opel Astra I a Octavia 1,4. Octavia skončila na tuším předposledním místě(musel bych se podívat). Jeden z testujících řekl o Octavii - je nepohodlná, má sedadla jako lavice, snad jen ten kufr je dobrý. Vyhrála Almera, druhá Brava.... -
« RSD
Je to nekonecne. Co se rika spatneho o servisech Fiatu v rubrice Fiat-CLub ? To ze neumel nekdo v servisu opravit Tipo, kdyz se tu ty auta neprodavaly a nebyli skoleni lide ? To mam byt argument na povestnou kvalitu ? By mne zajimalo, kolik servisu VW uz zkurvilo Golfa I, II.Precti si rubriku Autoservisy - piste svoje zkusenosti a pak mi rekni neco o negativnich zkusenostech se servisy Skoda... Zpetny prodej Octavie 1.4 44 MPI nelze odhadovat podle uspesneho zpetneho odkupu silnejsich Octavii. O tento vuz je velice slaby zajem. Mam pocit, ze uz ti mozkouzrout v hlave zase rve hlady ! -
« Re: Pro mfilipa
Podívej mfilipe , pokud někdo v rubrice o Fabiích pořád točí Felicie a Octavie,tak ho přeci můžu uporornit,že si plete rubriku.Taky mu můžu doporučit- založ si( tř. s dalšímí příznivci fiatů) svou rubriku tř.Fiat vs.Škoda a budem se bavit obecně o těchto autech.Ale myslím si ,že je je od věci aby se tady bavilo o Fabiích a tř. se srovnávala s jinými auty.A pokud máš pocit,že ti tvůj oponent(ten co jsi o něm psal) předkládá neadekvátní argumenty tak reaguj tak,že mu řekneš ,že nemůžeš srovnávat jablka s hruškama a netoč pořád téma.Potom se taková diskuse rozplizne a tř.nový diskutující vlastně ani nepozná o čem ,že ta rubrika vlastně je. -
« Re: mfilip
i když sem mfilipe Brava ani octavie nepatří, tak za cenu 334.900 koupíš Octavii 1,4...daleko větší a pohodlnější auto než li je Brava, navíc s vysokou hodnotou zpětného prodeje. Tak tu prosím nikomu nevykládej, že místo Fabie má raději koupit Bravo/Brava za cenu přes 50.000 větší, navíc od firmy ,jejíž servis je v čechách pověstný (viz auditorium Fiat Klub) Už vážně začínám uvažovat o tom, že ti podvozek Bravy vyklepává mozek....P.S....nezapomeň juknout zase do MF na nějaký ty testy.... -
« Pro Ladao
Ja nechapu proc by tahle rubrika mela byt jen o poskakovani volnobehu a rozsvicene kontrolce. Ceny Fiatu jsem uvadal, protoze tu nekdo psal, ze Fiat je u nej nejdrazsi ve stredni Evrope. Cenu Bravy jsem uvadel jako konkurenci pro Fabii za 275 000 Kc ... Ale stejne diky, ze mne odsud vykazujes, aniz bys pouzil hrubych slov ( na tve jemne zachazeni se mnou nejsem zvykly). -
« Pro mfilipa
Ja tě vážně už přestávám chápat.Proč v rubrice Fabiie porovnáváš servisní ceny Fiata ( asi Bravy) a Octavie.Chceš jenom tak plácat a nebo vést smysluplnou diskusi ??A nebo mi poradit ,proč se mi u mého Erka houpe volnoběh a občas mi problikme nějaká kontrolka ??? -
fik: uvazoval si o Brave 1.2 80 SX ( 60 kW ) ? Dnes stoji 323 000 pri platbe v hotovosti, 333 000 na leasing. S vybavy namatkou 1 x airbag, vysk. volant + sed. rid., radio 4 x repro, posilovac, immo, del. zadni sed., central, el. ovladani prednich skel,atermicka skla. Nizsi povinne ruceni, vuz vyssi tridy. -
diamant: na ten clanek nejde zapomenout. Uz drive jsem psal, ze to muze byt nabehem, ale vsechny porouchane dily ( krome str. okna ) se do Fabii montuji dal. Dulezita vec byla, ze do 20 000 km nemeli v testu s Fabii NEJMENSI problemy. Vse nastalo po 20 000 km. -
« Re: To Hudy
Hudy: Kup si pro mě za mě co cheš, jestli s tím budeš spokojen, budiž ti to přáno. Asi se budu opakovat, ale uvedl bych na správnou míru pár informací: Kvalita svezení, plasty, design atd. nemá cenu hodnotit, každý posoudí sám. 1. Kvalita zpracování, když pominu kvalitu a již dlouho diskutovanou technickou dokonalost motorů, tak jsou na tom kromě Felicie stejně. Navíc si myslím, že ti těch 60tis nebo tři roky vydržej dnes všechna auta. Co se týče k bezpečnosti, nevšiml jsem si, že by Fabie nebo Felicie dostala od nezávislého NCAP crash testu pět hvězdiček jako Punto. 2. Cena Punta je nejvyšší, ale za kolik se ta auta budou prodávat za tři roky si netroufám odhadnout. Jisté je, že tři roky stará Felda se za moc dneska neprodá (Punto za cca to samé) a proč by na tom Fabie měla být jinak, zvláště když skončí výroba Felicií a prodají se jí tu desetitisíce. 3. Navíc si k tomu připočti dražší povinné ručení u Fabie, není pravda že spotřeba je zhruba stejná, možná pro tebe litr a půl navíc u Fabie je, ale pro mě při ceně benzínu 30Kč/l je to 45Kč/100km a na 60tis je to 27tis Kč. Když k tomu vezmu zdarma pojištění a bonusy, které prodejci Fiat nabízejí, tak ...si klidně užij Fabii. RSD: není divu, že po Felici je Fabia hvězda, to že 44kW jede líp a za míň než 50kW o něčem svědčí a je to dost smutné. -
hudy: To, ze hraje servis podstatnou roli pri rozhodavani naprosto chapu, protoze ja mam podobne zkusenosti, jen naopak se Skoda servisem. Jak tam mi opravili auto po havarce ... U nas ma Fiat servisni hodinu za 250,- (320 s DPH ). Skoda je nam tom hur ... (mam na mysli serv. hodiny pro Octavie). -
« Re: to mfilip
Ja jsem si tu Fabii 44kw koupil, a musim rict, ze jede opravdu hezky, skoro bych rekl ze tahne lip nez 50kw verze, kterou jsem ridil pri predvadeci jizde. Navic i s doplnky jako nastavitelna sedacka ridice, delene sedacky, zamykani radici paky atd. me vysla na nejakych 275 tisic, coz si myslim neni spatna cena. Spotrebu jsem zatim jeste nevysledoval, az tak za tyden budu vedet. -
Diamant 27.07.00 01:54
« To mfilip
Keby boly všetky Fabie tak poruchové, ako sa o tom píše v MF Dnes, tak by to už bolo po všetkých médiách, časopisoch a čo ja viem ešte kde. Ale stále sa tu objavuje len jediný zdroj a jediné auto. To mi snáď chceš nahovoriť, že Fabia je poruchovejšia než Felicia? Zabudni už na ten článok. -
« to mfilip
Jsem rád mfilipe, že jsi se naučil ten článek z MF nazpaměť, ale bohužel se zdá, že všechny Fabie v mém okolí zatím šlapou podle servisu líp jak Felicie a Octavie dohromady (to já jen k tomu výčtu závad) Jinak Škoda Fabia má k leasingu také 3 roky pojištění zdarma, takže u Fiata zase nic navíc. Ta cena za Fabii 44kw je opravdu velmi příznivá, a navíc i docela dobře jede. -
Tak ja nevim, nenecham se ale zatahnout do debaty co je lepsi. Pokud bych kupoval zaklad Fabie, tak problemy sklimatizaci, vyhrivany sedadla, stresni okno nemam, protoze to ten vuz proste nema.
Moje sefova ma firemni Fabii a najeto cca 40 tis. km a jeste nebyla v servisu krome prohlidek. MF ma 1.kus pokud vim a tam nejake to zavahani docela chapu. Jen ta ridici jednotka, to je fakt hruza, to jsem si zazil na Tipu a nez se na to vubec prislo??
Dalsi vec je, ze jsem z Olomouce a zdejsi zastupce Fiatu ma snad nejdrazsi servis ve stredni evrope. Prave kdyz jsem mel ty problemy s ridici jednotkou, tak nez na to prisli, vymenili zbytecne asi 3 dily, auto mi predali ze uz je v poradku, zaplatil jsem 3500 z toho 2500 byla prace a po par metrech to udelalo hop hop a uz jsem byl zpatky. Morili se s tim 2mesice. A to je taky dulezite. Zdejsi servis Skoda Hlavacek ma denne otevreno do 21.30 a se vsim komfortem to vyjde na cca 300/hodinu.
Leasing s pojistenim zdarma nabizi napr. GE Capital na vsechny nove vozy.
Shrnuto:
1.v okoli jsou s Fabii vsichni spokojeni
2. svezeni je to fakt pekne
3. super servis
4. libi se mi
5. libi se me zene(melo by to mozna byt spise za 1.)
Tata ma Punto I generace, naprosta spokojenost, jen se hrozi vymeny vyfuku(cca 40 tis.)
Co do provoznich nakladu je porad Felicie nejlepsi.
Ahoj