Škoda Fabia
Aha. Zkušenost s klimou moc nemám. Nevím jak je tam vedenej vzduch, ale jakto, že teda auto bez klimy tenhle problém nemá. Nikdy jsem před tím "sušit" interiér nemusel a to není o louže v autě v zimě nouze, že?! Neumím si představit, jak každej tejden vysušuju auto :roll: . Není spíš problém v nějákejch filtrech, nebo že třebas klima by se měla vyčistit?? -
Sprint 02.11.06 15:17
Skla se mlží, pokud je ve voze vlhko.
Dělalo mi to to samé, jak píše alu. Tak mě napadlo interiér důkladně vysušit. Vlhkost je obvykle schovaná v kobercích a pak kondenzuje na skle. Použil jsem k tomu elektrický přímotop, který jsem do auta zavřel a až tam bylo dost teplo, tak jsem otevřel všechny dveře a teplo vyvětral. Tak jsem to zopakoval třikrát a bylo po vlhkosti.
Pokud má člověk suché oblečení, tak i když venku začne pršet, tak by to mělo běžné větrání/topení na odmlžení stačit, resp. by se kondenzace neměla vůbec objevit.
Pokud zmoknu a skla se zamlží, pustím na chvíli klimu a poté již bez klimy se mi skla nemlží. -
« ..
Nazdarek, dlouho jsem tu nebyl, tak gratulace Peetovi k novymu, samozrejme nejlepsimu autu, se skvelym motorem ;-) jezdim, jezdim, pohoda..akorát jsem teď, jak je hnusně, vlhko, jel v dešti a i se zapnutým vtrákem na 2 se mi mlžily okna jak prase, musel jsem zapnout klimu. Když jsem odvětral, tak po vypnutí klimy se to zas mlží. Je to normální? To budu muset jezdit s klimačkou i v zimě? :? -
"-- skrytý --" 30.10.06 22:17
« 1.4 74kW
Průměrna spotřeba u tohoto motoru je hodně zavislá na stylu jízdy, nic nového >:D Muj styl jízdy je "malinko" živější a tak jsem měl tyto průměry :
Každých 10tkm se PP nuluje.
10tkm : 7,2
20tkm : 7,1
30tkm : 6,8
40tkm : 7.0
Tohle jsou údaje z PP , podle mnou vypočítané spotřeby je průměrná spotřeba od garance do garance (1 rok) 6,7l/100km .
Mysím že je to spotřeba celkem solidní , klidnější (zkušenější :?: ) řidič by podle mě neměl problém se dostat na 6,5 l/100km .
Jinak celkově je to auto hodně vymazlené a hodně dobře jede :-) :) -
Sprint 30.10.06 19:03
mikpavlik: 1.4 16V 55kW má podle výrobce průměrnou (kombinovanou) spotřebu 6,5l/100km, což myslím je i reálné. Na dálnici si vezme asi o 0,5-1l víc, podle jízdy.
Jinak motor je to opravdu solidní, ale bývaly u něj nějaké problémy s převodovkami. V testu Světa motorů i německého časopisu Auto Bild na 100000km museli technici převodovku měnit. :-( To samé se objevilo i v pořadu Černé ovce na ČT1, ale to už bylo v jiné souvislosti.
one-z: pneumatika se opravit naštěstí dala, i když se mechanikovi do toho nejdříve moc nechtělo. :) -
"-- skrytý --" 28.10.06 22:24
« Re: Rady k nákupu?
To je nahodicka, zrovna jednu prodavam :-O :-O
Fabia combi 1.4 74 kW 5/2003, 45 t/km, nehv., 1. maj. s. knížka. Klima, el. zrcátka+okna, park. syst.,ABS+ASR, 2x airbag ,tempomat, lok. opěrka, CD+8 rep. hagusy, tažné zař. 15" alu + 14" zimní, modr. met. Cena 249 000.
Auto je v super stavu, garazovane, pravidelne a s laskou rucne myte, kuzi lestene ! >:D :D
Neni problem se prijet podivat , nebo muzu zaslat foto na email ! -
« Rady k nákupu?
Ahoj, doufám, že je to tu samý Fabia maniak a poradíte mi k nákupu. Chtěl bych koupit (ojetou) Fabii Combi a zajímali by mě Vaše názory.
Přemýšlím o motoru. Už nejsem žádný závodník - stačí 1.2 12V 47kW? Hlavně by mě zajímala spotřeba u tohoto motoru na dálnici při 130 km/h... Co 1.4 TDi 55kW? A co 1.9 TDi - motor s velmi dobrou pověstí, ale přeci jen se obávám, kdyby se něco na něm po, tak se asi nedoplatím, že?
Děkuji za rady. -
Tommy100 27.10.06 13:09
To se mi taky stalo asi tak před třemi lety s felicií,naštěstí to známý spravil za pár kaček,a stalo se mi to časně ráno,ještě byla tma(jezdím do práce o půl páté),taky jsem proklínal,že nemám baterku,od toho dne mám v autě jak obyčejnou baterku tak čelovku >:D
Jinak přeju,ať se dá spravit,15" guma stojí dost :roll: -
Sprint 26.10.06 23:43
Tak před chvílí jsem přijel z práce. A jak si tak jedu, najednou se mi zdá, že auto nějak plave. Ztlumím rádio a je slyšet i známý zvuk píchlého kola.
Tak jsem to musel samozřejmě vyměnit. Řeknu Vám, že když je tma a jste mezi polem, není nic lepšího než měnit pneumatiku. Doporučuji každému do auta baterku nebo nějakou lampu do zapalovače.
Doma na to koukám, a v kole šroub jak hovado. Tak zítra navštívím pneuservis a doufám, že to půjde opravit, protože novou gumu se mi fakt vyhazovat nechce :x -
« Zly katalyzator?
Zdravim! Dnes som bol na STK a problem! Vraj zly katalyzator. Vykazovalo to vysoke hodnoty CO a neviem este coho. Novy udajne 30 tis. Auto ma 5 rokov a 88tis km.
Som z toho dost rozcarovany :shock:
Inak.. aj pri vyfuku to ma podobny smrad ako ked sa nastartuje a katalyzator je este studeny. Nie vsak taky intenzivny. Tak neviem.
Je mozne aby uz odisiel katalyzator? Stretol sa s tym niekto? Pripadne napiste nazor alebo skusenost. -
Sprint 25.10.06 23:44
Zatím jsem najel jenom 150km, auto má najeto 170km, takže zajíždím a ještě asi nějaký čas budu. Slyšel jsem, že TDI se pořádně zajede až kolem 8000km, tak nevím ;-)
Nejvíc jsem zatím jel jenom asi 165km/h - nechci to moc honit. Maximálku to má v TP 187km/h, tak těch 220 - no nevím. Co ale vím je, že tacháče Fábií dost proměřujou, i o 20km/h.
Jinak jsem nadšen pružností motoru - při předjíždění není potřeba vůbec řadit a spotřebu jsem nepřekročil 5,5 l. >:D A po zajetí by měla ještě klesnout. A už se těším, až v zimě pořádně vyzkouším ty vyhřívané sedačky, hřejí fakt dost.