Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  16:47

« Re: Re: Re:

Jen počkej, až se Ti do auta posadí rodinka v propocené a navíc ještě zmoklé lyžařské výbavičce, tak ještě budeš mooooooooc litovat, že klimu nemáš!!!!!!!!!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  16:27

« Re: Re:

Aha. Zkušenost s klimou moc nemám. Nevím jak je tam vedenej vzduch, ale jakto, že teda auto bez klimy tenhle problém nemá. Nikdy jsem před tím "sušit" interiér nemusel a to není o louže v autě v zimě nouze, že?! Neumím si představit, jak každej tejden vysušuju auto :roll: . Není spíš problém v nějákejch filtrech, nebo že třebas klima by se měla vyčistit??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  16:01

« Re:

To je sice pravda, jenže jak to vysušit, když auto pravidelně používáš, nanosíš si do něj např. sníh na botách, parkuješ na ulici a nemáš přístup k el. přípojce...?
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 02.11.06  15:17

« Bez nadpisu

Skla se mlží, pokud je ve voze vlhko.
    Dělalo mi to to samé, jak píše alu. Tak mě napadlo interiér důkladně vysušit. Vlhkost je obvykle schovaná v kobercích a pak kondenzuje na skle. Použil jsem k tomu elektrický přímotop, který jsem do auta zavřel a až tam bylo dost teplo, tak jsem otevřel všechny dveře a teplo vyvětral. Tak jsem to zopakoval třikrát a bylo po vlhkosti.
    Pokud má člověk suché oblečení, tak i když venku začne pršet, tak by to mělo běžné větrání/topení na odmlžení stačit, resp. by se kondenzace neměla vůbec objevit.
    Pokud zmoknu a skla se zamlží, pustím na chvíli klimu a poté již bez klimy se mi skla nemlží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  11:25

« Re: ..

Je to tak v pořádku. Bohužel: jakmile za zmíněných podmínek použiješ klimu k odmlžení skel, musíš ji už nechat zaplou, neboť po jejím vypnutí se skla rychle zamlží ještě více. Receptem je zkusit klimu nezapnout a odmlžit výhradně větrákem...
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.06  11:10

« ..

Nazdarek, dlouho jsem tu nebyl, tak gratulace Peetovi k novymu, samozrejme nejlepsimu autu, se skvelym motorem ;-) jezdim, jezdim, pohoda..akorát jsem teď, jak je hnusně, vlhko, jel v dešti a i se zapnutým vtrákem na 2 se mi mlžily okna jak prase, musel jsem zapnout klimu. Když jsem odvětral, tak po vypnutí klimy se to zas mlží. Je to normální? To budu muset jezdit s klimačkou i v zimě? :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  22:17

« 1.4 74kW

Průměrna spotřeba u tohoto motoru je hodně zavislá na stylu jízdy, nic nového >:D Muj styl jízdy je "malinko" živější a tak jsem měl tyto průměry :
    Každých 10tkm se PP nuluje.
    10tkm : 7,2
    20tkm : 7,1
    30tkm : 6,8
    40tkm : 7.0
    Tohle jsou údaje z PP , podle mnou vypočítané spotřeby je průměrná spotřeba od garance do garance (1 rok) 6,7l/100km .
    Mysím že je to spotřeba celkem solidní , klidnější (zkušenější :?: ) řidič by podle mě neměl problém se dostat na 6,5 l/100km .
    Jinak celkově je to auto hodně vymazlené a hodně dobře jede :-) :)
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 30.10.06  19:03

« Bez nadpisu

mikpavlik: 1.4 16V 55kW má podle výrobce průměrnou (kombinovanou) spotřebu 6,5l/100km, což myslím je i reálné. Na dálnici si vezme asi o 0,5-1l víc, podle jízdy.
    Jinak motor je to opravdu solidní, ale bývaly u něj nějaké problémy s převodovkami. V testu Světa motorů i německého časopisu Auto Bild na 100000km museli technici převodovku měnit. :-( To samé se objevilo i v pořadu Černé ovce na ČT1, ale to už bylo v jiné souvislosti.
    one-z: pneumatika se opravit naštěstí dala, i když se mechanikovi do toho nejdříve moc nechtělo. :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.06  17:28

« Bez nadpisu

Především by mě zajímala jedna věc - kolikpak (průměrně) "žere." O tom motoru jsem slyšel, je prý dost solidní. Jak píšeš, tak to musí být moc pěkný kousek! :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.06  11:38

« Re: Re: Rady k nákupu?

mikpavlik: jestli jezdíš hodně po dálnici tak vem 1.4 16V 55 kw, výkon tak akorát a hlavně má nejdelší převodovku. U dieselu bych volil 1.9 TDI, 1.4 TDi nemá nic moc kulturu chodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.06  22:24

« Re: Rady k nákupu?

To je nahodicka, zrovna jednu prodavam :-O :-O
    Fabia combi 1.4 74 kW 5/2003, 45 t/km, nehv., 1. maj. s. knížka. Klima, el. zrcátka+okna, park. syst.,ABS+ASR, 2x airbag ,tempomat, lok. opěrka, CD+8 rep. hagusy, tažné zař. 15" alu + 14" zimní, modr. met. Cena 249 000.
    Auto je v super stavu, garazovane, pravidelne a s laskou rucne myte, kuzi lestene ! >:D :D
    Neni problem se prijet podivat , nebo muzu zaslat foto na email !
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.06  21:57

« Rady k nákupu?

Ahoj, doufám, že je to tu samý Fabia maniak a poradíte mi k nákupu. Chtěl bych koupit (ojetou) Fabii Combi a zajímali by mě Vaše názory.
    Přemýšlím o motoru. Už nejsem žádný závodník - stačí 1.2 12V 47kW? Hlavně by mě zajímala spotřeba u tohoto motoru na dálnici při 130 km/h... Co 1.4 TDi 55kW? A co 1.9 TDi - motor s velmi dobrou pověstí, ale přeci jen se obávám, kdyby se něco na něm po, tak se asi nedoplatím, že?
    Děkuji za rady.
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 27.10.06  13:09

« Bez nadpisu

To se mi taky stalo asi tak před třemi lety s felicií,naštěstí to známý spravil za pár kaček,a stalo se mi to časně ráno,ještě byla tma(jezdím do práce o půl páté),taky jsem proklínal,že nemám baterku,od toho dne mám v autě jak obyčejnou baterku tak čelovku >:D
    Jinak přeju,ať se dá spravit,15" guma stojí dost :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  07:44

« Bez nadpisu

Tak to trochu zamrzí u nového auta, ale buď rád že je to jen blbá guma a kdyby tamta už nešla zpravit, tak aspoň je nebudeš mít jinak sjeté ;-) A když už jsme u toho zajíždění, tak gumy jsou zajeté kolem 500 km ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 26.10.06  23:43

« Bez nadpisu

Tak před chvílí jsem přijel z práce. A jak si tak jedu, najednou se mi zdá, že auto nějak plave. Ztlumím rádio a je slyšet i známý zvuk píchlého kola.
    Tak jsem to musel samozřejmě vyměnit. Řeknu Vám, že když je tma a jste mezi polem, není nic lepšího než měnit pneumatiku. Doporučuji každému do auta baterku nebo nějakou lampu do zapalovače.
    Doma na to koukám, a v kole šroub jak hovado. Tak zítra navštívím pneuservis a doufám, že to půjde opravit, protože novou gumu se mi fakt vyhazovat nechce :x
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 26.10.06  18:58

« Bez nadpisu

jo a já mám 151Km/h??! >:D >:D
    Jinak taky přeju ať slouží ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  18:27

« Bez nadpisu

Peet: to máš sakra málo najeto, takže jezdi opatrně a úplně sedlý to bude kolem 15 - 20 tkm ;-)
    A jakto že máš Vmax 187 km/h, když já mám 186 km/h :?: :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.06  10:52

« Zly katalyzator?

Zdravim! Dnes som bol na STK a problem! Vraj zly katalyzator. Vykazovalo to vysoke hodnoty CO a neviem este coho. Novy udajne 30 tis. Auto ma 5 rokov a 88tis km.
    Som z toho dost rozcarovany :shock:
    Inak.. aj pri vyfuku to ma podobny smrad ako ked sa nastartuje a katalyzator je este studeny. Nie vsak taky intenzivny. Tak neviem.
    Je mozne aby uz odisiel katalyzator? Stretol sa s tym niekto? Pripadne napiste nazor alebo skusenost.
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 25.10.06  23:44

« Bez nadpisu

Zatím jsem najel jenom 150km, auto má najeto 170km, takže zajíždím a ještě asi nějaký čas budu. Slyšel jsem, že TDI se pořádně zajede až kolem 8000km, tak nevím ;-)
    Nejvíc jsem zatím jel jenom asi 165km/h - nechci to moc honit. Maximálku to má v TP 187km/h, tak těch 220 - no nevím. Co ale vím je, že tacháče Fábií dost proměřujou, i o 20km/h.
    Jinak jsem nadšen pružností motoru - při předjíždění není potřeba vůbec řadit a spotřebu jsem nepřekročil 5,5 l. >:D A po zajetí by měla ještě klesnout. A už se těším, až v zimě pořádně vyzkouším ty vyhřívané sedačky, hřejí fakt dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  20:33

« Re: Novic do garáže

Blahopřeji k novému autíííí, výbavička moc pěkná a motůrek taky dobrý. Už jsi jí taky pořádně prohnal nebo zajíždíš :?: Známej s ní udělal 220 km/h ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…