Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

31.08.00  14:45

« Nové číslo AUTOMOBIL Revue : To: igicom

Vyšlo nový číslo AUTOMOBIL Revue (č.9), kde je test Fabie 1,9 TDI, pokud ji už nemáš doma.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.00  05:10

« Re: Fabia

Tu žltu som nevidel ale ta pistaciova je fakt otras jako oblady na * alebo v kupelke.
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.00  22:20

« Fabia

Viděli jste už žlutou? Ta svítí snad na půl kilometru. Tomu autu prostě moooooc sluší. Pistáciová se mi začíná dost okoukávat. Jinak prý už jsou novináři zvaní na představení Combi verze. Počítám , že prodeje po uvedení na trh naberou strmou křivku nahoru (teda pokud to zase koumáci z marketingovýho neudělaj zase o 70 kolíků dražší než 5D, jako tomu bylo třeba u Octavie )
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  22:16

« Re: to Corolla

Dobře, nebudeme sem zatahávat další auto, protože by to stejně asi nikam nevedlo. Neodpustím si však jednu vzpomínku na uvedení Corolly na evropský trh. "Corrolla by měla být přímým konkurentem prodejů VW Golf na evropském trhu" Krásná fráze ale s dobou pořád není nějak ten avizovaný masivní nástup Corolly na evropské trhy znát :o)
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.00  17:11

« to Danula, 1,4 74 kW

spatne hleddas..tenhle motor je totiz az ve vybave Comfort bratru za 380.000. Za tu cenu ale mas 3D Corollu s 1,4 71 kW ve stejne vybave bez mlhovek a EDS..no comment..
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  16:14

« Re: to JoeD

Re" to: Ruprecht. Neměl jsem na mysli konkrétně tvoji nohu, ale všeobecný stručný popis vlivů na spotřebu. Pro objektivní měření by bylo potřeba srovnávané motory brzdit za stejných podmínek a odečíst jakou mají spotřebu paliva. Chtěl jsem tím říct, že zastavěním do kastle už na tu spotřebu má vliv řada jiných faktorů např. hmotnost vozu, a hlavně všechny jízdní odpory. Pro objektivní srovnání by se musely srovnávané motory zkoušet ve stejné kastli a stejně nevím, jestli by to bylo dostatečně objektivní.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  15:43

« Re: DA-nula

Můžeš mi prosím poslat odkaz na ty recenze o spotřebě.
    Na motor 74Kw jsem zapomněl... to máš skutečně pravdu. Mám dotaz, můžeš miříct co stojí - na internetu jsem ji s tímto motorem nenašel v nabídce.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  13:24

« To jsem se zas jednou seknul

Ruprecht rikal o 5,3 l, takze se "nevlezes". Na dalkovou jizdu (880 km ) jsem s Formanem 40 kW GLXi podobnou jizdou jako s Bravou dostal na 5,8 l/100.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  12:57

Ruprecht rikal o 5,3 l, takze se "nevlezes". Na dalkovou jizdu (880 km ) jsem s Formanem 40 kW GLXi podobnou jizdou jako s Bravou dostal na 5,8 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  12:14

Tak pozor i felicie se vleze do tady te spotreby!!! ve dvou lidech a plnem kufru spotreba 5,5 podle palubniho pocitace!!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  10:51

ruprechte, zkus mi rict, v jakych autech jsi ty motory porovnaval ? Ja mam pocit, ze porovnat pouze motory nejde - prece se to musi vztahnout ke konkretnimu autu (jeho Cx, pohotovostni hmotnosti apod.). Takze tve srovnani je zavadejici - ma informacni hodnotu limitne se blizici nule, jak s oblibou rikam. Co se tyka Yarise a Fabie, mrkni do "Auto do 350 000"
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  09:31

« to JoeD

Přečti si parametry (objem-výkon-spotřeba) všech motorů OHV ostatních výrobců jako Renault, Ford versus Škoda a zjistíš, že Škoda je na tom se spotřebou nejhůř a navíc všechny tyto motory jsou na tom hůř než 4ventilové OHC. Co se týče mé nohy, tak na tom nebudu zase tak špatně, když mi moje 1.6i 4kvalt se 170tis km na krku na trase cca 800km jela pohodovou jízdou kolem 100km/h za 5,3l/100km. Ve dvou naloženo po střechu. Ukaž Feldu nebo jiný hybrid, který to udělá lépe nebo alespoň stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  09:24

« Re: fija

Asi nečteš pozoerně mé příspěvky. Co se týče extremismu a agresivity jsem si u sebe ničeho nevšiml. Jen bych přidal jedno přísloví "na hrubý pytel hrubá záplata".
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  09:20

« Re: to bestiáš

Sorry, ale s urážkama typu teplouš jsi tady začal ty. Sice Danulovi, ale jelikož se Yaris líbí i mě, tak jsem si to vztáhl i na sebe. Navíc ti nikdo neupírá tvoje znalosti konstrukcí Škoda, ale to že zpíváš pro toho čí chleba jíš je naprosto logické a jak je vidět jseš si toho i vědom.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  08:19

« RSD

Ja nemam s sebou zadne papiry z te doby. Mam jen zakodovane cislo 191 000. Vypada to tak, ze 181 000 stalo LX a 191 000 GLX. Je to mozne. Skoro bych se ale s tebou vsadil, ze nejlevnejsi Felicie nestala v roce 1994 219 000, ale min. Zda se mi 209 000 nebo 205 000.Pises "Nevím o co jde? " - podivej, ja se tu nechcu s tebou o necem hadat, ja tady s tebou diskutuju. Rikam ti sve prognozy, zajimaji mne tve, o nic nejde. Pripadas mi, jako kdyz te rozciluji ...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  08:12

« Danulo,

nekdo ti prave predmetem prispevku hodil rukavici do obliceje ....
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.00  07:32

« DA-nula

Jestli ti připadalo , že straním Fabii, tak už fakt nemá cenu s tebou diskutovat. Já jsem uvedl srovnání stejně vybavených verzí za téměř shodnou cenu. Kdybych měl porovnávat základy, tak porovnávám Yarise 5D a né cenu za 3D jak uvádíš. Navíc Yaris v této verzi , která je za 304700 postrádá oproti mnou recenzované verzi posilovač řízení, airbag spolujezdce, , el. ovládání předních oken a centrální zamykání ! Zatímco nejlevnější Fabii pořídíš za 264.900 i s posilovačem a navíc se 14" koly, takže se trochu sklidni, a kdybych chtěl Fabii "nadržovat" recenzuji srovnání právě těchto verzí! Navíc tu Fatamorganu si nech, protože Škoda má v nabídce výkonnější motor, než má Corolla 74kW vs 71kW, takže vo co go? A nakonec ke spotřebě ....prosím projdi si oficiální hodnoty recenzovaného motoru na stránkách www.toyota.cz a www.skoda-auto.cz ,než mne tu budeš napadat ze lži, kde např. při 90 km rychlosti má Fabia pouze o 1 desetinu horší spotřebu než Yaris se svým "kouzelným" motorem VVT-i. Já jsem uvedl pouze to , že je Yaris stejně výhodnou koupí, jako Fabia při obdobném vybavení , ale jak vydím, ty jsi slepě zahleděný jen do jednoho směru.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.00  07:15

« Re: Fabia vs Yaris to Danula

Danulo jsi opět zase vedle.Zapoměl jsi na motor 1,4-16 V 74 kW u Fabie ,tak teď provnávej.
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.00  21:39

« Ale jinak

Souhlasím s pisatelem jenž píše "Buďme rádi, že nám ty auta vozej naše *".....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  21:37

« Re: Fabia vs Yaris to Danula

No nazdar - to bylo zase vyčerpávající - ovšem tady se mi zdá, že Toyotě "straníš" a Fabii máš tendenci "nadržovat" a navíc jsou tvoje údaje nepřesné. Například Yaris má ovládání víčka nádrže od řidiče a jiné nepřesnosti - jako, že základ cena je 288 tisíc. Kde se snadno u malého auta bez posilovače řízení obejdu. ALE HLAVNĚ - porovnáváš motor litr s motorem 1.4 - a v tom je to, co tady stále melu kolem do kola. Já dobře vím, že litrovej motor Škodovka zahodila i s "rukama"... Opět opakuji, že tady o tom stále dokola píšu. Toyota nevyrábí jenom Litr. Porovnej teda její 1.3jku 63KW nebo dokonce 1.4ku 71KW se škodováckou 1.4kou. Tento motor není žádná "Fatamorgana" zatím se montuje do Werso a koncem roku bude i u Yarise. A to s tou spotřebou - to si trochu přehnal, "pár desetinek" ? Zde už opravdu nejsi nestranný rozhodčí. Sama Škodovka udává pro Fabii průměr 7.1
    zdroj Automobil 8/2000. Toyota udává pro Yarise 5.2 - Já jezdím 4.5 - 5 asi bych s Fabii dokázal jezdit taky o něco míň, ale rozhodně to nebude pár desetinek. S Fabii jsem jel pouze zkušební jízdu, ale s Felicií (což je podobný motor) jezdím často. Takže to srovnání motoru mám posouzené. Vtip je právě v tom, že ten motor Yarisu má tyto vlastnosti v kubatuře o 0,4 litru menší a přesto snesou srovnání. Motor je velice pružnej, vůbec člověku ani nepřijde, že je to 16v, má precizní zátah už od 3tisíc otáček, ale to fakt může ocenit jenom ten kdo s tím jezdí. Kdyby se porovnaly kubatury stejné nebo velmi podobné což je 1.4 Škoda a 1.3 či 1.4 Toyota - kde by Škoda byla se svou slávou? Proč má vlastně Škodovka "spoustu" motorů v nabídce, ale žádnej pořádnej - odpovím si - je to market trik, je to jednodušší - dělat různé modifikace jednoho motoru než vyvinout nějakej novej moderní.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…