Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Rozchod WRC
Podložkama jsem zvětšil rozchod o 4cm vzadu a O 3 cm vepředu. Jízdním vlastnostem to prospělo. Víc by to asi nebylo rozumné.
Zarazilo mne ale když jsem viděl to jako WRC do normálního provozu. Ono to mělo snad 8cm podložky na každém kole. Nedovedu si představit co to dělá s geometrií hlavně vepředu a jak jsou na tom pevnostně šrouby. ne ty co drží kolo ale např. ty čtyři co drží vzadu už přes fabrický podložky osy kol i s brzdama!? tam musely příšerně narůst síly. -
« Re: Podložky se dávají různé
Tak z texgumoidu říkáš a nejlepčí jo ? :-D Podle mne jsou jestě lepčí z pertinaxu a s radiální cirkulací oleje. A vůbec nejlepší řešení je dát místo šroubů štefty jako je má Š 1000 až 130 a dát je rovnou o hóódně delší, tak 8-10 ceńťáků a na závity místo těch tebou zmiňovaných podložek našroubovat matky a pro jemnější stavitelnost potřebného zozchodu potom můžeš i mezi ty matky dávat podložky, určitě to bude rychlejší a jednodušší při zkoušení který rozchod je nejlepší v kombinaci z úzkejma gumama, co říkáš supermotore :o)) -
« Re: Tak sem zkoušel topit elektrickou spirálou
uz to mam, budu sestrelovat vsechny Fabie s motorem ze seklacky na travu :-) a zvlast se budu zamerovat na ty, co maji ledky misto svetel, hlinikove podlozky (nebo gumove?????) a topnou spiralo uvnitr. Pak snad bude klid -
« Tak sem zkoušel topit elektrickou spirálou
Jde to chce to dosáhnout odporu tak 0,8 ohmu na 1-2m drátu aby to stačilo vyzářit. Ale spíš by to chtělo dělší dráty čím větší délka tím může být nižší teplota. Ideální by byla keramická voština jako byla v těch topnejch kostkách, ale to nevím kde se dá sehnat. -
« Podložky se dávají různé
Už jsem slyšel, že tam měl někdo i z texgumoidu!
Ovšem nejlevnější je použít normální ploché podložky na každý šroub jich nasadit stejný počet v množství dle požadovaného zvětšení rozchodu.
Vymačkání by snad mohlo hrozit u skutečného hlíníku, ale i tak je dosedací plocha poměrně velká, navíc podložky se dělají většinou duralové. -
« Vodpověď
Hele ty ledky jsou právě docela pěkně směrový a dá se vybrat v jakém úhlu vyzařují oproti žárovce pohoda, dokonce by šlo určovat směr v kterém ledky budou svítit a v kterém ne a tím by se odstranilo oslňování protijedoucíxh řidičů a světla by mohla být tvarována defacto jakkoliv.
Kde je to schéma kam apojit a jek relé "aktivace" pojirtky se dá provést i drátem s vypínačem a pojistkou ušetří se tak cesta do servisu.
A co to topení? Kolik si říká Škoda za odporovej drát za 3,9 kč?
-
« Re: Kde ja ta pojistka
Ne ne ne ne ne ne ne né. Žádný vypínač tam néní :D) jenom spínací relátka v hezké krabičce s drátkama a pokud nevěříš servisu, tak si to objednej a namontuj si to sám Ty moulo, nic těžkýho to není, jenom si to potom nezapomeň aktivovat tou pojistkou...aha ty zase nevíš co je to ta aktivace...mnóó... to není jako u telefonu, to nemusiš nikam chodit a sepisovat smlouvy, jenom ji(tu pojistku 15 A) zastrčíš do příslušné zdířku (35 tuším) a " JE TO" aono to svítí když to nastartuješ. A vůbec... víš ty co je mobilní telefon. Nemám ti to vysvětlit raději hned ? :o)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Jen to chce omezit vyzařování tak aby topení příliš nežhnulo a nesvítilo.
Ideální by bylo aby se topení natáčelo buď na okno nebo do interiéru.