Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Maximálka Fabie
Podle testu v AM Revue#9/2000 ma skutecne Fabia TDI chybu tachometru od 11.1 do 10.9% (ukazuje vic nez se jede). Napr. (udavana/skutecna) 60/54.6 , 100/91.3, 140/128.3, 160/146.7. Ja osobne mam pocit (1.4/74kw), ze me taky tachometr ukazuje vic. Chystam se to vyzkouset proti jinymu autu (pres mobil). Nemate nekdo nejaky zpusob, jak to vyzkouset oficielne (a pokud mozno zdarma - bez pokuty). V zahranici jsem videl verejne radary, ktere v ramci prevence ukazuji na velke obrazovce okamzitou rychlost. Neni to tu nekde ? -
Diamant 12.09.00 19:20
« Maximálka Fabie
Nemám nič proti, ale zatiaľ viem čítať celkom dobre. A v spomínanom teste Fabie TDI sa uvádza odchýlka tachometra +2,3% a nie 10%, ako tu niekto písal. To v praxi znamená, že by pri skutočnej rýchlosti 160 km/h ukáže tachometer cca 164 km/h. A to sa mi zdá OK. A ešte k tej maximálnej rýchlosti. Mal som možnosť sa naháňať s Fabiou MPI a musím povedať, že to šlo ne chlp rovnako ako moja Flicia 50 kW. Mne to ukazovalo málinko pod 170 km/h. Podľa prepočtu nepresnosti môjho tachometra by to mohlo byť takých 166 km/h v skutočnosti. Ale 200 Fabia s 50 kW v žiadnom prípade nepôjde. Aspoň na rovinke a bez silného zadného vetra nie. -
« Re: Pomóóóóóóct
Uz som to tu raz pisal. V jednej televiznej relacii "Auto-Moto-Revue" robili test Fabie 1.4 MPI 50kw. Testovali aj maximalnu rychlost po rovine a podla tachometra isli 180km/h a skutocna rychlost bola 168km/h. Takze ked sa to vezme tak s mierneho kopceka by to mohlo ist aj skutocnych 180km/h a tachometer by naozaj vtedy ukazoval nieco okolo 200km/h. -
« Re: Doopravdy jede
A jak jede z kopce Yaris ? Taky tacho pres 200 ? Kdyz uz to ma ten spickovej motor a podvozek a vubec vsechno, a nejni to a ty prachy drahy ? Porad mam pocit, jako by ti Fabii nebo jiny auta nekdo vnucoval - ale ono ne, nikdo ti nic nenuti, jenom ty porad vyskakujes jak kaucukovej dedek... -
« Doopravdy jede
Těch 180 to šlo docela lehce, šlo by to i dál, ale musel jsem brzdit. Z kopečka nebo po větru se to musí dostat přes 200 km/h tachometrových. při porovnání jak to jede dole by to člověk neřekl. Má asi opravdu dobré Cx. A výkon tam bude taky. Jak jsou na tom ostatní Fabie třeba SDI máte někdo zkušenosti? -
« Re: Pomóóóóóóct
Je mi líto, ale na své tvrzení mám i dva svědky - moji manželku a mojeho zaměstnance. Přitom nevidím důvod, jaký by mělo účel tvrdit, že jsem viděl Fabii 1.4 MPI jet 180 km/h? Znám ještě spousu "ufonů" , kteří říkají, že jim Fabia jede super...holt to není Yaris. Nemohl by jste někdo Danulu už konečně ve Fabii svézt ?(řídit bych ho asi nenechal...:o), aby se konečně kouknul a porovnal to místo a ty "líný" motory Škodovky v reálu? -
« Re: re. ono to jede...
a este poznamocka.. kolega co so mnou sedel v aute ked to Fabia vytiahla na 180 km/h nemal zdaleka pocit "bezprostredneho ohrozenia". Ak by som ho neupozornil, tak si to ani nevsimne - ziadny neznesitelny hluk, trasenie alebo nadskakovanie - pohodlna jazda.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
...je s podivem ,že o ně přicházíš tehdy, když tu někdo vyvrací tvé názory :o))))