Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Pár novinek o Fabii
Spíš bych řekl, že musej zlevnit, aby to někdo za ty prachy kupoval (alespoň u nás). Zdražení pohoných hmot pro Fabii taky moc nepohraje. A až přestanou vyrábět Feldu, tak si myslím, že cena klesne na její úroveň. Ve škodě tomu říkají marketing. -
« Pár novinek o Fabii
Tak jsem trochu pohovořil s lidma ze Škodovky. Fotka Fabie Combi z Blesku je OK, je to ono. Jinak mi shodně tvrdili, že nejhezčí Fabie bude sedan. Tak se můžeme těšit. Jinak se prej chystá ještě větší holota, než je ta za 260 tis. Marketing usoudil, že bude potřeba nahradit velké množství rozpadajících se Š105/120 a postavit auto se zajímavou cenou. Takže 3 oddělení, která se na tom podílejí, dostala za úkol ušetřit každý 10 tisíc, ber kde ber. Takže asi posilovač pryč a hledá se dál. Dostali se prý už i ke schránce v palubní desce (může tam být jen police), na stěračích nemusí být plastové kryty atd. Takže by se teoreticky měla objevit Fabia za 230 tisíc, ale nechci vidět tu hrůzu. -
« Re: Elektronický plyn...
Upřimně řečeno se divím těm řečem o prodlevě plynu. Měl jsem tedy možnost ho okusit jenom při testovací jízde s Fabií u prodejce, ale nijak zvláštní mi to nepřipadalo. Řekl bych, že ten systém je použitej i u jinejch koncernovejch aut a tedy Fabia nebude výjimkou. Co na to asi Němci a ostatní, když to mají třeba u Golfa, jak na to reagujou ? Nemáte někdo v tom smyslu nějaké informace ? -
Diamante, u nás se říká, že člověk si zvykne i na šibenici. Podle mne je to ale chyba, snad neexistuje žádný rozumný důvod, proč tam musí být ta prodleva. Elektronika snad pracuje daleko rychleji než mechanické prvky. Proč si na to má někdo zvykat? -
Diamant 13.09.00 20:10
To overenie rýchlosti možno vykonať najlepšie na diaľnici. Ak nájdete úsek, ktorý nemá odpočívadlo ani mosty (proste sú tam všetky pätníky), tak si stopnite čas prejazdu 1 km. Pätníky sú každých 50 m. Meranie ešte pre istotu zopakujte a máte perfektný presný výsledok. Akurát potrebujete spolujazdca na tie stopky a pätíky. Treba totiž pozerať na tachometer a dodržiavať rovnakú rýchlosť.
A ešte k tomu cenovému rozdielu. Zabudli ste ešte na väčší objem motora, vyšší výkon/toč. moment oproti Felicii 40 kW. Iank ten rozdiel je skutočne opodstatnený a ja by som tých 50.000 Sk s radosťou priplatil. Fakt to stojí za to. S elektronickým plynom (fakt sa tým iné automobilky chvália) som začínal na Golfe IV pred vyše dvoma rokmi a tiež som nadával. Ale dnes ho už nevnímam. Viem na križovatke rýchlo zmiznúť a ani rozhúpanie auta na snehu nie je problém. Fakt je to len zvyk. -
« Elektronický plyn...
...stojí opravdu za prd. Když si do toho člověk sedne poprvé, připadá si jak v autoškole. Zatím všichni, kteří jezdí Fabií si na to stěžují. Když stihnu prošlápnout plyn až na podlahu a zase ho pustit, aniž by motor zareagoval, tak to je fakt na prd. Jak už tady někdo psal, zkuste se s tímhle v krizové situaci rychle rozjet nebo auto rozhoupat v zimě. -
« Re: vici : "za ty prachy je to *" ...
v SR je zaklad Fabia (44kW) 299.000 Sk, Felicia (40kW) 249.900 Sk a(50kW) 259 900. Teda rozdiel (50.000 Sk)povedal by som UPLNE primerany rozdielu vybavy medzi Feldou a Fabiou + "priplatok" za auto novej konstrukcie.
Felicia (40kW) + airbag (10.600.-), posilovac (15.600), nastavitelny volant v 2 osiach(no chance), priprava pre radio (4.100), 14" disky a dalsie malickosti. Spolu : 279.300, rozdiel oproti Fabii (44kW) je 19.700 Sk (podotykam, ze som porovnaval s Feldou 40 kW LX !). A ak teda vezmem do uvahy kvalitativny rozdiel medzi tymito dvoma modelmi, vychadza mi Fabia vyhodnejsia ako Felda. Je naozaj PODSTATNY rozdiel sediet v a riadit FABIU ako Feldu. -
« Re: Maximálka Fabie
Overil jsem na sve (Comfort SDI) - 120tacho = 112,5real, 90tacho = 84,4. Tedy chyba neco pres 6%. Mereno celkem jednoduchym zpusobem - na dalnici merim cas ujeti jednoho km (nebo i vice pro lepsi presnost) pri konstantni rzchlosti. Pri 90km/hod bych mel 1km ujet za 40s, pri 120km/hod za 30s atd. Pokud namerim neco jineho, je to chyba tachometru. Samozdrejme je potreba cely mereny km dodrzovat temer presne zvolenou rychlost - vetsinou to neni problem.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!