Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: TDI-PD
Práve som si prečítal test Fabie TDI 74kW. Redaktori píšu,že je to hlučnejšie od TDI v Octávke. Body zase píše v inej rubrike, že je to vo Fábii tichšie ako v Octávke 81kW. Pedro zase píše, že Octávka 66kW je príšerne hlučná. Práve medzi týmito autami vo verzii kombi by som sa chcel rozhodnúť. Vedel by to niekto rozumne zhodnotiť alebo bude lepšie kúpiť Peugeot 2.0 HDI. -
« Re: Prodleva
Jo a ve volnějch chvilkách si spolu klábosej a tu prodlevu si jen tak z hecu domluvili. Není nad to mít úplně blbý auto. :-)
Elektonika se může přizpůsobit dle stylu jízdy řidiči, ale těžko bude na začátku nastavená špatně jen tak nějakej důvod to jistě má. -
-
« Re: Prodleva
Že by byla prodleva kvůli výkonu, aby to nebouchalo, to snad není možný.Vždyť 74kW není tak moc.Je pravdou, že když kola hrábnou na dvojku třeba na dlažbě a pak se chytí, tak to bouchne. Ale to udělá každý běžný auto bez rozdílu značky.Zítra jedu s tím plynem znovu do servisu a budu je tak dlouho otravovat a budu stále nespokojený dokud se to nepovede.Minule jsem měl ihned k dispozici náhradní vozidlo, tak s tím asi něco je.Výsledek oznámím. -
« Prodleva
Prodlevu dělá sice elektornický plyn ale ta prodleva je tam úmyslně proto, že je příliš měkké uložení motoru a když by okamžitě zabral na plno tak by v motorovém prostoru lítal jak hadr na holi a mohl by se asi i urvat. V každém případě by to dělalo rány. Ověřit si to můžete když drsněji přeřadíte je to slyšet i cítit. No a něco je možná i kvůli exhalacím. -
« Re: Elektronický plyn...
No ono to neni tak jednoduchy,kdyz se nekoho zeptam proc jedno auto ma prodlevu a druhy zase ne tak nikdo nic nevi(nebo nechce vedet),neni to tim ze bychom spatne odvadeli praci.Jestli mohu doporucit motor tak je to 2,0 MPi to je delo,ma to asi 85 KW a s tim autem to dela divy.....skoda ze do toho nedavaj ten z octavie 1,8 turbo 20V,to by asi utrhlo kola. :-) -
To by stálo za bližší vysvětlení. To znamená, že když to auto "dělá" třeba Franta, tak to prodlevu nemá a když Lojza, tak je bez prodlevy ? A když teda ti projde rukama cca 30 aut denně a ty sleduješ rozdíly v prodlevě, proč jim to neřekneš, aby to dělali všichni stejně ?
:-) -
Nevim kdo se tu chlubi ze nema prodlevu na plynu u motoru 1,9 SDI ,TDI,diesely nikdy prodlevu nemely!! Jo jen tak mimochodem ty motory 1,4 16V maji prodlevu porad nektere vice nektere vubec.Ja tam delam,a denne mi jich projde rukou tak asi 30 kusů. -
« Re: Fabie 1,4 44kw - zkusenost
Velice me tesi cteni takovych radek protoze planuji v prosinci zakoupeni teto Fabie 1,4 44kw (ovsem radeji s nastav.sedadlem ridice - kvuli manzelky).Zajimal by mne dalsi vyvoj vasi spokojenosti s timto vozem,hlavne zavady nebo i ruzne malickosti.(popravde na 100% jeste rozhodnut nejsem,mozna se necham zlakat nejakou zanovni ojetinou vyssi tridy) -
Jeste jednou si neodpustim poznamku k el. plynu. Mam fabku 1.4/74Kw, mod. rok 2001 (vyroba 2.tyden v srpnu) a prodleva tam JE. Slysel jsem o tom, ze je v motoru skrtici klapka v sani ovladana krokovym motorkem a ten ze nestiha..., ne elektronika. Takze zadne preprogramovani elektroniky nepomuze. ALe nevim, co je na tom pravdy, vite nekdo podrobnosti ? -
« Re: Spoilery
Pokud dojde k aerodynamické optimalizaci předního spoileru a zadního difuzéru, určitě se zlepší součinitel odporu vzduchu,díky kterému lze dosáhnout o nějaký ten zlomek vyšší maximální rychlosti a samozřejmě i lepší spotřebu. Naproti tomu auta se zadním křídlem, popřípadě předním křídlem, vyvolávající jakýkoliv tlak na nápravu mají součinitel odporu vzduchu vyšší a tím pádem je to zase obráceně. Auto se pak ale zase lépe chová při průjezdech zatáčkou v vysokých rychlostech. Pochybuji, že by nějaký výrobce udával grafy a tabulky , které porovnávají vlastnosti spoileru před a po montáži. -
« Fabia 1.2
1.2 motor VW je z Lupa, a slyšel jsem ,že se testuje namísto 1.0. Jinak tu prodlevu plynu měly pokud vím vozy 1.4/74kW do 04/2000, po tomto datu už žádné problémy s prodlevou elektronického plynu nejsou. O holé Fabii jsem vůbec nic zatím neslyšel, prozatím má být Classic nejnižším stupněm výbavy. -
« Spoilery
Na škodováckých stránkách byly nějaký stříšky, spoilery a další aerodynamické díly. I od jiných výrobců se občas něco ukáže.
Máte někdo nějaké zkusenosti s těmito díly? Sníží se opravdu spotřeba, zlepší chování vozu a zvýší maximálka? Existují nějaká měření, testy a grafy s parametry bez těchto dílů a s nimi? -
« Fabie 1,4 44kw - zkusenost
Ahoj, mam za sebou pouze prvnich 1000km(14 dni) a zatim to vidim takto
1. plyn - na me Fabii neni zadna prodleva. Byla u prvnich Fabii tak do dubna(moje sefova ji ma a ze zacatku hodne nadavala)
2.motor - spotreba zatim 5,96(250km mesto, zbytek dalnice a silnice)
- vykon - da se jet pohodove a nebo sportovne osobne jsem byl nejvic prekvapeny s vykonem v kopcich. Nizko polozene otacky jsou znat, je to parada(zadne toceni nad 3000 jako jsem mel u Tipa 1,6 aby to jelo)
- podvozek - shodneme se vsichni ze perfektni
ZAPORY - na kostkach sem tam vrzne palubka nekde kolem volantu - no fuj
- palubni deska ze z hlediska bezpecnosti z mekkeho platu - super az na to, ze se snadno nektere hrany poskodi(nase dite to zvladlo hrave)
- nemam vyskove nastavitelnou sedacku ridice - chyba - ja merik skoro 2m - v pohode, zena je mensi a ma spatny vyhled zejmena dozadu
- v technicke dokumentaci, kterou jsem pri prevzeti dostal neni muj motor - velka chyba
Celkove - jsem pysnej na to auticko ve kterem jedu a suma sumarum moc spokojenej.
Ahoj
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!