Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

22.09.00  11:51

« Závady Fabie

Chlapi, vy jste všichni moc rychlí. U každého nového auta se fabrika nejdříve musí naučit vyrábět ho, dále vychytat dětské nemoci, které se projeví až v reálném provozu. Proto je nesmysl kupovat auto dříve než za rok od zahájení výroby, dva roky jsou tak akorát. Holt ale každej chce mít tu novou bombu a pak brečí. Je to jako u Microsoftu, počkejte tak na Service Pack 3 a máte šanci, že to bude chodit. Já dělám do počítačů a Windows 2000 budu zákazníkům nutit tak nejdříve od nového roku.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  11:43

« Re: konference

Ajaj, za tieto reci ta budu niektori pravoverni povazovat za kacira.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  10:51

Zkus napsat, proc jsi tu chybu udelal, kolik mas najeto a co s tim je (bylo). A taky, kolik te to (zatim) stalo. A kdy jsi to koupil.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  10:47

Tak napiš co s tím máš. To je skoro větší frekvence servisů než měli v DNESu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  10:45

hm hm hm, jabka v zime, hm hm hm.
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.00  09:16

« konference

Nazdar lidi. Taky jsem udělal tu hroznou chybu a koupil jsem si Fabii (1,4 MPi – 50kW). Mám ji od dubna (najeto 10000 km) a stihl jsem 12 návštěv servisu, 2x přijel service mobil a jednou mě už táhli. Celí tento týden mám auto v opravě. Co se takhle přihlásit do konference na [odkaz] (kliknout vlevo dole na přihlášení konference)
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.00  07:28

« 1,4/55 16V

Má někdo Fabii s 1,4/55 16V ? V těhle motorové verzi jsem ještě neviděl žádný test. Ani s automatem, ani s mech. převodovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  17:41

« Re: řazení, vibrace...To:fija

Já musím říci, že na svojí 74kW žádné podstatné vibrace na sedačce nesleduji a to máme dvě a jednu slabší.Že kolísá volnoběh,jak tady někdo psal po razantnější jízdě, tak to mohu potvrdit.Lítá to mezi 800 a tak 1100 otáčky.Stačí lehce přidat a ono se to srovná-to je děsná rada co?S převodovkou žádný problém-přesná a lehce zaklapne.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  14:47

« Re: Combi viz. http://www.skoda-auto.cz/fabiacombi.htm

Naštěstí se tedy nepotvrdila, pro mě chmurná, RSDova představa o uříznutém dolním rohu zadního bočního okénka. To by byla hrůza :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  14:30

Pumpe-Duese je skutecne "neco jako" Common Rail. Tedy jde o metodu vysokotlakeho vstrikovani nafty. U Common Rail je tlak udrzovan v celem vstrikovacim systemu od spolecneho zasobniku, u Pumpe-Duese je pro kazdy valec samostatna "pumpa" - vysokotlaky vstrikovac, a tim padem je "pod tlakem" mensi cast systemu; ale nevyhodou je prave potreba vice "cerpadylek". Tolik teorie - v praxi je tento system pouzit u koncernovych motoru TDI - a to z 66kW odvozene verze 74kW ve Fabii a z 81kW odvozene verze 85-95kW v Passatu/Bore/Golfu - v Octavii zatim ne. Oba motory SDI, jak 47kW ve Fabii, tak 50kW v Octavii, jsou klasicke primovstrikove atmosfericky plnene motory, system PD nemaji.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  14:20

Já žil v představě, že Pumpe-Düse (stějně jako např. Common Rail) je metoda přímého vstřikování paliva dieslového motoru, nezávislá na tom jestli je motor atmosférický nebo přeplňovaný. Jestli se mýlím, tak bych celkem rád přivítal vysvětlení.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.00  14:07

« Combi

Tak jsem pred malou chvili videl oficialni foto nove fabie combi.Zverejnila je Skoda na www.skoda-auto.cz a myslim ze vypada velice pekne.Za 2 mesice mam v planu Fabii koupit a tak jsem zvedav kolik si za nejlevnejsi 1,4 44kw reknou.Nemate nekdo nejake info o cenach Fabie combi?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  13:35

« Re: řazení, vibrace...

Jenom poznamecka - SDI neni PD.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  13:10

« Re: řazení, vibrace...

Po přečtení předchozích příspěvků mi připadá Fabia jako veliký *. Já musím na obranu říct, že u mé (SDI) se neprojevuje žádné cukání při řazení ani vibrace do sedadla. Vyjíměčně se stane, že řadící páka jakoby nedoběhne až do polohy zařazené rychlosti a musí se tam lehce dotlačit. Je to ale drobnost a jinak jde řazení vpohodě. Komu se to nezdá, ať se sveze např. v Renaultu (obeně), jejich převodovky by podle mě mohly konkurovat leda tak multikárám.
    Jediné co bych vytknul je větší hlučnost SDI-PD motoru (oproti např. TDI/66kW v Octavii). Je to však vykoupeno velmi dobrou spotřebou (posledních 400km jen město - 5,4).
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.00  11:14

« řazení, vibrace...

Takže při řazení nemá nikdo potíže? Jede Vám to bez škubání tj. jakoby rychlost zapadla až čtvrt sekundy po přidání plynu... Prostě bez ucuknutí při řazení z I na II a z II. na III. stupeň? Jinak ty vibrace při volnoběhu jsou citelné a člověk má pocit, že sedí v levné nákupní tašce.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  09:55

« Re: Vibrace

Jo, tak s tim nic neudelala ani MFDnes.
    Naposledy Skoda Fabia zajela do servisu s koncem dlouhodobeho testu. Pro zaverecne zhodnoceni technickeho stavu a take kvuli tomu, ze se do sedadel vratila vibrace a otacky motoru opet zacaly po dravejsi jizde kolisat. Take brzdy v prudsi akci ztratily drive obvykly klid a obcas se zachvel volant."Je to neprijemne, ale s vibracemi neumime nic udelat. Jakmile vyrobce najde reseni, zrejme majitele aut pozve k oprave. ", rekl sef servisu LifeCar a potvrdil, ze si na rezonance do sedadel stezuji i jini majitele stokonovych Fabii. Domniva se, ze problem muze byt v cidle teploty nasavaneho vzduchu. Brzdy se po rozebrani ukazaly v poradku, ale vznikajici plosky na prednich pneumatikach se nedaly prehlednout. Kde se u vozu s ABS a bezproblemovymi tlumici vzaly ? Snad za to muze konstrukce plastu, v neporadku rozhodne byla geometrie predni napravy a vyvazeni kol.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.00  08:47

« Vibrace

Reklamoval nekdo z vas uz ty vibrace u prodejce. Jestli ano tak s jakym uspechem. Co opravili(vymenili)? Me to taky docela stve.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.09.00  22:29

« Re: vibrace pri volnobehu u 1.4mpi

Chlapi, nemohli by ste bližšie popísať to "škubanie"? Nakoľko nemám Fabiu, tak to neviem sledovať. Ja mám ešte Feliciu. A tá skoro vôbec nezlostí.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  20:45

Vibrace jsou nezávisle na tom jestli je motor studený nebo zahřátý. To škubání je na tom stejně, ale ještě než vyměnily řídící jednotku, tak při studeným motoru bylo škubání znatelně horší. Při ranním couvání do svahu mi to i chcíplo a když ne, tak jedinou záchranou bylo, vytočení motoru do vyšších otáček a pomalého záběru spojky.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  17:59

to ps2) skube ti motor, ikdyz je zahraty ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…