Škoda Fabia
« Re: Závada plynu nebo počítače?
Zrcátko je menší, ale nabízí dost výhledu pro přehled na silnici po pravé straně. Nestalo se mi ještě, abych něco přehlédl. To je asi ten problém, až se to stane tak to vadit bude. Je to klasický příklad špatného subjektivního řešení které použili i konstruktéři vozu.
Předmět: Re: Závada plynu nebo počítače? Nevím proč by někdo brzdil a zároveň přidával plyn. Co je to za jezdeckou fintu? Nikdy, se mi nestalo abych brzdil a ještě k tomu nesmyslně přidával plyn. To brzdíš levou nohou? Nedovedu si představit proč děláš takový věci, fakt nechápu.
Jak by se ti líbilo dálkový ovládání k televizi na kterém když, sepneš dvě tlačítka najednou tak se vymaže nastavení. Nebo ještě lepší co kyby ti počítač restartoval pokaždém jakémkoliv troj a vícestisku klávesy.
Příklad:
1)Rozjezd do kopce patou pravé nohy brzdím a špičkou musím tůrovat plyn, už jenom proto, že je elektronický a má zpoždění u normálního se dá přešlápnout.
2)Potřebuji ujet z krizové situace leknu se a šlápnu na brzdu i plyn, potom neodjedu.
3)Na kluzku mi to nezatáčí podržím pravou plyn a levou přibrzdím, je to vhodnější než si pomoci ruční ta může zaskočit, ovšem je třeba trochu cviku.
« Re: Závada plynu nebo počítače?
Nevím proč by někdo brzdil a zároveň přidával plyn. Co je to za jezdeckou fintu? Nikdy, se mi nestalo abych brzdil a ještě k tomu nesmyslně přidával plyn. To brzdíš levou nohou? Nedovedu si představit proč děláš takový věci, fakt nechápu. -
« Re: Závada plynu nebo počítače?
Nojo ale proč se to pak nevrátí do normálu. Ono se musí tak vteřinu dvě počkat. A co když chci brzdit a přidávat plyn. A nebo jede na mne auto chci přidat a šlápnu na oba pedály, pak mám auto na dvě vteřiny vyřazený z provozu. To pak může jít o hardware reset. :-) -
« Závada plynu nebo počítače?
U Fabie 1.4 MPI nejde brzdit levou nohou. To je další vada el. plynového pedálu? Jak šlápnete levou nohou na brzdu, tak vám to stáhne plyn nebo vypne přívod paliva a trvá strašně dlouho něž se auto vzpamatuje. Není to něco jako reset?
Jak jsou na tom ostatní auta? -
« Re: 1,4/55 16V
Je, od 1.6.2000. Comfort za 339900,- manualni, o 50tis dražší je s automatem. Ale jak říkám, nikde nic co se týče testů. Je to méně výkonná verze té 74kW verze. Původně ohlášenej jenom s automatickou převodovkou. Čili entry-level Fabie s německým motorem. Classic v tom v nabidce (zatim) nemaji.