Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

06.10.00  11:09

« Re: Malé pravé zrcátko

Jak jsem ve Skode auto koupil, tak prodavam. Mimochodem, rozdil Cx 0.01 je i mezi Classicem a Ambiente/Elegance, pricemz jediny rozdil je v toom, ze Classic ma mensi kola a nema bocni listy. Ale celkove - dulezite to je pro "odpor vzduchu", ktery je mensi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.00  10:53

to fija - snížení Cx o 0,01 menšim zrcátkem = pěná blbost. (jaký by potom bylo Cx bez zrcátek? ). Menšim zrcátkem se zmenší leda čelní plocha (je to opravdu velkej rozdíl :-) a Cx zůstane zhruba stejný (resp. o nějakej zanedbatelnej rozdíl nižší). Takže součin Cx * čelní plocha se opravdu o něco sníží, ale je to naprosto zanedbatelný.
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.00  09:37

« ps2

Nedelej si z takoveho pujcovaciho auta zavery na spojku, razeni. Kazdy s tim jezdi, co to da a je mu sumafuk, jestli auto trpi, nebo ne, protoze jej stejne za par dni vrati. To je vzdy problem sluzebnich aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.00  09:34

Diamante nech toho. Kdyz uz se dela male zpetne zrcatko, tak ty vyhody jako pri myti v mycce, snizeni hluku, jsou opravdu smesne. Kdyby si mel na vyber mezi normalnim zrcatkem a mensim zrcatkem ( mensi Cx, mensi hlucnost :-)), myti v mycce :-))), co by sis vybral ? Doplnkovym parabolickym zrcatkem rozpoznas neco maximalne do urovne auta. Neberte to prosim, jako neco proti VW, Skode, kdyby to mely jine auta, psal bych o tom stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.00  08:02

« Re: Trasenie pri volnobehu - el.plyn

Právě jsem dostal dosti opožděné vyjádření od výrobce o zpoždění el.plynu:
    "U predchozich modelu byla skrtici klapka ovladana mechanicky tahlem.
    U soucasne vyrabeneho vozu Fabia vychazi signalizace nikoliv ze skrtici
    klapky, ale jiz primo z plynoveho pedalu elektrickym propojenim skrtici
    klapky a ridici jednotky motoru. Informace o uhlu seslapnuti plynoveho
    pedalu je predana ridici jednotce a ta vyhodnocuje rezim jizdy. Zpozdeni
    plynu oproti mechanickemu je zpusobeno vyhodnocenim udaju v ridici jednotce
    a kontrolou postupne akcelerace pri dodrzeni emisnich predpisu."
    Jak jsem dostal, tak předávám, ale stále mi z toho není jasné, jestli u současných modelů bude plyn zpožděný, nebo ne. U mé SDI zpožděný není a ani se netřepe (v žádných otáčkách).
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.00  20:56

« odstraněno škubání

Takže, jsem nechal auto v servisu asi na týden. Odvolávám se na můj příspěvek ohledně škubání motoru mezi 2-3 tis. otáček. Problém je vyřešen a není znát, že je používán elektronický plyn. Takže, komu se nelíbí chod motoru při oněch zmiňovaných otáčkách, doporučuji předat vůz servisu ať Vám to dají dopořádku. Jako náhradní vůz jsem dostal SEAT IBIZA (1999-facelift) a můžu říct, že jsem z těchto vozů pěkně zklamaný. Jenom když srovnám s Fábií: Takže u Ibizi: interiér - nelíbilo se mi zpracování nebo spojení jednotlivých dílů: při jízdě vycházeli z palubní desky vrzající zvuky. Řazení: S přesnostní zařazení jednotlivých stupňů je to bída - hlavně když řadíte ze 4 na 3 nevíte jestli řadíte na 1 stupeň. Řadící páka při přejezdu přes hrbol nebo při záběru začala skákat. Jízdní vlastnosti: nedokázal jsem to co s Fábií, Ibiza šla při nižších rychlostech do smyku. Palubní deska: auto jsem měl na 5 dní a líbila se mi víc než u Fábie, Fabie má palubní desku strohou. Ibiza měla najeto 9200 km a nešlo: palubní osvětlení, otevřít kufr (rozbitý zámek), při popojíždění zácpou se začal vařit motor, hlučná spojka. Jinak mě překvapila svižnost motoru 1.0 MPI.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.10.00  20:29

No ja neviem. Jazdím s Golfom IV už viac ako 2,5 roka a na tachometri je už 65 kkm. Auto nie je ani nabúrané, ani obité. Priznávam sa, že zvon to auto vyzerá trochu nesymetricky, ale pri jazde to vôbec nevadí. A nevadilo mi to ani keď som si na auto len zvykal. Inak by som len chcel podotknúť, že na výrobu ľavého a pravého zrkadla potrebujete dva stroje (alebo aspoň dva prípravky). Takže je to jedno, či sú rovnaké, alebo rozdielne. A myslím si, že mať malé zrkadlá je výhoda napríklad v umyvárke, zníži to aj hlučnosť a pri prejazde úzkou uličkou sa to tiež zíde. Myslím, že na pravej strane sa ten menší rozmer dá bez veľkej námahy očí vyriešiť parabolickejším zrkadlom.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  17:09

« Re: Trasenie pri volnobehu

To si ma moc nepotesil. Idem totiz buduci tyzden kupit presne taku istu Fabiu. Ale mozem ti povedat ze tento problem ma velmi vela ludi. Keby si zalistoval o par stran dalej, tak s tych prispevkov mozes napisat knihu o traseni Fabie.
    No ale zase na druhej strane je zaujimave ze niektory tento problem nemaju. Co uz... Je to auto ktore ma este velmi daleko od dokonalosti.
    Ja som len dufal ze ten problem je uz odstraneny a tyka sa len tych prvych niekolko tisic kusov.
    Ale ked hovoris ze mate novu a robi to, tak to som teda sklamany. Este som zvedavy aj na ten nestastny elekronicky plyn co tu bol nedavno dost pretriasany.
    Nuz teda uvidime..... ako vravel ten slepy.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  17:03

vzdycky delas dve zrcatka - leve a prave. Ty nelze zamenit. A protoze kdosi ve VW vymyslel prave zrcatko mensi, tak postupne vsechny starsi typy s vetsim pravym zrcatkem zacaly pouzivat mensi, aby se snizily naklady ze tri rucnych zrcatek na dve. Chapes ?
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.00  14:14

« Trasenie pri volnobehu

Mame vo firme novu Fabiu Comfort 1.4 MPI 50 KW.
    Pri volnobeznych otackach sa niekedy objavuje dost silne trasenie celym autom. Citit to dost aj v sedackach. V servise nam povedali, ze to je u Fabii dost bezne a nevedia s tym nic spravit.
    Mate niekto podobne skusenosti ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  14:12

To by mě fakt zajímalo, kolik se dá ušetřit při výrobě na menším zrcátku? Naopak bych si myslel, že výrobně ve velkém vyjde levněji dělat jedno velké a ne dva druhy. Je to logické.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  12:03

Mne nevadi "male" zrcatko, nevymlouval bych se na to pri nehode ... Jen mne zajimal nejaky "hlubsi" smysl. Pokud je ale mensi zorne pole v zrcatku vykoupeno pouze snizenim Cx, pripada mi to malo. Ja osobne pouzivam pri jizde prave zrcatko hodne.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  10:58

takze: u Octavie (a tim padem asi i u Fabie) je rozdil Cx o 0.01 - s vetsim to bylo 0.32, s mensim 0.31. Dale, usetri se tim, ze vsechny "VW based" auta budou mit toto prave zrcatko, takze se snizi vyrobni naklady. Ja jsem na zadny zapor zatim neprisel, nevadi mi to ani pri parkovani k okraji cesty.... proste mi na velikosti zrcatka vubec nezalezi, takze v malem zrcatku problem nevidim.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  10:12

a dal ? Mensi Cx jsem fakt necekal. O kolik je mensi ? 0.0000000000000000000000000000001% ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  10:00

mensi Cx.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  09:06

A jake ma, to male zrcatko, vyhody ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  08:05

Já jsem se tady na to malý zrcátko ptal, protože se mi zdá, že to ve všech testech zdůrazňují jako určitý handicap. Proto jsem chtěl vědět jaký to má zásadní nevýhody a moc jich tady neproběhlo, snad kromě toho, že je blbě vidět na obrubník při parkování.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.00  08:01

« Re: Fabia Combi

Někde je něco jiného, ale na jakémsi partner webu Škody, kam se údajně dá dostat přes jakési heslo. Anonymně tam zatím nic nebylo. Píše se o tom ve vedlejším tématu "Fabia Combi".
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.00  19:21

Ty ses nevyboural kvůli malýmu zrcátku, ale protože seš vůl!!!
    Kam bys chtěl všude tím zrcátkem vidět?
    A vůbec, co máte všichni s tím malým zrcátkem?
    Já s ním jezdím a úplně mi vyhovuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 04.10.00  19:05

« Re: Fabia Combi

A na čo toľko pozeráte? Ja som na stránke Škodovky (cz) našiel pár obrázkov a to je všetko. Je niekde ešte niečo iné?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…