Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« 124,000,-km za 18 měsíců - Spokojenost
Zdravím, celkem dost jezdím a musím říct, že jsem maximálně spokojen. Vlastním dlouhou 1,9tdi (chipnutou) fabií a nedám na ni dopustit. Už jsem kde komu natřel * :o)
Můžu jen doporučit.
Zajímalo by mě, jestli s tímto motorem už má někdo víc najeto a jak je na tom. -
« Souhlas
Máte recht, chce to jenom vychytat mouchy. Zkusim tam místio nezavislýho topení připojit vysavač. Bez předního skla to sice bude kapku luftovat, ale ten vysavač to hned všechno odsaje a bude pohoda! Navíc ho můžu zapojit do spřaženýho soukolí s motorem a to by bylo, abych na rovince nevzal kdejakou Avii. A když budu mít v zásobě aspoň kilo duralových podložek, možná si troufnu i na souboj s 1.2HTP.
Taky hezký svátky a hlavně sjízdný silnice. Doufám, že se nám 1.2HPT s tim svym žihadlem někde nezabije, protože pak už by se tady člověk snad ani nezasmál... I když, oželel bych to. ;-) -
« Re: Palivo
Dovolil bych si upozornit, že je nutno přilepit nejlépe páskou sluchové orgány k hlavě, jinak tohoto součinitele nelze dosáhnout a také by mohlo dojít k opuchnutí tváří od neustálého fackování ušima, ke kterému by zcela jistě ve vyšších rychlostech docházelo. Druhá možnost je sedadlo aretovat do téměř horizontální polohy a k orientaci na vozovce používat periskopu. Jak na to? Myslím, že 1,2HorkoTěžkoPomalu to do konce tohoto kalendářního roku zdárně a hlavně ELEGANTNĚ vyřeší ke spokojenosti nás všech technických analfabetů. Přeji všem štastné a veselé a do nového roku mnoho štastných KM. Petr -
« Re: Palivo
To mě samozřejmě napadlo, ale lítalo mi na podzim listí do ksichtu. Ale stejně mě víc zajímá motorovej tuning. Hodlám dát nádrž na stzřechu, aby to palivo dostalo spádovej drajv. Četl jsem v ABC, že to v celym rozsahu otáček zvedne výkon až o 0,5 kW a kroutíci moment o 1-2 Nm. Dostal bych se tak na dobrých 12 kW a 33 Nm při 1800 ot. A pak bych si vyprosil mejl od 1.2HPT a dal si s nim sraza, abysme vyzkoušeli, komu to roštuje líp. Přidal bych třetí nápravu (215/45 R16) a určitě ho vezmu na míli aspoň o půl vteřiny. -
« Re: Agregát z FABIE do Š 120
to: marlin Tohle vymýšlet nemusíš, to už je vymyšlený, existuje prototyp Š 120 s motorem vepředu. Udělala ho Česana Mladá Boleslav a teď ho má jeden borec doma na dvoře a chce ho kompletně zrestaurovatm jelikož je to pjěkně shnilý, * kozu do vazu, zase vedle "kouzelníku" -
« Re: Agregát z FABIE do Š 120
Si děláš * suprmotore 1,2 HTP, ale já na tom už přes rok pracuji. Myslím to úplně vážně, ale motor nebude za zadními sedačkami ale normálně pod kapotou, už se vymýšlí jak to uložit do pomocnýho rámu, a na převodovku se přidává na každou stranu pomocný převod aby se hřídele točily jak mají a ne naopak. A konstrukčně to bude o hodně jednodušší než ten motor za sedačkami. I takhle se o dost sníží převis motoru přes zadní nápravu a o hodně se tím zlepší jízdní vlastnosti. -
« Rozchod WRC
Podložkama jsem zvětšil rozchod o 4cm vzadu a O 3 cm vepředu. Jízdním vlastnostem to prospělo. Víc by to asi nebylo rozumné.
Zarazilo mne ale když jsem viděl to jako WRC do normálního provozu. Ono to mělo snad 8cm podložky na každém kole. Nedovedu si představit co to dělá s geometrií hlavně vepředu a jak jsou na tom pevnostně šrouby. ne ty co drží kolo ale např. ty čtyři co drží vzadu už přes fabrický podložky osy kol i s brzdama!? tam musely příšerně narůst síly.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!