Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 23.12.03  21:22

« Re: 124,000,-km za 18 měsíců - Spokojenost

jo jo lituju tě, tolik kilometrů v takovim autě, ale nezoufej si jsou vánoce. Každý nemůže jezdit v Sieře... :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.12.03  20:29

« Re: 124,000,-km za 18 měsíců - Spokojenost

uprimna sustrast, v takom aute 80tis za rok...
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  18:49

« 124,000,-km za 18 měsíců - Spokojenost

Zdravím, celkem dost jezdím a musím říct, že jsem maximálně spokojen. Vlastním dlouhou 1,9tdi (chipnutou) fabií a nedám na ni dopustit. Už jsem kde komu natřel * :o)
    Můžu jen doporučit.
    Zajímalo by mě, jestli s tímto motorem už má někdo víc najeto a jak je na tom.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  17:05

« Souhlas

Máte recht, chce to jenom vychytat mouchy. Zkusim tam místio nezavislýho topení připojit vysavač. Bez předního skla to sice bude kapku luftovat, ale ten vysavač to hned všechno odsaje a bude pohoda! Navíc ho můžu zapojit do spřaženýho soukolí s motorem a to by bylo, abych na rovince nevzal kdejakou Avii. A když budu mít v zásobě aspoň kilo duralových podložek, možná si troufnu i na souboj s 1.2HTP.
    Taky hezký svátky a hlavně sjízdný silnice. Doufám, že se nám 1.2HPT s tim svym žihadlem někde nezabije, protože pak už by se tady člověk snad ani nezasmál... I když, oželel bych to. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  16:25

« Re: Palivo

ja jsem to takhle mel u Corsy, bez zadniho a predniho okna a pri rychlostech vysich nez 50km to neprijemne foukalo :-O

Stastne a vesele vsem a hlavne se nekde na silnici nezabijte
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  16:16

Dovolil bych si upozornit, že je nutno přilepit nejlépe páskou sluchové orgány k hlavě, jinak tohoto součinitele nelze dosáhnout a také by mohlo dojít k opuchnutí tváří od neustálého fackování ušima, ke kterému by zcela jistě ve vyšších rychlostech docházelo. Druhá možnost je sedadlo aretovat do téměř horizontální polohy a k orientaci na vozovce používat periskopu. Jak na to? Myslím, že 1,2HorkoTěžkoPomalu to do konce tohoto kalendářního roku zdárně a hlavně ELEGANTNĚ vyřeší ke spokojenosti nás všech technických analfabetů. Přeji všem štastné a veselé a do nového roku mnoho štastných KM. Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  16:13

To mě samozřejmě napadlo, ale lítalo mi na podzim listí do ksichtu. Ale stejně mě víc zajímá motorovej tuning. Hodlám dát nádrž na stzřechu, aby to palivo dostalo spádovej drajv. Četl jsem v ABC, že to v celym rozsahu otáček zvedne výkon až o 0,5 kW a kroutíci moment o 1-2 Nm. Dostal bych se tak na dobrých 12 kW a 33 Nm při 1800 ot. A pak bych si vyprosil mejl od 1.2HPT a dal si s nim sraza, abysme vyzkoušeli, komu to roštuje líp. Přidal bych třetí nápravu (215/45 R16) a určitě ho vezmu na míli aspoň o půl vteřiny.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  15:11

vymontuj predni okno a zadni dvere a pak ti ten vzduch pujdu pres interier a budes mit neźnatelny aerodynamickej soucinitel
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  15:09

« Re: Agregát z FABIE do Š 120

ja vim, ze takovahle skodovka litala, ale to musely myt nekde vyztuhy na pevnost karoserie,nebo ne?
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  14:51

« Palivo

No konečně rozumná diskuse. Poradil by mi někdo, jestli se dá ve fabce jezdit na kozí mlíko? A nebo když vymontuju pátý dveře by se tak nedal udělat aerodynamickej činitel pod 0,1? dik
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  14:37

to: marlin Tohle vymýšlet nemusíš, to už je vymyšlený, existuje prototyp Š 120 s motorem vepředu. Udělala ho Česana Mladá Boleslav a teď ho má jeden borec doma na dvoře a chce ho kompletně zrestaurovatm jelikož je to pjěkně shnilý, * kozu do vazu, zase vedle "kouzelníku"
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  13:28

ja jsem premyslel o tom, ze bych dal to 120 motor ze zezadu dopredu a udela bych si z toho Combika, ale nejiv jak to potom bude s tuhosti karoserie.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.03  12:19

Si děláš * suprmotore 1,2 HTP, ale já na tom už přes rok pracuji. Myslím to úplně vážně, ale motor nebude za zadními sedačkami ale normálně pod kapotou, už se vymýšlí jak to uložit do pomocnýho rámu, a na převodovku se přidává na každou stranu pomocný převod aby se hřídele točily jak mají a ne naopak. A konstrukčně to bude o hodně jednodušší než ten motor za sedačkami. I takhle se o dost sníží převis motoru přes zadní nápravu a o hodně se tím zlepší jízdní vlastnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 23.12.03  11:53

a co třeba ke stěračům?
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  01:55

« Agregát z FABIE do Š 120

To by byla zajímavá implementace. motor i spřevodovkou by byl schován za zadními sedadly a vůz by měl další zavazadlový prostor vzadu. To by byla rarita.
    Ovšem proč nedávat agregát pod přední sedadla?
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  01:03

« Když už jsme u těch antén

jak se odmontovává ta sklopná?
    A co když se anténa smotá do klubíčka. U FM by to nemělo hrát přílš velkou roli u ostatních vln to bude asi problém.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  01:01

« Infra topení

To bude ideální řešení pro rozmrazování předního skla a rychlý náběh tepelné pohody ve voze!
    Jen to chce omezit vyzařování tak aby topení příliš nežhnulo a nesvítilo.
    Ideální by bylo aby se topení natáčelo buď na okno nebo do interiéru.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.03  00:00

« Rozchod WRC

Podložkama jsem zvětšil rozchod o 4cm vzadu a O 3 cm vepředu. Jízdním vlastnostem to prospělo. Víc by to asi nebylo rozumné.
    Zarazilo mne ale když jsem viděl to jako WRC do normálního provozu. Ono to mělo snad 8cm podložky na každém kole. Nedovedu si představit co to dělá s geometrií hlavně vepředu a jak jsou na tom pevnostně šrouby. ne ty co drží kolo ale např. ty čtyři co drží vzadu už přes fabrický podložky osy kol i s brzdama!? tam musely příšerně narůst síly.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.03  22:52

« to oddie

To je jasné, ale tak nějak vnitřně nechápu, že někoho může tohle bavit dýl jak den ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.03  12:25

« 305 na sekacku na travu

1,2HTP: a nechces si tam rovnout flaknou jiny napravy, co ti budou vycnivat pul metru na kazdou stranu, a pak na dat 20palcovy 305?? ja to mam na 106 a ta nadherne drzi. a taky to je jednadvojka, ale ma zase maximalku 50km/h :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…