Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Sprint 02.11.06 19:28
« Bez nadpisu
Pravda, na ulici bez přípojky na el. to nejde, ale opravdu by se na to nenašlo vhodné místo?
Já to během zimy zopakuju tak čtyřikrát.
Co můžu poradit, je nepoužívat hlavně během zimy textilní koberečky!
Na to jsou nejlepší gumové. Voda a sníh se do nich nevsáknou, jdou utřít a voda pak v autě nemlží. :idea:
A nevím, jestli by vyčištění klimy mlžení předcházelo. To je spíš kvůli hygieně.
Ze zkušenosti ale vím, že prachový filtr na vzduch do kabiny se po nějakém tom měsíci zašpiní a i když by se měl po roce měnit - v rámci servisní prohlídky - tak to nestačí. Špína a prach v něm usazený právě při velké vlhkosti venku (sníh, déšť) navlhnou a filtr víc ucpou. Do kabiny pak jde méně vzduchu a to na odmlžení skla nemusí stačit. Pak se i zdá, že ventilátor málo fouká.
Doporučuji třeba po třech měsících filtr vyndat, v případě, že je filtr navlhlý ho usušit a poté vyfoukat stlačeným vzduchem. 8) -
« Re: Re:
Aha. Zkušenost s klimou moc nemám. Nevím jak je tam vedenej vzduch, ale jakto, že teda auto bez klimy tenhle problém nemá. Nikdy jsem před tím "sušit" interiér nemusel a to není o louže v autě v zimě nouze, že?! Neumím si představit, jak každej tejden vysušuju auto :roll: . Není spíš problém v nějákejch filtrech, nebo že třebas klima by se měla vyčistit?? -
Sprint 02.11.06 15:17
« Bez nadpisu
Skla se mlží, pokud je ve voze vlhko.
Dělalo mi to to samé, jak píše alu. Tak mě napadlo interiér důkladně vysušit. Vlhkost je obvykle schovaná v kobercích a pak kondenzuje na skle. Použil jsem k tomu elektrický přímotop, který jsem do auta zavřel a až tam bylo dost teplo, tak jsem otevřel všechny dveře a teplo vyvětral. Tak jsem to zopakoval třikrát a bylo po vlhkosti.
Pokud má člověk suché oblečení, tak i když venku začne pršet, tak by to mělo běžné větrání/topení na odmlžení stačit, resp. by se kondenzace neměla vůbec objevit.
Pokud zmoknu a skla se zamlží, pustím na chvíli klimu a poté již bez klimy se mi skla nemlží. -
« ..
Nazdarek, dlouho jsem tu nebyl, tak gratulace Peetovi k novymu, samozrejme nejlepsimu autu, se skvelym motorem ;-) jezdim, jezdim, pohoda..akorát jsem teď, jak je hnusně, vlhko, jel v dešti a i se zapnutým vtrákem na 2 se mi mlžily okna jak prase, musel jsem zapnout klimu. Když jsem odvětral, tak po vypnutí klimy se to zas mlží. Je to normální? To budu muset jezdit s klimačkou i v zimě? :? -
"-- skrytý --" 30.10.06 22:17
« 1.4 74kW
Průměrna spotřeba u tohoto motoru je hodně zavislá na stylu jízdy, nic nového >:D Muj styl jízdy je "malinko" živější a tak jsem měl tyto průměry :
Každých 10tkm se PP nuluje.
10tkm : 7,2
20tkm : 7,1
30tkm : 6,8
40tkm : 7.0
Tohle jsou údaje z PP , podle mnou vypočítané spotřeby je průměrná spotřeba od garance do garance (1 rok) 6,7l/100km .
Mysím že je to spotřeba celkem solidní , klidnější (zkušenější :?: ) řidič by podle mě neměl problém se dostat na 6,5 l/100km .
Jinak celkově je to auto hodně vymazlené a hodně dobře jede :-) :) -
Sprint 30.10.06 19:03
« Bez nadpisu
mikpavlik: 1.4 16V 55kW má podle výrobce průměrnou (kombinovanou) spotřebu 6,5l/100km, což myslím je i reálné. Na dálnici si vezme asi o 0,5-1l víc, podle jízdy.
Jinak motor je to opravdu solidní, ale bývaly u něj nějaké problémy s převodovkami. V testu Světa motorů i německého časopisu Auto Bild na 100000km museli technici převodovku měnit. :-( To samé se objevilo i v pořadu Černé ovce na ČT1, ale to už bylo v jiné souvislosti.
one-z: pneumatika se opravit naštěstí dala, i když se mechanikovi do toho nejdříve moc nechtělo. :) -
"-- skrytý --" 28.10.06 22:24
« Re: Rady k nákupu?
To je nahodicka, zrovna jednu prodavam :-O :-O
Fabia combi 1.4 74 kW 5/2003, 45 t/km, nehv., 1. maj. s. knížka. Klima, el. zrcátka+okna, park. syst.,ABS+ASR, 2x airbag ,tempomat, lok. opěrka, CD+8 rep. hagusy, tažné zař. 15" alu + 14" zimní, modr. met. Cena 249 000.
Auto je v super stavu, garazovane, pravidelne a s laskou rucne myte, kuzi lestene ! >:D :D
Neni problem se prijet podivat , nebo muzu zaslat foto na email ! -
« Rady k nákupu?
Ahoj, doufám, že je to tu samý Fabia maniak a poradíte mi k nákupu. Chtěl bych koupit (ojetou) Fabii Combi a zajímali by mě Vaše názory.
Přemýšlím o motoru. Už nejsem žádný závodník - stačí 1.2 12V 47kW? Hlavně by mě zajímala spotřeba u tohoto motoru na dálnici při 130 km/h... Co 1.4 TDi 55kW? A co 1.9 TDi - motor s velmi dobrou pověstí, ale přeci jen se obávám, kdyby se něco na něm po, tak se asi nedoplatím, že?
Děkuji za rady. -
Tommy100 27.10.06 13:09
« Bez nadpisu
To se mi taky stalo asi tak před třemi lety s felicií,naštěstí to známý spravil za pár kaček,a stalo se mi to časně ráno,ještě byla tma(jezdím do práce o půl páté),taky jsem proklínal,že nemám baterku,od toho dne mám v autě jak obyčejnou baterku tak čelovku >:D
Jinak přeju,ať se dá spravit,15" guma stojí dost :roll: -
Sprint 26.10.06 23:43
« Bez nadpisu
Tak před chvílí jsem přijel z práce. A jak si tak jedu, najednou se mi zdá, že auto nějak plave. Ztlumím rádio a je slyšet i známý zvuk píchlého kola.
Tak jsem to musel samozřejmě vyměnit. Řeknu Vám, že když je tma a jste mezi polem, není nic lepšího než měnit pneumatiku. Doporučuji každému do auta baterku nebo nějakou lampu do zapalovače.
Doma na to koukám, a v kole šroub jak hovado. Tak zítra navštívím pneuservis a doufám, že to půjde opravit, protože novou gumu se mi fakt vyhazovat nechce :x

Jinak dezinfekce klimy nemá s problémem mlžení skel nic společného.