Škoda Fabia
« To NDV: Re: Zpozdeny plyn - no konecne !!!
Ja presne nevim, co tam menili, byl tam zmatek a predaval mi to jiny technik, nez prebiral a rikal, ze nevi co vymenili. Ale rikali, ze je to vyresene. Jedine, ceho jsem si vsimnul hned, byla jednotka vstrikovani, ale podrobnejc jsem to nezkouml. Myslim si, ze zlepseni neni jen pocitove, ale i objektivne. Urcite uz mi nedela problemy rozjet se do kopce bez rucni brzdy, je lepsi zatah od spoda a neni tam dira pod plynem.
I kdyz je tam stale znatelna malinka prodleva, neni to tak kriticke a nevnimam to rusive. -
« Re: Zpozdeny plyn - no konecne !!!
Po mojich urgencích v servisu(psal jsem zde někdy dříve o tomto problému)mi byla vyměněna jednotka Bosch za MM a nic moc se nezměnilo.Taky jsem jim to tam nechal, ať se starají ale nakonec jsem změknul.Myslel jsem, že to jednotka vyřeší a pocitově se mi to zdálo lepší.S odstupem doby tvrdím, že je to stejné.Píšeš, že ti vyměnili jednotku,ale nevíš, jestli ještě něco?Byl bych rád za informace.Žena s tím jezdí hodně po městě a zima se blíží-nerad bych řešil "čenichovku".Dík. -
« Vibrace při volnoběhu
Koupil jsem si Fabii 1,4 MPI Comfort a mám stejný problém, jako spousta dopisovatelů do Vašeho MotorCafé. Při volnoběhu dochází k vibracím v celém voze. Zajímalo by mne jaké máte zkušenosti s prosazením odstraňování této závady u servisů. Podařilo se některému ze servisů tuto poruchu odstranit? -
« Re: Zpozdeny plyn - no konecne !!!
Je to s podivem že kolem banální sériové závady dělali takové obstrukce. Ona to asi není závada ale úmysně špatné nastavení, které má eliminovat jiné možná větší neduhy. Buď jim potom nevychází exhalace, spotřeby nebo odchází uložení motoru, převodovka, spojka, klouby ... nevím co by to mohlo být? Jinak nevidím jediný důvod proč pustili tolik chybných vozů do provozu. -
« Zpozdeny plyn - no konecne !!!
Ahoj, musim se s Vami podelit o radost - konecne mam odstraneny problem s opozdenym plynem !!! Byl jsem v servisu a musel jsem si vytrpet slova: To vite, pane, to si lidi budou muset zvyknout na ta moderni auta s el. plynem. To neni tak jednoduche, ... atd. Byl jsem neustupny a auto jsem tam nechal. Kdyz jsem odjizdel druhy den ze servisu, hned na prvni krizovatce zafungovalo ASR, coz bylo dobre znameni. A je to tak, plyn uz nema tak zasadni zpozdeni. Zda se mi take, ze to tahne lepe od spodu. Dival jsem se do motoru, a asi vymenili vstrikovaci jednotku. Ted je tam italské MM(zdravim Wolffa :-))) ), predtim tam byl BOSCH (ale nejsem si jisty). Co tam kdo mate za vstrikovani ? Pripominam, ze mam 1.4/74kw. Takze, pokud Vas take trapi zpozdeni plynu, nevahejte reklamovat. -
« Re: Jo, jo ... chce to změnu
Myslím si, že doplňky v této hodnotě Ti asi dají, ale ne všude. Mám zkušenost takovou, že velký prodejce, který prodává hodně aut, nemá moc zájem Tě rozmazlovat doplňky zdarma. Musíš najít nějakou menší zastrčenou prodejnu Škoda, která je ráda za každý prodaný vůz a tam při troše štěstí dostaneš i za víc. Opravdu nemá cenu chodit k velkým prodejcům, tam když nekoupíš Ty tak koupí jinej. Ale malí prodejci si hýčkají každého zákazníka ( a na servis pak můžeš chodit kam chceš ). Pokud bys chtěl nějaké typy na "dobré prodejce Škoda" tak se ozvi. -
« Re: Jo, jo ... chce to změnu
Když jsme u těch slev, u Mazdy mi taky slevili ještě 15 tisíc. Přitom to byla speciální akce s výbavou za 50 tisíc zdarma a prodejců Mazdy v republice není až tak moc. V tomto případě je to něco přes dvě procenta a šlo to celkem bez problémů. -
« Re: Jo, jo ... chce to změnu
Jestli to bereš na leasing nebo za hotovku je prodejci úplně jedno, ten svoje prachy dostane stejně hned. Každopádně zrovna prodejců škodovek jsou mraky, zkusil bych to klidně obvolat a zeptat se, co sleví/dají zadara. Sleva je naprosto běžný obchodní nástroj a oni mají kam slevit.