Škoda Fabia
« Re: Ubytek chladici kapaliny u Fabie 1,4/50kW
Já mám taky dubnovou Fabii, ale zatím jsem dolil tak 0,3 l (to považuji za normální). Kolik kapaliny se ztrácí v té Fabii? Ještě by mohla byt prohnutá hlava válců, nebo by mohlo téct topné těleso. U Favoritů tekl ventil u topení, test těsnosti nic neukázal a kapalina vesele kapala (tím chci říct, že najít malou netěsnost, je někdy dost problém). Já osobně bych to typoval na topné těleso. To je schované a v servisu raději prozkoumají nejdřív všechno ostatní, než by rozebraly „polovinu“ auta. -
« Re: Ubytek chladici kapaliny u Fabie 1,4/50kW
Napadá mě akorát jestli není chladicí okruh náhodou napojenej na ostřikovače :-). Ale vážně, docela mě děsí, že v servisu na to nejsou schopni přijít. Ono teda u Felicií znám taky několik případů, kdy chladička ubývala, v jednom případě dokonce cákala až na haubnu, ale vždyky to byla nějaká netěsnost hadice apod. Nebo bych se na to zeptal v návštěvní knize na skoda-auto. I když ho tam s největší pravoděpodobností odkázaj na autorizovanej servis, třeba mu odpoví "separátní poštou" jak se tam občas objeví. -
« Ubytek chladici kapaliny u Fabie 1,4/50kW
Zdravim. Nejsem sice majitelem Fabie, ale kolega (nema pristup na net) ma nasledujici problem.
Asi po pul roce provozu mu zacala ubyvat chladici kapalina.V servisu zkontrolovali nejdrive tesnost. Vse v poradku. Ubytek pokracoval dale, takze vymenili vsechny hadice, expanzku. Nic to nevyresilo. Takze nasledovala vymena tesneni pod hlavou. Ovsem kapalina ubyva dal. Uz nas nenapada, kudy by mohlo k unikum dochazet. A navic jsem se dozvedel o dalsim podobnem pripadu od dalsiho majitele Fabie. Ze by vadna serie? Obe Fabie jsou stejne stare (brezen-duben 2000).
Diamant 17.01.01 19:31
« Re: TDI x 74kW
Hlučné sú oba. Ale každý svojim spôsobom. Ale vážne. Pravdou je, že 74 kW TDI vo Fabii je predsa len o čosi hlučnejšie, ako moje 81 kW TDI v Golfe. Ale zato subjektívne som mal lepší pocit za toho TDI vo Fabii a zdalo sa mi kus živšie a také ostrejšie. Proste lepšie zvezenie. Ale benzínové motory sú o dosť tichšie. Presadol som z Golfu do 50 kW Fabie a poviem vám, to bolo ticho. 74 kW sa musí viacej vytáčať a nie je to celkom ono. 55 kW som neskúšal, ale zrejme je to najlepšia voľba. Súdim tak aj podľa kriviek výkonu a sprevodovania. A aj spotreba je OK. -
« TDI x 74kW
Příznivci i odpůrci Fábií,
jaký je váš názor a porovnání Fabie s TDI 74kW a s benzínem 74kW?? Jaké jsou jízdní vlastnosti a pocity?? Slyšel jsem, že TDI je dost hlučné i vevnitř, ale že jede super. Benzín je levnější, ale jízda údajně přesto, že to je benzíńák, nic moc.Měl někdo z vás možnost to porovnat?? Podle technických údajů jsou tyhle dvě verze srovnatelné, ale názory uživatelů jsou dost odlišné. -
« To: mfilip. Poprvne slysim, ze by byla nafta vyrobne drazsi
nez automobilovy benzin, jestli jsem dobre rozumnel. Vzdycky jsem cetl, ze je tomu prave naopak, vzhledem k vyssi vyteznosti tezsich frakci z jednotkoveho mnozstvi suroviny. Muzes to trosku bliz rozvest?
Diky! Mirek -
no wolffie, s tebou uz jsem se dobre rok nehadal, ze ? Odkud jsi zase vylez' ? :-)))) Nejsem zaryty VW fan. Jen otazka (kdyz mas tak lehke spani, mas deti ? To ses vyspal ??? Nebo sis daval na noc do usi ucpavky ?) - proc mas postel u okna k sousedovu dvorku ? Neslo by to zajistit jinak, kdyz uz ti to tak strasne vadi ? Ale klidne at ti to vadi, to mne nesere. Sere mne, ze svy vlastni dojmy vydavas za objektivni fakta a "jediny spravny a mozny nazor" - dost komunisticke, ne ? -
wolff 16.01.01 22:52
No na chodníku mě to nevadí, to mi problém nedělá, ale soused má TDI Golfa a ještě aby ty smůly nebylo málo tak s ním dost často vyjíždí brzo ráno a to je pak vcelku na nasrání.
Jinak ty taky patříš mezi zarytý VW FANS, kteří nesnesou jiný než svůj názor? Blahopřeji -
« Re: Doba navratu investice do dieslu vs. cesky benzin
to mfilip: bohuzel plati pro cenovou politiku Skodovky :-))) Uznavam jeji kvality, ale je mi lito ztratit tu cenovou vyhodu, kdyz uz je to vpodstate domaci fabriku ... a ceny si neurcuji jen pumpari, ale predevsim rafinerky. A co je vede ke zdrazovani (nebo ted spis k nezlevnovani) opravdu nevim ...