Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  12:38

« Re: Ubytek chladici kapaliny u Fabie 1,4/50kW

Já mám taky dubnovou Fabii, ale zatím jsem dolil tak 0,3 l (to považuji za normální). Kolik kapaliny se ztrácí v té Fabii? Ještě by mohla byt prohnutá hlava válců, nebo by mohlo téct topné těleso. U Favoritů tekl ventil u topení, test těsnosti nic neukázal a kapalina vesele kapala (tím chci říct, že najít malou netěsnost, je někdy dost problém). Já osobně bych to typoval na topné těleso. To je schované a v servisu raději prozkoumají nejdřív všechno ostatní, než by rozebraly „polovinu“ auta.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.01.01  22:44

U Felicie je to banálna závada. Netesnosť viečka vyrovnávacej nádržky. Ale u Fabie je to celé prevzaté od VW, takže by tam snäď už mali byť vychytné všetky "muchy".
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  15:18

Napadá mě akorát jestli není chladicí okruh náhodou napojenej na ostřikovače :-). Ale vážně, docela mě děsí, že v servisu na to nejsou schopni přijít. Ono teda u Felicií znám taky několik případů, kdy chladička ubývala, v jednom případě dokonce cákala až na haubnu, ale vždyky to byla nějaká netěsnost hadice apod. Nebo bych se na to zeptal v návštěvní knize na skoda-auto. I když ho tam s největší pravoděpodobností odkázaj na autorizovanej servis, třeba mu odpoví "separátní poštou" jak se tam občas objeví.
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.01  13:10

« Ubytek chladici kapaliny u Fabie 1,4/50kW

Zdravim. Nejsem sice majitelem Fabie, ale kolega (nema pristup na net) ma nasledujici problem.
    Asi po pul roce provozu mu zacala ubyvat chladici kapalina.V servisu zkontrolovali nejdrive tesnost. Vse v poradku. Ubytek pokracoval dale, takze vymenili vsechny hadice, expanzku. Nic to nevyresilo. Takze nasledovala vymena tesneni pod hlavou. Ovsem kapalina ubyva dal. Uz nas nenapada, kudy by mohlo k unikum dochazet. A navic jsem se dozvedel o dalsim podobnem pripadu od dalsiho majitele Fabie. Ze by vadna serie? Obe Fabie jsou stejne stare (brezen-duben 2000).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  14:05

« Re: Dovolenka

Jo ale co se týče novýho modelovýho ročníku, Tak 2002 by měl bejt snad už někdy v květnu (doufám, že nekecám, ale takhle to píšou v návštěvní knize na skoda-auto).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  14:00

« Re: Dovolenka

Řekl bych, že to bývalo tak v době letních prázdnin.
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.01  13:23

« Dovolenka

Kedy je v Mladej Boleslavi celozavodna dovolenka ? Zaujima ma totiz, kedy sa objavi novy modelovy rocnik v predaji (odstranenie niektorych "detskych" chorob Fabie).
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.01  09:22

« uz jsem to nasel

[odkaz] r=praha&c=A001219_081520_praha_ton
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  09:03

« Re: To: mfilip. Poprvne slysim, ze by byla nafta vyrobne dra

zatim jsem nasel jen toto:[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.01.01  19:31

« Re: TDI x 74kW

Hlučné sú oba. Ale každý svojim spôsobom. Ale vážne. Pravdou je, že 74 kW TDI vo Fabii je predsa len o čosi hlučnejšie, ako moje 81 kW TDI v Golfe. Ale zato subjektívne som mal lepší pocit za toho TDI vo Fabii a zdalo sa mi kus živšie a také ostrejšie. Proste lepšie zvezenie. Ale benzínové motory sú o dosť tichšie. Presadol som z Golfu do 50 kW Fabie a poviem vám, to bolo ticho. 74 kW sa musí viacej vytáčať a nie je to celkom ono. 55 kW som neskúšal, ale zrejme je to najlepšia voľba. Súdim tak aj podľa kriviek výkonu a sprevodovania. A aj spotreba je OK.
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.01  16:51

« TDI x 74kW

Příznivci i odpůrci Fábií,
    jaký je váš názor a porovnání Fabie s TDI 74kW a s benzínem 74kW?? Jaké jsou jízdní vlastnosti a pocity?? Slyšel jsem, že TDI je dost hlučné i vevnitř, ale že jede super. Benzín je levnější, ale jízda údajně přesto, že to je benzíńák, nic moc.Měl někdo z vás možnost to porovnat?? Podle technických údajů jsou tyhle dvě verze srovnatelné, ale názory uživatelů jsou dost odlišné.
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.01  16:13

« To: mfilip. Poprvne slysim, ze by byla nafta vyrobne drazsi

nez automobilovy benzin, jestli jsem dobre rozumnel. Vzdycky jsem cetl, ze je tomu prave naopak, vzhledem k vyssi vyteznosti tezsich frakci z jednotkoveho mnozstvi suroviny. Muzes to trosku bliz rozvest?
    Diky! Mirek
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  09:03

« time out

jasne , ze ceny urcuji predevsim rafinerie, o tom neni sporu. Jasna je jedna vec, nafta je vyrobne drazsi a ted jde o to, jestli ji diky mozna i nekolika nasobne vyssimu odberu cenove zvyhodnovali pumpari nebo rafinerie
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  23:16

« Re:

no wolffie, s tebou uz jsem se dobre rok nehadal, ze ? Odkud jsi zase vylez' ? :-)))) Nejsem zaryty VW fan. Jen otazka (kdyz mas tak lehke spani, mas deti ? To ses vyspal ??? Nebo sis daval na noc do usi ucpavky ?) - proc mas postel u okna k sousedovu dvorku ? Neslo by to zajistit jinak, kdyz uz ti to tak strasne vadi ? Ale klidne at ti to vadi, to mne nesere. Sere mne, ze svy vlastni dojmy vydavas za objektivni fakta a "jediny spravny a mozny nazor" - dost komunisticke, ne ?
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 16.01.01  22:52

« Bez nadpisu

No na chodníku mě to nevadí, to mi problém nedělá, ale soused má TDI Golfa a ještě aby ty smůly nebylo málo tak s ním dost často vyjíždí brzo ráno a to je pak vcelku na nasrání.
    Jinak ty taky patříš mezi zarytý VW FANS, kteří nesnesou jiný než svůj názor? Blahopřeji
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  16:15

« Re:

hluchy nejsem, vetsinou sedim za volantem a nemam problem. Problem mas asi ty kdyz stojis na chodniku a uprimne, je to tvuj problem a tak ho prosim neglobalizuj......
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 16.01.01  16:07

« Bez nadpisu

Ty jsi hluchý? NO řekl bych, že hlavně podle zvuku. V hladině venkovního hluku se naf s ben nedá srovnat a ve vnitřní se teď naf hodně zlepšila ale jen díky zvýšené hmotnosti....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  14:40

« Re:

wolffie, podle ceho soudis ? Podle zvuku nebo pneumatik, designu nebo ceho vlastne ? Jak se pozna traktor ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  14:35

« Re: Doba navratu investice do dieslu vs. cesky benzin

to mfilip: bohuzel plati pro cenovou politiku Skodovky :-))) Uznavam jeji kvality, ale je mi lito ztratit tu cenovou vyhodu, kdyz uz je to vpodstate domaci fabriku ... a ceny si neurcuji jen pumpari, ale predevsim rafinerky. A co je vede ke zdrazovani (nebo ted spis k nezlevnovani) opravdu nevim ...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 16.01.01  13:45

« Bez nadpisu

Jo, jenže ať počítáte jak počítáte s návratností, tak stejně u nafty (TDI zvlášť) máte traktora.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…