Škoda Fabia
« Strešny nosič
Mam Fabiu 1,4/44kW od 8/2000. Najazdeno 5500 km, zatiaľ poklopať ešte nič som neobjavil.
Chcem kúpiť nosič na batožinu a HLAVNE V LETE NA BICYKLE. Som zo Slovenska. Poradte čo a aky by som ho mal kúpiť. Počul som o nejakej sume 4800 Sk. Poradte, neda sa zohnať niečo lacnejšie. -
Diamant 27.01.01 22:11
« Re: radio Blaupunkt
Trochu sa do toho vyznám a musím povedať, že keby si na kladný pól pripojil veľmi vysoké napätie (niekoľko kV), tak poistka by sa nestihla prepáliť a za nejakých nepredstaviteľných podmienok by mohlo dôjsť k zničeniu nejakej súčasti elektrovýzbroje. Ale teraz k veci. Čo ich to má zaujímať, keď aj tak automaticky strácaš záruku na elektrovýzbroj. Mne sa to stalo už prvý deň (strata záruky). Ale ja som vedome rozobral celú prístrojovku a kadečo iné. A aj na riad. jednotke som už čosi meral. A stále fungujú. Tak o čo ide? -
« radio Blaupunkt
Mam Fabii 1.4/44kw Comfort.Jelikož mám autorádio Blaupunkt, nechal jsem si udělat pouze přípravu.Prodejce mě upozornil, že pokud budu dávat jiný typ než Grundig, musím dokoupit anténní předzesilovač. Zajel jsem si tedy tu součást koupit. Obsluha mě ale začala dosti nepříjemným způsobem upozorňovat na negativní vliv montáže autorádia. Konkrétně se jednalo o spálení palubovky, poškození řídící jednotky a hlavně o zničení posilovače řízení. Nejsem profielektrikář a tak by mě zajímalo, zda je to pravda.
« To Diamant: Re: Prvych 900 km mam za sebou...
mam Comfort 44kw.
Vcera som stihol pokrkvat tu ciernu listu pod prednym naraznikom.
Dnes sa mi ju podarilo zohnat v nemenovanom servise v BA. Ked som im vravel, ze ci by ju nevedeli hned aj namontovat, tak prijimaci technik vravel, ze to nebude na pockanie - ze mam doniest auto rano na 7.00 a vecer o 17.00 bude hotove!!! Takto to funguje v autorizovanom Skoda servise, ktory minuly rok skoncil v Top 3 najlepsich Skoda servisov :((( Podakoval som, zaplatil 267 Sk a vecer ju namontujem sam (dva sroby zasrobovat este viem).
T.M. -
« Prvych 900 km mam za sebou...
tak, prvych 900 km mam uspesne za sebou. Moje postrehy:
1.) Na male prave zrkadlo sa da zvyknut, ale akonahle sa bude dat dostat velke, dam si ho vymenit.
2.) Spociatku vrzgala palubovka - uz si 'sadla' a uz nevrzga.
3.) Prestalo svietit svetlo v kufri - zly kontakt, uz znova svieti.
4.) Neslo vypnut vyhrievanie skla - vypinac nebol vychodeny a pri vypnuti nechcel vyskocit. Tak som ho musel nozikom opatrne vytiahnut a asi 50x som ho stlacil + znova vytiahol... Uz je zabehany, uz funguje :)
5.) Dlhodoba spotreba zatial 5.8, mix 1/3 mesto + 2/3 mimo mesta. Na to, ze este nie je zabehane, je to dobre (si myslim)...
Zatial tolko, som spokojny, dufam, ze sa nic zleho nestane.
T.M. -
« Re: Krátká verze lepší než delší?
Zdravim,
je mozne, ze kratka je lepsia nez dlhsia, ako to tvrdi MF. Jazdim na kratkej, skusil som aj dlhu a je to normalny bezny rozdiel ako u inych kratkych/dlhych verzii. Mam to odskusane na Octavii, Vectre, Favorite/Formane. Aj ked sa to neda zaskatulkovat...
Navrhujem ti vyskusat si to na vlastnej kozi, aj ked mozno bude problem s predajcom, ktory ti asi nedovoli odskusat auta na hranici ich moznosti :)
T.M. -
« Krátká verze lepší než delší?
Čau.Tak podle MF je v mnoha parametrech lepší krátká verze než delší.Například v zatáčce je delší verze nedotáčivá.Zase delší verze nabízí více prostoru.Hold člověk si nad to musí sednout a pořádně to prostudovat.Jedno je jisté ,automobilka se pomalu vrácí ke své stracené kvalitě. -
« Re: Chladiaca kvapalina
POZOR, dnes mi prislo z vedeni nasi firmy upozorneni, ze z 15ti loni nakoupenych Fabii ma tyto problemy s ubytkem kapaliny 10. Vsechny maji najeto cca 20000 km a vsem museli v servisu v ramci zaruky menit tesneni apod. Vubec bych nevahal a jel. Jsou to Fabie s 50kW motorem. Ja mam 44KW a nemam problemy zadne. Od ceho je zaruka na vuz, nebadejte nad tim a jedte do spolehliveho servusu Skoda.
Ahoj