Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

08.02.01  14:19

« Technicky manual pre Skodu Fabia

Neviem, ci to tu uz niekto zhanal, nestihol som prejst vsetky prispevky. Zhanam nejaku knihu, obdobnu knihe o OCTAVIi od GRADy, ktora by popisovala jednotlive casti Fabie, ako co rozobrat a samozrejme aj nejake postupy pri jednoduchych opravach. Fabiu som si kupil v septembri 2000 a mam na nej najazdenych cca 3000km. Vase spotreby sa mi zdaju prilis nizke, ale to bude asi koli tomu, ze jazdim povacsine v Bratislave (moja spotreba je 8 - 8,8l, to sa mi zda dost).
    Moja Fabia ma jednu chybu, volant nie je dobre vycentrovany (uz odnova), co mi pri jazde dost vadi. V servise mi povedali, ze za to nerucia, a ked chcem, tak mi to za cca 800Sk opravia - asi mali na mysi aj geometriu). Ale inak sa da povedat, ze som s tymto autom spokojny.
    Dufam, ze sa mi niekto ozve na ten tech.manual.
    Pedro
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.01  11:41

« Re: par dotazu

K tomu motoru se tu ještě nikdo nepřiznal, že by ho měl a ty problémy s řídící jednotkou se převážně týkaly asi těch MPI motorů. Tenhle je německej a je to ten samej co je v Golfu. Když se začaly prodávat Fabie na konci 99, četl jsem někde jaký objemy prodejů předpokládaj u týhle motorový verze a byly to nějaký jednotky procent, asi do 10. Čili tyhle 1,4/55 16V asi opravdu moc lidi nekupujou, protože se jim nechce investovat o asi 30tis. korun kvůli 5kW. I když motor je to asi modernější než MPI/OHV. Co se týče repráků, asi bude nejlepší se zeptat někde u prodejce i když to je taky různá banda, kažtdej je schopnej říct něco jinýho. Onehdy jsem se ptal na ty rádia co všechno uměj (jestli RDS apod) a ukázalo se, že na to maj prospektík, ale dát mi ho nechtěli, jenom mi ofotili část. Takze možná, že maj i něco na repráky. Rádia bych řek, že jsou Grungigy, takže možná i repráky budou odtud.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.01  16:58

« par dotazu

Zdravim,
    chci se zeptat na predni repro ve Fabii (co jsou zac? vykon, rozmery ..) a jaky nevetsi prumer repra jde dat do zadniho plata.
    Zvazuji koupi 1.4 16V 55kW, jake jsou subjektivni dojmy vlastniku. Kde se o tomto motoru neco dozvim.

Maji jiz nove kusy opravenou ridici jednotku (nerad bych absolvoval reklamace el. plynu, treseni pri nizkych ot. apod.)
    Dik
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 04.02.01  19:59

« Re: radio

Predzosilňovač sa má dábať hneď za anténu, aby kryl aj straty na vedení. Zapája sa podľa popisu a potrebuje len pripojiť +12V. Zem je spojená cez kostru. Inak ja vo Felicii už predzosilňovač mám a k anténe vedie taký koaxiál, ktorý má ako keby na sebe nalepený napájací vodič. Ale to už je z fabriky.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.01  18:45

« Re: radio

Mam radio panasonic aky tam ma dat predzosilovac a ako ho mam zapojit ????
    Diki
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.01  17:39

« Oprava el plynu

Opravuje někdo elektronické plyny u Škodů tak, aby se dalo normálně brzdit levou nohou?
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.02.01  21:36

« Test Fabie Combi 2,0

Na konfere "Fabia Combi" sa nič nedeje. Tak sa obraciam sem. Nebol by niekto taký láskavý a neposlal mi test Fabie Combi 2,0 z Hospodárskych Novín (CZ) tuším z 25.1.2001? diamant@ke.telecom.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  12:08

« Re: tady to je z mf dnes

ono to spise je tak, ze MFDnes píše jak ČTK manipuluje, uz dokonce CRO 1 celoplosna stanice tu manipulaci odvisilala a dneska se ji asi dozvime z CT, Novy nebo Primy:-))). No napsal jsem jim tam, a poslali nasledujici:
    Vážený pane,
    díky za Vaši reakci a pozorné čtení. Máte pravdu, text je skutečně ve druhé polovině poněkud matoucí. Převzali jsme ho sice z agentury ČTK, ale sami jsme ho měli upravit.
    Děkuji ještě jednou a jsem s pozdravem
    Petr Šimůnek
    vedoucí ekonomického zpravodajství MF DNES
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  10:11

jojo, ale to ty furt MfDNES obhajujes :-))) a dneska se divis ;-))) to je normalni, musis cist i mezi radky a chapat, co mel novinar na mysli :-))) Jsou to lidi jaky ty nebo ja a radi delaji vedome manipulace :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  09:35

ja jen proc, se mi snazi clanek vsugerovat, ze Fabie je bezpecnejsi nez Volvo a Mercedes. Takto ten clanek totiz presne pusobi, protoze kdyz jsem je ted precetl lidem, ptali se, co je na tom divneho, ze tam nevidi nic nenormalniho. Kdyz jsem jim zduraznil nekolikrat "ve sve tride", uz to pochopili.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.01  09:31

« tady to je z mf dnes

Mladá fronta DNES Nejbezpečnější je Škoda Fabia, tvrdí Britové 02.02.2001
    Ekonomika a finance - Autor: (ČTK) - Strana: 15
    Nejbezpečnější je Škoda Fabia, tvrdí Britové
    L o n d ý n - Kdysi byly pro Brity zastaralé a technicky nedokonalé škodovky terčem vtipů. Nyní je stále více obdivují. Potvrdily to i výsledky testů ve známém časopise Which? Škoda Fabia z nich vyšla jako nejbezpečnější automobil své třídy. V třídě vozů nazývané " " zůstaly za fabií Toyota Yaris, která obsadila druhé místo, a její koncernový druh Volkswagen Lupo, jenž skončil třetí. Soutěže se přitom účastnily i značky, jako jsou Mercedes nebo Volvo, které mají velice dobrý zvuk, pokud jde o bezpečnost jejich automobilů. V průzkumu časopisu Which? si Škoda Fabia vedla velmi dobře v 50 oblastech, ve kterých se testovala především bezpečnost při nárazu.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  07:40

« Re: Co si myslite o teto informaci. Nezpochybnuji vysledek,

myslim, ze je to dobra prezentace a mit Fabii, byl bych patricne hrdej :-))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  07:36

« Co si myslite o teto informaci. Nezpochybnuji vysledek, pouz

"Skoda Fabie byla oznacena britskym casopisem "What?" jako nejbezpecnejsi auto ve sve tride. Teprve za ni skoncily Toyota Yaris a VW Lupo. Je treba poznamenat, ze se souteze zucastnily i takove automobilky jako Mercedes a Volvo."
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 01.02.01  21:16

« Re: Škoda radio

Inteligentny zlodej? :o) Ten už nebude kradnúť z Fabie autorádio. Ten pôjden rovno na BMW alebo MB a určite dobre ovláda prácu s počítačom. Inak v niektorej konfere sa dosť dávno písalo, že komusi zlodej vykuchal aj panel Climatroniku z Octavie. A teraz buďte múdri. Inak, rád by som videl tvár zlodeja, ktorý príde s nástrojom na vytrhávanie zámkov k mojej Felicii a uvidí rovné dvere bez zámku :o) (ten mám zdemolovaný doma na stole. Ale už aspoň presne viem, ako to tam vnútri v zámku funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.01  12:16

« Re: Škoda radio

Zdravim,

je to samostatny modul dost atypickych rozmerov. A ked vyberies to prave kolecko, tak podla mna inteligentny zlodej ti to radio necha na pokoji. Na co by mu bolo - bez kodoveho kolecka, nestandardne rozmery? Zaujimalo by ma aj, ako by ho vyberal. Ja som skoumal koumal a nic som nevykoumal. Asi by som vyrval celu stredovu konzolu (motorovou pilou)...
    Niekto tu pisal, ze si sam montoval radio, mohol by k tomu napisat aj zopar postrehov

T.M.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.01  09:33

« Škoda radio

Jak je to s rádiem, co dává Škoda do Fabií ? Je tam napevno spřažený s tím středovým panelem (to nevypadá) nebo je v nějakým vyšupovacím truhlíku (a tedy je zcizitelný, i když asi pro jiný auto s nepoužitelným formátem)?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  09:01

« Re: radio Blaupunkt

Škoda + dealer Škoda = past na prachy :)))
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.01.01  19:31

« Re: Palubný počítač

Domontovať ho bude dosť ťažké. Ten z Felicie rozhodne použiť nepôjde a ten originálny? Bude to vyžadovať výmenu minimálne celej dosky prístrojov, páčky so spínačom pre počítač a určite budú chýbať aj vodiče. Ja som sa o to už pokúšal v Golfe IV. A nedá sa. Jedine si to urobiť sám a bude to stáť kopu peňazí. Inak sa tešte, že máte Škodu. Tam dostanete PP všade okrem základnej výbavy. Ale napr. do takého Passatu za 1 milión vám ho nedajú. Jedine priplatiť. (teda možno teraz už áno, neviem, ale pred takým rokom to tak bolo)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  14:42

« Re: Stresny nosie

Vazeni kolegovia,
    doplatil som na zachvat skrblivosti a kupil som si neznackovy nosic namiesto
    znackoveho. Rozdiel v cene bol 50% a tak som sa dal zlomit. Ale ked som ho
    dnes naozaj namontoval a dotiahol tak som zistil ze je vyrobeny krajne
    slendriansky. 3 kryty mali podobny rozmer, 4 nie. Aby mi to paslo tak som
    musel z tych 3 upilovat taky plastovy jazyk ktory sa zasuva do medzery v
    streche. Vyrobeny je z makkych plechov, kluciky sa mi zohli. Fuj. Pri jazde nad 60 km/h to huci jak fras. Pomohlo ked som tam dal lyze.
    Tie nosice robi nejaka slovenska firma Diheng. Nekupujte to. Kupte si radsej
    originalny nosic Skoda od Thule. Sice za to date 4000 Sk ale usetrite si nervy.
    Ak by bol ale predsa zaujem o fungl novy Diheng dam za dumpingovu cenu ha ha ha.
    Palo
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 29.01.01  11:57

« Bez nadpisu

Že to nehodíte rovnou ze skály, se Vám divím. Tolik peněz a člověk se s tím musí otravovat. To už není jako Favorit za 90 000 Kč...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…