Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Zdarma (plancius)
Mas pravdu, ze maji rezervy. Anichz bych cetl Tvuj clanek, domluvil jsem koupi noveho vozu, ktery je vyroben tento tyden - se slevou. Jedna se o Fabii COMFORT kde neni zapocitana v cene metaliza + sada povinne vybavy + koberecky + 2000 Kc dolu ( celkem cca 4% ). Myslim, ze to ujde, protoze nejsem zadny ARAB. Jeste jsem to nekoupil, ale zkusim asi jeste slevu na praci - CO TY NA TO ? Dik za typ. -
« Zdarma (jiri99)
Trochu není patrno na koho je dotaz vznášen, ale asi to budu já. Kupoval jsem Octávii Sdi Classic. Mimo slev vyplývajících z akce stará/nová jsem dostal construkt a povinnou výbavu. Slovo dostal není na místě, neboť sleva vyplynula z osobního jednání s vedoucím prodejny. (kterého vůbec neznám) Jednání bylo seriózní, ale trochu mi dalo zabrat,(cca. 15 min.) protože jsem se musel překousat přes postupné nabídky prodejce (10% sleva na jakýkoliv dodatečně montovaný doplněk v servisu, poté nabídl 30% atd.)Já argumentoval zejména tím, že mám zkušenosti s nákupy nových služebních aut, při kterých se "nám" podobných bonusů od prodejce dostávalo. Bylo cítit (sám to tvrdil), že má manévrovací prostor trochu zůžen, neboť šlo o akci stará/nová a při těchto prodejích měli zisk asi mírně nižší. Nic z toho co dali navíc se neobjevilo na faktuře, ale např. záruční list k zabezpečení construkt mám. Auto jsem koupil ve Znojmě (placeno hotově v dosti frekventované prodejně) takže ohledně Prahy nemohu sloužit. Při nákupech je asi dobré být tvrdší a chtít za své peníze to nejlepší. Předmětného jednání se účastnila i má manželka, která rozhodně nemá ráda když je něco "na hraně". Po jeho ukončení byla příjemně překvapena jak to šlo v pohodě a bez emocí. Oni prostě ten manévrovací prostor mají a i po slevě zůstane spokojenost z dobře uzavřeného obchodu na obou stranách. -
« Octávie Sdi
Předmětný prodejce mi tvrdil, že se akce stará/nová - Fábií s dieslovými motory netýká...
Ale to je jedno já chtěl octávku. Mimochodem jsem byl při prvním tankování nafty docela překvapen, protože po doplnění do plna kalkulačka ukázala 5,06 l/100km a to je lepší než jsem čekal. -
« To: plancius
Spatne jsi me pochopil, priteli. A kdybys hned uved vic informaci, nestane se to. Presto: cca o 40 ti. vic jdou prece vsechny oktavky oproti podobne motorizovanym a vybavenym fabiim. Kdyz ti tech 40 hadru neni lito, proc ne, ja mam oktavky rad, ale uz jsou dost okoukany. Jinak akce vymen starou za novou plati na vsechny motory!!! (ja jsem si takhle porizoval nemecky 55kW16V) - felicie -10tis., fabie -15tis. a octavie -20tis. jedno jake. A lonsky rok vyroby pred zdrazenim to vyjde jeste lip, takze... -
« To Fidak
Aby nedošlo k omylu - porovnával jsem ve svém prvním příspěvku Fábii SDi Classic s Octávií Classic. Nechápu tedy co tam pleteš demagogický argument, že se dá nějaká Octávie koupit levněji než jiná verze Fábie. Srovnávám nejlevnější verze obou typů a do této chvíle nechápu proč Škoda proklamuje Fábii SDi jako dieselový hit, když za 40 tis. více je k mání Octávie v lepší výbavě a o ní se od počátku výroby skoro mlčí... Pokud se vezme v potaz akce - Vyměň starou za novou (která se dieselových Fábií netýkala)cenový rozdíl se zmenší na 20 tis. Kč. Vzhledem k tomu, že mi navíc nabídli za Š-120L (1979) překvapivě zajímavou cenu ( a do tří dnů ji za tuto cenu skutečně prodali)tak se rozdíl smrskl na 4 tis. Zmíněná výbava navíc by u Fábie stála více než oněch 4 tis. Kč. A dodávat, že mi prodejce namontoval zadarmo Construct a dodal povinou výbavu se mi už ani nechce. -
« Octávie Sdi
Začal bych směrem k Fidakovi (ostřeji)
Nepovažuji se za diletanta a auta jsou jedním z mých koníčků. Tvé vyjádření ovšem bohužel naznačuje, že vycházíš nanejvýš z firemních proklamací (=keců) výrobce a distributorů jiných odborných papírovin. Oktávka má samozřejmě v základu lepší výbavu než Fábie (dělená zadní sedadla, výškově nastav. sedadlo řidiče, osvětlení kufru a pod.)Po faceliftu či již dávno před ním přibrala detaily typu el. plynu bez jakékoliv reklamy, páč je to u této třídy automobilů samozřejmost. Navíc mám absolvováno s oběma vozy dost km a Fábie je sice výborný vůz, ale pořád je to v určitém smyslu jen nákupní taška - t.j. vůz nižší třídy. Pokud mám volit mezi oběma vozy při podobné ceně...
Moji výbavu hodnotit nemusiš, neboť jsem ji neuvedl a vychází z mých potřeb a samozřejmě obsahuje m.j. airbag spolujezdce, centrál a pod.
Překvapila mě možnost instalace mechanického střešního okna z Felicie v ceně cca. 5 tis. Kč, což je oproti standardní nabídce el. okna za 19 800,- Kč překvapivě dobrá zpráva.
To Kasik and Jarry:
No,asi bude lepší zatím pouze sdělit své dojmy a s hodnocením ještě počkat. (dnes natankuju druhou nádrž...)
Překvapilo mě chování vozu v rychlostech od 100 km/h výše. (tj. nad 2500 ot/min při zařazené pětce)Vzhledem k tomu, že při zrychlení se neprojevuje jako rozený dravec (k sedadlu sice přitlačí ale chybí trochu více ostrosti t.j. zátah se příliš nezvyšuje s rostoucími otáčkami), počínaje stovkou ovšem přichází nadočekávání velké zrychlení, které mi připadá větší (minimálně plně srovnatelné) s 1,6 55 kW.Prostě na dálnici se chová báječně. Chystám se porovnat oba vozy bezprostředně mezi sebou, ale zatím k tomu nedošlo. To klasické zrychlení z 0 na 100 není (dle neúprosných stopek)samozřejmě tak rychlé jako u 1,6 55 kW. (vychází to i z max. otáček motoru a převodů) Papírově je rozdíl skoro 5 sekund, ovšem v praxi to působí jinak. Včera jsem několikrát přesedal z Felicie 50kW do mé Octávky a globálně to asi byla remíza. (co se týče pocitů v různých režimech obou motorů)Remíza ovšem jen proto, že Felicie to byla schopna kontrovat zátahem mezi 4000 - 5000 ot./min., což jsou pro mne nepřijatelné hodnoty během 98% jízdy.
Sdi-čko zatím skoro netočím přes 3000 ot./min. a otáčky nad tuto hodnotu ani nemohou být jeho doménou, takže toto zjištění vyplývá z klasických odlišností zážehových a vznětových motorů. Na čtyřku a pětku byla Octávka lepší.
Auto má zatím perfektní, lehké a přesné řazení (lepší než u 1,6 55kW)bez jakýchkoliv rázů. I při své hmotnosti se rozjíždív pohodě bez plynu, což u 1,6 55kW ... Hlučnost je velmi nízká - 1,6 55kW je na tom samozřejmě o trošičku lépe. Jediný otazník zůstává u spotřeby. Sice se pomalu snižuje, ale stejně mě zhruba 7l/100km v prvních dvoustech km nového motoru trochu překvapilo. Po osmistech km se dostává výrazně pod 6 litrů a čekám kde se to ustálí.
Zatím čau. -
« Re: Volit motorizaci Vaší Fabie není jednoduché,že?
To Plancius - zajimaly by mne jizdni vlastnosti, zvlaste pak akcelerace Octavie SDI, zkus to porovnat s tou 1,6. Manzelka ji ma dostat jako sluzebni, (uzsi vyber mezi Meganem, Fabii a Octavii)tak bych chtel vedet vic.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!