Škoda Fabia
« Re: To: Luf
Ja viem, ze mas Fabiu, hanil som ju ja :-). Ale teraz vazne, Fabia je dobre auto a dost dlho som sa rozhodoval medzi nou a Cliom. Zvitazilo Clio. A este oprava - Clio je kratsie od Fabie o 19cm, nie o 27. Sorry. BTW rozvor Clia je 2472mm, takze akurat do triedy :-) -
« Re: To: mfilip Re: třídy
jo a rozvory: Fabie 2462, 206ka 2445, Corsa 2491, Punto 2460. Nejak mi pörad neni jasny, ktery auto je tady *. Pokud se nebudeme bavit o centimetrech, ktere v pohode smaze konstrukce, tak jsou vsechna ve STEJNE KATEGORII. Akorat skoda z toho auta dela neco vic. -
« Re: To: mfilip Re: třídy
Fidak, ty mas tiez maly * :-). Vnutorne rozmery su oproti Cliu - teraz sa drz - +3cm na dlzku, +2cm na vysku a +9cm na sirku na zadnych sedadlach v prospech Fabie. Celkom dost, ked ma rovnaky kufor a pritom je o 27cm dlhsia, perfektne vyuzity priestor, vsak :-) Neprecenuj to auto, skus si konkurenciu s otvorenymi ocami a bez predsudkov a budes prekvapeny (napriklad ten Focus). -
« Re: rozmery Focusu
No, ono je to subjektivní vnímání asi taky tím, že snad jediná škodovka v téhle kategorii se dělá kompletně odveřovaná, takže ten zbytek vypadá fakt jako nedodělaný zbytky. A proto to srovnání s golfem, kterej taky dělá 3D varianty, a hned to auto vypadá o kategorii menší. A pak je třeba brát v úvahu i šířku, která je u Fabie dost slušná. -
tridy se rozdeluji podle rozvoru. Proto je Fabie ve tride s Polem, Felicii, Puntem.... Golf patri do NS tridy stejne jako Octavie,Focus, Megane, Brava, Astra, P306. Je zajimave, ze jsem napr. Saxo videl zarazene jednou ve tride minivozy spolu s matizem, Twingem a jindy ve tride mala auta s felicii... -
« Spotřeba 55kW, škatulkování do tříd
Jinak přátelé, mám najeto cca 850 km (55kW) a pr. spotřeba 6,5l díky městskému provozu, jinak by byla nižší. Např. teď jsme na celk. vzdálenosti cca 130 km (Č. Budějovice - Vimperk a zpět) dosáhli ve dvou prům. 5,1l, což je hodnota turbodieselu, a to na běžných silnicích většinou cca při devadesátce. Ale přiznám, že řídila přítelkyně, jinak já nemám to srdce, abych to pokaždý trochu víc nevytočil. Ale věřím, že po zajetí to půjde ještě níž. A autíčko úplně stačí, odstěhoval jsem s tím i postel (což v sedanu nehrozí).
Mimochodem neznáte někdo parametry, podle kterých se vozy zařazují do jednotlivých kategorií (zvlášť by mě zajímala hranice mezi minivozy a nižší stř. třídou), zdá se mi totiž, že Fabia je všude porovnávána s vozy menšími, ještě jsem nikde v žádným srovnání neviděl nic většího, ale samý malý *. Kde je třeba Focus nebo Golf, který se moc neliší?