Škoda Fabia
« Re: 1.4 - 44 KW
Po meste s citlivou nohou pokud ujedu aspon 5 km a staci se to zahrat tak za 8 l.
Dalky po silnicich 1. a 2. tridy pri rychlostech okolo 100 km/h 5,5 az 6 l. V kopcovitych oblastech
s vetsi zatezi (3 lidi + plny kufr) i 6,5 l.
Dalnice jsem jeste nejel, mam najeto 2500 km.
Zena s tim jezdi rano 2 km po meste do prace a odpoledne zpet. To se ani motor poradne neohreje. Tak pri tomhle cyklu to ted pres zimu bralo i 10.
Jak vidno pri te vyssi hmotnosti auta je to i dost citlivy na styl jizdy.
Jinak jestli stravis vyssi cenu chipu (12 000,-)
tak doporucuju Cimbu (www.cimbu.cz).Meni pri tom
i saci potrubi. Podle toho co pisou to vypada
velice slusne. Tady Cimbu (i jime, Sportmotor atp.) kdekdo hani, ale ja mel od nich ocipovanou Feldu 1.6 a bylo to dost znat. -
« Re: 1.4 - 44 KW
At si to zdrazujou, kdyz chtej. Netvrdim, ze je to spatne auto, ale taky se mi nelibi ta jejich politika s uskrcenyma motorama do zbytecne tezky skodovky. To bylo poprve a asi naposledy, co jsem si koupil "cesky" auto. TO CIMRMAN :Kolik Ti to basti ? Me okolo 7,1 l/100 km. -
« Re: 1.4 - 44 KW
Mam ji tez. S tim predjizdenim je to horsi.
To se uz moc nezlepsi. Musime si to jedine
nechat "precipovat". Mel jsem predtim Feldu 1.6
a ted se citim pri predjizdeni nekdy dost bezmocne
Holt tezky auto a slabej motor. A s tema 1.4 16V
jsem jel tez a lepsi je to jen o malo.
Ja jsem od zacatku rikal, ze pro Fabii je 1.6
idealni objem. Jenze v Boleslavi jim fakt nejde
o zakaznika, ale jen o co nejvetsi zisk.
To poznavame i ted. Prvni zdrazeni este ani oficialne neoznamili a uz chystaji brzy dalsi.
Holt lepsi uz to nebude. A ostatni automobilky
myslim budou Skodovku brzy nasledovat. -
« 1.4 - 44 KW
Nedavno jsem koupil Fabii a rad bych se zeptal na zkusenosti s motorem 44 KW. Mam najeto 900 km a zda se mi, ze se rapidne stisil chod motoru , ale co nevim, jestli se zlepsi jeho zrychleni, protoze pri predjizdeni motor vadne jiz po 4200 ot/min. A pokud se to nezlepsi, tak jak to udelat, aby makal i ve vyssich otackach (za rozumnou cenu )... Predem dik za typ. -
Diamant 16.03.01 21:06
« Re: Třídy
Neviem, čo je na tom pravdy, ale ja zase viem, že tie hranice nie sú zase také striktné. Ale obyčajne ide o celkovú dĺžku základného modelu (u Fabie hatchback). Kompakty sú do 4m, nižšia stredná do 4,5, stredná do 5m. Lenže je tam rozhodujúci aj výber motorov, usporiadanie pohonu a iná výbava. Tak napríklad Octavia nemôže patriť do strednej triedy, aj keď ľahko presahuje hranicu 4,5m. Ja by som napríklad Fabiu zaradil skôr do tej nižšej strednej. Ale fabrika je radšej, keď sa Fabia porovnáva so slabšími konkurentmi a v tej vyššej kategórii by to bolo horšie. Navyše som niekde čítal, že pri návrhu Fabie bolo podmienkou nepresiahnuť 4m, lebo nechceli mať "dvoch zástupcov v jednej triede". Keby to niekto veľmi chcel, tak sa to ešte môže dať nájsť v niektorom minuloročnom čísle časopisu MOT.
A k tým rozvorom. Práve v tohtoročnom čísle č.2 alebo 3 (?) AMaŠ je popísaná nová Corsa (C) a je tam kritizovaný vnútorný priestor vzadu aj napriek pomerne veľkému rozvoru. Takže rozvor nie je všetko. Inak kolegyňa má nové Clio. Tak som ju hneď "ozbíjal" a poviem vám, že je tam skutočne málo miesta. Meriam síce len 183 cm, ale hlavu som mal tesne pod stropom, nech som šteloval, ako sa dalo. Spätné zrkadlo mi zacláňalo vo výhľade viac, než v akomkoľvek inom aute. Celkovo som sa cítil stiesnene. Skutočne by som si Clio nekúpil. To ešte aj Micra je na tom lepšie. Ale vo Fabii je to o inom. Tam sa pekne zmestím a mám pri tom aj dobrý pocit.
A k zdraženiu viem toľko, že v polke roka má prísť ešte jedno, zhruba takéto isté zdraženie. Či to bude s novým MR, alebo neskôr, to neviem. Odôvodnenie som už písal tiež. Nejaká "múdra hlava" vo VW spočítala, že Škodovky sa budú predávať aj tak (myslím celosvetovo). -
Smůla, Yarisista nejsem takže pícháte vedle. Momentálně jezdím s malým * AXkem, páč mám jiný výdaje (jako koupě bytu apod., což v Praze vyjde docela draho). Netvrdím že je to nějakej luxus, ale jedno je jistý, za Favorita z tý doby bych neměnil. Holt mi fotřík lepší nezatáhne ...:-))) -
« Re: Chladiaca kvapalina
Mam najazdenych presne 20.753km s Fabiou 1,4/50kW Comfort. Pri cca 17.500km mi menili chladic, prasknuty v dolnom rohu na strane vodica. A prave teraz som dosiel zo servisu lebo mi chyba chladiaca kvapalina - dovod: tesnenie pod hlavou!
Takze asi na tom nieco bude, tych 20.000km je kritickych pre tuto zalezitost. Fabiu som kupil minuly rok zaciatkom aprila. Mam stastie, este to urobia v zaruke. Ale mohol by sa k tomu vyjadrit vyrobca, patrilo by sa. Nemam info ze by sa vyjadril.
Inak som spokojny. -
« Re: Re: to Hufnagl
lufe, jakto, ze te jeste nikdo nevyhodil z rubriky :-))) !!!. BTW S tim zdrazenim mne prekvapili, protoze nevim, kde Skode narostly naklady tak aby meli duvod. Plyn se sice zvednul, ale v cervenci by se mel vratit zpatky, elektrina u velkodoberatelu nezdrahnula, atd. Uvidime, co udelaji dalsi automobilky. Asijske zrejme nic, protoze by se jim melo snizit clo, nebo uz snizilo a tim padem toto zdrazeni kompenzovalo pripadne zdrazeni u zakazniku. Pisou vsak, ze se zdrazeni netyka Felicii. -
« Další zvýšení cen ??
Tak jsem se včera dozvěděl od jednoho prodejce Škoda, že poslední zvýšení cen nových vozů Fabia a Octavia nebylo ani zdaleka poslední. K dalšímu zvýšení by mělo dojít NEJPOZDĚJI s novým modelovým rokem. O kolik nevím. Má někdo z Vás podobné informace? Dá se odhadnout případné zvýšení ceny (v %)? Nebo alespoň, ví někdo kdy přijde do prodeje nový modelový rok? -
« Re: Třídy
Ono to muze byt treba podobnosti s Octavii. Nicmeme kdyz vidim vedle sebe ty tve "male *" tak nemuzu rict, ze by z nich Fabie nejak vycnivala do jakehokoiv rozmeru a i papirove se rozmery lisi o par mm,cm. Kdyz jsem videl P206 WRC s masivnimi narazniky, mel jsem pocit, ze je to obrovske auto.