Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« skoro ,,nový" motor 1.0
Jsem dostzvědavej jak Fabie s tímto motorem bude jezdit (ze zákulisí jsem slyšel, že to je hrůza). Na tento motor je těžká. Zrychlení tipuju jako Škoda 120. Pro svoji bezpečnost bych si toto auto nekoupil. Mluvím sze zkušeností, protože jsem 2 roky měl uto s motorem 1.1, ale to auto vážilo 850 Kg. Byla to Fiesta a jezdila pěkně, ale jen pokud jsem jel sám. některé předjíždění bylo o život. Vždyť se s tím nebude moc dát ani předjíždět !!!
-
Diamant 20.03.01 19:56
« Re: Vrzganie palubovky - ako na to
No s tým vŕzganím plexi krytu prístrojov som mal problém aj ja. To je asi vlastnosť toho materiálu. Lenže to bolo na Favorite. Ale postup opravy bol zhruba rovnaký (až na maličkosti). Aj tie silentbloky mi vŕzgali na Favorite a teraz aj na Felicii. Ale len pri prejazde tzv. retardérov na vozovke. Inak nie. Kde ste to mazali? -
« porovnání
Vážení kolegové,dávno tomu, co v MotorCafé někdo nabízel nějaký prográmek na porovnání aut.Myslím že šlo o Toyotu.Potřebuji koupit něco menšího, jako druhé auto pro manželku.Zkušenosti s Fábií 1,4/74kW mám asi dost veliké-používám ji ve firmě.Mám ji od února 2000 a najeto 34tis.Nevím, jestli koupit slabší Fábii,Toyotu Yarise nebo novou Corsu.Hlavně něco s posilovačem a tak okolo 300tis.Nebo prosím o doporučení stránek, které neporovnávají jen velikost a výkon,ale i zkušenosti např. se servisem.Dík Aleš -
« Vrzganie palubovky - ako na to
Zdravim,
mne tiez vrzgala palubovka hned od vyroby, po mesiaci prestalo bavit to pocuvat, tak som sa na to pozrel.
Popis problemu:
Zdrojom vrzgania palubovky je vlozeny stit s budikmi. Je prichyteny dvoma srobmi na spodnej strane a vrzga plexisklo hned pod oblukom nad budikmi. Odskusas to tak, ze bud prstami poklepes po plexiskle, alebo jemne prstom zatlacis okraje a mal by si pocut to vrzganie.
Navod na odstranenie:
Nastav si volant do najspodnejsej polohy, aby sa ti lepsie pracovalo. Medzi vlozenymi budikmi a stlpikom riadenia je taka sirsia tmavoseda lista. Nie je prisrobovana, treba ju chytit oboma rukami a potiahnut k sebe - ak potiahnes dost silno, zostane ti v ruke. Pod listou su dva sroby s tymi divnymi hlavami tvaru *. Opatrne ich treba vysrobovat (pozor, aby ti nespadli do palubovky, dost blbo sa potom hladaju). Po vysrobovani srobov stit s budikmi postupne tahaj smerom k sebe a vyklop ho. Na jeho obluku na hornej strane su tusim tri alebo styri take vystupky v tvare obdlznika - to tieto su zdrojom vrzgania. Na tieto obdlzniky nalep zopar vrstiev izolacnej pasky, alebo este lepsie obojstrannu lepiacu pasku. Odporucam pouzit ciernu pasku, alebo ju fixkou natriet na cierno, aby to tam neposobilo vizualne rusivo. Potom treba uz len vlozit naspat budiky, prisrobovat sroby (pozor aby znova nezapadli do palubovky), nasadit listu a uzivat si nevrzgajucu palubovku :)))
Uvedeny postup mne pomohol, dufam, ze pomoze aj tebe. Vela stastia pri servisnom zasahu.
T.M.
P.S.
Ak ti nahodou zapadnu sroby do palubovky, nic nie je stratene. Srobovakom daj prec kryt na poistky, pod nim je jeden srob, ktorym je prichyteny plastovy kryt spodnej casti palubovky na soferovej strane. Ten srob treba vysrobovat, takisto aj ten, ktory je na pravej strane krytu zospodu. Potom sa dostanes k zapadnutemu srobu :)S krytom potom manipulovat opatrne, je v nom namontovany ovladac svetiel, ktory sa v pripade nudze da odpojit a potom znova zapojit. -
« Re: Pomoc - vrzganie vpredu
Zdravim,
takze vrzganie vpredu auta? Odporucam namazat vazelinou silentbloky prednej napravy, da sa to spravit nad jamou alebo na zdvihaku v servise. Je to tak robota na 15 minut, cez vikend som to robil na firemnej oktavke, tam to pomohlo.
T.M. -
« Re: Pomoc
Nevim jestli to muze byt stejny problem, ale ja mel neco podobneho. Hned jak jsem to koupil a vyrazil na cestu, tak asi po 50 km mi zacalo na leve strane u napravy neco rachtat, byl to takovej kovovej zvuk, docela jsem se lek. Tak jsem se vratil do prodejny a tam se s tim svezli, zvedli to a dotahli nejakej sroub u kola a rekli mi, ze byl nejakej uvolnenej stabilizator. Sorry za ten zpusob popisu, ale v oblasti aut jsem laik. Dotahli to a od te domy (11 000km) vse OK. Ale ted mi zase trochu vrze palubka. Uz jsem to mel v servisu, utahli ji (asi) protoze to prestalo, ale uz se to zase vraci.
-
« Re: Pomoc
No nic, za mrazu mi to při přejezdu vrže napravo na přední nápravě. V servisu nic nenašli, promazali (nevim přesně kde) a stejně při přejezdu větších nerovností to vrzalo dále. Teď když je teplo nebo spíše nad 5 st.C. nic nevrže.
Nevěš hlavu a pusť si víc nahlas rádio, jinak po servisech strávíš život. -
« Pomoc
Zdravím příznivce Fabií.Toto auto mám asi 3 měsíce, najeto 8000km a mám jeden problém.Při přejezdu nerovností se odněkud ozývá klepání.Zdá se , že to jde zepředu z levé strany ale nedá se to úplně identifikovat.Zkošeli jsme stojícím vozem všemožně třást ale nic se neozvalo.Auto už kvůli tomu bylo v servise.Měli ho zvedlé 5 hodin ale na nic nemohli přijít.Zkoušeli se projíždět,klepání bylo zřetelně slyšet ale nemohli to najít.Samozřejmě se omluvili a chtěli mě objednat na další kontrolu,že prej snad začnou rozebírat celé auto.Já už jsem také vyčerpal veškeré nápady kde to klepání hledat.
Tímto se chci zeptat všech majitelů Fabií jestli takovýto problém někdo nezažil. Díky. -
« Re: 1.4 - 44 KW
No, mluvil jsem s jednim upravcem a pry by prilis
"ostry" tunning tohoto motoru nedoporucoval.
Aby to vydrzely loziska, ojnice, klika a pisty.
Myslim ze nebudou moc predimenzovane.
Mam kanmarada co jezdil se sluzebni Feldou 1.3
(temer stejny motor). Rad motor dost toci a nekdy
kdyz chvata jezdi co to da. Tak cca po 100 tisicich kilometrech tem motor chrastil a tloukl
jak trakturek a musel na GO. Myslim ze Skoda motory nejsou drzaky typu VW a nesnesou ostrejsi
tunning motoru. Pokud ho nechces generalkovat
kazdych 50 000 km. -
nesouhlasim s Vámi, protože chip + sportovní filtr výkonu moc nepřidá - nebude to, až zas tak poznat. Možná pokles spotřeby o 0,5 l, ale závisí to na stylu jízdy. V úterý jedu k úpravci sportovních motorů, u 44 kW půjde o zvýšení až na 100 koní. Napíši více. Cena okolo 30.000 Kč.
-
Ja do toho po zaruce pujdu, do te doby se motor
akorat tak zajede. Jak pise Hufnagl- zazrak necekam, ale znat to urcite bude. Jinak upravy
typu vymena vacky, uprava hlavy atp. zvysi spotrebu v beznem provozu a vetsinou posunou
maximum toc. momentu do vyssich otacek.
To by pak chtelo i zkratit prevody , coz zase
zbytecne dela jizdu hlucnejsi.
Naopak Fabia je tezka a pro prijemnou plynulou
jizdu potrebuje tah jiz v nizkych otackach, coz mimochodem ma uz ted (vzhledem k objemu 1.4 l).
Lehky cip + vymena sani si myslim je to prave,
pokud nechces zrovna zavodit. Dole se toc moment
lehce zvysi, spotreba lehce klesne a nahore to
pujde o dost lepe do otacek (samozrejme za cenu spotreby, jenze to pouzijes jen obcas, kdyz je treba). Proste pro bezne lidi to prave.
Jen ta cena je vyssi, ale vzhledem k rozdilu
mezi 1.4 44kW a 50kW (temer zadny - jine saci a vacka + nastaveni ridici jednotky) 15 000,- Kc
to neni zas tak moc. Urcite to bude lepsi nez
original 1.4 50kW.
-
Vidim, ze co do spotreby jsme na tom stejne... To ocipovani se provadi az po zaruce, nebo i pri ni ? A co ty ? jdes do toho, nebo budes jezdit i nadale jako doposud. Abych pravdu rekl, asi s tim neco udelam, protoze bych rad zkratil drahu na predjeti na minimum a abych nemusel tak casto radit v kopci, coz nyni musim. Pokud je pravda, co tam na sajtu pisou, tak by to melo o dost lip slapat. Necekam zazraky, ale myslim, ze to ve fabrice schvalne uskrtili....skety. Zatimco jine automobilky se snazi jit vykonove nahoru a se spotrebou dolu, jakoby prave ve skodovce sedel nekdo, kdo souhlasi se vsim, co si Ti sasci ve VW vymisli. Jinak dik za typ.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Jestli má někdo zkušenosti opačné sem s nimi okamžitě. Je tu někdo, kdo si nechal dělat podobnou úpravu na MB motorech? Napište a podělte se o informace.
Sami jezdí ve Feliciích s původním mot. 1.6 55 kW, dnes po tuningu výkon 120 koní, na rovince 190 km/h. Jejich tuningovaný motor testoval nejmenovaný časopis a výsledek 9,3 s 0-100 km/h.
Viděl jsem výstup z výsledku brzdy na Favorita, který byl upraven na 1450 a pokud si vzpominam, tak vykon pri (opravdo orientacne, kopii nemam) 5500 ot./min byl výkon 101 koní a kroutak 138 Nm pri 3500 ot./min.
A ještě: po úpravě dojde k snížení spotřeby paliva: př.: 1.6 120 koní: při dodržování předpisů 5,5 l/100 km.