Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  13:45

« Re: Prehliadka 15000

U nas asi 3500,- Kc vcetne oleje.
    Jinak zakladni ukony pri prohlidkach po roce, dvou atd. jsou uvedeny v servisni knizce.
    Olej kazdy rok nebo 15 000,-km, brzdovka tusim
    po 2 nebo 3 letech, paliv. filtr tusim taky
    po 3 letech, atd ...
    Jednou za cas je dobre si zajet udelat diagnostiku (cca 1x za rok), ale to ti udela
    slusny servis i zdarma.
    Vyhazovat pri rocni prohlidce 3500,- a pri dvou ci trilete jeste vic je fakt zbytecne.
    Prumerne sikovny clovek to v pohode zvladne sam.
    Ale prijdes o dozivotni zaruku mobility, kterou
    ale vyuzije tak 10 % lidi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  12:39

« Re: Prehliadka 15000

Jo, a zabudol som, kolko vlastne stoji ta prva prehliadka?
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.01  12:38

« Prehliadka 15000

Nazdar hosi, mam drobny problem, fotrik ma Fabku 44kw, najazdenych cez 14500 km, pomaly by mal ist na prehliadku. Problem je vsak ten, ze na tu prehliadku nechce ist, ze on im tam kopec penazi davat nebude, a ze olej si vie vymenit aj sam :((((( Neviete niekto, co sa okrem oleja este robi na prvej prehliadke po 15000 km a cim by som ho presvedcil, aby s tym radsej isiel do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  10:21

« Re: Spotřeba 44kW

No ja mam 1.4 44kW od lonskeho srpna, najeto nejakych 9000 a kombinovana spotreba je nejakych 6.9l. Z tech 9000 km je tak 7000 po meste a zere mi to tak 7,5-8l. Mimo Prahu pri ustalene jizde mam klidne i 5.5 litru spotrebu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  21:18

« Re: Novy modelovy rok

To tomaschk :mel jsi proste v Porsche Praha kliku. Ja jsem to koupil, a byli jako jedni z mala celkem v pohode. Je pravda, ze jsem oslovil obchodnika a byl jsem v kontaktu pouze s nim. Abych rekl pravdu, nenarazil jsem na takoveho komika, ktery by mi auto rozmlouval. Kazdopadne pripoustim i to, protoze o W/E tam jsou vicemene jenposkoci. Co ale vrele nedoporucuji je servis !!!! Nejen ze jsou drazi a za hodinu si uctuji cca 650 Kc, ale jeste Vam vuz poskodi na karoserii. Dusuji se, ze vsechno opravi na vlastni naklady, nicmene tohle by se stavat nemelo ! To auto bylo stare 4 dny, kdyz k tomu doslo. Tak hodne stesti a stastnejsi ruku pri vyberu servisu.
    Mimochodem - mam 2 otazky. Za prve : Rika nekomu neco jako chrastici prevodovka na volnobeh ( u noveho auta)?? Za druhe:Jaky je rozdil mezi sacim potrubim 44 a 50 KW ?? Jetam i jina klapka, nebo jsou vetsi i diry do hlavy motoru ??
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.01  16:39

« rokordní prodej fiatu punto v německu

Nové Punto (Odpovědět)
    Myslím ,že by bylo velmi hezke kdyby se nasi škodovkari(vše je míněno bez úšklebků)dozvěděli co se jak prodává v Německu:
    Nové Punto se totiž stalo neprodávanějším dováženým automobilem do německa za rok 2000.
    Velmi zajímavé že?. U nás je to ovšem přesně naopak , a to je ještě zajímavější.Vždyť my jsme takoví následovníci němců(alespoň co se automobilového vkusu týče).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  11:10

« Re: chiptuning fabia 1.4 50 kW

ja nevim, mne by jako prvni a jediny napadnul chiptuning od autokomplexe. Neplacena inzerce.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.01  11:02

« chiptuning fabia 1.4 50 kW

Zaujimaju ma prakticke skusenosti
    s chiptuningom firiem Cimbu,Sportmotor,
    pripadne dalsich.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.01  10:54

« Novy modelovy rok

Jestli si pujdete koupit Fabii dnes, tak vas nebude stat to co v cenniku (comfort 308tis) ale dostane se vam ceny noveho modeloveho roku, tedy zade vyssi (asi 312tis). To je docela fraska. Nastesti se da s prodavacem domluvit na nejakych darcich (defend, radio, dovozne zdarma, nebo jine). Byl jsem na radu nejakeho zdejsiho prispevku v Porsche Praha. Po telefonu jsem mluvil s usluznym prodavacem, ktery mi nabidl k fabii defendlock a autoradio podle vyberu. To bylo cool, v sobotu jsem se tam vybral. Ovsem narazil jsem tam akorat na vedouciho prodeje, ktery prave ze stolu uklizel 2 panaky :-). Rikam mu: "oslavujete"... ? Nic. Tak jsem teda hned sel na zavodni predvadeci jizdu. Byl hrozne neprijemnej, v podstate mi koupi auta vymlouval, byl nasranej, ze je tam v sobotu a na sobe mel akorat nejaky sportovni hadry. Kdyz jsem mu rikal co chci za vybavu, tak akorat porad rikal, ze to neni nutny a tak... Pak mne jeste cekala ta vyssi cena, nez po tom zvyseni pred 2ma tydny... Ja si kupuju auto za vic nec ctvrt milionu a takto si to teda vychutnavat nechci :-) heh. Sel jsem jinam, tam mi na computru nasli v skladu to co chci a za cenu starou.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  21:15

To zalezi. Jak kdy, ale tvoje spotreba je v norme. Ja mam kombinovanou cca 6,3 litru /100 KM. Mam najeto teprve 1660 km. Ve meste myslim ze to bere cca 7,5 - 8,9 litru na 100 - podle stylu jizdy a podle dopravni situace ( zacpy , kolony atp. )Spis by me zajimalo, kde je v Praze a okoli kvalitni servis za rozumnou cenu a jaky olej do 44 kW dat. Dik za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  11:16

Zajímalo by mě jakou máte spotřebu benzinu, jízda pouze městem. Dnes mi to ukazovalo 8.5 l/100 km. Jak jste na tom? (A to jsem měl hodně lehkou nohu)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.03.01  12:55

« Bez nadpisu

No ony ty pazvuky u ty Fabky nejsou tak zlý, to žigec je 100 x horší, jenže když ti chudáci jsou ze všech stran masírování jak kvalitní vůz to je jak kvalitní VW plasty tam jsou použity. No a ono to vrže přesto, míň než favál, ale přesto a to stojí 3 x víc!!!!
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 24.03.01  12:52

« Bez nadpisu

Jo a první byla Mazda... pak Fiat, pak dlouho nic pak VW, uprostřed průměr Opel...ten mě překvapil....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  13:56

« Re: Vrzgajuci taliani

No, kdybys mne v MC pozoroval dlouze, vedel bys, ze jsem tady jako prvni daval link na zpravu o teto spolecnosti, ktera se mimochodem jmenuje MWD. Pokud ti pripadam, ze uz muj obdiv zavani fanatizmem, vcelku z toho radost nemam, ale jiste sis vsimnul, ze reaguju vzdy, kdyz nekdo ( zejmena Skodovkari - nebrat osobne ) vezme do pusy italske auto, zacne jej kritizovat a pritom si nezametou pred vlastnim prahem ( vady Skody ). S takovymi lidmi se rad na MC pobavim, mam pro ne dostatek oponentury, coz bohuzel nejde rici o nich. Posledni dobou si vsimam takoveho nejakeho bezduvodneho elitarstvi, jako, ja mam Skodu a kdo ma vic. No nic, znam taky spokojene, normalni uzivatele novych Skodovek a preji jim to. Kdyz mi zase zvedne mandle konstatovani, ze cely narod ceka na Fabii Sedan, ozvu se. Snad si pochopil, co jsem chtel rict a co mi vadi. I kdyz mi do toho nic neni, ale MC mi to umoznuje. Zdravim.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  11:25

« Re: Vrzgajuci taliani

zdravim, mfilip.
    som spokojnym majitelom Fabia 16V 74kw. To vrzganie plexi pred budikmi sa obcas objavi aj u mna, mozem pridat este jemne klepanie pravdepodobne z vyduchov ventilacie na krajoch palubovky. to vsetko vsak len teraz v zime, kym sa vyhreje auto. ALE. vcera som sa viezol v predchadzajucom modelovom rade Fiat Punto. sedel som vzadu za vodicom. pri C stlpiku je tam take male okienko. z tych priestorov sa neozyvalo vrzgane, to bol plastovy RACHOT. je fakt, ze uvidim, co mi Fabia bude vyvadzat casom, ale ak sa to zacne co len vzdialene podobat vcerajsiemu koncertu...
    Dlhsie ta pozorujem na MC. obdivujem ta, tak hajit talianske farby, nuz, zavana to sice trochu fanatizmom, ale nevadi. v rodine mame tiez dost staru skusenost s fiatmi, urcite nie pozitivnu. a teraz prichadza druhe ALE. v MOT-e som si precital spravu, ktoru vydala nejaka britska poistovacia spolocnost, ktora vraj "poistuje zaruky na automobily" (?). je to vlastne rebricek automobiliek s indexom poruchovosti v zaruke. 100 = priemer. Nemam to prave u seba, ale na druhom mieste sa umiestnil FIAT. padol som na zadok, predbehol VW, Toyota, myslim, ze aj Honda...takze s tou kvalitou u FIATu to asi nebude az take horuce, ako sa zvykne hovorit. predbehnem tvoju otazku - skoda v rebricku nebola, bolo tam len 10 alebo 12 znaciek
    kludne mozes pouzit odkaz na tento prispevok 8-)
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.01  11:14

« Pneu na Febie

Přátelé, nevíte jaký všechny druhy pneu se dávaj na Febie a vaše názory na ně?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  09:46

« Re: Novy modelovy rok...

no zkusenosti s tuningem MB mam uzivatelske, sel bych do toho asi znovu. Jinak jinak upravcum vyrid, ze jsou pekne sracky,ze tu v MC zname jednoho co umi s neupravenou ( krome krytek na klikach ) Octavii 1.6 55 kW 75 PS, taky jezdit skoro po rovince 190 km/h i vic. BTW mimo misu, doufam, ze kdyz nekdo zas bude kritizovat udajne pazvuky v italskych autech, muzu jej odkazat na tuto rubriku ?
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.01  12:36

« Novy modelovy rok...

Muzete mi nekdo rict, treba ALESI, co bude mit fabie v tom novem modelovem roce? Resp. jakych dozna zmen a cen? Jestli si ji mam kopit ted, nebo cekat.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.01  12:22

« Re: 1.4 - 44 KW tuning

Teda, jsem normálně hotovej. Zapomeňte na ty jednotky, celou noc jsem nespal.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.01  12:19

« Re: 1.4 - 44 KW tuning

Sorry za ten objem v litrech: 1.5 cm3
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…