Škoda Fabia
« Re: HandsFree
Jaký k tomu máš telefon a případně - jestli víš - jaké je označení hands-free? Dostal jsem totiž informaci, že příprava na hands-free není kompatibilní s mnoha mobily - že jde dokonce jen o typ pro mobily Bosch. Nebyly s tím při montáži nějaké větší problémy (když zapomeneme na ten chybějící mezikus)? -
« Re: HandsFree
Mel jsem na sve Fabii objednanou z vyroby pripravu na telefon. Odvezl jsem ji potom na montaz HF, ale pak mi volal ten technik, ze "nemuze najit kabel k antene, ale od anteny vede". Toz volal jsem do servisu Skodovky, rikali, ze je u konektoru na radio, v montazi HF mi rikal, ze to tam neni, a tak se to opakovalo jeste asi trikrat. Nakonec mi tam dal HF bez pripojeni na antenu, odvezl jsem to do Skoda servisu, tam to meli 2(!!) dni, a nakonec mi rekli, ze tam z vyroby zapomeli dat posledni mezikus 30cm od nejake svorkovnice za palubkou k radiu, ale pry se musela rozebrat cela palubka. Tak takova je moje zkusenost s pripravo na HF u fabie. -
« 1.4/44 - rychlost, 1.4/50 startování
Jaké máte zkušenosti s maximálkou (po rovince) s Fabií 44kw ? (2 osoby, jinak prázdná). A jak vám startuje 1.4/50 ? Většinou mám pocit, že se to auto rozsype (v servisu samozřejmě řekli, že startuje normálně). Jinak ani mě se nevyhnul problém s úbytkem chladicí kapaliny po 20000km. -
« Re: Sdi a prodl. servisní intervaly
to Lu: Jasně, ale obávám se že to asi opravdu bude normální. Všeobecně se mi zdá že to TDi má o hodně klidnější chod než SDi. Nevím jak je to u Fabie ale také by se mohlo něco udělat s tou hlučností. Hlavně v zimě se mi zdál ten motor hlučný až moc. Je to možná tím že jsem až doposud měl jen benzínové auta (Fel.1,3MPI 50kW). -
« Sdi a prodl. servisní intervaly
Hm... Kupoval jsem Octávii Sdi a chtěl jsem prodl. servisní intervaly. Skončil jsem (při telefonování) až v Mladé Boleslavi a tam byl klasický zmatek. Divili se, že je to v marketingových tiskopisech uváděno. V zásadě sdělili, že by to šlo. Oficiálně mi ovšem řekli, že nemají dostatek požadovaných olejů... Prodejce mi naopak nabízel prodl. servisní interval k Octávii Tdi za příplatek cca. 3000,- Kč. Prostě jsme nenáročný trh, který spokojeně kupuje a kupuje a výrobce nikam netlačí... -
"-- skrytý --" 10.04.01 03:25
« Re: servisní intervaly
Videl jsem firemni film CASTROLu pri testech na 100.000 km,objednany VW.Jezdily vsechny verze motoru i karoserii,denne 1000 km.Bezne doplnovani paliva servisni intervaly,same pecete,nic se nemenilo - par drobnych odrenin laku,prezouvani pneumatik,4x nove brzdove desticky.(tlumice).
Prvni cast testu byla zabeh(auta fungl nova),zbytek bezny provoz,zimni cesty v alpach.Dojezdilo se na jare.
Svou polivcicku si ohraly pneu koncerny,a rada dalsich.
Slo ale o hlavni - po testu rozebrat motor a zjistit stupen opotrebeni,funkce cidel a vystrah.
Jak jinak,30.000 km probeh u benzinu a 50.000 km probeh u dieslu dostaly pozehnani.Merilo se snad vsechno,co jde merit(vcetne emisi).
V neuvolnene casti filmu(pro distribuci prodejcum) nebylo napr.,ze byly problemy s brzdami u Audi-fabrika ihned resila a dalsi kuriozitky. Zajimave je,ze A2,ktera uz pristup k motoru stejne pro laika nema,byla bezproblemova.